H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στο Σπίτι....

Εικόνα 1

Μπήκαμε πλέον παιδιά μου σε τελική ευθεία για τις γιορτινές μέρες. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πλέον ζυγώνουν και κουβαλάνε μαζί τους όλη εκείνη την όμορφη νοσταλγική οικογενειακή ζεστασιά των παιδικών μας χρόνων. Πολλοί λένε  "να κάνεις Χριστούγεννα στην Πόλη και Πάσχα στο χωριό..." Προφανώς κάτι θα ξέρουν από το γιορτινό στόλισμα όλων αυτών των ημερών.

Πολλοί λένε ότι όλο αυτό το φορτωμένο στολίδια και καλούδια κλίμα είναι ψεύτικο και καταναλωτικό. Θα διαφωνήσω. Το ότι πάντα σε κάθε τι όμορφο θα υπάρχει και μια διαδικασία που θα προσπαθήσει να το εκμετταλευτεί και να το χρησιμοποιήσει αυτό δεν αναιρεί μήτε το χρώμα του μήτε την ομορφιά του.

Έτσι λοιπόν σε όλο αυτό το στολισμένο γεμάτο φως και χρώμα των γιορτινών ημερών προσπαθούμε να ακουμπήσουμε την ζεστασία της ψυχής μας, τις μικρές ή μεγάλες δημιουργίες μας, το Οικογενειακό κλίμα του σπιτικού μας. Ειδικά αυτό το τελευταίο, να το διατηρήσουμε ως μοναδικό στολίδι ως λαός καθώς εκεί που η οικογένεια διαλύθηκε στο όνομα της "μοντερνοποίησης", τους πήρε και τους σήκωσε.

Στολίσαμε. Στολίσαμε με την καρδιά μας, το χαμόγελό μας, την παιδική μας "τρέλα". Και χαρά που μοιράζεται άδολα γίνεται χαρά διπλή, κατά πως λένε οι παλιότεροι, σας ανοίγουμε την καρδιά μας να σας φιλοξενήσουμε εδώ στο Χριστουγεννιάτικο σπιτικό μας.

Εικόνα 2

Φέτος, το ξύλινο τζάκι, (Εικόνες 1,2), είναι στο επίκεντρο της αγάπης. Έτσι είναι τα όνειρα. Και σαν δεν τα έχεις, κοιτάς να τα δημιουργήσεις. Με λίγη καλή φαντασία, διάθεση και μια αγκαλιά συναισθήματα. "Ντύθηκε" λοιπόν και "στολίστηκε" από τις Κυρίες του σπιτιού, καθώς αν δεν μπει Γυναικείο χέρι σε τέτοιες δημιουργίες θα μιλάμε για "νεκρό" γράμμα. Δική τους λοιπόν αποκλειστικά η διακόσμηση και οι μικρές γωνιές. Εγώ ; αρωγός, με τα ....εργαλεία μου, τα μαστορικά μου, αυτό που λέμε "τεχνική υποστήριξη".

Εικόνα 3

Αχά, εδώ στην Εικόνα 3 ετοίμασα ένα ξύλινο δέντρο από πεταμένες παλέττες, για να τοποθετηθούν επάνω του λαμπάκια. Τα βλέπετε στην επόμενη εικόνα 4.

Εικόνα 4



Στην Εικόνα 5, είναι ο φωτισμός του μπαλκονιού....! Η Εικόνα δεν είναι καλή για να αποδώσει τα χρώματα. Το ξύλινο δεντράκι μπήκε στο κέντρο και προσωπικά μου άρεσε. Δυστυχώς δεν φαίνονται καθαρά τα φωτισμένα σώματα, ένα αστεράκι πάνω ψηλά και το κλασικό καραβάκι δεξιά. Ας είναι.


Εικόνα 5



Εικόνα 6

Αχα. Εδώ, στην εικόνα 6, το σχέδιο ανήκει στην "μικρή" μας κόρη...! Η Εκτέλεση και η επινόηση με την μεγάλη Κυρία του σπιτιού. Εγώ βοήθησα στην ανάρτηση της φωτεινής κουρτίνας.

Εικόνα 7

Στην Εικόνα 7, μια λατρεμένη γωνιά. αλλά και η μεγάλη μας λατρεία. Ένα ...."φετίχ" να το πω. Το κλασικό επιτραπέζιο εκκρεμές (Grandfather's clock κατά την Βρεταννική ορολογία), είναι ένας μεγάλος πόθος που φέτος κατόρθωσε να γίνει πραγματικότητα. Το ωριαίο σήμαντρό του είναι όλα τα λεφτά παιδιά...! λατρεία...!

Εικόνα 8

Εικόνες 8-9-10, Έτοιμο και το δέντρο....! στέκει εκεί επιβλητικό και απλοΪκό συνάμα.

Εικόνα 9

Εικόνα 10

Τι θα λέγατε για μια Παρτίδα Cluedo ; Μα σε ...εραστές των Αστυνομικών μυθιστορημάτων θα έλειπε ανάλογο παιχνίδι ; γίνεται ; κοπιάστε να εξασκήσουμε το δαιμόνιό σας ως Detectives...

Εικόνα 11
Και η μικρή μας βόλτα συνεχίζεται. Όπως βλέπετε, έχει ...επιστρατευθεί κάθε τι μικρό στολίδι, που θα μπορούσε να δώσει τη δική του ζεστασιά στο χώρο (Εικόνα 12).

Εικόνα 12

Α, εδώ έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω το πρώτο, ναι, το πρώτο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ του Χειμώνα για φέτος...! το πήρα από την μία από τις δύο μεγάλες τριανταφυλλιές του κήπου του πατρικού και ίσως είναι από τα ομορφότερα τριαντάφυλλα που μας έχει δώσει  (Εικόνα 13).

Εικόνα 13

Χριστούγεννα χωρίς ...Carousel δεν λέει. Αυτό λοιπόν εδώ το μικρό, το είχαν αγοράσει τα κορίτσια μας πριν τρία χρόνια νομίζω. Είναι πανέμορφο και έχει και αυτό την τιμητική του στο χώρο (Εικόνα 14).
Εικόνα 14
Η Λατρεία μου με τον φωτισμό είναι δεδομένη...! στα δεξιά λοιπόν του μικρού Carousel σκέφτηκα αυτό που βλέπετε στην Εικόνα 15. Ένα μικρό σετ λαμπάκια μέσα στο βάζο. Δίνουν υπέροχη εικόνα νομίζω.

Εικόνα 15
Στις Εικόνες 16, 17 και 18, εξέχουσα θέση έχουν τρία πανέμορφα χειροποίητα δημιουργήματα, δώρα Χριστουγέννων, φορτωμένα με πολύ αγάπη και μεράκι. Μας κάνουν λοιπόν και αυτά μια γλυκιά παρέα και δίνουν τις ευχές τους από τα χέρια και την καρδιά που τα δημιούργησε. 

Εικόνα 16

Εικόνα 17

Εικόνα 18
Ανέκαθεν οι παλιές Λάμπες ήταν στις αδυναμίες μου. Ανεκτίμητα πράγματα από παλιά δένουν πολύ όμορφα με την γιορταστική διακόσμηση και την ατμόσφαιρά της.

Εικόνα 19

Εικόνα 20

Το παλιό σπιτάκι. Το είχε κατασκευάσει γύρω στα 1965 ο πατέρας μου για να φιλοξενεί τότε ένα επιτραπέζιο ρολόι. Δυστυχώς το ρολόι, πανέμορφο, χάθηκε, δεν ξέρω μάλιστα και πως. Απέμεινε όμως το σπιτάκι, το οποίο βάφτηκε και αυτές τις μέρες στολίστηκε ανάλογα.

Εικόνα 21

Όλα έτοιμα λοιπόν για τις γιορτινές μέρες. Τούτες τις μέρες γινόμαστε παιδιά...! πρέπει να γίνουμε παιδιά. Γεμίζουμε με μικρές όμορφες γωνιές το σπιτικό μας. 




Σας εύχομαι ολόψυχα

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Από καρδιάς. Με Υγεία, γεμάτοι όνειρα και όμορφες στιγμές.
Θυμηθείτε Κανείς μόνος αυτές τις μέρες.



26 σχόλια:

  1. Καλές γιορτές Γιάννη μου
    Υπέροχες όλες οι γωνιές σου
    Θαύμασα το δέντρο από παλέτες
    Υγεία Αγάπη Χαρά στο σπιτικό σου

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Γιάννη!!! Να στε καλά όλοι σας!
    Ο στολισμός σας δείχνει μεράκι και αγάπη.
    Να χαρείτε τις γιορτές γεμάτοι κέφι και ζεστασιά οικογενειακή, με διάθεση γιορτινή και πάνω από όλα με υγεία. Λάμψη στη ζωή σας όπως λάμψη δώσατε στο σπιτικό σας
    Καλά Χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχος στολισμός Γιαννη μου!! Έγινε τόσο όμορφο και γιορτινό το σπιτικό σας!! Μπράβο !! Καλές γιορτές σε ολους σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελένη μου καλησπέρα.
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κοπέλα μου και ανταποδίδω με την καρδιά μου.
    Το δέντρο απ τις παλέτες ναι ήταν επινόηση τελευταίας στιγμής. Το είδα κάπου, μου άρεσε και το προχώρησα. Τελικά είναι πολύ όμορφο.
    Καλές γιορτές να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άννα μου καλησπέρα σου,
    σε ευχαριστώ κορίτσι μου για τις γλυκές σου ευχές και την παρουσία σου.
    Μακάρι να η λάμψη και το φως των Χριστουγέννων να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας.
    Από καρδιάς σου εύχομαι καλές γιορτές...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναστασία μου καλησπέρα σου,
    σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Να είστε όλοι καλά, με υγεία και να περάσουμε όμορφες γιορτές με ανθρώπινες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Γιάννη !!! Μπαίνω με το δεξί στο σπιτικό σου και χαίρομαι και εγώ σαν μικρό παιδί με το ομορφοστολισμένο σπίτι σας !! Πιστεύω ότι έτσι πρέπει να ζούμε τις γιορτές με ότι όμορφο διαθέτει η ψυχή μας και στολίζει την οικογενειακή μας παράδοση !! Να σου πω ότι όλα είναι ξεχωριστά και χαίρομαι που ο άντρας του σπιτιού παίρνει μέρος στη διαδικασία !!! Χάζεψα το δεντράκι σου αλλά και την φωτεινή κουρτίνα !!
    Με πολύ φως και ζεστή ατμόσφαιρα εσύ και τα κορίτσια σου να περάσετε πολύ όμοτφα Χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννη μου , υπέροχες οι στολισμένες γωνιές σου!
    Λάτρεψα τη φωτεινή κουρτίνα!
    Μαγεία!!!
    Καλές γιορτές να έχετε, με αγάπη και ζεστασιά!
    Φιλιά σε όλη τη φαμίλια!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικόλ μου καλησπέρα σου.
    Καλοδεχούμενη στο σπιτικό μας καλή μου φίλη. Με ανοιχτή καρδιά και χαμόγελα.
    Και τις δικές μας ευχές για ότι όμορφο στη ζωή σου και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις και ευχαριστώ ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αριστέα μου καλησπέρα σου.
    Καλή μου φίλη και καλλιτέχνισσα. Οφείλω να ομολογήσω ότι καθένας από εσάς εδώ, ανάμεσά τους και εσύ φυσικά με την λεπτή αισθητική σου και τις δημιουργίες σου, έχετε συμβάλλει στο να ανάψουν μέσα μου πολλές μικρές όμορφες φλόγες διάθεσης και δημιουργίας.
    Σε ευχαριστώ κορίτσι μου για τις ευχές σου.
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις όπως τα επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι κατασκευές σου υπέροχες!!! Αλλά και οι παρεμβάσεις των κοριτσιών σου καταπληκτικές!
    Όλα τα χάζεψα και τα θαύμασα, Γιάννη μου, αλλά σε αυτό που στάθηκα είναι η ζεστασιά κάθε γωνιάς, το μεράκι, η χαρά! Στολίσατε με τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών και σε χάρηκα!!!
    Κι εγώ ανατρέχω πάντα στα παιδικά Χριστούγεννα...
    Και του χρόνου, Γιάννη μου! με υγεία!
    Κανείς μόνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφοι στολισμοί,πολύ τους χάρηκα!!
    Και πόσο συμφωνώ με αυτά που γράφεις για τα Χριστούγεννα..

    Καλές γιορτές Γιάννη μου με απλότητα, ζεστασιά και γαλήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν...αν λέω Γιάννη μου, γινόταν διαγωνισμός ωραιότερου, φωτεινότερου, πιο πρωτότυπου, πιο καλόγουστου διαγωνισμού Χριστουγεννιάτικου διακόσμου σπιτιού, εσύ θα έπαιρνες το Α΄ βραβείο!
    Με όλη μου την καρδιά ένα μπράβο σου/σας αξίζει και εύχομαι να έχετε πανέμορφες γιορτές γεμάτες χαρά, Αγάπη και υγεία!
    ΑΦιλάκια σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλεξάνδρα μου, γιατί να μην νιώθουμε σαν παιδιά ; γιατί να μας φάει η σοβαροφάνεια ;
    Ας αφήσουμε λεύτερα τα αισθήματά μας να εκφραστούν τούτες τις μέρες ειδικότερα.
    Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου για τις ευχές σου και τα λόγια σου.
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερίνα μου και εγώ μαζί σου κοπέλα μου.
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου και την παρουσία σου.
    Να έχεις Καλά Χριστούγεννα και να συνεχίσεις να προσφέρεις με το όμορφο έργο σου.
    Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στεφανία μου,
    σε ευχαριστώ για τα γλυκά και ζεστά σου λόγια έστω με την υπερβολή της καλοσύνης.
    Η Αλήθεια είναι ότι με τις γιορτές αυτές εδώ, ξεφεύγουμε λιγάκι. Αφηνόμαστε στη μαγεία του παραμυθιού και της λάμψης. Να γίνει το έξω ένα με το μέσα μας είναι ο σκοπός.
    Καλά Χριστούγεννα κορίτσι μου να έχετε και εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιάννη μου αυτοί που λένε για το ψεύτικο κλίμα των Χριστουγέννων είναι οι συνήθεις ύποπτοι...εκείνοι που συνήθως καταναλώνουν ό, τι βρουν μπροστά τους και τα βάζουν με τις προσπάθειες τις δικές μας να δημιουργήσουμε χαρά στα σπιτικά μας!
    Είναι σαν εκείνους, μπορεί να είναι και τα ίδια άτομα που έχουν το εξυπνότερο κινητό και το τελευταίο τάμπλετ δίπλα στο αμύθητης αξίας λάπτοπ τους και συνδεδεμένοι με όλα κατηγορούν τα σόσιαλ μίντια...για τόση ανακρίβεια στο φουρτουνιασμένο τους μυαλό μιλάμε!
    Άστους να μιζεριάζουν και απόλαυσε την ομορφιά που οικογενειακά δημιουργήσατε και σας έδωσε χαρά!
    Γιατί αυτή είναι η ουσία των Χριστουγέννων...δεν μπορούμε δυστυχώς να κάνουμε όλο τον κόσμο ευτυχισμένο, αλλά οφείλουμε να κάνουμε όσους μπορούμε!
    Καλά Χριστούγεννα με υγεία και όμορφες οικογενειακές στιγμές με αγάπη σας εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία μου,
    διάβασα το μήνυμά σου εδώ σε όλους.
    Σε ευχαριστούμε απ την καρδιά μας για τις ζεστές σου ευχές και έχεις και τις δικές μας με τη σειρά μας.
    Δεν υπάρχει έστω μία λέξη που να μας βρίσκει αντίθετους σε όσα γράφεις.
    Ας αφήσουμε λοιπόν είτε τους "δήθεν" που περιγράφεις είτε τους εξ ορισμού μίζερους στον κόσμο τους.
    Εμείς βουλιάζουμε στην ομορφιά που πλάσαμε έστω και για λίγο προσπαθώντας να δώσουμε χαρά σε μας, στα σπιτικά μας και στους ανθρώπους γύρω μας.
    Καλά Χριστούγεννα κορίτσι μου σε όλους σας και ειδικό φιλί στον ...Μπρίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντα τα Χριστούγεννα ήταν ταυτισμένα με την Αγάπη! Κι αυτό δεν είναι τυχαίο! Τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση της αγάπης δώρο στον κόσμο να αντέχει τα δεινά του, να τα αντιμετωπίζει, να δένεται με τους άλλους ανθρώπους να σκορπά το καλό και τη χαρά παντού! Η ζεστασιά της ψυχής είναι το πάπλωμα μας, αυτό που πραγματικά μας προστατεύει από τους κακούς ανέμους!
    Ωραία τα φώτα σου ταιριάζουν με την ζεστασιά της ψυχής σας που κανείς δεν μπορεί να την καταστρέψει παρά μόνο εμείς οι ίδιοι! Ωραίο το ρολόι, το τριαντάφυλλο που μας θυμίζει την ζωή, ωραίο το δέντρο και η θαλπωρή του στολισμένου σπιτιού σου! Χρόνια πολλά Γιάννη μου και να περνάς πάντα καλά με τους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όπως ακριβώς τα λες Μαίρη μου....!
    Τα Χριστούγεννα είναι εξ ορισμού ερχομός της Αγάπης και της Λύτρωσης. Έτσι ανέκαθεν ήταν ντυμένα στην τρυφερότητα και στην παιδική ξεγνοιασιά.
    Θα σε ευχαριστήσω απ την καρδιά μου για τις ζεστές σου ευχές και θα σου ευχηθώ πλέον καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά και καλά φίλε Γιάννη.
    Τί υπέροχος στολισμός είναι Αυτός!
    Μπράβο σε όλα τα μέλη της οικογένειάς σου.
    Βάλατε όλοι την προσωπική σας σφραγίδα.
    Το δέντρο από παλέτες,το λάτρεψα,οπ Σ και το καρουζέλ.
    Ας κρατήσουμε τις οικογένειές μας ενωμένες σε πείσμα όλων που θέλουν το αντίθετο και γκρινιάζουν συνέχεια.
    Να είστε όλοι καλά και καλοί Χρόνια με υγεία κι αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρένα μου κρατάω σαν μικρό θησαυρό το τελευταίο σου μήνυμα
    "Ας κρατήσουμε τις οικογένειές μας ενωμένες σε πείσμα όλων που θέλουν το αντίθετο και γκρινιάζουν συνέχεια".
    Το έγραψα να το εμπεδώσουμε γιατί είναι σημαντικό.
    Να σε ευχαριστήσω για τα όμορφα λόγια σου και τις ευχές σου.
    Καλή χρονιά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα Γιάννη μου έτσι πέρασα για να σου πω να ρίξεις μια ματιά στο άλλο μου blog το παιδικό και να μου πεις αν σου αρέσει το παραμύθι που έγραψα για τις γιορτές! Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σου! Καλή συνέχεια!
    http://historiaarxizei.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαίρη.......!
    δεν το ήξερα καθόλου αυτό το μπλογκ....! ευτυχώς που μου το ανέφερες. Φυσικά και τρέχω Μαίρη μου και θα σου καταθέσω την άποψή μου.
    Καλή χρονιά κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σήμερα ανακάλυψα το Ηδύποτόν σου, αγαπητέ Γιάννη. Και πρέπει να βρω χρόνο να περάσω και από τα άλλα, βλέπω πολλά ενδιαφέροντα.
    Η χριστουγεννιάτικη αυτή ανάρτησή σου, πλουσιότατη σε εικόνες και ιδέες.
    Θέτεις πολύ ωραία το ζήτημα για το κλίμα των ημερών και τη γνωστή κατ’ έτος γκρίνια περί καταναλωτισμού, ξενομανίας κλπ.
    Η ζεστασιά τής ψυχής μας, όπως γράφεις, είναι στήριγμα για να σταθούμε ως λαός μέσα στην ισοπεδωτική παγκόσμια πραγματικότητα.
    Οι κατασκευές σου έξυπνες και όμορφες.
    Εύχομαι μια καλή παραγωγική χρονιά με ακμαίο το ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άρη μου καλησπέρα.
    Τιμή μου η επίσκεψή σου εδώ στο ένα από τα "δικτυακά" σπιτικά μου.
    Χωρίς άγχος και πίεση, όλα είναι ανοιχτά για την παρουσία, την κριτική σου, τη βόλτα σου, τη συμμετοχή σου. Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα.
    Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ομορφύνουμε τη ζωή μας όπως αυτή διολισθαίνει. Ίσως τα μεγάλα και μακρόπνοα όνειρα να μπορούν να αντικατασταθούν με μικρές εστίες φωτός και ομορφιάς.
    Καλή χρονιά σου εύχομαι ολόψυχα με ότι όμορφο και για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή