H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Raymond και Nantine (Νουβέλα) Μέρος 5ο και τελευταίο





Φίλες και Φίλοι,
ξέρω ότι το καλοκαίρι μπαίνει στην καρδιά του και χρειάζεστε ξεκούραση. Και διακοπές μην πω και αλλαγή περιβάλλοντος. Για εκείνους που παραμένουν στην δικτυακή γειτονιά ή για εκείνους που ρίχνουν μια ματιά στα δικτυακά μας δρώμενα, έρχομαι σήμερα εδώ, στην γνωστή μας συνέχεια να σας δώσω το:
5ο αλλά και τελευταίο μέρος του remake της Νουβέλας μου.

Σήμερα λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε τα:

Κεφάλαιο 8:  Όλα είναι δρομολογημένα

Κεφάλαιο 9: Η Επιστολή

Φυσικά θα το διαβάσετε στον σύνδεσμο που σας παραθέτω όπου πλέον εκεί έχετε όλη την Νουβέλα στη διάθεσή σας να την διαβάσετε, στον χρόνο που εσείς θέλετε.





Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για το χρόνο και την συμμετοχή σας. Να περνάτε καλά σας εύχομαι.



8 σχόλια:

  1. Η νουβέλα εξελίσσεται τόσο φυσικά όπως θα έπρεπε να είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο με θέμα Βικτωριανής εποχής, μιας εποχής ρομαντισμού αλλά και μυστικισμού με έντονες απαρχές του πνευματισμού όπου το μεταφυσικό αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα.
    Προσεγγίσεις στα άδυτα της ψυχής των ανθρώπων πάντα θα υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Το γεγονός ότι διάλεξες την συγκεκριμένη εποχή να τοποθετήσεις τη νουβέλα κάνει ακόμη πιο δυνατή τη γραφή σου.
    Και να τω λόγω’ δημιουργεί μια αισθητική λογοτεχνικού μυστηρίου, όπως ταιριάζει στη μεσαιωνική λογοτεχνία που φλερτάρει με το παράδοξο, σκιαγραφεί ένα πάθος που πολλές φορές σοκάρει, χωρίς ωστόσο να προσβάλει την αισθητική του αναγνώστη.
    Σε μια εποχή που ο πουριτανισμός βρίσκεται σε μεγάλη ακμή, κι ο έρωτας υπάρχει σαν αμάρτημα ή σαν συζυγικό καθήκον, μια ερωτική φαντασίωση αφήνει να φανεί μια βαθύτερη αλήθεια. Την μοναχικότητα ενός ανθρώπου διψασμένου για ζωή που οδηγεί σε ασυνείδητες φαντασιώσεις και επιθυμίες που δεν συνάδουν με σεξουαλική διαστροφή αλλά με ψυχαναγκασμό μιας βιολογικής ανάγκης.
    Το πάθος είναι αυτό που αλλοτριώνει τα όποια χρηστά αισθήματα και την προσωπικότητα παρ’ όλο που κάποιες φορές η λογική συγκρούεται με ηθικές απαγορεύσεις. Αυτός ο ψυχισμός τελικά φέρνει την κάθαρση και την ελευθερία.
    Γιάννη στ’ αλήθεια υπέροχο!
    Τολμηρές αλήθειες, έντονα συναισθήματα που ξεπερνούν τις εφηβικές ερωτικές φαντασιώσεις, πάθος που κατακτά την ανθρώπινη λογική και εξιδανικεύει το αντικείμενο του πόθου, εξερεύνηση της σκοτεινής πλευράς που δεν μπαίνει σε καλούπια και ισορροπίες, μυστήριο και ανατροπές. Όλα τα έχει. Αναπόφευκτη η σύγκριση μιας άλλης εποχής. Μα μήπως δεν θα μπορούσε να είναι της παρούσης;
    Γιάννη πολλά, πολλά συγχαρητήρια!!!!
    Καλό μήνα Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Αννίκα, καλή μου φίλη.
      Καλησπέρα. Καλώς ορίζω το λόγο σου αλλά και την μεγάλη αγκαλιά από τα συναισθήματά σου. Μέσα στο καλοκαιρινό κάμα έρχονται να δέσουν με την ολοκλήρωση της Νουβέλας.

      Να σε ευχαριστήσω για τον πολύτιμο χρόνο, την συμμετοχή σου, τις κριτικές σκέψεις σου, τις προσεγγίσεις και τα σχόλιά σου.
      Θεωρώ ότι μπήκες απόλυτα και ταυτίστηκες με την ψυχή του ...γράφοντος τόσο χρονικά όσο και θεματολογικά.
      Πραγματικά εκείνη η εποχή σημαδεύτηκε από την απαρχή των επιστημονικών αναζητήσεων παντού. Αναζητήσεις που είχαν ως αντικείμενο την ψυχανάλυση, τον ερωτισμό, τη ζωή και το θάνατο. Και δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την εποχή γράφτηκαν τα κλασικά εκείνα αριστουργήματα του Στήβενσον και της Μαίρης Σέλλεϋ.
      Έτσι, στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής "πάτησε" και ο Ραίημοντ με την Ναντίν, ως μια κάθοδος στα γκρίζα μονοπάτια και τον δυισμό της ανθρώπινης ερωτικής προσωπικότητας.
      Οι δύο φύσεις μας, το παιχνίδι μαζί τους, η αναζήτηση ταυτότητας, η μάχη για την κυριαρχία. Όλα τούτα ήταν η αφορμή για να γραφτεί το remake αυτής της Νουβέλας.

      Σε ευχαριστώ μία ακόμα φορά που είσαι εδώ, τόσο πολύτιμη για μένα και τις προσπάθειές μου.
      Καλό καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  2. Γιάννη μου θα τη διαβάσω ως το τέλος, χρόνου επιτρέποντος. Ήθελα μόνο να σου δώσω τα συγχαρητήριά μου για το πόνημά σου αυτό και εύχομαι ολόψυχα να είναι η αρχή για νέες συγγραφικές δημιουργίες!
    Καλή συνέχεια σ' ότι "χτίζεις"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      είναι καλοκαίρι, δεν πιεζόμαστε. Πάρε το χρόνο σου γλυκιά μου. Οι αναρτήσεις εδώ είναι δεν "φεύγουν". Κρατώ τις αληθινές σου ευχές γεμάτες αγάπη και στήριξη. Να είσαι καλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  3. την πολλή Καλησπέρα μου και από εδώ!

    ..Κοίτα να δεις, που προβλέπω να μένει η 'Ναντίν' μόνιμα ανοιχτό παράθυρο στον explorer για να μπορέσω να ολοκληρώσω την ανάγνωση αυτού του Διηγήματός σου..
    (Γιατί αν 'παίξει' το ενδεχόμενο κόπυ-παστέ - εκτύπωση σε μίνι σελιδάκια πιασμένα με συρραπτικό σχολικού βεληνεκούς - για ανάγνωσμα σε παραλία, προβλέπω να με χώνουν φυλακή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, GDPR, KFC, CGI, IBM, κτλ-κτλ..) :)))

    Πάω για ανάγνωσηηη..... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χααχαχαχαχαχαχαχα Σμαράγδα μου,
      έλιωσα στο γέλιο ! Λοιπόν, έχεις το ελεύθερο κορίτσι μου να τυπώσεις ότι θες και να τα μεταφέρεις όπου θες. Συνεπώς μην έχεις άγχος για αυτό έτσι ;
      Κάνε δουλειά σου. Εννοείται ότι η κριτική σου είναι για μένα πολύ σημαντική και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
      Χάρηκα πάρα πολύ που σε είδα εδώ.

      Διαγραφή