H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

"Το Ξαναντού" Τα χρονικά του Γκρόουνιν-Ένα εξαίρετο παραμύθι φαντασίας από τον Γιώργο Δερβεντλή

Σήμερα, έχω τη χαρά, να σας παρουσιάσω την καινούργια εκδοτική δουλειά του καλού μας δικτυακού φίλου Γιώργου Δερβεντλή. Γνωρίζετε οι περισσότεροι το Γιώργο μέσα από το blog του: 

 My Little Stories

Γνωρίζετε, αρκετοί, την έφεσή του στο μυθιστόρημα τρόμου και φαντασίας, το οποίο υπηρετεί εδώ και καιρό με εξαίρετη συνέπεια, έχοντας παρουσιάσει έργα ψηλής αισθητικής και ανατρεπτικής πλοκής.



Αυτή τη φορά, ο Γιώργος Δερβεντλής μας εκπλήσσει. Και το κάνει με ιδιαίτερα θετικό και όμορφο τρόπο. Γράφει και μας δίνει να χαρούμε ένα παραμύθι. Ένα πανέμορφο παραμύθι φαντασίας που αγκαλιάζει ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Από παιδιά προεφηβικής ηλικίας μέχρι τη δική μας ....κλάση.

"ΤΟ ΞΑΝΑΝΤΟΥ"

Τα Χρονικά του Γκρόουνιν

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι ακριβώς αυτό το παραμύθι:

Το αρχιπέλαγος του Γκρόουνιν είναι ένα μαγευτικό μέρος. Πάνω σε αυτό υπάρχουν πέντε βασίλεια, το καθένα τόσο διαφορετικό και τόσο μοναδικό. Όλα τα βασίλεια είχαν ζωή και μια καρδιά που έδινε πνοή σε όλο το Γκρόουνιν. Η κάθε καρδιά και ένα μικρό κομμάτι πέτρας. Όλα μαζί συνέθεταν το περίφημο "Ξαναντού". Πολλοί πόλεμοι είχαν γίνει για αυτό και σύμφωνα με τους θρύλους, όποιος το κατείχε, θα απολάμβανε τη γνώση και την εξουσία που αρμόζει.

Για πολλά χρόνια το πετράδι βρισκόταν ασφαλές, κρεμασμένο στο λαιμό του Θεού-δράκου Γκλένφεντορ. Οι μάχες και οι αψιμαχίες είχαν καταλαγιάσει και όλοι προσπαθούσαν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όσο μπορούσαν φυσικά. Ώσπου ο Θεός-δράκος στράφηκε εναντίον του λαού που τον εξυμνούσε σε κάθε του βήμα. Δεν γνώριζε κανένας το λόγο που είχε προκληθεί αυτή η τρομερή αλλαγή.

Όταν ο Γκλένφεντορ έφυγε παίρνοντας και το Ξαναντού μαζί, δυστυχία και αναστάτωση προκλήθηκε παντού. Το Ξαναντού έπρεπε να επιστρέψει στη θέση του, έτσι ώστε να μη χαθεί η ισορροπία. Πολλοί είχαν προσπαθήσει και είχαν αποτύχει.

Ένας εκκολαπτόμενος μάγος, ονόματι Γκόλντον, θα αναλάβει τότε την πρόκληση με μια διαφορετική προσέγγιση, ειδικό στην απροκρυπτογράφηση της γλώσσας των δράκων. Ο Γκόλντον θα ξεκινήσει το ταξίδι του για να φέρει σε πέρας μια αποστολή που θα φέρει την ειρήνη και την ισορροπία πίσω στο Γκρόουνιν.

Γιώργος Δερβεντλής

Το παραμύθι είναι γεμάτο τρυφερότητα, πλούσιο στη γόνιμη και φανταχτερή φαντασία που διαπερνά όλο το έργο του Γιώργου. Έχει στοιχεία ενός διακριτικού επίσης χιούμορ, κύρια στο χαρακτήρα του μάγου Γκόλντον, που ταιριάζει επίσης απόλυτα.

Μάλιστα και αυτό το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον, μας αφήνει εντελώς ανοιχτή την συνέχειά του σε επόμενο δεύτερο βιβλίο.

Εκείνο ακόμα που τραβά την προσοχή είναι η εξαίρετη έκδοση στο βιβλίο, κορυφαία ποιοτική σε υφή και εμφάνιση, όπου και εκεί σας περιμένει μια δεύτερη ευχάριστη έκπληξη.

Το βιβλίο συνοδεύεται από μια πανέμορφη εικονογράφηση, που έχει κάνει η Ελπίδα Χαρακτσή, με την καλλιτεχνική μέθοδο Devian Art.

Ελπίδα Χαρακτσή

Την εξαίρετη καλλιτέχνιδα, μπορούμε να την συναντήσουμε με έργα της στο σχετικό site καλλιτεχνών του είδους εδώ:  https://www.deviantart.com/emberhope

Το βιβλίο του Γιώργου μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο στο σύνδεσμο που ακολουθεί:  Εκδόσεις Υδροπλάνο/Το Ξαναντού και, πιστέψτε με, είναι μια εξαίρετη επιλογή για να ταξιδέψετε στο πανέμορφο φανταστικό αρχιπέλαγος του Γκρόουνιν, σε υπέροχους και τόσο διαφορετικούς κόσμους και μορφές.


29 σχόλια:

  1. Γιάννη φίλε μου, πραγματικά δεν έχω λόγια.
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την τιμή της παρουσίασης. Χάρηκα πολύ που σου άρεσε το βιβλίο και ταξιδεψες μαζί μου στο Γκροουνιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σε ευχαριστούμε φίλε Γιώργο για τη γραφή σου και τους κόσμους που μας χαρίζεις. Το παραμύθι ανοίγει ένα ακόμα δρόμο στη συγγραφή σου.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο βιβλίο. Πολυτελές, με υπέροχη εικονογράφηση αλλά κυρίως γραμμένο με την φανταστική πένα του Γιώργου που σε παρασύρει σε κόσμους μαγικούς. Καλοτάξιδο να είναι το αξίζει
    Καλησπέρα Γιάννη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άννα μου. Πραγματικά μια έκδοση και μια δουλειά αρμονικά δεμένη σε ένα εξαίρετο σύνολο. Οι κόσμοι εδώ του Γιώργου είναι πανέμορφοι.
      Ευχαριστώ πολύ καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Πόσο τρυφερά το υποδέχτηκες Γιάννη μου!
    Το έντυσες κι εσύ με την ιδιαίτερη αγάπη σου στο χώρο της δημιουργίας και των ανθρώπων που προσπαθούν να αναδείξουν τη δουλειά τους, και αυτό είναι μοναδικό όταν συμβαίνει από καρδιάς!

    Είχα δει το βιβλίο, δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται ακριβώς ωστόσο γνωρίζοντας τον τελευταίο καιρό τον Γιώργο μέσα από το μπλογκ του είμαι σίγουρη πως έχει επιμεληθεί τη δουλειά του με ιδιαίτερη φαντασία και προσοχή!
    Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το πάρω γιατί δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό το διάβασμα είναι μια μικρή πολυτέλεια όπως έχουμε ξαναπεί!

    Επίσης θα ήταν ωραίο να δούμε και κάτι μέσα από την εικονογράφηση, έριξα μια μικρή ματιά στη σελίδα με τις δημιουργίες και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα! Μου άρεσαν τρομερά!!

    Μπράβο στο Γιώργο και μπράβο και σε εσένα που τιμάς τη δουλειά όσων εκτιμάς με τόσο εγκάρδιο πάντα τρόπο Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικολέτα μου!
      Ευχαριστώ ειλικρινά για τη συμμετοχή, το χρόνο, και τις τόσο σημαντικές σου παρατηρήσεις. Χωρίς να "πουλάω εκδούλευση", το έχω πει επανειλημμένα, ότι πρέπει, εμείς, ο χώρος του διαδικτύου, φίλοι, γνωστοί, να στηρίζουμε τέτοιες εκδοτικές και πνευματικές δημιουργίες, με τις ταπεινές μας δυνάμεις. Για να μπορέσουμε να σπάσουμε τη σιωπή και τη χειραγώγηση στα ΜΜΕ.
      Προσπαθώ να το κάνω με τη δουλειά κάθε φίλου που πέφτει στην αντίληψή μου.
      Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός στο είδος του. Θα έλεγα ξεπερνά κάθε προσδοκία στο είδος της high fantasy και τρόμου αλλά να και τώρα που το παραμύθι του ανοίγει την αγκαλιά του σε όλες τις ηλικίες.
      Σε ευχαριστώ μία ακόμα φορά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη παρουσίαση Γιάννη, για ένα βιβλίο δύσκολο "για την κλάση μας" αλλά ο Γιώργος γράφει υπέροχα. ξέρει να γράφει με λίγα λόγια και μπορεί να σε κρατά προσηλωμένο στην ιστορία του μέχρι τέλους. Οπότε το βιβλίο το βάζω στα υπόψη, και για μένα και για την κόρη μου, που είναι φαν του είδους.
    Την Καλημέρα μου, Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α θαυμάσια Βασίλη μου! Για την κόρη σου που αγαπά το είδος πιστεύω θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αλλά και για μας καθώς το παραμύθι αγκαλιάζει με όμορφο και απλό τρόπο το κομμάτι της φαντασίας και των κόσμων της.
      Καλησπέρα αγαπητέ φίλε και ευχαριστώ πολύ για την παρουσία.

      Διαγραφή
  5. Αυτό είναι βιβλίο για μένα Γιάννη μου, ξέρεις ότι τρελλαίνομαι για τέτοια. Μόλις ..βγω και πάω βιβλιοπωλείο θα το πάρω. Ξέρεις καλά πως είμαι από την γενειά που θέλει να διαβάζει κρατώντας στο χέρι ένα..χάρτινο μονοπάτι για την φαντασία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Γεωργία μου δεν το ήξερα αυτό. Και να που χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή σου την αγάπη. Το ταξίδι σε κόσμους φανταστικούς είναι υπέροχο και έχει πολλές διεξόδους να μας δώσει. Και μιας και το αγαπάς το είδος, έχω κάτι στο άμεσο μέλλον να σου δώσω. Υπομονή.
      Την καλησπέρα μου και τις ευχές μου.

      Διαγραφή
    2. Γεωργα μου δεν χρειάζεται να βγαίνεις έξω. Μπορείς να το παραγγείλεις ον λάιν και να στο φέρουν στην πόρτα σου. Έτσι το πήρα εγώ. Αν λοιπόν συμφωνείς πάτα το λινκ που δίνει ο Γιάννης είναι αχνό βέβαια αλλά πάτα το εκεί που λέει Εκδόσεις Υδροπλάνο το Ξαναντού. Θα σε πάει στη σελιδα του βιβλίου να το κάνεις παραγγελία
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Γιάννη έκανες πολύ ωραία παρουσίαση, μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Σίγουρα θα το αναζητήσω.
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου. Για το χρόνο και την προσοχή σου. Να είσαι καλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  7. Καλοτάξιδο και πολυαγαπημένο εύχομαι, ολόψυχα!
    Υπεροχη παρουσιαση Γιαννη μου!
    Παντα εισαι εκει, για ολους μας, θερμός,υποστηρικτικός!
    Δεν υπαρχουν λογια!

    Ευχαριστουμε πολυ!
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κική μου. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Για τα λόγια, την ευγένεια, τη ζεστασιά. Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στο χώρο μας. Είναι σημαντικό.
      Την καλησπέρα μου κορίτσι μου.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφη η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου. Μας κάνει να πούμε ναι στο ταξιδι στη μαγεία, στην φαντασία, στο μυστήριο, στην περιπέτεια. Πολύ όμορφο και το εξώφυλλο του βιβλίου. Μου θυμίζει γοτθικά σκηνικά και ταξίδια στα βάθη της ψυχή. Να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο, να φτάσει εκεί που θέλει ο Γιώργος να το δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου, όπως τα λες πραγματικά.
      Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μας φίλη για την παρουσία και το σχόλιό σου. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  9. Άλλη μια εξαιρετική παρουσίαση από τα χεράκια σου Γιάννη, αυτή τη φορά για το βιβλίο του Γιώργου που είμαι σίγουρη πως θα 'ναι υπέροχο. Καθώς ότι δημιουργείται με μεράκι, πάντα έχει ξεχωριστή αύρα!
    Ο σεβασμός που δείχνεις στις δουλειές που σου αρέσουν κι ο τρόπος που τις αναδεικνύεις Γιάννη, είναι εκπληκτικός και ταυτόχρονα συγκινητικός.
    Κάθε επιτυχία στο Γιώργο που είμαι σίγουρη πως θα την έχει.
    Καλό απόγευμα και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου,
      η λεπτότητα, το συναίσθημα της αλληλεγγύης και ο ενθουσιασμός της ψυχής σου ντύνουν εδώ την παρουσία στο σχόλιό σου. Σε ευχαριστώ απ την καρδιά μου για όσα λες. Είμαστε εδώ να στηρίζουμε κάθε φίλο, κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να δημιουργήσει. Η συμμετοχή σου πάντα γεμίζει χαρά και ουσία.
      Καλησπέρα καλή μου και φιλιά πολλά.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  10. Μου αρέσει να ανοίγω παραμύθια που γαργαλούν τις αισθήσεις των χεριών μου
    Καλόταξιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφη η προσέγγισή σου Μάνια μου. Σε ευχαριστώ πολύ για την αύρα και την ευχή σου. Καλό βράδυ καλή μου με φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Εξαιρετική δουλειά για τους λάτρεις του είδους, υπέροχη και συγκινητική (όπως πάντα άλλωστε) η δική σου παρουσία στο ξεκίνημα κάθε δουλειάς μας. Πάντα υποστηρικτικός, πάντα με μια ζεστή αγκαλιά για τους φίλους σου.
    Καλοτάξιδο να είναι το σκαρί του Γιώργου, τους χαιρετισμούς μου και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      συνοδοιπόρισα αχώριστη σε τούτη τη συντροφιά. Έχουμε όμορφα πράγματα να δώσουμε ο ένας στον άλλο. Το ζούμε το απολαμβάνουμε. Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου και τη στήριξή σου Μαρία μου. Ας είμαστε καλά.

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραία -όπως πάντα- η παρουσίαση Γιάννη, όσο για το "θέμα", και μόνο που μιλάμε για βιβλίο, έχει πάντα ενδιαφέρον. Τις εκδόσεις Υδροπλάνο τις γνωρίζω, έχω διαβάσει βιβλία τους και έχουν ένα ιδιαίτερο ύφος και πολύ σασπένς! Καλοτάξιδο το βιβλίο τού κυρίου Δερβεντλή, καλή επιτυχία απο καρδιάς! Την καλημέρα μου 🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου σε ευχαριστώ πολύ. Κάθε κουβέντα για ένα βιβλίο έχει τη δική της δυναμική και τη δική της λαμπερή σημασία. Μας κρατά πνευματικά ζωντανούς. Πόσο μάλλον όταν το έργο αφορά κάποιο φίλο όπως ο Γιώργος.
      Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  13. Εσύ Γιάννη μου, έχεις να μας παρουσιάσεις την αξιόλογη δουλειά e-φιλων και εμείς πρέπει να σε ευχαριστήσουμε που με τόση αγάπη μας φροντίζεις!

    ΑΦιλιά χαμογελαστά και πάντα καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλεύω όσο μπορώ, μου αρέσει, το θεωρώ αυτονόητο Στεφανία. Κάθε ένας από εμάς έχει την ανάγκη να νιώθει μέσα σε μια "αγκαλιά". Και κάθε ένας επίσης την αποζητά. Γιατί να μην το κάνουμε λοιπόν και να το χαρούμε σαν άνθρωποι και φίλοι.
      Ευχαριστώ πολύ Στεφανία μου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  14. Χαιρόμαστε πολύ όταν βγαίνουν καινούργιοι συγγραφείς και μέσα από εσένα μαθαίνουμε τις προσπάθειες τους.
    Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο του φίλου σου, σίγουρα θα αρέσει πολύ στους αναγνώστες που αγαπούν το μυστήριο και την μαγεία....
    Να είσαι καλά, καλο σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά συνάμα και για τις ευχές σου. Η καλή σου καρδιά είναι δεδομένη. Ο Γιώργος είναι "παιδί δικό μας" πλέον. Εδώ της συντροφιάς.
      Να είσαι καλά Ρούλα μου, καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή