H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Εκδοτικές Δημιουργίες Blogo-Φίλων που αξίζει να προσέξετε

Έχω πει κατ' επανάληψη, ότι αυτή εδώ η δικτυακή blogo-γειτονιά, γεννάει πνευματικούς δημιουργούς, που με τη σειρά τους μας δίνουν τα πονήματα της καρδιάς και του μυαλού τους.
Πόσοι και πόσοι φίλοι εδώ έχουν ξανοιχτεί στην πανέμορφη μα και δύσκολη θάλασσα της "Εκδοτικής δημιουργίας". Ήδη είχαμε και έχουμε την τύχη να καταγράφουμε το έργο τους.

Προσωπική μου επιλογή για μια σειρά ουσιαστικούς λόγους είναι η ΠΡΟΒΟΛΗ αυτών των Δημιουργιών με όλα τα δικά μας δικτυακά μέσα. Και αυτό γιατί ξέρω καλά ότι οι φίλοι αυτοί, δεν έχουν μήτε την διαφημιστική καμπάνια πίσω τους να προωθηθούν τα αξιόλογα έργα τους, μήτε τα χρηματικά μέσα για προβολή και υποστήριξη στο παρασκήνιο.


Σήμερα λοιπόν θεωρώ σημαντικό να σας παρουσίασω δύο Βιβλία που κράτησα στα χέρια μου και τα διάβασα. Δύο Βιβλία, δύο εκλεκτών φίλων της Blogo-παρέας μας, καινούργιες εκδόσεις, που αξίζουν και την προσοχή σας και την αγάπη σας.

Πάμε να τα δούμε:



"ΑΛΙΣΑΧΝΗ"

Ποιητική Συλλογή της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΛΕΛΗ


Η Αγαπημένη μας Φίλη, η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΛΗ, είναι γνωστή στην γειτονιά μας από το όμορφο δικτυακό της σπιτικό εδώ:  Butterfly's World
H Ίδια λοιπόν μας λέει:

"Δύο ολόκληρα χρόνια περίμενε υπομονετικά στο συρτάρι. Έτοιμη, καλοντυμένη με το υπέροχο εξώφυλλο της Έλλης Οικονόμου, αναρρωτιόταν... "Καλά αυτή τι με ετοίμασε και με σημαιοστόλισε; Για να με βλέπει μόνη της και να με καμαρώνει;" Και δώστου γκρίνια και δωστου μπούρου μπούρου και "Βγάλε με από εδώ!" και " Θα σκάσω εδώ κλεισμένη" κλπ κλπ τελικά με έψησε και την έβγαλα στο φως.
Η δεύτερη ποιητική μου συλλογή με τίτλο ΑΛΙΣΑΧΝΗ κυκλοφορεί και οπλοφορεί. Κι είναι αφιερωμένη στον έρωτα! Στη δύναμη, στο πάθος, στον πόνο, στην απώλεια, στην απελπισία στην ίδια τη ζωή! Γιατί ο έρωτας είναι ζωή!"

Υπάρχει περίπτωση κάποιος λοιπόν να διαφωνήσει σε αυτό το μήνυμα ; "Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ". Έτσι λοιπόν έρχεται η Χριστίνα μας, στην δεύτερη αυτή της εκδοτική δουλειά, να γράψει:  16 πανέμορφα Ερωτικά Ποιήματα, γεμάτα ζωή, γεμάτα συναισθήματα, γεμάτα εικόνα αλλά και αισθησιασμό. Είναι σπάνιο και απαιτεί μεγάλη τόλμη, γυναικεία πένα, να αποτολμήσει έναν τόσο έντονο ερωτικό και αισθησιακό λόγο. Με τέτοια ποιότητα και εκφραστική δύναμη, που ξέρει να ισορροπεί αρμονικά σε αυτό που θέλει να δώσει.

Τα επί μέρους Ποιήματα είναι:

  1. Νύχτες Αλήτικες
  2. Εαρινά απογεύματα
  3. Γυμνή μπροστά σου
  4. Παράσταση Μάχης
  5. Κάποτε
  6. Αλισάχνη
  7. Αγάπα με
  8. Η Μπαλάντα της πεταλούδας
  9. Φωτιά
  10. Ερωτευμένοι
  11. Εγώ και Εσύ
  12. Αποχωρισμός
  13. Ανθισμένα τριαντάφυλλα
  14. Έρωτας
  15. Κόκκινο
  16. Μια αγκαλιά από χρώματα
Όταν λοιπόν γυρίζεις την πρώτη Σελίδα της Ποιητικής συλλογής της Αλισάχνης, έχεις την τύχη αλήθεια να πέσεις πάνω στο πρώτο ποίημα που σε υποδέχεται με ανοιχτή την αγκαλιά του. Στις "Νύχτες Αλήτικες, γυμνές, νύχτες παραδομένες.... εκεί, που, δεμένη πισθάγκωνα, ανάσαινα τον έρωτα....". Ένας ύμνος στον έρωτα, στις στιγμές του, στην δύναμή του. Όχι μόνο στην ψυχική στην πνευματική αλλά σε αυτήν καθ' εαυτήν την πεμπτουσία του, τις Ηδονές του.

Αυτός είναι ο λόγος της Χριστίνας Λέλη. Ποιητικός, Δυνατός, Εκφραστικός, δομημένος σε παραστάσεις και στιγμές σημαντικές για τις ζωές μας. Ατίθασος, λυτρωτικός.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:  Η "ΑΛΙΣΑΧΝΗ" διατίθεται σε Ηλεκτρονική Μορφή ενός όμορφου e-book στην διεύθυνση εδώ:


Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάρετε το Βιβλίο στα "χέρια σας". Μπορείτε να το κάνετε αρχικά στην ηλεκτρονική του μορφή και μετά, όπως εγώ, να το τυπώσετε να το έχετε στην δική του θέση, όπως του αξίζει στην Βιβλιοθήκη σας.




"ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

Συλλογή Διηγημάτων από τον

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ

Ο Αγαπητός μας Βασίλης, είναι χρόνια γνωστός στην δικτυακή μας γειτονιά, από ένα όμορφο blog
Ένα blog που ξεκίνησε αρχικά και παλιά στην δικτυακή πλατφόρμα του Pathfinder και μετά το κλείσιμο της τον βρίσκουμε πλέον εδώ:  ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αφήνουμε τον ίδιο τον Συγγραφέα να μας παρουσιάσει το έργο του:

Αυτοέκδοση του Βασίλειου Διακοβασίλη, με την πρώτη απόπειρα του να μεταφέρει διηγήματα που γράφει εδώ και μερικά χρόνια, από τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, σε έντυπη μορφή, σε βιβλίο.  Ανθρώπων ιστορίες, ο τίτλος του....

...Ιστορίες, απ΄ τη ζωή βγαλμένες ή φανταστικές, 
ποιος αλήθεια ξέρει; 
Ιστορίες, που όταν αρχίσεις να κτυπάς το πληκτρολόγιο, τα γράμματα ένα ένα, 
οι λέξεις και οι προτάσεις εμφανίζονται αβίαστα, 
οι ιστορίες κυλούν μπροστά σου, σαν ένα ποτάμι, 
που θα σταματήσει μόνο όταν θα φτάσει στον προορισμό του. 
Και τότε αφού ειπωθούν, η ψυχή γαληνεύει 
διότι την απάλυνες από το αβάσταχτο φορτίο με το οποίο η μνήμη την πλάκωνε.
Ιστορίες για την αγάπη, για τον χωρισμό, για τη μοίρα των ανθρώπων, 
για τις καλές στιγμές ή τις δύσκολες αποφάσεις τους. 
Ιστορίες ανθρώπων....


Ο Βασίλειος Διακοβασίλης, είναι εκπαιδευτικός, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ένας μάχιμος άνθρωπος της Εκπαίδευσης, που με την παρουσία του στα σύνορα της πατρίδας μας, έχει την ευλογία αλλά και την εκφραστική ικανότητα να εξιστορεί και να παρουσιάζει με πολύ λυρικό λογοτεχνικό τρόπο τα προβλήματα, τις αγωνίες, τα όνειρα, τις προσδοκίες των ανθρώπων σε εκείνες τις ακριτικές γωνιές.

"Οι αληθινές δυσκολίες έρχονται στα χρόνια που κυριαρχεί πάνω μας η μνήμη, άλλοτε χαρίζοντάς μας ένα μειδίαμα στα στεγνά μας πλέον χείλη, άλλοτε αφήνοντας να κυλήσει ένα δάκρυ", μας γράφει ο ίδιος.

Οι "ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" αποτελούνται από: Δώδεκα (12) επί μέρους διηγήματα:
  1. Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης
  2. Δεν ήταν το τυχερό της
  3. Ο Μόνος δρόμος
  4. Ένα πικ απ με περίμενε στη γωνία
  5. Έτσι τ' αποφάσισε ο Θεός
  6. Ένα καλοκαίρι Kitsch
  7. Συνέχισε το δρόμο του
  8. Ωραία εποχή
  9. Καστελόριζο, προ αεροδρομίου, προ Mediterrraneo, προ διαγγέλματος Παπανδρέου
  10. Θε μου, η μητρική στοργή που βρήκε τόσο δηλητήριο
  11. Είναι κουτό γιατρέ ή μήπως δεν είναι και τόσο ;
  12. Μια συνηθισμένη Ιστορία
Δώδεκα ανθρώπινες ιστορίες βουτηγμένες στην αλήθεια, σε μια καταιγίδα συναισθημάτων και βιωμάτων. Όπου στις γραμμές τους μπορείς να συναντήσεις τα πάντα, όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες, απογοητεύσεις, έρωτα, πάθος, αδιέξοδα, χαρά, λύπη, θάνατο, αποτυχία.

Όλες οι ιστορίες ενταγμένες τόσο ρεαλιστικά μέσα στο κοινωνικό κάδρο που αρέσουν και συγκινούν.

Προσωπικά θα έλεγα ότι δύο από αυτές τις ιστορίες με συγκλόνισαν περισσότερο από όλες:
Η μία είναι το "Θε μου, η μητρική στοργή, που βρήκε τόσο δηλητήριο", η δραματική ιστορία του Περικλή και της μητέρας του. Μια ιστορία όπου μέσα στις λέξεις της διαβάζω την δική μου περίπου προσωπική ιστορία και που στο τέλος της με την αναφορά στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου πραγματικά μένεις με ένα κόμπο στο λαιμό.

Η Δεύτερη είναι η "Μια Συνηθισμένη Ιστορία". Μια ιστορία έρωτα, πάθους, ηδονών, της Ντολόρες Μαλνόμ. Από τις πιο ερωτικές και αισθησιακές ιστορίες πάθους και συναισθημάτων που έχω διαβάσει αγαπητοί φίλοι όπου εδώ ο συγγραφέας δίνει ρέστα με τη γραφή του, τη δύναμή της, την εκφραστική της ηδονική της "αυθάδεια".

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:  Οι "ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" διατίθενται εδώ:




Φίλες και Φίλοι
κράτησα στα χέρια μου και αγκάλιασα με την καρδιά μου δύο βιβλία των φίλων που σας ανέφερα και παρουσίασα.

Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα με όλη μου την καρδιά.
Πραγματικά το αξίζουν.


ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ:



ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ και να τις ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ





30 σχόλια:

  1. Γιαννη .... Καταρχην ποσα ευχαριστω να πω; Για την αγαπη που αγκαλιασες το εργο μου, για τη στοργη και το σεβασμο που εσκυψες σε καθε ενα απο τα ποιηματα μου, για την αμεριστη υποστηριξη!!! Ειλικρινα με τιμας πολυ! Χιλια ευχαριστω!
    Η δευτερη βιβλιοπροταση σου ειναι εξισου ακρως ενδιαφερουσα!
    Και παλι ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου,
      εμείς σε ευχαριστούμε για τα όμορφα ποιήματά σου. Ένα ακόμα μπράβο για την εκφραστική σου τόλμη που δεν συναντάμε εύκολα σε μέτρα και σταθμά δήθεν καθωσπρεπισμού.
      Να σου ευχηθώ καλή συνέχεια κορίτσι μου.
      Και με κάθε δύναμή μου πάντα κοντά σας.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Γιάννη που βοηθάς φίλους αναδεικνύοντας τη συγγραφική τους δουλειά
    Να πάνε καλά να έργα τους να είναι καλοτάξιδα και καλή επιτυχία και στους δυο εύχομαι
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου,
      σε ευχαριστώ κορίτσι μου. Ότι μπορούμε κάνουμε να στηρίζουμε τις δημιουργικές δουλειές κάθε φίλου εδώ. Πάντα στο πλευρό τους με τις ταπεινές μας δυνάμεις.
      Το αξίζουν.
      Τις καλησπέρες μου.

      Διαγραφή













































  3. Εύχομαι και στους δυο να έχουν τη χαρά να δουν την ανταπόκριση που επιθυμούν από τους αναγνώστες.
    Είναι δύσκολο πράγμα να κλείνεσαι ώρες και μέρες και μήνες μόνος σου σ'ένα δωμάτιο και να γράφεις και να ξαναγράφεις, για να δημιουργήσεις έναν καινούργιο κόσμο. Και ακόμα πιο δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση να βγάλεις τη δουλειά σου προς τα έξω. Ανάμικτα τα συναισθήματα.
    Και όπως λέει η συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε "Ένα βιβλίο λέγεται βιβλίο όταν το διαβάσει κάποιος". Δεν είμαι σίγουρη για την διατύπωση αλλά κάπως έτσι το θυμάμαι.
    Καλό βράδυ Γιάννη μου και μπράβο για την πρωτοβουλία σου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, ναι θέλει μια απόφαση και ένα είδος γενναιότητας να εκθέσεις το γραπτό σου στο ευρύ κοινό.
      Βέβαια ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα στο πως προωθείται ένας καινούργιος συγγραφέας. Αν έχει βοήθεια και στήριξη από φορείς είτε δημόσιους είτε πολιτιστικούς. Αν απαλάσσεται από τέλη και εφορίες κλπ κλπ.
      Για να δούμε αν προωθεί την λογοτεχνία η ίδια η Πολιτεία.
      Εγώ να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια.
      Το θεωρώ χρέος να προβάλλω έργα φίλων εδώ στη γειτονιά, που αξίζουν την προσοχή και την αγάπη μας.
      Όμορφη μέρα καλή μου.

      Διαγραφή
  4. Εύχομαι από καρδιάς να έχουν κάθε επιτυχία και τα δύο βιβλία των blogoφίλων μας, Γιάννη. Συγχαρητήρια για τη σκέψη και την παρουσίαση, με έκανες να θέλω να τα αποκτήσω κι εγώ και θα το κάνω...
    Καλή σου εβδομάδα καλέ μου φίλε
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου καλησπέρα,
      ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να τα πάρεις τα βιβλία, το αξίζουν πραγματικά.
      Καλή βδομάδα και χρόνια πολλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Kαλημέρα, Γιάννη.
    Χαίρομαι για το μεράκι των φίλων και εύχομαι τα έργα τους καλοτάξιδα να είναι. Πιστεύω ότι η αίσθηση της μοιρασιά, της ανταλλαγής μιας δημιουργίας σου, είναι σημαντική και ο κάθε δημιουργός την έχει ανάγκη.
    Αλλά, δεν μπορώ, θα θίξω και τη δική σου σταθερά ενθαρρυντική, ζεστή, δοτική στάση, στάση τόσο αυθόρμητη και πηγαία, που προκαλεί στον άλλο πολλά θετικά συναισθήματα. Στάση που δεν είναι μόνο τα λόγια, αλλά και οι κινήσεις, το άνοιγμα του δρόμου της εκτίμησης προς τα έξω κλπ.

    Καλές συνέχειες, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Διονύση,
      χαίρομαι για τα ευγενικά λόγια του εξαίρετου Κυρίου Λι.....!
      αποτελούν τιμή για μένα.
      Το έχω σαν αρχή μου να πορεύομαι με ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης σε κάθε τι όμορφο, δημιουργικό στις γειτονιές μας. Δημιουργίες που αξίζουν και χρειάζονται την προβολή.
      Θα μου πεις, "εσύ βρε φίλε θα τα προβάλλεις ;". Εντάξει, αυτό νιώθω, αυτό κάνω. Έστω ένα μάτι, μια κουβέντα, μια σκέψη για τα βιβλία αυτά κάτι μπορεί να δώσει.
      Σε καλησπερίζω Διονύση μου.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη, δε θα σου πω " εσύ, ρε φίλε..". Θα σου πω ότι πολύ καλά κάνεις.

      Κι αυτό το "έστω ένα μάτι(...)" που γράφεις, μου θύμισε το εξής ποίημα του Αναγνωστάκη - στο οποίο πρόσεξε τους τελευταίους στίχους:

      " Επίλογος

      Κι όχι αυταπάτες προπαντός.
      Το πολύ πολύ να τους εκλάβεις σα δυο θαμπούς προβολείς μες στην ομίχλη
      Σαν ένα δελτάριο σε φίλους που λείπουν με τη μοναδική λέξη: ζω.
      «Γιατί», όπως πολύ σωστά είπε κάποτε κι ο φίλος μου ο Τίτος,
      «Κανένας στίχος σήμερα δεν κινητοποιεί τις μάζες
      Κανένας στίχος σήμερα δεν ανατρέπει καθεστώτα».
      Έστω.
      Ανάπηρος, δείξε τα χέρια σου. Κρίνε για να κριθείς."

      Σε φιλώ.

      Διαγραφή
    3. Ω Διονύση μου με την αναφορά σου. Αναγνωστάκης...! Μπράβο. Τι μήνυμα αλήθεια.. τι δύναμη.
      Κρατώ την ελπίδα κάποια στιγμή οι μάζες να κινηθούν κάτω και από έναν στίχο. Και αν δεν κινηθούν τουλάχιστον να εμπνευστούν.
      "Κρίνε για να κριθείς..."
      Απ την καρδιά μου σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Γιάννη μου και μπράβο σου αρχικά για την σκέψη σου και την στήριξη σου στους φίλους! Εύχομαι να έχουν καλή επιτυχία και τα δύο. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώνω και εγώ τις ευχές μου με τις δικές σου Μαίρη μου και για τους δύο αυτούς αγαπητούς φίλους μας, τον Βασίλη και την Χριστίνα.
      Να είσαι καλά, να έχεις όμορφη βδομάδα και μέρα.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  7. Θαυμάζω τον τρόπο που αγκαλιάζεις όσα καταπιάνεσαι.(και ας αστειεύομαι συχνά)
    Μοιάζουν όντως αξιόλογα, τυχεροί οι διαδικτυακοί φίλοι που έχουν κάποιον να μιλάει με την καρδιά του για εκείνα που γράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς τυχεροί με τη σειρά μας Νικολέτα που βρίσκεσαι ανάμεσα μας με το φως της παρουσίας σου και της δημιουργικής σου αύρας.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη και την άποψή σου κοπέλα μου. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  8. Κάθε βιβλίο είναι ένα λιθαράκι στον πνευματικό μας πολιτισμό.
    Είναι πολύ ευγενική η πρωτοβουλία σου, αγαπητέ μου Γιάννη, να παρουσιάσεις βιβλία διαδικτυακών φίλων.
    Και απ’ ό,τι γράφεις πρόκειται για ευαίσθητες αξιόλογες πένες.
    Το κείμενο της ανάρτησής σου είναι γραμμένο εξαιρετικά, κατατοπιστικό και με εμφανή γνησιότητα. Δεν έχει την τυποποιημένη υμνητική μορφή που χρησιμοποιούν διάφοροι εκδότες.
    Αξίζει έπαινος στους συγγραφείς. Ένα βιβλίο περικλείει μέσα του πολύ κόπο ώσπου να ολοκληρωθεί. Και ένας καινούριος κόπος, μόλις μπεις στην περιπέτεια της έκδοσης.
    Ειδικότερα για τα βιβλία ποιημάτων, προσωπικά με συγκινούν περισσότερο· είναι καταθέσεις ψυχής.
    Τους εύχομαι καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου σε ευχαριστούμε, και εγώ προσωπικά, για τα λόγια σου, την παρουσία σου, το έργο σου επίσης.
      Είσαι από τους ανθρώπους που με τον ποιητικό σου λόγο ομορφαίνεις τις στιγμές και τις σκέψεις μας.
      Να είμαστε καλά αγαπητέ φίλε.

      Διαγραφή
  9. Είναι πολύ όμορφη η εικόνα να βλέπεις να αγκαλιάζουν προσπάθειες άλλων ανθρώπων. Να λένε μια καλή κουβέντα, να παροτρύνουν κάποιον κλπ. Κι επειδή δεν συναντάται και τόσο συχνά, το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Γιάννη μου, τι να πω για το μέσα σου... Πάντα ευγενικός και γλυκύτατος!

    Τα "παιδιά" των εδώ μας φίλων να 'ναι καλοτάξιδα, να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου ευχαριστώ για την ευγένεια και την αγάπη των λόγων και των αισθημάτων σου. Όσο μπορούμε το προσπαθούμε. Μας γεμίζει χαρά. Καλό βράδυ καλή μου.

      Διαγραφή
  10. Όλα υπέροχα Γιάννη. Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει οπωσδήποτε να βρω να αγοράσω και να διαβάσω του Βασίλη!!!
    Φιλί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να το κάνουμε ναι Μάνια μου. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  12. Καλοτάξιδα! Είμαστε παραγωγική γειτονιά!!! Της Χριστίνας το ήξερα και το έχω στο νου μου να το πάρω, όμως έμαθα κι έναν καινούριο συγγραφέα.
    Καλή συνέχεια, Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αλεξάνδρα μου.
      Στεκόμαστε δίπλα με ανοιχτά τα μάτια και αυτιά σε κάθε τι όμορφο που δημιουργείται.
      Την καλησπέρα μου και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  13. Καλοτάξιδα να είναι και τα δύο!
    Σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας!

    Γιάννη μου μπράβο για την εξαιρετική παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ευχές μας να τους συνοδεύουν Μαρία μου.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή