H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Καλό Ύστερο Καλοκαίρι...!



Καλώς τα παιδιά....! καλώς τους όλους και όλες από την θερινή σας δικαιωματική bloggo-ανάπαυση και τις διακοπές σας. Είχα κουραστεί με λίγους ακόμα "απελπισμένους" να μετράμε και να φυλλομετρούμε στον Αναγνώστη της Google τις ελάχιστες νέες αναρτήσεις από τα ιστολόγια που παρακολουθούμε. Να πάλι λοιπόν που η δικτυακή γειτονιά ζωντάνεψε άμα τη αφίξει του Σεπτεμβρίου.

Λοιπόν, όταν δούλευα στην Τράπεζα και κατέφτανε πελάτης με ηλιοψημένο κορμί και ανάλογη ενδυμασία κάπου προς το τέλος του Αυγούστου και μου ευχόταν "ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ", ξέρετε ε ; δεν τόχα σε πολύ να δοκιμάσω το δεξί μου ντιρέκτ στο σοκολατένιο του μάγουλο :)

Μα που πας Χριστιανέ ή Χριστιανή μου ; λένε "καλό χειμώνα" τέλος Αυγούστου ; ήμαρτον δηλαδή. Που ζεις ; πως την έχεις κάνει βρε έρμε τη ζωή σου έτσι καναλιζαρισμένη ; Τέλος πάντων, το προσπερνούσα με ένα χαμόγελο που στο βάθος αναδείκνυε τον ήχο δοντιών που έτριζαν. Ξέρετε, σαν το σκυλί που γρυλλίζει ένα πράμα.


Αμ το άλλο που το πάτε ; γιατί βρε μανάρια μου ορισμένοι θεωρείτε δεδομένο ότι ΟΛΟΣ μα ΟΛΟΣ ο κόσμος έχει πάει ή θα πάει διακοπές και του απευθύνετε το ερώτημα "εσείς που πήγατε φέτος ;".
Να το θεωρήσω προβοκατόρικο ; να το θεωρήσω προκλητικό ; Στάσου βρε γλυκιά μου ή γλυκέ μου, πως δηλαδή τόχεις σιγουράκι ότι κάθε οικογένεια έχεις τις διακοπές στο τσεπάκι της ; ε ; 
Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν κάτι στο χωριό, που δεν έχουν εξοχικά, που δεν έχουν την ανάλογη σχέση να φιλοξενηθούν από φίλους, που δεν έχουν ευρώ στην τσέπη για να ταίσουν τους ελεεινούς και αδηφάγους ακτοπλόους εφοπλιστές για παράδειγμα που κοστολογούν το ατομικό εισιτήριο για την ΥΔΡΑ στα 28 ευρώ....!!!!!!!!!    Δηλαδή 56 ευρώ πήγαινε-έλα το άτομο. Εν ολίγοις μια τετραμελή οικογένεια θέλει 224 ευρώ να πάει μια εκδρομή μονοήμερη στην Ύδρα. Ίσα ρε χαμούρες.....! που απευθύνεστε ; 
Για να μην πάμε στα ...ΔΙΟΔΙΑ που θα ...καταργούσε η ...αριστερά του Τσίπρα και μας έστελνε αράδα στα δικαστήρια καθώς τη στήναμε στα διόδια το 2012 ζητώντας να καταργηθούν και νάσου οι βουλευτάδες, σημερινοί Υπουργοί με τις σημαίες "δεν πληρώνω". 
Έλα που πληρώνουμε....! και για μια εκδρομούλα στο Ναύπλιο αδέλφια νάσου τα 18,30 ευρώ το χάϊδεμα στον κώλο. Εμ ;;;

Συνεπώς, με λίγα λόγια, κόψτε το ερώτημα "εσείς που πήγατε".....! Μαχαίρι....!


Πριν πάρα πολλά χρόνια, γύρω στο 1990 θαρρώ είχα πάει στην ΑΙΔΗΨΟ γύρω στις 15 Σεπτέμβρη συνοδεύοντας τότε την Μητέρα μου για λουτρά λόγω ρευματισμών. Σας πληροφορώ ότι εκεί συνάντησα μια πολύβουη πολιτεία χιλιάδων παραθεριστών στις λεγόμενες διακοπές ιατρικού τύπου. Έζησα πανέμορφες διακοπές τότε στην Αιδηψό αλλά και στις γύρω περιοχές, στον Άγιο Νικόλαο, στα μαγευτικά Γιάλτρα, στην Λίμνη. Ντάλα Σεπτέμβρη λοιπόν....! 

Θεωρώ προσωπικά ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, μην σας πω και όλος, ειδικά αν ζείτε στον Νότο, έχει απίστευτες στιγμές ενός ξεχωριστού τύπου καλοκαιριού που λειτουργεί επάνω μας τόσο ευεργετικά και λυτρωτικά που δεν φαντάζεστε...!


Τον Σεπτέμβρη δεν έχετε να σας ....γδέρνουν στις τιμές μήτε να σας δηλητηριάζουν με ότι υπάρχει για πέταμα από φαγώσιμα. Δεν έχετε τους κλασικούς μαλάκες "τενίστες" της παραλίας που σας βεντουζάρουν με εκείνο το "τοκ τοκ" που σας φτάνει στην παράκρουση. Δεν έχει τα ηλίθια bit και τα ντεσιμπέλ στο ...Θεό των beach bars. Αν σας μετρήσω τα πόσα θετικά δεν έχει θα ψάχνεστε από του χρόνου για καλοκαιρινό Σεπτέμβρη.


Ε αν σας πιάσει και κανένα ξαφνικό μπουρίνι στην παραλία μην σκιάζεστε ρε αδέλφια. Βρεγμένοι είστε έτσι κι αλλιώς....! ε αφεθείτε στην καταιγίδα των λεπτών και απολαύστε το πολύ σκούρο μπλε θάλασσας και ουρανού.



Συνεπώς, για να τελειώνω, γιατί αρκετά σας ζάλισα. Εύχομαι σε όλες και όλους:

Καλό Μήνα Σεπτέμβρη

και ένα απολαυστικό, γαλήνιο, ήρεμο και γεμάτο χρώμα

Ύστερο Καλοκαίρι


12 σχόλια:

  1. Χι,χι! Ήρθα να σε εκνευρίσω και να ευχηθώ... Καλό Φθινόπωρο!!! Σε καταλαβαίνω, παρ' ότι χαίρομαι πάντα τον ερχομό του Σεπτέμβρη. Όταν σημαίνει σκληρή δουλειά και υποχρεώσεις, πώς να τον χωνέψεις;;;
    Το "πού πήγατε" είναι μια ερώτηση που δεν έκανα. Ούτε στις καλές εποχές, το θεωρώ αδιακρισία.
    Τότε έπρεπε να δικαιλογηθείς, αν δεν είχες πάει διακοπές. Τώρα να διευκρινίσεις ότι πήγες κάπου οικονομκά...
    Και θα συμφωνήσω: το Φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για διακοπές!!!
    Καλό ύστερο καλοκαίρι, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα μου, ευχαριστώ για τις ζεστές σου ευχές. Ελπίζω η ζέστη να κρατήσει ακόμα να παρατείνουμε λίγο κανένα σκόρπιο μπάνιο μπας και βγάλουμε χειμώνα με λιγότερες ιώσεις.
    Και εγώ τον αγαπώ στον Σεπτέμβρη αλλά τον θέλω αρμονικά να μπαίνει στη ζωή μας.
    Φιλιά πολλά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλόν χειμώνα, φίλε... καλά να περνάς, με γεια... το μπλογκ! Ωραίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχα να σε νευριάσω; Πρώτον καλό φθινόπωρο, δεύτερον πού πήγες διακοπές; και τρίτον καλά είναι τα μπαρ βρε στην παραλία και το τοκ τοκ τι σε ενοχλεί; χααχαα
    Λοιπόν σοβαρά τώρα ο Σεπτέμβρης είναι υπέροχος για διακοπές το ξέρω αλλά αν μπορούσα να επιλέξω δεν θα διάλεγα να περάσω όλο το καλοκαίρι στην αθήνα με τους καύσωνες παρέα για να πάω διακοπές Σεπτέμβρη. Επίσης για τους πολλούς ο Σεπτέμβρης είναι μήνας ανοίγματος σχολείων αρα γιοκ διακοπές.
    Όσο για τα διόδια, τι να πω; Δεν έχεις άδικο αλλά κάπως πρέπει να διατηρούνται οι δρόμοι για να είναι ασφαλείς. Μην μου πεις το κράτος γιατί θα γελάσω βραδιάτικα.
    Πάμε στα εισιτήρια. Ναι είναι ακριβά αλλά από την άλλη ολόκληρο πλοίο κινείται και επίσης το χειμώνα θέλουμε να έχουν πλοία τα νησιά που δεν έχουν κίνηση. Ναι υπάρχει και ο κρατικός παράγοντας που επιδοτεί αλλά αν είχε το κράτος μας να επιδοτήσει εισιτήρια δεν θα υπογράφαμε τόσα μνημόνια....Σκέψου στην Κεφαλλονιά το πήγαινε-έλα με δυο άτομα και αμάξι είναι 120 ευρώ συν βενζίνη μέχρι την Κυλλήνη συν διόδια. Εδώ βρε Γιάννη φορολογούν τόσο τα καταστήματα που στα χωριά κλείσανε και καφενεία που δίνανε ας πούμε μια ζωή στο χωριό. Και μιλάς για διόδια κλπ;;;;Αστα...
    Μη σε ζαλίζω εύχομαι καλή συνέχεια και να κάνει καλό καιρό να κάνουμε μπάνια ολο το Σεπτέμβρη μη σου πω και Οκτώμβρη
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τώρα η Λαμπρινή....! "καλό χειμώνα" χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα. Είδες τώρα πως με ...τσιγκλάει έτσι ;
    Λαμπρινή μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ζεστές σου ευχές. Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όρίστε η Άννα....! μαζεμένα μου τα ....έχωσε....! βρε τι τραβάω ο έρμος....χαχαχαχαχαχαχα.
    Άννα μου ναι κατανοώ ότι ο Σεπτέμβρης είναι μήνας σχολείων αλλά αυτό πολλές φορές λειτουργεί ως πρόσχημα. Άλλωστε όλα τα παιδιά δεν ζούνε στα αστικά κέντρα έτσι ;
    Για τους ακτοπλόους εφοπ-ληστές: Άννα, δεν δικαιολογούνται με τίποτα....! Παντελώς κρατικοδίαιτοι, θησαυρίζουν με τις κρατικές επιδοτήσεις καθώς αν αφηνόμαστε στην ελεύθερη αγορά, τα μισά ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα ήταν στην ΤΟΥΡΚΊΑ εν χορδαίς και οργάνοις. Δεν δικαιολογούνται τέτοιες τιμές στην αγορά καλή μου σε συνδυασμό με τις οδικές και σιδηροδρομικές μετακινήσεις.
    Εντάξει, δεν λέω ρε φιλενάδα, να πληρώσουμε διόδια. Τώρα εσύ τι λες ; πρέπει για να πάω και να γυρίσω στα Γιάννινα να αγοράσω ....άλλο αυτοκίνητο ; εμ δεν είναι αντίληψη αυτή. Και δεν καταλαβαίνω. Κάποτε το κράτος και η ΜΟΜΑ έχτιζε και συντηρούσε τους πρώτους αυτοκινητόδρομους επί Καραμανλή. Διόδια και τότε ναι αλλά όχι λησταρχία. Δεν υπάρχει μέτρο στον τόπο μας, σε αυτό επιμένω.
    Τώρα αυτό για την Κεφαλλονιά τι μου το είπες ; για να χαρώ ; εν ολίγοις μιλάμε για 5 μεροκάματα για τα έξοδα διοδίων χωρίς βενζίνη. Αν αυτό το λες κράτος και οργανωμένη πολιτεία τότε πάμε σε άλλα Δυτικά κράτη και Αμερικάνικα (ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ) να σου πει η φίλη μας η Μάνια για διόδια και αυτοκινητόδρομους.
    Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη δυνατότητα του μέσου Έλληνα να επισκέπτεται την πατρίδα του. Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε.
    Καλό μήνα να έχεις. Φιλιά πολλά και ευχαριστώ για την κουβεντούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα παιδάκι μου!
    Κατ' αρχάς προσωπικά κρατώ το καλοκαιράκι μες τη καρδιά μου όλο το χρόνο και όταν έρθουν τα κρύα "ζεσταίνομαι" με τον ήλιο που έχω αποθηκεύσει μέσα μου... τόσο απλό! Άσε που δεν κοστίζει να κάτσεις κάπου να λιαστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, ενέργεια και αυτό όλο το χρόνο!
    Γιατί ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα;
    Καλό μήνα Γιάννη μου και εύχομαι να είναι όπως εσύ τον επιθυμείς!
    Πολλά πολλά ΑΦιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στεφανία μου καλή σου βδομάδα. Τα λόγια σου είναι γεμάτα φως, ζεστασιά και ζωντάνια πάνω απ όλα. Στο εύχομαι να μπορείς να τα μεταλαμπαδεύεις πάντα σε όλους μας γιατί το κάνεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.
    Ας κρατάμε ότι νιώθουμε στην καρδιά μας ο καθένας θαρρώ, είναι το καλύτερο και ζωογόνο.
    Όλες μου τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό.... Χειμώνα Γιάννη μου!! χιχι! ☺
    Κι εγώ ενοχλούμαι με τους βιαστικούς, με τις χαζές ερωτήσεις (πού πήγες; Πώς πέρασες το καλοκαίρι σου;) λες και είμαι στο σχολειό και γράφω σκέφτομαι και γράφω....
    Μια χαρά τα έχωσες!
    Καλό μήνα θα πω και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς την Νεράιδα της δημιουργίας....! Αριστέα μου ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και την ενθάρρυνση βεβαίως-βεβαίως.
    Να σου ευχηθώ ανάλογα και παρομοίως να πω καλή εκπαιδευτική χρονιά ;
    Φιλιά πολλά με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι δεν ενοχλούμαι...αν εξαιρέσουμε τους αγενείς αδιάκριτους που κάνει μπαμ ο τρόπος τους, και δεν αρκούνται ποτέ σε αόριστες απαντήσεις οι υπόλοιποι ψιλή κουβεντούλα θέλουν να πιάσουν! Ε δεν είναι ανάγκη να τους δίνουμε και πλήρη αναφορά εδώ που τα λέμε!
    Δε λέω καλοκαιριάτικα καλό χειμώνα, αλλά αν μου το ευχηθεί κάποιος θα του πω επίσης!
    Σιγά! Κι αν το πει δηλαδή θα αρχίσει να χιονίζει; χαχα!

    Ας έχουμε ένα όμορφο φθινόπωρο...κι αν φέρει και διακοπές ακόμα καλύτερα, αλλά χλωμό το κόβω, τουλάχιστον για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις δίκιο βρε Μαρία μου. Αλλά δεν μιλάω υποχρεωτικά για διακοπές. Για παράδειγμα δηλαδή, το να κάνεις ένα θαλάσσιο μπάνιο, ή να πας μια εκδρομή, πρέπει υποχρεωτικά να είσαι σε άδεια ; δεν γίνεται να συνδυαστούν και τα δύο ;
    Στα άλλα συμφωνώ. Προχωράμε.
    Φιλιά πολλά και τα λέμε στη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή