H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

"Τα δώρα της Αρμονίας" (Μυθιστόρημα) Προαναγγελία

 "Τα δώρα της Αρμονίας"


Από τα χέρια των Αθάνατων στα χέρια των Θνητών. Από τα χέρια των Θεών σε χέρια ανθρώπων.

Δώρα για το γάμο μιας κόρης δύο Θεών με έναν θνητό της εποχής του γένους των Ηρώων των ανθρώπων. Ένα περιδέραιο και ένα πέπλο. Για το γάμο της Αρμονίας, κόρης του Άρη και της Αφροδίτης με τον Κάδμο, ιδρυτή της Θήβας.

Δώρα όμως που δέθηκαν και με απόκρυφες ματιές και σκέψεις. Ίσως με ζήλια λέγανε κάποιοι ίσως με φθόνο πρόσθεταν οι μύθοι.

Δώρα που πέρασαν σε πολλά ανθρώπων χέρια. Από γενιά σε γενιά. Στο πέρασμα του χρόνου και των αιώνων. Δώρα που άλλαξαν πόλεις και προορισμούς. Που συνοδεύτηκαν από μεγάλα γεγονότα, ανθρώπων πάθη, μίσος και σπαραγμό.

Που για κάποιους ανεξήγητους λόγους έφερναν πάντα τρομερή δυστυχία και θάνατο σε όσους τα κράτησαν στα χέρια τους. Άραγε ανεξήγητους ή τους βάραινε κάτι άλλο; Κάτι που δεν μάθαμε ποτέ στο πέρασμα των μύθων και της ιστορίας. Έμεινε έτσι να αιωρείται σαν το σκοτάδι που τύλιγε τα θύματά του.

Αυτά είναι τα δώρα της Αρμονίας

Που θα παρακολουθήσουμε το μακρινό τους ταξίδι στον απέραντο χωρόχρονο. Στα μονοπάτια που συναντάται ο μύθος με την ιστορία. Ο έρωτας με το μίσος. Η ζωή με το θάνατο. Τα πάθη και οι δολοπλοκίες.

Μέχρι να γράψουν το δικό τους τεράστιο κύκλο για να επιστρέψουν εκεί από όπου δόθηκαν εξ αρχής.

Αρμονία, κόρη του Άρη και της Αφροδίτης


Φίλες και φίλοι αγαπημένοι, καλώς ορίσατε στο καινούργιο μου μυθιστόρημα. Ξαφνιάζεστε ναι; Ίσως; Δεν ξέρω. Ναι! Κάτι διαφορετικό! Ένα είδος αγαπημένο μου, το ιστορικό μυθιστόρημα. Αυτή τη φορά, θα ταξιδέψουμε πάρα μα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Χιλιετίες. Στον κόσμο, όπου η ιστορία αγγίζει το μύθο, όπου η παράδοση αγκαλιάζει το θρύλο. Θα ταξιδέψουμε στα ψηλά συννεφιασμένα και άγρια βουνά της Ηπείρου, στην αρχαία Εγχέλεια, θα ανέβουμε στο άλλο άκρο, στη Θράκη για να κατέβουμε στη Βοιωτική γη. Θα δούμε τη γένεση της Θήβας, μια ιστορικής πόλης που σημαδεύει την Ελληνική ιστορία. Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εκεί, θα περάσουμε στη γη του Πέλοπα, στην Πελοπόννησο, θα βρεθούμε σε μια ακόμα ιστορική θρυλική πόλη, στο Άργος και στις γύρω περιοχές, Αρκαδία, Κορινθία. Για να περάσουμε στην Αττική γη, στην πόλη της Αθήνας, αλλά και στην Ελευσίνα, μια ιερή πόλη σταθμό.

Μα δεν είναι μόνο τα μέρη και τα χώματα, που θα "επισκεφτούμε". Είναι και τα πρόσωπα εκείνα, που θα πρωταγωνιστήσουν στο έργο αυτό και ειδικά στο πρώτο αυτό βιβλίο.

Η Αρμονία με τον Κάδμο, το πρώτο πρωταγωνιστικό μας ζευγάρι, που θα δώσει τη σκυτάλη σε όλα τα "μεγάλα" τραγικά πρόσωπα του Θηβαϊκού κύκλου. Ο Οιδίποδας, ο καταραμένος αυτός βασιλιάς της πόλης με την Ιοκάστη, γυναίκα και μητέρα του. Τα παιδιά τους, ο Ετεοκλής με τον Πολυνείκη,   πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες σε αυτό το βιβλίο, με τις αδελφές τους, την Αντιγόνη και την Ισμήνη. Μαζί φυσικά και ο Κρέων, ο διάδοχος βασιλιάς στην πόλη. Η Αργεία, σύζυγος του Πολυνείκη και η Δηιπύλη, σύζυγος του Τυδέα.

Ο Άδραστος, ο βασιλιάς του Άργους, ο Τυδέας, ο δεύτερος γαμπρός του, ο Αμφιάραος, γνωστός μάντης με τη γυναίκα του την Εριφύλλη, από τους βασικούς χαρακτήρες του βιβλίου. Ακόμα ο Θησέας, βασιλιάς της Αθήνας, στην οποία φτάνουν ικέτες οι ηττημένοι της εκστρατείας κατά της Θήβας και η Αίθρα η μητέρα του.

Η Αντιγόνη μπροστά στον νεκρό αδελφό της, Πολυνείκη
Πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα (1865)


Για δική σας βοήθεια, θα υπάρχουν σημειώσεις σε κάθε κεφάλαιο, που παραπέμπουν σε επεξηγήσεις πάνω στα πρόσωπα και στα γεγονότα.

Φίλες και φίλοι, σκοπός μου είναι να δώσω όλον αυτό το μεγάλο λυρικό κύκλο με μια άμεσα προσιτή σύγχρονη μυθιστορηματική αφήγηση. Για να μπορέσει να αποκτήσει πιο προσιτό δραματολογικό χαρακτήρα. Για να γίνει κτήμα μας. Η διασκευή αυτή δεν "πειράζει" στο ελάχιστο όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα. Δεν αλλοιώνει χρόνους, διαδρομές, πρόσωπα, δράσεις. Απλά προσθέτει καθημερινούς διαλόγους μυθοπλαστικής αφήγησης για να ενώσει όλον αυτόν τον κύκλο.

Στο δύσκολο αυτό συγγραφικό εγχείρημα, η δική σας παρουσία, συμμετοχή, κρίση και άποψη είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και σπουδαία για μένα. Το έργο θα δημοσιεύεται σε κεφάλαια, που θα ανεβαίνουν εδώ σε χρόνο ανάρτησης περίπου 4-5 ημερών για να έχετε το χρόνο να διαβάστε με την ηρεμία σας. Θέλω να πιστεύω ότι θα περάσουμε όμορφα και θα χαρούμε έναν άλλον εντελώς κόσμο, να τον πλησιάσουμε, να τον κατανοήσουμε και να τον αισθανθούμε.

Βιβλιογραφία-σημειώσεις:  (Υλικό που δούλεψα για αυτό το έργο)

  • Ζαν Ρισπέν "Μεγάλη Ελληνική μυθολογία"
  • Ευριπίδου τραγωδίες:  "Φοίνισσαι", "Ικέτιδες"
  • Αισχύλου τραγωδία: "Επτά επί Θήβαις"
  • Σοφοκλή τραγωδίες: "Οιδίπους τύραννος", "Οιδίπους επί Κολωνώ", "Αντιγόνη"
  • Αρχαία Ελληνική γλώσσα και γραμματεία (Ιστοσελίδα) https://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/index.html
  • Παυσανία: "Ελλάδος περιήγησις"
  • Λυρικό έπος "Θηβαΐς" αγνώστου συγγραφέα (αναφέρεται πιθανός ως και ο Όμηρος)
  • Απολλόδωρος:  "Χρονικά"
  • Λυρικό έπος Στατίου (Λατίνος συγγραφέας):  Θηβαΐς (12 τόμοι)
Ο Κάδμος σκοτώνει το δράκο στη Βοιωτική γη, έργο του ζωγράφου Χέντρικ Χόλτσιους (Μουσείο Κουνστ 1183)


"Το τέλος του Κάδμου" 
Έργο χαρακτικής του Faulte Michel 1615-1619, ο πίνακας φυλάσσεται στο Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου









 


 




 


44 σχόλια:

  1. Φίλε μου Γιάννη εξαίσια, περιμένω να απολαύσω το πόνημα σου.
    Ανυπομονώ και περιμένω να χαθώ στον κόσμο σου.
    Καλή αρχή Φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, αγαπητέ φίλε. Σε ευχαριστώ απ' την καρδιά μου για την ανταπόκριση. Ξέρεις πώς περιμένω τη συμμετοχή και τις σκέψεις σου καθώς στο είδος αυτό, υπάρχουν στοιχεία φαντασίας, που οφείλω να τα βγάλω στην αφήγηση και στη "σκηνική" παρουσίαση. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Α υπέροχα!!! Αναμένω με αγωνία. Είναι τόσο ενδιαφέρον το θέμα που σίγουρα θα μας καταπλήξεις. Και διαφορετικό είδος ναι. Μυθολογία και Ιστορία συνάμμα. Αρα μυθιστορία το έργο σου από τα είδη που λατρεύω.Καλή αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτός είναι ένας πιο ακριβής όρος, Άννα μου. "Μυθιστορία". Ναι, είναι πιο συγκεκριμένο αυτό. Χαίρομαι που σε ενδιαφέρει. Περιμένω να δω τις σκέψεις σου. Είναι ένα στοίχημα. Μπορεί να και αποτύχει εντελώς, δεν το θεωρούμε δεδομένο.
      Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Όμορφο Σαββατόβραδο.

      Διαγραφή
  3. Να και ένα χαρμόσυνο γεγονός που είμαι σίγουρη πως θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον και αυτό χάρη στην εξαιρετική ιδέα που μας πληροφορεί και η βιβλιογραφία!
    ΑΦιλιά πολύ πολύ χαρούμενα και καλή σου επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonsoir ma chère amie.
      Σε ευχαριστώ Στεφανία μου. Νιώθω ότι θα είσαι εδώ και με γεμίζει χαρά να το ξέρεις. Για να δούμε τι μπορεί να βγει.
      Όμορφο το βράδυ σου καλή μου.

      Διαγραφή
  4. Η αδάμαστη πνευματική δίψα σε σπρώχνει σε ιστορικά, μυθολογικά πρόσωπα, στις πηγές της γνώσης και της αλήθειας με ένα έργο φιλόδοξο, μεγαλόπνοο που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. Θα έχει μεγάλη αξία και πολύ ενδιαφέρον, είμαι σίγουρη. Εν αναμονή λοιπόν!
    Γιάννη μου Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι Αννίκα μου. Ελπίζω να καλύψει στοιχειώδεις αναμονές σου. Θα το δούμε στην πορεία, στην ανάγνωση, στην κριτική. Η στήριξή σου, η δύναμη που μού δίνεις, είναι για μένα ουσιαστική και διαχρονική. Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Φαντάζομαι, θεωρείς και εσύ περιττό να σου πω, πόσο χάρηκα γι' αυτή την ανακοίνωση.Το καλοκαίρι είναι συνήθως πιο ξέγνοιαστο από δρώμενα, οπότε τουλάχιστον στο πρώτο μέρος του, θα έχουμε συντροφιά το μυθιστόρημα σου.
    Εξαιρετικό ακούγεται Γιάννη μου.
    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα με το οποίο θα καταπιαστείς και θέλω πολύ να δω τι χροιά θα του δώσεις.
    Πολύ καλό το χρονικό διάστημα μεταξύ των κεφαλαίων ώστε να έχουμε τον χρόνο να απολαμβάνουμε την ανάγνωση!
    Καλή αρχή Γιάννη μου.
    Καλό Σαββατόβραδο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου έτσι σκέφτηκα και εγώ. Έρχεται καλοκαίρι, έχουμε κάποιο χρόνο και ελπίζω διάθεση να αφεθούμε λίγο σε μια ανάγνωση. Φυσικά και θα περιμένω τη σκέψη και την κρίση σου, που τη θεωρώ άκρως σημαντική. Και ναι, πιστεύω το χρονικό διάστημα είναι καλό για να έχουμε μπροστά μας χρόνο στην ανάγνωση. Να ρυθμίσω και τον όγκο των κεφαλαίων αντίστοιχα. Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα κορίτσι μου με τη διάθεσή σου.

      Διαγραφή
  6. Τέλεια αυτά τα θέματα μου αρέσουν πολύ.
    Μπράβο Γιάννη.
    Έπεσε πολύ μελέτη. Περιμένω να απολαύσω την ιστορία σου.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Ρένα μου! Ελπίζω να σταθεί αντάξιο στον πολύτιμο χρόνο σου καλή μου φίλη. Σε ευχαριστώ πολύ, το ξέρεις. Όμορφη Κυριακή συνέχεια.

      Διαγραφή
  7. Γνωρίζω από τώρα πως θα μας συναρπάσεις και το περιμένω πως και τι! Μπράβο και πάνω που άρχιζα να συνηθίζω τη σκουριά πάνω μου, αποφάσισα να πάρω το βουρτσάκι και να την αποχωριστώ! Εξαιρετικά! Παρούσα και σε αναμονή! Φιλιά καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουάαααου! Να ξεσκουριάσουμε Μαίρη μου ναι! Αν και ξέρεις πως περιμένω και τα δρώμενά σου καλή μου ναι; Μην το ξεχνάς!
      Χαίρομαι πολύ να το ξέρεις που σού κέντρισε το ενδιαφέρον. Θα στέλνω ειδοποίηση στην κάθε φορά της ανάρτησης σαν ένα μικρό news letter.
      Ευχαριστώ πολύ. Με πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ αγαπημένε φίλε και δάσκαλε. Να είσαι καλά. Θα έρθει ειδοποίηση ναι. Όμορφη Κυριακή να έχεις.

      Διαγραφή
  9. Η πιο ωραία είδηση! Μου έφτιαξες την ημέρα! Νιώθω δέος μπροστά σε αυτό που ξεκινάς εδώ φίλε μου. Μας αναφέρεις ονόματα γνωστά, που όλοι έχουμε μια στάλα γνώσης και ανάμνησης από τα χρόνια του σχολείου ακόμα και που όλοι τα νιώθουμε σαν την βαριά κληρονομιά της αρχαίας μας ιστορίας και μυθολογίας. Αλλά για μένα τουλάχιστον, τόσο παραμελημένα, έχουν μείνει ανάστατες μικρές αναλαμπές μέσα στο κεφάλι μου. Το ότι στήνεις μια μυθοπλασία χωρίς να πειράξεις στο παραμικρό όσα ξέρουμε και όσα έχουν γραφτεί, παρά να τα αγκαλιάσεις με τη γραφή σου για να μπουν σε μια σειρά και να αποκατασταθεί η σχέση και η τάξη που τα δένει μεταξύ τους, το θεωρώ μεγαλειώδες και απίστευτα δύσκολο φίλε μου. Αλλά στα χέρια σου, σίγουρο χαρτί για τεράστια επιτυχία. Ξαναλέω ότι νιώθω δέος γι' αυτό που ξεκινάς και ανυπομονώ να ξεκινήσω να το διαβάζω. Δηλώνω ήδη φανατική ακόλουθος από τον πρόλογο και μόνο. Ανυπομονώ να το ξεκινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου φίλη Κατερίνα μου,
      νιώθω και εγώ το ίδιο δέος γιατί, το να καταπιάνεσαι με τέτοιο αντικείμενο, πρέπει να πατάς στοιχειωδώς καλά στα πόδια σου. Αυτό ακριβώς που αναφέρεις θέλω να δώσω. Να ανασύρω από τις σχολικές σκουριασμένες αναφορές, όλα αυτά τα θέματα και τα γεγονότα. Να τα ενώσω σε μια συνέχεια και να τους δώσω σύγχρονη αφήγηση και ροή. Ελπίζω να τα καταφέρω. Η στήριξή σου για μένα ξέρεις ότι είναι πολλά πράγματα. Όμορφη Κυριακή κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  10. Δεν ξέρω αν είναι..σύμπτωση όμως παρόλες τις λίστες μου ξέχασα να πάρω ένα ακόμη βιβλίο εδώ στο κτήμα εκτός από ένα που είχα αφήσει εδώ μισό και πριν λίγο... το τελείωσα και ένα άλλο που το σταμάτησα γιατί...δεν μου έκανε αυτό το..κλικ από την αρχή (της Ευας Ομηρολη). Μετά σκέφτηκα να μπω σε σένα μπας και βρω κάποιο ηλεκτρονικό ανάγνωσμα μέχρι που άνοιξα τα μέιλ μου και διάβασα αυτό. Πες κι αν είναι σύμπτωση!!!! Αμ το άλλο; λατρεύω την Μυθολογία! Φίλε μου όμως πολλή δύσκολη υπόθεση αυτό που ξεκινάς, πολύ διάβασμα θα έπεσε. Λοιπόν..αδημονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω κοίτα τώρα να δεις συμπτώσεις Γεωργία μου! Μακάρι να σηματοδοτούν κάτι καλή μου φίλη. Χαίρομαι που θα συναντήσω την αγάπη σου για τη μυθολογία μας και τη διάθεσή σου για καλοκαιρινό διάβασμα. Εδώ θα είμαστε καλή μου φίλη.
      Σε ευχαριστώ με την καρδιά μου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Μπράβο ρε Γιάννη, είσαι ο άοκνος εργάτης του λόγου και της τέχνης. Φαντάζομαι πόση δουλειά και διάβασμα κρύβεται πίσω απ' αυτό το πόνημά σου. Κι επειδή οι γνώσεις μας για τη μυθολογία είναι όντως περιορισμένες έως και ανύπαρκτες, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το μυθιστόρημά σου. Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Μαρία μας! Το έκανα με αγάπη, Μαρία μου. Ήταν κάτι που ήθελα, εδώ και καιρό. Και θέλω να το δείτε εδώ, ανάμεσά μας, για να έχω την άποψή σας. Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, να είσαι καλά για όλα. Φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Γιάννη μου, εύχομαι καλή δύναμη και υψηλή έμπνευση για αυτό που τολμάς! Μπράβο σου! Σίγουρα, μου έχεις ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον όσο δεν παίρνει! Αναμένουμε, λοιπόν, τη δημιουργία σου!
    Α, και αγαπώ πολύ τη μυθολογία από παιδί!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπάς τη μυθολογία Γλαύκη μου. Αυτό είναι εξαίρετο. Αυτό σημαίνει ότι έχει ανοιχτό εκείνο το ερέθισμα για να ταξιδέψεις σε αυτό το έργο. Ναι, χαίρομαι για αυτό και σε περιμένω με μεγάλη χαρά. Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου φίλη.

      Διαγραφή
  13. Ιστορία και Μυθολογία! Αγαπημένα θέματα που προσφέρονται γιά δυνστές εμπνεύσεις! Χαίρομαι που τολμάς φίλε Γιάννη και ανυπομονώ να διαβάσω το πόνημά σου που είμσι βέβαιη ότι θα μας εντυπωσιάσει ! Περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου εδώ είμαστε. Η συνάντηση του μύθου μ΄ αυτή της ιστορίας. Θα το προσπαθήσω καλή μου φίλη. Και χαίρομαι που σε ενδιαφέρει. Ευελπιστώ να σε κρατήσει κοντά μέχρι τέλους. Σε ευχαριστώ πολύ Κλαυδία μου.

      Διαγραφή
  14. Γιάννη μου θα γίνω φανατική αναγνώστρια καθώς τα μυθιστορήματα που έχουν να κάνουν με μυθολογία, γρίφους, συμβολισμό και μυστήριο είναι από τα αγαπημένα μου. Μπράβο σου γιατί καταλαβαίνω πως έχεις μελετήσει αρκετά πριν το αρχίσεις.
    Περιμένω λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω τι λες τώρα Ελένη μου. Βαδίζουμε σε κοινούς δρόμους καλή μου φίλη. Χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Ναι, η συγγραφή αυτή απαιτεί πολύ μεγάλη δουλειά, προετοιμασία και ενοποίηση πηγών, που πολλές φορές είναι αντιφατική η μία με την άλλη. Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που θα είσαι κοντά σε όλο αυτό. Την ευγνωμοσύνη μου έχεις. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  15. Γιάννη μου σε συγχαίρω για όλο αυτό τον κόπο που κατέβαλες για τη συγκέντρωση των ιστορικών πληροφοριών και φυσικά για τη συγγραφή που αναμένω εναγωνίως να διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, είμαστε εδώ καλή μου συνοδοιπόρισσα. Θα το κάνουμε το ταξίδι μας και πιστεύω θα είναι όμορφο. Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ για όλα.

      Διαγραφή
  16. Ελληνική μυθολογία μπλεγμένη με τραγωδίες και ιστορικά γεγονότα. Ωραίο εγχείρημα, Γιάννη μου. Ενδιαφέρον. Νομίζω ότι ανάρτηση μια φορά τη βδομάδα είναι αρκετή και δίνει τον απαραίτητο χρόνο για ανάγνωση δίχως "πιέσεις". Καλή αρχή, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς έχω κατά νου, Μία μου. Μια ανάρτηση τη βδομάδα. Για να έχουμε άνετα χρόνο για μελέτη, χωρίς πίεση και άγχος. Θα χαρώ πολύ να είσαι κοντά μας και σε ευχαριστώ πολύ για κάθε σου συναίσθημα και στήριξη. Καλή βδομάδα.

      Διαγραφή
  17. Φίλε προβλέπω ένα συναρπαστικό ταξίδι. Μυθολογία και ιστορία. Και μάλιστα γνωρίζοντας, όπως πάντα ότι θα δώσεις σημασία στην λεπτομέρεια και στις ακριβείς ιστορικές αναφορές. Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη, αγαπητέ μου φίλε, τα λόγια σου δίνουν και ώθηση και διάθεση και στήριξη. Σε ευχαριστώ φίλε μου, να είσαι καλά. Είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα.

      Διαγραφή
  18. Ωραίο εξώφυλλο, ωραία ιδέα, βάλε κλότσο να γυρίσει :)
    Δεν υπόσχομαι πως θα διαβάζω τις παραπομπές, αυτά είναι δικά σου. Τα δικά μου ως αναγνώστρια είναι τα δικά σου γραπτά.
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι! Εντάξει Μάνια μου, σύμφωνοι. Θα χαρώ να σε δω σ' αυτό το ταξίδι, με το δικό σου τρόπο και το δικό σου μέτρο. Φιλιά στέλνω και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  19. Γιάννη μου, καλέ μου φίλε, τώρα βρήκα χρόνο, να δω την ανάρτηση.
    Το ιστορικό μυθιστόρημα είναι ένα από τα αγαπημένα μου είδη -ιστορία και καρκίνοι, λένε οι τρομεροί αστρολόγοι ☺ πάνε χέρι-χέρι ☺!
    Ελπίζω να βρω χρόνο. Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου καλησπέρα κορίτσι μου. Σέβομαι απόλυτα το χρόνο και τις επιλογές σου κορίτσι μου. Εγώ, σε κάθε ανάρτηση, μια φορά τη βδομάδα δηλαδή, θα σου στέλνω ειδοποίηση απλά να την έχεις. Ευχαριστώ για τα αισθήματα και τα όμορφα λόγια σου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  20. Μπορεί να ήρθα ασθμαίνουσα, αλλά όχι τελευταία ελπίζω, να χαρώ με το όμορφο νέο που μας ενημερώνεις...
    Και σε ποιον δεν αρέσει η μυθολογία φίλε μου όταν δε θα συνοδεύεται και με ιστορικά γεγονότα...δεν ξέρω πως θα τα παντρέψεις, αλλά ξέρω ότι θα διαβάσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα...
    Ακόμα και αν καθυστερούμε να έρθουμε λόγο έλλειψης χρόνου, εκείνο θα είναι εδώ να μας περιμένει ε;
    Καλό σου ξημερωμα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις...καλή Αρχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα, αγαπημένη μου φίλη, στο έχω πει και παλιότερα. Μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι! Το μπλογκ είναι εδώ, οι δημοσιεύσεις θα είναι σταθερές, διαθέσιμες ότι ώρα και στιγμή θελήσεις να τις δεις. Συνεπώς μην έχεις έγνοια. Εγώ θα σε ενημερώνω με e-mail όταν θα γίνεται ανάρτηση και εσύ, όποτε και αν το επιθυμήσεις το διαβάζεις. Σε ευχαριστώ και χαίρομαι πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την παρουσία Ρούλα μου.

      Διαγραφή
  21. Με το καλό να έρθει το καινούργιο σου μυθιστόρημα Γιάννη μου. Μια τέτοια προσπάθεια αξίζει να βγει στο φως.
    Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στην κρίση μας. Αξιοθαύμαστο το εγχείρημά σου. Μπράβο προκαταβολικά!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, τι να πω για τη στήριξη και τα λόγια σου κορίτσι μου. Η διάθεσή σου μετράει για μένα όπως και η παρουσία σου. Πάντα και ουσιαστικά. Συνεπώς θα ταξιδέψουμε συντροφιά, σε δύσκολα μονοπάτια, σε κόσμους όμορφους αλλά και ζοφερούς. Στη φαντασία, στο μύθο αλλά και στην ιστορία. Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  22. Φαντάζομαι Γιάννη μου, πόσο διάβασμα χρειάζεται να "ρίχνει" κάποιος προκειμένου να γράψει και να παραδώσει στο φως τής δημοσιότητας ένα τέτοιο πόνημα! Σε ό,τι με αφορά, ανησυχώ μήπως δεν μπορέσω να ανταποκριθώ ως αναγνώστρια, γιατί διάγω μια μακρά περίοδο όχι μόνο με πολλές (και δύσκολες) υποχρεώσεις στην καθημερινότητα, αλλά και με συχνούς πονοκεφάλους.. Σου εύχομαι καλή αρχή κι όλα να πάνε τέλεια! Το πιστεύω άλλωστε 😉⭐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, περαστικά κορίτσι μου! Ανησυχώ τώρα και εύχομαι να είσαι καλά και σιδερένια ψυχή μου. Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ για την υγεία σου, έχουμε έγνοια.
      Ναι, χρειάζεται ετοιμασία μεγάλη για ένα τέτοιο έργο, βιβλιογραφία και συρραφή ύλης για να γίνει ενιαίο σύνολο και να δραματοποιηθεί.
      Εγώ θα σου στέλνω ειδοποίηση σε κάθε ανάρτηση (μία φορά τη βδομάδα) αλλά δεν θέλω να πιεστείς μήτε κατά διάνοια εντάξει; Εκεί είναι το έργο, δεν θα χαθεί. Κρατώ την αγάπη σου και την βιώνω με τρόπο εξαιρετικό.

      Διαγραφή