H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

"Μετρώ τους Χτύπους" (Διήγημα)



"Μετρώ τους Χτύπους"

Χτύπος πρώτος... Οξύς.
Σε βλέπω να περιφέρεσαι μόνο, εγκαταλειμμένο, μικρό και φοβισμένο. Ένα κινούμενο κορμάκι  με τα μικρά αυτάκια σου να ανεμίζουν στον αγέρα. Νιώθω τη ζεστασιά του κορμιού σου καθώς  μικρή μπαλίτσα στην αγκαλιά μου κάτω από το μπουφάν όπως κατηφορίζουμε τη στράτα στο δάσος. Ανταμώνω το βλέμμα σου αλλά και το ένστικτό σου  ότι κάτι φιλικό σε κουβαλάει.

Χτύπος δεύτερος...  Αντανακλαστικός.
Πόσες αγκαλιές σε γυροφέρνουν σαν δοκιμάζεις τα πρώτα δειλά βήματα γύρω απ το τζάκι στο νέο σπιτικό σου. Η Παρουσία σου κατάφερε να μαζέψει ολόγυρά μια οικογένεια. Να την ενώσει ξανά.

Χτύπος τρίτος... ελαφρύτερος.
Σε βλέπω να με κοιτάς. Με εκείνα τα μάτια σου. Μικρός ακόμα αλλά πιο σίγουρος. Ρουφάς κάθε μου κίνηση. Κρυφά να σκάβεις με τα ποδαράκια σου το χώμα στον κήπο δίπλα στα δικά μου λαγούμια με τα φρέσκα φυτά. Σε μαλώνω να μην τα ξεριζώνεις με τη μουσούδα σου.

Χτύπος τέταρτος... βαρύς.
Μεγάλωσες. Τρέχεις πια λεύτερος, σίγουρος.  Καλπάζεις αφηνιασμένος. Καταλαβαίνεις τη δύναμή σου να μεγαλώνει, να θεριεύει. Εκεί στην παλιά καλύβα δίπλα στη θάλασσα. Κουνάς την ουρά σου χαρούμενα σε εκείνον τον φτωχό μετανάστη που σε φιλεύει με ένα κομμάτι από το κουλούρι του.

Χτύπος πέμπτος... υπόκωφος.
Αγκαλιάζεις με τα μπροστινά  σου πόδια τη μικρή σου Κυρά που κλαίει. Την φιλάς με κάθε τρόπο στα μάγουλά θέλοντας να αποδιώξεις το πόνο της. Κάνεις χίλια δυό να γίνεις ένα μαζί της. Φέρνεις τη μπαλίτσα σου στο στόμα δώρο να ξεχάσει ό,τι την πληγώνει. Γυρεύεις με κάθε τρόπο το χαμόγελό της.

Χτύπος έκτος... μονότονος.
Γίνεσαι άγριο θεριό ανήμερο. Ουρλιάζεις πρωτόγνωρα στο ξένο και επιθετικό χέρι που τολμά να απλωθεί επάνω στη μεγάλη σου Κυρά. Είσαι εκεί, φύλακας, παθιασμένος υπερασπιστής, αδιαφορώντας αν είσαι άοπλος ή πιο αδύνατος. Δεν λογάς τον κίνδυνο και αδιαφορείς για το κόστος. Ματώνεις αλλά νικάς. Και μετά, με τα κοφτά χαρούμενα γαβγίσματά σου δηλώνεις τη χαρά  γλύφοντας τις πληγές σου.

Χτύπος έβδομος... σαν σούρσιμο.
Πως κάνεις έτσι σαν τρελός κι αλλοπαρμένος σαν επιστρέφουμε σπίτι...! πηδάς επάνω μας, μας αγκαλιάζεις, γυρίζεις σαν σβούρα στα πόδια μας. Για σένα ο χρόνος της απουσίας είναι μια ευθεία γραμμή. Δεν τον ξεχωρίζεις. Τον νιώθεις σκληρό αποχωρισμό. Και θέλεις να γιορτάσεις ξανά το αντάμωμα.

Χτύπος όγδοος... πνιγμένος.
Τα μάτια σου...! αχ καρδιά μου αυτά τα μάτια σου...! διάπλατα ανοιχτά, ζωγραφισμένα σαν δυό μεγάλα φεγγάρια που λάμπουν. Τόσο εκφραστικά. Έτοιμα να πουν τόσα μεγάλα κι αληθινά.

Αυτά σου του μάτια, τώρα παγωμένα. Γεμάτα απορία και πόνο. Με ένα απέραντο “γιατί” να κραυγάζει, να αντηχεί στα πέρατα της μέρας που ξημερώνει.
Τα μάτια σου λατρεμένε μου Φίλε, ψυχοπαίδι μου μεγάλο. Σκουπίζω απαλά το σφραγισμένο σου στόμα από τα υπόλοιπα του δηλητήριου που πήρε τη ζωή σου.
Είναι οι χτύποι που μετρώ στο χώμα που γράφουν το σενάριο των ύστατων στιγμών σου. Στην αγκαλιά μας. Πριν σε αποθέσω  στην ανοιχτή Γη που σε καρτερεί στερνή σου φωλιά.
Το πρώτο χάραμα της αυγής φωτίζει το βλέμμα μου γεμάτο αίμα. Καλό σου ταξίδι...!
Με καρτεράνε λογαριασμοί πίσω μου για σένα.



****************************************

Αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν ζήσει το άφθαστο μεγαλείο της ζωής και της συνύπαρξης με έναν Σκύλο, απολαμβάνοντας πραγματικά μαθήματα ζωής, εμπειρίας και άδολης αγάπης. Επίσης μια ΚΡΑΥΓΗ ενάντια στους άρρωστους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ που χτυπούν ή δηλητηριάζουν ζώα δείχοντας  την ιταμή και δειλή τους κτηνωδία. Να γνωρίζουν ότι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ από παντού και δεν πρόκειται να διαφύγουν στην ανωνυμία και την ατιμωρησία. 
Οι εικόνες και το βίωμα που εξέφρασα στο μικρό αυτό αφήγημα πραγματικά με έχουν στοιχειώσει στη φαντασία μου.  Είναι εικόνες που δεν θέλω κανείς να ζήσει. Δώστε την αγάπη σας στους τετράποδους φίλους μας, ειδικά αυτούς τους αδέσποτους και περιπλανημένους. Να ξέρετε ότι έχετε να εισπράξετε συναισθήματα που δεν υπολογίσατε ποτέ.

*****************************************

Το μικρό αυτό Διήγημα αποτέλεσε την πρώτη από τις δύο μου προσωπικές Συμμετοχές στο Εξαιρετικό Διαχρονικό ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ   "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ #12", το οποίο διοργανώνεται κάτω από τη φιλοξενία και τον συντονισμό της Μαρίας στο Ιστολόγιό της εδώ:
Mytripsonblog
Στους Συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε όλες τις υπεροχες συμμετοχές:
 
12ο Παίζοντας με τις Λέξεις (Συμμετοχές 1-6)
12ο Παίζοντας με τις Λέξεις (Συμμετοχές 7-14)
12ο Παίζοντας με τις Λέξεις (Συμμετοχές 14-23)

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε την Βράβευση καθώς και τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού
 
12ο Παίζοντας με τις Λέξεις-Βράβευση και αποτελέσματα παιχνιδιού

Εκεί θα δείτε και το εξαίρετο "Το Κόκκινο φόρεμα", που έγραψε με την υπέροχη πένα της η Ελένη-Ποιώ και πρώτευσε στον διαγωνισμό.
Σε έναν διαγωνισμό με υπέροχες συμμετοχές και δημιουργίες από όλους. 
Να ευχαριστήσω θερμά την Μαρία για την διοργάνωση και φιλοξενία του λογοτεχνικού αυτού δρώμενου που έχει πλέον καταξιωθεί στην δικτυακή γειτονιά για την ποιότητα και το μεράκι του.

34 σχόλια:

  1. Γιάννη μου καλησπέρα
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου
    σαν λάτρης των τετράποδων φίλων μας
    με θύμωσε πολύ η κτηνωδία κάποιων ανθρωποειδών
    Ευχαριστώ και για την αναφορά

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σου Ελένη μου. Χαρά μου η συμμετοχή σου εδώ και το ξέρεις. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Τα αισθήματά σου για το θέμα απολύτως με βρίσκουν σύμφωνο.
    Σου εύχομαι πάντα να ξεχωρίζεις.
    Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη συγχαρητήρια για την πολύ ιδιαίτερη συμμετοχή σου.
    Αγαπάω τα ζώα, αν και τα φοβάμαι και πάντα με εξόργιζε και θα με εξοργίζει τόσο η ανευθυνότητα των ανθρώπων απέναντι τους, όσο και το άρρωστο μυαλό τους και όσα αυτό μπορεί να προκαλέσει πάνω σε αυτές τις αθώες ψυχές.
    Να 'σαι πάντα καλά.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρυφερή η συμμετοχή σου,
    μπράβο!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννη Γιάννη Γιάννη!!!
    Με έκανε και έκλαψα αυτή σου η συμμετοχή. Ξέρεις πόσο αγαπώ το σκυλάκι μας και με τρομάζει και εμένα μια κτηνωδία που μπορεί να της συμβεί. Ήδη χάσαμε όπως ξέρεις και το πρώτο, όχι βέβαια εξαιτίας ανθρωποειδών αλλά γνωρίζω τι σημαίνει χαμός σκύλου-φίλου-μέλους μιας οικογένειας!
    Υπέροχο! Όχι μόνο γιατί μιλάει στην ψυχή κάθε ανθρώπου που αγαπά τα ζώα αλλά γιατί το έδωσες με έναν ανεπανάληπτο τρόπο, ευφυέστατο, πρωτότυπο..... μετρώντας τους χτύπους!!! Τι ύπέροχο!!!Μπράβο μπράβο μπράβο.
    Γι αυτό πήρες και το τριάρι μου
    Σ'ευχαριστώ για αυτήν τη ζεστασιά και τρυφερότητα που ένοιωσα διαβάζοντάς σε
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια παρα πολύ τρυφερή ιστορία αφιερωμα..στους αγαπημενους πιστους μας φιλους .. με συγκίνησαν ιδιαίτερα οι χτύποι της.. φιλε μου.. ενα μεγαλο μπραβο για το θεμα...!!
    Εκεινοι που κανουν κακό στο καθε ζωντανο φιλο μας.. δεν είναι ανθρωποι...
    Διαβάζοντας το στο χωρο σου παιρνει μια αλλη διασταση στην καρδια μας..!!
    Να είσαι καλα και καλη συνεχεια σε ότι κάνεις.. καλο σου βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Γιάννη μου... πόσα συναισθήματα μου ξύπνησε το κείμενό σου όσο το διάβαζα! Χάρηκα ειλικρινά όταν έμαθα ότι είναι δικό σου. Θερμά συγχαρητήρια.
    Ξέρεις ότι είμαι σκυλο-μαμά και ξέρεις τι αδυναμία έχω στα σκυλιά. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως δυο χρόνια τώρα η δικιά μας σκυλίτσα μου διδάσκει με τον τρόπο της πώς να είμαι καλύτερος άνθρωπος: και στους άλλους ανθρώπους, και στα άλλα σκυλιά, και σε εμένα. Τι μάθημα ζωής κι αυτό! Της το χρωστάω.
    Το κείμενό σου μου έβγαλε απίστευτη γλύκα, απίστευτη αγάπη, και τελικά, με πόνεσε. Πολύ. Αυτό το έγκλημα με τις φόλες είναι ο μεγάλος μου φόβος, "μη μας τύχει... μη μας τύχει..." μια σιωπηλή προσευχή όλη την ώρα.
    Άνθρωπο που είναι ικανός να κάνει κακό σε ζώο, είναι να τον φοβάσαι. Γιατί δεν είναι άνθρωπος και κάποια μέρα δε θα διστάσει να κάνει κακό και σε εσένα.
    Μπράβο σου και πάλι, υπέροχο κείμενο. Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρίνα μου καλή μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά σου λόγια.
    Δεν έχω καμία αμφιβολία για το είδος των συναισθημάτων που κρύβεις στην καρδιά σου. Μπορεί, όπως λες να φοβάσαι τα ζώα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τις αξίες σου για αυτά.
    Να είμαστε καλά να πορευόμαστε κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άννα μου,
    είχα ζήσει "από κοντά" τα συναισθήματα που βίωσες με το χαμό του Ορφέα σας. Τα είχα ζήσει και τα είχα νιώσει στο απόλυτο.
    Τι να πω για τα καλά σου λόγια, την ανταπόκριση στα αισθήματά σου, τις παρατηρήσεις σου.
    Δεν θέλω να σταθώ στο τι ακριβώς σήμαινε η έννοια του "χτύπου" σε αυτό το διήγημα. Δεν ξέρω αν το έδωσα να φανεί.
    Όμως θα ήθελα αμέσως και να το ξεχάσω, να το απωθήσω.
    Προχωράμε καλή μου φίλη στις δημιουργίες μας για να βγάλουμε από μέσα μας ότι όμορφο μπορεί να γίνει.
    Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρούλα μου καλή μου φίλη σε ευχαριστώ πολύ....!
    Συμπορεύομαι με τα αισθήματά σου και γίνομαι ένα με αυτά.
    Να είσαι καλά και να μπορούμε να μοιραζόμαστε ανθρώπινα αισθήματα όλοι μας.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλλη μου,
    ξέρω τι λες και το καταλαβαίνω.
    Είναι τώρα τρία χρόνια που εισπράττω με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα μαθήματα ζωής και τον δικό μας σκύλο αλλά και από τα άλλα με τα οποία συναναστρέφεται. Μια κοινωνία με τα δικά της αισθήματα και τις αξίες άξια παρατήρησης.
    Ξέρω και αφουγκράζομαι τους φόβους σου, (να ξέρεις υπάρχει ενέσιμη ατροπίνη που μπορείς να την κουβαλάς μαζί σου σε τυχόν κακιά ώρα, μίλα με τον κτηνίατρό σου).
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την στήριξη όλον αυτόν τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφος ο νέος σου διάκοσμος! Καλορίζικος Γιάννη μου. Και τα θερμά μου συγχαρητήρια γι αυτήν τη συγκλονιστική σου συμμετοχή-καταγγελία! Χτύπος και μαχαιριά στην καρδιά μας. Και απέραντη οργή για τα δίποδα κτήνη που δολοφονούν ανυπεράσπιστα ζώα.
    Να είσαι καλά ρε Γιάννη και καλή δύναμη να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία μου καλή μου φίλη,
    ευχαριστώ για τα λόγια και τα αισθήματά σου.
    Συμμεριζόμαστε και οι δύο τις ίδιες αξίες. Αυτή η συμμετοχή μου βγήκε αυθόρμητα εντελώς. Κάτι σαν κραυγή, σαν θρήνος. Και θες να σου πω κάτι ; Με τρόμαξε...! ναι με τρόμαξε. μου είπε πράγματα πολλά που δεν θέλω να τα ζήσει κανείς. Κάτι σαν κακό όνειρο.
    Ένα ευχαριστώ από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Γιάννη !!! Λόγω έλλειψης χρόνου δεν διάβασα καθόλου το ΄΄παιχνίδι λέξεων ΄΄ και τώρα στέκομαι και διαβάζω την ιστορία αληθινή η όχι λίγο με νοιάζει και ολοταχώς το μυαλό μου γυρίζει στο σωτήριο έτος 2004!1
    Ναι εκείνο των Ολυμπιακών αγώνων , που έζησα εγώ και οι φίλοι μου τις τραγικότερες μέρες της απαξίωσης της ζωής πολλών τετράποδων !!
    Μένω πολύ κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο και λίγο καιρό πριν την έναρξη πολλά αδεσποτάκια έφαγαν φόλες . Κάναμε βάρδιες προκειμένου να σώσουμε μερικά αλλά..
    Το πιο τραγικό για μένα είναι ο θάνατος του σκύλου που σφηνώθηκε κάτω από το αυτοκίνητο μου και δεν μπορέσαμε να το σώσουμε !! Χτυπιόταν και πέθανε αβοήθητο !!
    Αυτοί είμαστε , μια βιτρίνα !!
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια βιτρίνα.....
    ναι Νικόλ....! μια βιτρίνα. Ψεύτικη, φτιασιδωμένη. Και από κάτω κρύβεται υποκρισία και παλιανθρωπιά.
    Ευτυχώς η ιστορία μου δεν είναι αληθινή. Απλά μου βγήκε σαν βίωμα.
    Τραγικές οι αναφορές σου πραγματικά.
    Σε ευχαριστώ Νικόλ μου για τα όμορφα λόγια σου. Να είμαστε καλά και να αξίζουμε σαν άνθρωποι.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χτύπος πρώτος πρώτη επαφή για μια ζωή μαζί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο είπα πως ξέσπασα σε λυγμούς με αυτό ε; Και πως το λάτρεψα! Είναι φοβερό πως αγγίζει την ψυχή άμεσα η δημιουργία σου αυτή! Να είσαι καλά Γιάννη μου γιατί με κάθε χτύπο σου μου χάριζες σωρεία συναισθημάτων! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα αυτό δεν είναι ένα απλό διήγημα Γιάννη μου, είναι ένας ύμνος σ΄αυτά τα ζωάκια που όχι μόνο μας δίνουν χαρά, μας κρατούν συντροφιά, μας προφυλάσσουν, αλλά μας διδάσκουν την ανιδιοτελή αγάπη!
    Πολλά πολλά μπράβο σου αξίζουν γι αυτή τη πολύ ξεχωριστή σου συμμετοχή!

    ΑΦιλιά πάντα τρυφερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάνια μου, μέσα σε οκτώ λέξεις, είπες τόσα μα τόσα πολλά....! σε ευχαριστώ ειλικρινά. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαίρη μου, η συγκίνηση με τα λόγια σου για μένα είνα εξίσου έντονη. Πολλές φορές έχω συναντηθεί με αυτά σου τα συναισθήματα και σε δικές σου δημιουργίες. Σε ευχαριστώ από καρδιάς και ειλικρινά είναι τιμή για μένα το βίωμά σου αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στεφανία μου αυτά ακριβώς τα συναισθήματα, τη σχέση και τις αξίες ήθελα και εγώ να αναδείξω μέσα από αυτό μου το διήγημα.
    Τα λόγια σου είναι συναίσθημα και ευθύνη για μένα για την συνέχεια.
    Σε ευχαριστώ πάντα για την παρουσία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννη μου απλά ΥΠΕΡΟΧΟ , δεν έχω σκύλο ούτε κανένα άλλο ζώο , αλλά μπορώ να καταλάβω την αγάπη όσων έχουν ένα τέτοιο σύντροφο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στέλλα μου, σε ευχαριστώ πολύ. Δεν έχει σημασία αν έχει κανείς ένα ζώο κοντά του για να έχει φιλόζωα αισθήματα. Έτσι κι εσύ. Ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια. Να είσαι καλά και όμορφη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιάννη μου πολλά πολλά συγχαρητήρια για το υπέροχο αυτό διήγημα!
    Περιγράφει με τόση τρυφερότητα όλη την αγάπη και είναι αδύνατον να μην αγγίξει τον άλλον, έχει δεν έχει σκύλο!
    Αν έχει, τότε φτάνοντας στο τέλος είναι σίγουρο πως θα κλάψει!
    Τι να πω για τα τέρατα που βγάζουν όλη τους την κακία στα ζώα; Θα πω μόνο πως άνετα αυτά τα κτήνη θα αφαιρούσαν και ανθρώπινη ζωή!
    Και όχι, μόνο ατιμώρητοι δεν πρέπει να μένουν!

    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπέροχη η συμμετοχή σου
    Πραγματικά

    συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαρία μου,
    εμείς ευχαριστούμε, που μέσα από αυτό το δρώμενο μας έχεις δώσει τη ζεστή γωνία και τη φιλοξενία να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε. Πίστεψέ με μεγάλη υπόθεση.
    Από την άλλη δεν έχω να διαφωνήσω σε τίποτα με τα λόγια σου και τις παρατηρήσεις. Μία προς μία μεγάλες αλήθειες.
    Θα έλεγα ότι και εγώ συγκινήθηκα γράφοντας το μικρό αυτό διήγημα.
    Καλό βράδυ κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κική μου, σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου.
    Να είσαι καλά. Γνωρίζω την ψυχή και τα αισθήματά σου και καταλαβαίνω ότι αυτό που λες το εννοείς.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αχ Γιάννη μου!!!
    Ό,τι καλύτερο έχεις γράψει για μένα! Στεναχωριόμουν που δεν είχα άλλους βαθμούς να του δώσει! Λίγο το 1, αλλά έτυχες δίπλα στο θεριό την Ελένη μας!
    Εξαιρετικό!
    Δεν μπορεί να μην συγκινηθεί άνθρωπος που έχει ζώο...να μην δακρύσει στο τέλος! Εγώ πάντως έκλαψα!
    Σε ευχαριστώ για τη συγκίνηση που μας έδωσες!!!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αριστέα μου,
    το έχω πει ξανά. Αυτή η συγκίνησή σας είναι για μένα το καλύτερο δώρο και ο μεγαλύτερος βαθμός. Και για αυτό σε ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά.
    Μοιραζόμαστε τα ίδια αισθήματα και ξέρουμε τι νιώθουμε μέσα μας.
    Να είμαστε καλά και πάντα να έχεις τη δύναμη της δημιουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγχαρητήρια για τη συγκίνηση που μας προσφέρεις και την ευαισθησία της ψυχής σου, Γιάννη μου. Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μία μου, ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σου λόγια και την παρουσία σου. Καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν και δεν έχω ζωάκια στο σπίτι φίλε μου, δεν μπορώ να δεχτώ αυτή τη σφαγή που γίνεται.
    Την έχουμε βιώσει με τα αδέσποτα του χωριού μας δυστυχώς.
    Για πολύ καιρό μας περίμενε ένα υπέροχο σκυλάκι κάθε Παρασκευή απόγευμα έξω από την πόρτα μας. Την υπόλοιπη εβδομάδα ήταν εξαφανισμένο, οπως έλεγαν οι γείτονες μας. Πονέσαμεπολύ Όταν μάθαμε το τέλος του, πόσο μάλλον να είναι δικό σου και να μη μπορείς να το δώσεις.
    Κρίμα που δεν υπάρχει τιμωρία για όλους αυτούς που το κάνουν.
    Έτσι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ οράν, όμως.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρένα μου καλησπέρα σου.
    Θα συμφωνήσω με τις σκέψεις σου και αντιλαμβάνομαι τα συναισθήματά σου.
    Τώρα πια οι δολοφόνοι του κάθε αδέσποτου οφείλουν να φοβούνται. Ο Νόμος έχει αλλάξει, η νοοτροπία επίσης και οι αρχές τους κυνηγούν. Οι ποινές είναι πολύ μεγάλες για να σταματήσουν τον κάθε επίδοξο ανώμαλο δολοφόνο.
    Όσο για το τελευταίο που αναφέρεις, ναι, φυσικά υπάρχει και η "Νέμεσις".
    Καλές γιορτές κορίτσι μου να έχετε να σου ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή