H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

"25 Λέξεις #15" Ποιητικά ολιγόλεκτα

Λογοτεχνικό δικτυακό δρώμενο ολιγολέκτων "25 λέξεις"

15η διοργάνωση

 


Η Συμμετοχή μου

(Την έμπνευση την δίνει η εικόνα)


"Συνάντηση έχω μονάκριβη, 

στου ήλιου το κόκκινο γέρμα.

Στ' ουρανού να με πάρει τα άναρχα πέρατα,

λυτρωτής σκοτεινών φυλακών,

που κάποιοι ονομάσαμε: σπίτια"



Το ολιγόλεκτο αυτό αποτελεί την προσωπική μου συμμετοχή στο εξαίρετο δικτυακό λογοτεχνικό δρώμενο "25 λέξεις #15", που έχει καθιερώσει και διοργανώνει η αγαπημένη μας δικτυακή φίλη, Μαρία Νικολάου, στο προσωπικό της blog "Το κείμενο"

Σας προτρέπω, φίλες και φίλοι, να διαβάσετε τις 13 υπέροχες συμμετοχές καθώς και τη βράβευση των συμμετοχών, στον σύνδεσμό εδώ:


Θέλω, για μία ακόμα φορά,  να ευχαριστήσω τη Μαρία Νικολάου για την ευκαιρία, που μάς δίνει να συμμετέχουμε  σ' αυτό το εξαίρετο δρώμενο.
Επίσης να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην αγαπημένη μας φίλη Άννα Flo, για την πρώτη θέση που ψηφίστηκε το υπέροχο ολιγόλεκτό της.

Πάντα συνεχίζουμε, σε πείσμα των καιρών, να δημιουργούμε, φίλες και φίλοι.

26 σχόλια:

  1. Πόσο δυνατό κλείσιμο έκανες στο ολιγόλεκτο σου!
    Πραγματικά εξαιρετικές και αξιοπρόσεκτες όλες οι συμμετοχές!
    Σας καμαρώνω και σας απολαμβάνω που πάντα βρίσκετε έμπνευση και δημιουργική διάθεση. Καλά εσύ Γιάννη μου είσαι μια κατηγορία από μόνος σου, σε όλα παρών και σε όλα με μοναδικό τρόπο.

    Καλή εβδομάδα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτό, Κατερίνα μου. Σε μια όμορφη, υπέροχη συνύπαρξη, που δίνει όμορφες δημιουργίες. Και πάνω απ' όλα βγάζουν την καρδιά μας. Σε ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου για τα τόσο όμορφα λόγια σου, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Γιάννη μου άρεσε η συμμετοχή σου κι ας μην είχα περισσότερους βαθμούς να βάλω. Να σαι καλά να δημιουργείς πάντα ποιοτικά όπως εσύ ξέρεις
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Άννα μου. Ήταν όλα υπέροχα τα μονόλεκτά μας, καλή μου φίλη. Χαίρομαι για τα αισθήματα, που σού έβγαλε το μικρό μου ποίημα. Χαίρομαι τόσο πολύ ανάμεσα σε όλα αυτά. Σε φιλώ με το μεγάλο ευχαριστώ μου.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου έδωσες μια ωραία αντίθεση της απεραντοσύνης του ουρανού με τα σπίτια-φυλακές. Τρυφερότητα και ευαισθησία στην αρχή με την πικρή αλήθεια στο τέλος.
    Υπέροχο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν ακριβώς την ιδέα μού έβγαλε η εικόνα, Ελένη μου. Ο όμορφος ουρανός, η αρμονία της φύσης, η απεραντοσύνη της. Και από την άλλη το σκοτεινό περίγραμμα των πολυκατοικιών με ότι συμβολίζει. Πολύ ωραία εικόνα μάς έδωσε η Μαρία.
      Σε ευχαριστώ κοπέλα μου για τα αισθήματά σου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  4. Γιάννη μου πολύ δυνατό το ολιγόλεκτο σου. Με κέρδισε από την πρώτη ανάγνωση, γι' αυτό ήταν και στις επιλογές μου.
    Μπράβο σου για την όμορφη συμμετοχή.
    Χάρηκα που ανταμώσαμε και σε αυτό το δρώμενο. Με το καλό και στα επόμενα!
    Καλό απόγευμα. Καλή συνέχεια στη βδομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σε ευχαριστώ, Μαρίνα μου. Για όλα! Χαίρομαι γιατί άγγιξε την καρδιά σου. Ναι, θα ανταμώνουμε, καλή μου φίλη, σε όλα τα δρώμενα της γειτονιάς και της παρέας. Σ' αυτήν την όμορφη ανοιχτή αγκαλιά. Καλή βδομάδα, κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  5. Γιάννη μου καταπληκτικό το ολιγόλεκτο σου . Πόσο χάρηκα που βρεθήκαμε ολοι ξανά σε τούτο το ποιητικό δρώμενο . ροετοιμαζομαι τώρα για το δικό σου δρώμενο !!!!φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου, γλυκιά μου φίλη. Σε ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου. Για κάθε σου λεπτό συναίσθημα. Για την παρουσία σου, το δέσιμό σου. Καρτερώ τη συμμετοχή σου με το καλό. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  6. Ω! Πολύ λυρικό το ολιγόλεκτό σου, Γιάννη, μπράβο!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίπη μου, γλυκιά μου, ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Να είσαι πάντα καλά και να είμαστε όλοι μαζί. Καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή
  7. Διάβασα μέσα στο ολιγόλεξό σου, όλη την απελπισία του σημερινού ανθρώπου, που κλείνεται μέσα σε μια οικοδομή χάνοντας τον ορίζοντα, την φύση, την ομορφιά του κόσμου αυτού. Από την άλλη, τα όνειρα δεν παύουν να δίνουν ελπίδα, ότι όλο αυτό μπορέι κάπου να σπάσει. Όμορφη συμμετοχή φίλε μου!
    Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τοποθέτησή σου, Βασίλη μου, λέει τα πάντα! Σαν να έχεις μπει στη σκέψη μου απόλυτα. Σαν να διάβασες τον τρόπο που σκέφτηκα και άγγιξες την έμπνευσή μας. Ναι αυτό ήθελα να πω. Σε καλησπερίζω, φίλε μου και καλή σου βδομάδα, σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  8. Σκοτάδι και φως. Αυτός ο υπέροχος αντιπερισπασμός μας στην ασχήμια των καιρών. Μπράβο σου, Γιάννη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αέναο δίδυμο της σύγκρουσης, Μαρία μου. Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη για κάθε σχόλιο και παρουσία. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  9. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς δημιουργούμε με ότι όμορφο μας συγκινεί, όπως τα δρώμενα της γειτονιάς μας που με πολύ χαρά διαβάζουμε όμορφες συμμετοχές όπως και η δική σου Γιάννη.
    Εξαιρετική, και με πολύ ωραίο νόημα! και τα δικά μου συγχαρητήρια!
    Και σε άλλα με το καλό να ανταμώνουμε...😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες και το νιώθεις, Ρούλα αγαπημένη μου φίλη. Αυτό αναζητούμε. Σε δύσκολους καιρούς, μια πνευματική ανάταση, μια αίσθηση συλλογικότητας, μια αλληλεγγύη, μια δημιουργία.
      Και μέσα από όλες αυτές τις όμορφες στιγμές, το ζούμε. Χαίρομαι, που σού άρεσε, Ρούλα μου. Να είσαι καλά για κάθε σου στήριξη και αγάπη. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  10. Πράγματι σκοτεινές φυλακές, φίλε μου!
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο ωραίο αυτό δρώμενο, της Μαρίας μας!
    Σε πείσμα των καιρών, η παρέα μας, πάντα βρίσκει τρόπο να συναντηθεί.
    Μια αφορμή ζητάμε όλοι.
    Άλλοι γράφοντας κι άλλοι διαβάζοντας.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου, Ρένα μου. Κάθε ένας δίνει το δικό του λιθαράκι. Διαβάζοντας, γράφοντας, δημιουργώντας. Και αυτό δίνει ζωή και ομορφιά. Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου, καλή μου φίλη.
      Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχεις ρίξει και εδώ τη ματιά σου στη συλλογική μας βιβλιοθήκη με το νέο δρώμενο.
      https://giannispit.wordpress.com/
      Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  11. Γιάννη, με εντυπωσίασες!
    Το κλείσιμο του με είχε κερδίσει και θυμάμαι να λέω, "ααα, αυτό το ψηφίσω!" ☺
    Πολύ δυνατό και με πολλές αναγνώσεις ολιγόλεκτο!
    Μπράβο σου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, καλησπέρα κορίτσι μου. Σε ευχαριστώ πάντα για την ενθάρρυνσή σου, για τη στήριξη και τα συναισθήματα. Να είμαστε καλά να δημιουργούμε. Στέλνω μια αγκαλιά φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Υπέροχος τρόπος έκφρασης και απόλυτα ταιριαστός για την εικόνα. Η αξία των συναισθημάτων για το απέραντο, το απεριόριστο με τον κάθε είδους περιορισμό που γίνεται η φυλακή μας.
    Μπράβο Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρηκα πολύ που σού άρεσε, Αννίκα μου. Σε ευχαριστώ πάντα για τη δύναμη, που μού δίνεις, καλή μου φίλη. Να είσαι καλά. Πάντα να δημιουργούμε. Να έχεις όμορφη Κυριακή.

      Διαγραφή
  13. Ε, μα να, γι' αυτό μού αρέσουν τα ολιγόλεκτα! Λίγα λόγια και σταράτα! Διαβλέπω κι εγώ ένα παράπονο Γιάννη μου, όπως λέει κι ο Βασίλης πιο πάνω.. Αλλά να.. που όλα είναι εντέλει αφορμή για δημιουργία! Τα σέβη μου 🌺🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, τα ολιγόλεκτα είναι και όμορφα και δύσκολα αλλά και πρακτικά εύκολα στην ανάγνωση και στη διαχείριση, Πέτρα μου.
      Ναι, υπάρχει ένα "παράπονο" ως προς την τρέχουσα ζωή μας. Ισχύει. Αλλά τα όνειρα έχουν τη δική του δύναμη. Φιλιά πολλά καλή μου με την καρδιά μου. Σε φιλώ και ευχαριστώ.

      Διαγραφή