H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πάγκος Κήπου από ...Παλέτες

Σας έχω πει ότι από τότε που πέρασα στη φάση του ....Συνταξιούχου λάτρεψα την Ξυλουργική και τις δημιουργίες της. Λένε, και έχουν απόλυτο δίκιο, ότι ο άνθρωπος σαν μείνει με τον ελεύθερο χρόνο του μπορεί να ξεδιπλώσει το όποιο δημιουργικό του μεράκι με πράγματα και ασχολίες που αγαπά.

Έτσι και εγώ βρέθηκα μπροστά στην αγάπη μου για μια σειρά πράγματα που ανέκαθεν αγαπούσα αλλά δεν είχα μήτε το χρόνο αλλά το κυριότερο μήτε και την αυτοπεποίθηση να ασχοληθώ. Όμως τώρα, να η κηπουρική, να τα μικρά οικοδομικά μερεμέτια, να η μικροξυλουργική καλλιτεχνία, νάσου και η ξυλουργική που βγήκαν από τα χέρια μου με κρυμμένη "θρασύτητα" και έμπνευση. Λίγες ματιές από εδώ, λίγα ....ηλεκτρονικά σεμινάρια από εκεί, λίγο οι ερωτήσεις σε φίλους εμπόρους ανάλογων υλικών και ιδού πεδίο δόξης ....λαμπρόν.

Να μην σας τα πολυλογώ, ξεκίνησα να μαζεύω από τις γωνιές των κάδων σκουπιδιών ξύλινες μεγάλες ΠΑΛΕΤΕΣ σε καλή κατάσταση. Πέραν του ότι διαπίστωσα ότι είναι περιζήτητες σε ειδικά μαγαζιά που τις αγοράζουν, αυτό δεν με ενδιέφερε (προς το παρόν.....), κατά δεύτερο αποτελούν έναν πραγματικό "ΘΗΣΑΥΡΟ" πρώτης ύλης με τον οποίον μπορείς να κάνεις θαύματα.

Ελάχιστο κόστος, μόνο κάποια βασικά ξυλουργικά εργαλεία, υλικά μεταλλουργίας, μπογιές και πολύ γόνιμη φαντασία και νάχεις να ....φτιάχνεις.

Είπα λοιπόν να φτιάξω αυτή τη φορά έναν ΠΑΓΚΟ για τον ΚΗΠΟ πάνω στην αυλή του Πατρικού μου ή για το μπαλκόνι σας. 
Πάμε λοιπόν να σας δείξω σε στάδια, τι ακριβώς κατάφερα και να το παραδώσω στην ...κρίση σας.

Εικόνα 1

Ιδού λοιπόν το πρώτο στάδιο μιας απλής παλέτας, η οποία στην όρθια κλίση της επιλέχτηκε για να γίνει η βάση του πάγκου μας. 

Εικόνα 2

Φυσικά ξεκίνησα συνάμα και την επιλογή των χρωμάτων, που αποτελεί βέβαια και επιλογή προσωπική σε κεραμιδί και σομόν. Εννοείται για το ευκολόχρηστο του πράγματος έβαλα ροδάκια στις βάσεις για εύκολη μεταφορά.

Εικόνα 3

Σκέφτηκα να το τερματίσω όπως στην εικόνα 2 αλλά αν ξεκινήσεις το ....στήσιμο σου γεννιούνται ...ιδέες. Έτσι στην εικόνα 3 πήγα στην ....προέκταση για να δημιουργήσω "πλάτη"

Εικόνα 4

Και έτσι η πλάτη γέννησε ....νέα πρόσθετη βάση και σε δουλειά να βρισκόμαστε γέννησε και ....στέγη χαχαχχαχχα.
Εικόνα 5

Έτσι φτάσαμε στην Εικόνα 5 αλλά μετά μου μπήκαν καινούργιες ιδέες....

Εικόνα 6

Η Εικόνα 2 δεν μου άρεσε....! έτσι άλλαξα εντελώς την κάτω βάση και πρόσθεσα μία ακόμα όπως φαίνεται στην εικόνα 6. Ο Χώρος μεγάλωσε αρκετά και έγινε ακόμα πιο χρηστικός.


Εικόνα 7

Αυτό που λέγαμε πρίν ντε.... Έβαλα στέγη, να μην την κλείσουμε από πάνω ; τι ; έτσι να μείνει ;. Ξεκινήσαμε λοιπόν τα ...έργα στην Εικόνα 7


Εικόνα 8

Και ιδού....! Έτοιμη η μικρή μας ...στέγη με ένα μικρό κομμάτι διάφανου πολυεστερικού κεραμικού που ....περίσσευε από μια μάντρα οικοδομών. 



Εικόνα 9
 Στην εικόνα 9 έχουμε μια επίσης άλλη άποψη αφού πλέον έχω βάψει και την κατασκευή μας.

Και πάμε στην ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. Στην Εικόνα 10 έχουμε τον πάγκο μας έτοιμο, ....στολισμένο με τις γλαστρούλες του.
Μια κεραμική άγκυρα που είχα αγοράσει 2 € από έναν πλανόδιο στην παραλία στο Π. Φάληρο δεσπόζει στην μετώπη. Δεξιά και αριστερά στο πλάι του πάγκου, διάλεξα δύο μικρά φωτιστικά ηλιακού φωτός και τα στερέωσα δεόντως. Κόστος ; 2,5 € το ένα. Όλα είναι έτοιμα και ο πάγκος ανοιχτός σε κάθε κριτική.



Στη διάθεσή σας για κάθε κριτική. Πάμε για ....άλλα στη συνέχεια. Όρεξη και υγεία να έχουμε όλοι.



12 σχόλια:

  1. Μπράβο σου. Είσαι χρυσοχέρης. Πολύ όμορφο σχέδιο και τα χρώματα επίσης το αναδεικνύουν. Τι να πω; Με απλές σανίδες υλοποίησες τόσο αψογα την κατασκευή σου.
    Καλό κουράγιο Γιάννη και για άλλα εργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς την Άννα μας με τα ενθαρρυντικά της λόγια. Οι απλές σανίδες κρύβουν άπειρες δυνατότητες Άννα μου. Φαντασία να έχεις, όρεξη και βγαίνουν εξαιρετικά χρηστικές κατασκευές.
    Ειλικρινά σε ευχαριστώ.
    Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω τι όμορφος πάγκος! Και τον αξιοποίησες τέλεια! Τον αγαπώ! Μπράβο, Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ κορίτσι μου, να είσαι καλά. Τον γέμισα γλαστρούλες και θεωρώ είναι εντάξει. Πολύ ζεστά τα λόγια σου και η παρουσία σου. Συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο!
    Πριν καν δω την τελική μορφή σκεφτόμουν ότι θα ήταν υπέροχα να φιλοξενείς εκεί τις γλάστρες σου και τσουκ στο τέλος όντως τοποθέτησες γλάστρες! Ταμάμ!!!
    Γεια στα χέρια σου Γιάννη μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστέα μου πόσο χαίρομαι για τα λόγια σου. Σου έχω πάντα αδυναμία για την καλλιτεχνική σου έμπνευση και οίστρο. Μάλιστα οφείλω να πω ότι η όλη σου δημιουργία και η συναναστροφή μου μαζί της έβαλε και αυτή το ...χεράκι της και στη δική μου έφεση να απελευθερώσω αυτήν την όρεξη.
    Να είμαστε καλά να μαστορεύουμε καλή μου. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πού τον είδες τον πάγκο κήπου Γιάννη μου;
    Η αφεντιά μου, είδε μια εξαιρετική έξυπνη και όμορφη δημιουργία, μπράβο σου!
    ΑΦιλιά και καλές εμπνεύσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στεφανία μου δεν ξέρω πω να το ..ονομάσω σαν κατασκευή. Στα Αγγλικά τα λένε Potting Bench, εδώ σε εμάς όπως μας ...βολέψει.
    Ευχαριστώ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά και να ...καλλιτεχνούμε. Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευρυτάνα ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά δεν το συζητώ.
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ κατασκευή!!!!
    Μπράβο φίλε μου.
    Πολύ θα ήθελα κι εγώ ένα τέτοιο πάγκο με γλάστρες!
    Θα τον δείξω στον άνδρα μου.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σου Ρένα μου. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δώσ' του ιδέες. Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή