H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Πίσω στα καλοκαιρινά Πάρτι...



Ο Ήλιος σηκώθηκε με ....απειλητικές διαθέσεις. Το κάμα της μέρας το ένιωθες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Που να σταθείς έξω κάτω στον ήλιο. Με τίποτα. Τα ψώνια και ο εφοδιασμός είχαν γίνει στις προηγούμενες ημέρες έτσι που σήμερα να εκκρεμούσαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο Πρωινός φραπές με το γάλα του έδινε μια απόλαυση στο ξεκίνημα της μέρας. Ειδικά τις ευλογημένες εκείνες περιπτώσεις που η μέρα ζευγάρωνε με Σάββατο, τότε χαράς Ευαγγέλια. Όλα ήταν "κουφέτο", έστεκαν μια χαρά.

Ένα πότισμα καλό στην αυλή ήταν η πρώτη ενέργεια. Το λάστιχο έμπαινε σε λειτουργία. Καθάρισμα, πότισμα στις τριανταφυλλιές, στις γλάστρες, στο γιασεμί, τους βασιλικούς, όλα για να κρατήσουν την κάψα του ήλιου. Ένα ράντισμα με νεράκι στην κληματαριά να έχεις την αίσθηση της ...βροχής σου έδινε άλλον αέρα. Φυσικά ένιωθες ευεργετικές και τις σταγόνες του νερού να σε καταβρέχουν, το καλύτερο, τι να λέμε τώρα.

Η Αμέσως επόμενη φροντίδα:  Τα έπιπλα, η τακτοποίηση του χώρου.
Νάσου φρέσκα τα παιδιά λοιπόν....! τα φιλαράκια τα αδελφικά της γειτονιάς...! να βάλουν το χεράκι τους στη βοήθεια και την τακτοποίηση. 
Κίνηση πρώτη λοιπόν:  Το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα ...λύνεται, αποσυναρμολογείται και ...εξαφανίζεται...! Ιδού η Πίστα του χορού. Ευρύχωρη και δεκτική.



Κίνηση 2η:  Το Αρμόνιο έξω...! που ; στην αυλή φυσικά. Εκεί θα στήνονταν το ερασιτεχνικό πάλκο με την κιθάρα του Σπύρου και το Μπουζούκι του Δημήτρη. Έτοιμη η αυτοσχέδια ορχήστρα για το ...δεύτερο μέρος του πάρτυ, αμέσως μετά τους χορούς.

Κίνηση 3η:  Έλεγχος στα ...ηλεκτρικά....! Τα ...φωτορυθμικά στην κρεβατοκάμαρα έτοιμα. Δύο προβολείς έγχρωμοι και λαμπάκια ...Χριστουγέννων και νάσου τα φωτιστικά ...εφφέ. Συνδεδεμένα με ένα απλό ηλεκτρικό μετατροπέα που έμπαινε στον ενισχυτή και όλα έτοιμα και ..φτηνά.



Δίσκοι, κασέτες έτοιμα όλα....! έχουν γίνει οι προεπιλογές από τον Άκη, τον D J της βραδιάς....! και είναι έτοιμος να μας χαρίσει απίστευτους ρυθμούς, εξοντωτικούς θα έλεγα για καλοκαιρινή ζέστη.

Κίνηση 4η : Το Μπαρ.....!
Μιλάμε για το βασικό "οπλοστάσιο" του πάρτι. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς μπαρ και ποτά, δεν πάμε πουθενά. Για πάμε λοιπόν στην καταμέτρηση υλικού. Έχουμε και λέμε:
Johnny Walker, Vat 69 από Ουίσκι, Martini, Rosso Antico, Campari από Απεριτίφ. Stoliscnaya Vodka, Kalua, Vermouth, Parfait Amour παρακαλώ στα λικέρ της αγάπης και του έρωτα, νομίζω στα ποτά κλείσαμε. Πάμε στα σνάκς. Ξεροσφύρι το ποτό θα μας τσακίσει. Για να δούμε ; όλα καλά και εδώ. Τσεκάρουμε ψυγείο τώρα: Παγάκια άφθονα, σακούλες, αναψυκτικά, όλα εντάξει, μια χαρά. Έτοιμος ο εφοδιασμός μας σε ποτά. Τα ....τσιγάρα είναι ευθύνη των ...καλεσμένων, το ...κατάστημα δεν προσφέρει.

Όλα εντάξει λοιπόν. Τα παιδιά φεύγουν. Μεσημέριασε. Η Γειτονιά ησυχάζει. Βλέπετε εκείνες τις εποχές στην δεκαετία του 80, η γειτονιά με όλα της τα κουσούρια, την ησυχία και την ηρεμία την σεβόταν. Μήτε παιδιά υστερικά να τσιρίζουν, μήτε μηχανάκια να χαλάνε τον κόσμο, μήτε στις αλάνες παιδιά να παίζουν. 

Οι ώρες περνούσαν και το απόγευμα έπεφτε με μια ζέστη που σε έπνιγε. Ο Μεγάλος ανεμιστήρας αγκομαχούσε να δώσει όσο αέρα μπορούσε στα δωμάτια. Εκείνη την εποχή δεν ξέραμε για κλιματιστικά. Τα σπίτια έμεναν ολάνοιχτα. Δεν μετατρεπόταν οι χώροι των σπιτιών σε κλειστά κλουβιά.

Βραδάκι πια. Ντυθήκαμε. Το παντελόνι πιέτα έτοιμο, το κοντομάνικο πουκάμισο, παπουτσάκι σκαρπίνι. Στην τρίχα. Αρωματισμένοι έτοιμοι και λίγο ζελέ στα μαλλιά εναλλακτικά.

Οι βασικοί ...συντελεστές της βραδιάς, τα στενά φιλαράκια έφτασαν και πήραν τις θέσεις τους. Η Μουσική ξεκίνησε με διακριτικά slow κομμάτια, όλα ήταν έτοιμα και όλα προσδοκούσαν τη ζωή, το ρυθμό, το χορό. 

Να οι πρώτοι καλεσμένοι. Φίλες, φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, Χαμόγελα, ομορφιές, καλή διάθεση, κάθε ηλικία ευπρόσδεκτη. Και ναι, ναι, το πάρτι ξεκινά...!





Τα πρώτα χορευτικά ζευγάρια σχηματίστηκαν στην "πίστα" του σπιτιού. Τα πρώτα κορμιά άρχιζαν να λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής. Τα πρώτα ποτήρια ήδη άδειασαν και γέμισαν τα δεύτερα. Οι πρώτες αισθησιακές αυθόρμητες ματιές διασταυρώθηκαν στο χώρο, έτσι άναρχα, λεύτερα, προκλητικά.



Καθώς το βράδυ προχωρούσε, Εκείνη κατέφτασε λαμπερή, απλή, γλυκιά. Γέμισε με την παρουσία της την καρδιά μου με μια μαρμαρυγή συγκίνησης και αναστάτωσης. Και οι πρώτοι χοροί μαζί της στον ρυθμό της βραδιάς.

Η Ώρα περνούσε, τα γέλια αντηχούσαν σε όλη τη γειτονιά τριγύρω. Τα τραγούδια άρχισαν να γίνονται πιο slow, λίγο πιο αργά. Άνοιξαν οι πρώτες αγκαλιές.





"Νάτο, το νιώθω να έρχεται στον αέρα απόψε....." αυτό το υπέροχο συναίσθημα που φέρνει το άγγιγμα των σωμάτων στα χαμηλωμένα φώτα, στα χέρια που τυλίγονται στα κορμιά με διακριτική θέρμη σαν να θέλουν να κλείσουν ανάμεσά τους τα συναισθήματα. Το κεφάλι που γέρνει στον ώμο απαλά και προσεκτικά σαν να υποκλίνεται στον έρωτα που σιγοκαίει. Τα πόδια που αγγίζουν το ένα το άλλο σε σκιρτήματα ηδονικά την ίδια ακριβώς στιγμή που τα δάχτυλα υφαίνουν τη γυμνή πλάτη. 


Και είναι αυτή η Δική μας στιγμή. Η στιγμή που στο άκουσμα του τραγουδιού, που τα χείλη μας ενώθηκαν για πρώτη φορά. Σε ένα φιλί σφράγισμα μιας μεγάλης Αγάπης. Και στην ορχηστρική στροφή εκεί σφραγίστηκε το "δικό μας" τραγούδι, στη δική μας αγάπη, που μας έφτασε μέχρι σήμερα και συνεχίζει. Από τότε. Από εκείνο το καλοκαιρινό πάρτι...

Μα, να, ήρθε η ώρα για αλλαγή μουσικής σκηνής. Κάπου κοντά στα μεσάνυχτα. Ήρθε η ώρα για Ελληνικά τραγούδια και συνάμα χορούς. 




Ένα όμορφο οδοιπορικό σε διαλεγμένα τραγούδια που ένωσαν την παρέα και πάλι ένα σμάρι αγκαλιά. Και μετά το ανέβασμα σε εκείνα τα τραγούδια που έκρυβαν μέσα τους την αντάρα του ζειμπέκικου


Ο Ένας χορός διαδέχονταν τον άλλο με το κέφι και τον νταλκά να πιάνει κόκκινο και να γίνεται ένα με την κάψα της καλοκαιρινής βραδιάς. Μέχρι που τα βαριά ζεϊμπέκικα έδωσαν τη θέση τους στα ηδονικά λικνίσματα της Ανατολής.



Ήταν η στιγμή που η ακουστική μουσική από τα πικ απ έπρεπε πια να περάσει στην ζωντανή μουσική της μικρής μας ερασιτεχνικής ορχήστρας.
Ε λόγου μου πήρα θέση στο αρμόνιο, τα άλλα παιδιά στην κιθάρα και στο μπουζούκι και νάσου πάλι ο μεγάλος μουσικός και ερμηνευτικός κύκλος απ την αρχή.
Απ τα χνάρια του νέου κύματος, στα πατήματα του Κώστα Χατζή, του Γιώργου Ζωγράφου, του Γιάννη Αργύρη, της Αρλέτας, μετά στα κλασικά λαϊκά, στους καημούς του Καζαντζίδη, του Διονυσίου, μέχρι τα λικνίσματα του Χιώτη και τους αναστεναγμούς του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη και του Στελλάκη.

Εκεί στην κορύφωση της αντάρας, η τούρτα....! ε να και η έκπληξη....! η τούρτα των γεννεθλίων μου.
Τα φώτα που έσβησαν, τα παιδιά που άρχισαν το γνωστό ξέρετε "Να ζήσεις Γιάννη και χρόνια πολλά.....κλπ κλπ", στιγμές όμορφες, ζεστές, ανθρώπινες, μοναδικές, αλησμόνητες.



Και έτσι ξημέρωνε η καινούργια μέρα. Με τους καλεσμένους αγκαλιά ολόγυρα άλλοι καθισμένοι στις καρέκλες, άλλοι σε σκαμνάκια, άλλοι στα πεζούλια στον κήπο με αναμμένα κεράκια δίπλα. Με τα μπουκάλια πλέον να έχουν σχεδόν αδειάσει, μέχρι εκείνες οι εφεδρικές μπύρες, άφαντες γίνηκαν και αυτές. Και τότες έγινε η ανάγκη για ποτό άγος... άγος γεμάτο χιούμορ 
"Δεν φέρνεις καμιά κολώνια βρε Γιάννη να την πιούμε..." ακούστηκε ο Γιώργης και φύγαμε όλοι ανάσκελα απ τις καρέκλες.

Και πιάσαμε τις μεγάλες ώρες της νύχτας. Εκεί κάπου το πάρτι έμελλε να αλλάξει έδρα. Ναι... να μεταφερθεί στην παραλία. Σε ποια παραλία ; μα φυσικά τότε στο Μεγάλο Καβούρι. Στριμώχτηκαν λοιπόν οι εναπομείνατες τολμηροί και φανατικοί καλεσμένοι, γυναίκες άντρες σε αυτοκίνητα, και μια μικρή πομπή διάβηκε το φίδι της Εθνικής τότε οδού ίσαμε το Φάληρο, το Δέλτα, την παραλιακή και έφτασε σινάμενη κουνάμενη ως την παραλία στο Μεγάλο Καβούρι 



Και εκεί, κάτω από το ασημένιο φως του φεγγαριού οι πιο τολμηροί μισόγυμνοι έκαναν τη βουτιά τους ωδή στην μαγεία της καλοκαιρινής νύχτας. 
Εκεί κάτω από αυτό το αντιφέγγισμα περπατήσαμε στο ακρογιάλι ξεκλέβοντας λίγο απ το μελίσσι της παρέας έτσι για να θυμηθούμε ξανά κάποιες στροφές από το "Total eclipse of the heart".

Το ξεφύλλισμα του χρόνου τελείωσε. Τα καλοκαιρινά εκείνα πάρτι ζουν και ξαναζούν στις καρδιές μας, γλυκαίνουν τις αναμνήσεις μας, διαμορφώνουν το παρόν μας. Στιγμές μιας άλλης εποχής, με άλλες αναφορές και τρόπους έκφρασης.

Αισίως στα 58 μου...
ΧΡΟΝΙΑ μου ΠΟΛΛΑ


49 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά, Γιάννη! Γεμάτα με όσα επιθυμείς! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου, να σε χαιρόμαστε κι εμείς! 🎂🍸🍧

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ μάτια μου. Όμορφες οι ευχές σου και η παρουσία σου. Να είμαστε καλά όλοι και να περνάμε φωτεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιδια ηλικια εχουμε; ή μαλλον εσυ εισαι τοπ '60, εγω Γιαννη μου ειμαι το '61. Δεν τα εζησα τα παρτυ, ειχα γονεις που με ηθελαν ξενερωτη χαχα! Μπροστα σ αυτα που λες εγω εζησα ψιχουλα. Τι ωραια που τα περιγραφεις ομως, τα ζω μαζι σου!!!
    Χρονια πολλα Γιαννη μας με τη φαρδια πλατεια ψυχη.. να εισαι παντα ετσι, να εχεις μεσα σου τη φωτια, να σε χαιρομαστε..
    Να σε χαιρονται οσοι σε αγαπουν..

    φιλια πολλα απο καρδιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου,
      νιώθω πολύ όμορφα με τα λόγια, τα συναισθήματα και τις ευχές σου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά αλλά και την παρουσία σου. Όμορφα αξέχαστα εκείνα τα πάρτι στην δεκαετία του 1980...
      Καλά να είμαστε να λέμε. Φιλιά πολλά και από εμένα.

      Διαγραφή
  4. Με ένα μαρτίνι στο χέρι(αγαπημένο μου), εύχομαι χρόνια πολλά. Να τα εκαστοστήσεις γεμάτος πάθος για ζωή (γυναίκα κι αυτή πάθος χρειάζεται) και φυσικά΄υγεία.
    Να τους χαίρεσαι όλους και να σε χαίρονται.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου
      Μαρτίνι μπιάνκο ή ρόσο ; τι προτιμάς καλή μου ; και φυσικά να βάλω πάγο έτσι ; τι ποτό και αυτό. Έχω στο μπαρ, κυκλοφορεί κανονικά να ξέρεις.
      Ναι η ζωή, ως γυναίκα, θέλει πάθος.
      Σε φιλώ και ειλικρινά σε ευχαριστώ για τις ευχές και για όλα σου.

      Διαγραφή
    2. Μπιάνκο πάντα!!!χααχααα Φυσικά πάγο!!!Και το αγαπώ το ξέρω ότι κυκλοφορεί αυτό πίνω ξέρεις όταν....τύχει
      Να σαι καλά και να χαίρεσαι την κοράκλα σου αύριο που έχει γενέθλια ναι;

      Διαγραφή
    3. Άννα μου εντάξει. Κρατώ σημείωση για το ποτό ναι....! Άσπρο λοιπόν. Ωραία. Και φυσικά πάγος. Τέλεια.
      Ωωωωωω ευχαριστώ πολύ και εκ μέρους της Άννα μου. Να είσαι καλά καλή μας φίλη. Όμορφα να περνάς.

      Διαγραφή
    4. και μια φέτα λεμονιού πλιζ...το ξέχασα! Βασικό αρωματικό, ναι;

      Διαγραφή
    5. Τότε Άννα, Βάζαμε χυμό λεμονιού στα χείλη του ποτηριού, το αγγίζαμε στη ζάχαρη και ρίχναμε τη φέτα λεμονιού στο ποτήρι. Μιλάμε μαγικό....!
      Έφτασε λέμεεεεε.

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και από εμένα, αν και το δώρο μάς το έκανες εσύ! Μας μετέφερες μαζί σου στο εφηβικό σου πάρτυ και πολύ το χαρήκαμε!
    Το λοιπόν, να είσαι γερός, να είσαι δημιουργικός και πάντα να περιβάλλεσαι από αύρα θετική, υπερθετική θα έλεγα.
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pippi μου,
      γεννέθλια χωρίς πάρτι δεν λέει. Φυσικά και το χάρηκα παρέα σας. Ευχαριστώ για τις γλυκές σου ευχές κοπέλα μου. Να είσαι καλά. Να ξέρεις το χιούμορ σου πάντα μας δίνει ανάσα.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Μας έκανες το καλύτερο δώρο αναμνήσεων, αν και είσαι εσύ ο εορταζόμενος!
    Κι όσο κι αν πέρασαν τα χρόνια, νομίζω πως παραμένεις εκείνο το ρομαντικό αγόρι με την παιχνιδιάρικη διάθεση και την τρυφερή καρδιά.
    Τις ολόψυχες ευχές μου για τα γενέθλιά σου Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, τι όμορφα.
      Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη για τα όμορφα λόγια και τα συναισθήματα. Να είσαι καλά και να πορευόμαστε αντάμα.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  7. Μαρτίνι και εγώ παρακαλώ, δεν εχεις τζιν σπυ έφερα και δώρο σου έφερα,άνοιξε το τώρα ! Χρόνια πολλά φιλί φιλί (μάγουλοαγουλάτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εσύ Μαρτίνι Μάνια ; χμμμ δεν διευκρινίζεις και εσύ, Άσπρο ή κόκκινο ; και να δεις που το τζιν το θυμήθηκα μετά αλλά λέω, ιδιαίτερο ποτό, βαρύ, δεν το έπινε κανείς τότε εύκολα. Οπότε το άφησα. Αλλά να....! ανοίγω του κουτί και ....τσουπ στην υγειά μας.
    Ευχαριστώ κορίτσι μου για τις ευχές, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σου ευχηθώ και από εδώ Χρόνια Πολλά Γιάννη.
    Τί είναι 58 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; :) Εύχομαι να ζήσεις άλλα τόσα και να είναι γεμάτα απ' ό,τι επιθυμείς και αγαπάς.
    Να έχεις υγεία πάνω απ' όλα.
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      τα λόγια σου και οι ευχές σου με συγκινούν. Σε ευχαριστώ με την καρδιά μου φίλη μου καλή. Να είσαι καλά και να περνάτε όμορφα.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  10. Χρόνια Σου Πολλά Γιάννη μας .Τόσα πολλά που να μην τα χωράει ο νους Σου.Κι όλα να παραβγαίνουν μεταξύ τους σε Υγεία,Δημιουργία, Χαρές, θετικές εμπειρίες μοιρασμένες με αγαπημένους .

    Στην οικογένειά σου εύχομαι να έχει πάντα "φυλαχτό "της, τον σπάνιο θεμέλιο λίθο της που ακούει στο όνομά Σου .

    Όσο για το "Αυγουστιάτικο σας πάρτι καρκινάκι μας ,το έστησες τέλεια. Το αναπαρέστησες τόσο ζωντανά..που παρ' ότι μόνο .... εμείς λείπαμε από κει.(κι είμαστε τόσοι πολλοί)...γίναμε όλοι μας μια αγκαλιά και την ανοίξαμε ειδικά για Σένα στις 7 του Ιούλη εν έτη 2018.

    Καλοτάξιδος καλέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυγερή μου,
      ενώνω τις γλυκές σου ευχές και τα συναισθήματά σου με τις παλιές μνήμες και νοσταλγίες για να μπολιαστούν και να γίνουν ένα.
      Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Γεροί να είμαστε, σε μια αξιοπρεπή και ολιγαρκή ζωή, γεμάτη αξίες, όμορφες στιγμές και χρώμα και φως.
      Να είσαι καλά και πάλι, με συγκινείς.

      Διαγραφή
  11. Πω, πω.. Κι όμως, επιβιώσατε μετά από τέτοιες κραιπάλες, ε;!Κι όχι μόνο, μεγαλώσατε και όμορφα, που λέει κι ο Σαββόπουλος, και χαιρόμαστε και καμαρώνουμε και τα 58 μας!
    Να' σαι καλά, Γιάννη, και στα 158, να ξανακάνουμε ένα ..καμ μπάκ στις ακτές του Καβουρίου!

    Η εξιστόρησή σου με έφερε και μένα πίσω, σε κάποια άλλη συνοικία ίσως, με κάποιους άλλους φίλους, αλλά σε ολόιδια πάρτι!!

    Πάντα τέτοια, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση μου,
      συνάδελφοι λοιπόν σε καλοκαιρινά πάρτι. Δεν έχει σημασία ο τόπος, σημασία έχουν τα βιώματα και οι στιγμές φίλε μου.
      Μακάρι να ζούμε ξανά ανάλογες αποχρώσεις, να γεμίζουμε τις στιγμές μας.
      Διονύση μου, απ την καρδιά μου σε ευχαριστώ φίλε για τις τόσο ζεστές σου ευχές.

      Διαγραφή
  12. Γιάννη μου πολλές ευχές και από εδώ!!
    Πολύχρονος και δημιουργικός με υγεία να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
    Να μας συναρπάζεις με τις αναρτήσεις σου και να μας δίνεις δύναμη και παρακίνηση με τα σχόλιά σου!

    Τι όμορφο νοσταλγικό ταξίδι αυτών των γενέθλιων πάρτι!
    Τι όμορφη η εποχή σας, πόσο καλύτερα τα απολαμβάνατε όλα..

    Καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      ξέρεις, κάθε γενιά, έχει το ιδίωμα, χαρακτηριστικό, να θεωρεί την εποχή της ιδανική. Είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο αυτό. Σίγουρα θα μου πεις τα βιώματα τότε ήταν πιο ρομαντικά, πιο έντονα, πιο άμεσα. Αυτό δεν εμποδίζει φυσικά και εσάς, τα νιάτα, να ζήσετε τέτοιες στιγμές. Λίγο με τους χώρους και τις γειτονιές έχουμε ένα θέμα ναι το ξέρω.
      Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου για τα όμορφα λόγια και ευχές σου.
      Να είμαστε καλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  13. Τι όμορφα γενέθλια είναι αυτά που οργάνωσες Γιάννη μου!
    Να ζήσεις υγιείς και χαρούμενος και να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν και αγαπάς!
    Συνεχίζω μ' ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση- πρόκληση σ΄ένα πάρτι γενεθλίων που τίποτε δεν έχει να ζηλέψει από τα πάρτι των νιάτων μας!
    Πολλά πολλά ΑΦιλιά καρδιάς! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου,
      σε αυτό το πάρτι έχεις μια μόνιμη προνομιακή θέση μαζί με τους άλλους καλεσμένους φίλους και φίλες. Για να πορευθούμε μαζί αυτή την περιπλάνηση σε μνήμες, νοσταλγίες αλλά και καινούργιες παρακαταθήκες για τις στιγμές που καρτερούν να ζήσουν.
      Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Να είσαι καλά με την καρδιά σου.

      Διαγραφή
  14. Χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα λοιπόν, με μία αναδρομή ζεστή και γλυκιά, όπως τα καλοκαίρια τα ανέμελα και νωχελικά - αυτά που συχνά νοσταλγούμε. Η αλήθεια είναι ότι όπως το διάβαζα, σκεφτόμουν ένα τραγούδι που δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει, αλλά θεωρώ ότι πραγματικά θα έντυνε υπέροχα τη διήγησή σου.

    Σου το παραθέτω λοιπόν, με τις θερμότερες ευχές μου για χρόνια πολλά, με υγεία, δημιουργικότητα, όμορφες εικόνες και ομορφότερες στιγμές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μακάρι να είναι όσο περισσότερες γίνεται. :)

    https://www.youtube.com/watch?v=CjXIJjYV38Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω τι λες τώρα....!
      τι έκπληξη είναι αυτή αγαπητέ φίλε...! απαντώ ακούγοντας και βλέποντας το γλυκό και νοσταλγικό αυτό τραγούδι. Επάξια κερδίζει τη θέση του εδώ ανάμεσά μας και σε ευχαριστώ ολόψυχα για την παρακαταθήκη του.
      Οι ευχές σου αντανακλούν την ποιότητα ενός ανθρώπου εκφραστικού και ανθρώπου που θέλει και μπορεί να μοιράζεται ομορφιά.
      Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  15. Γιάννη, χρόνια πολλά κι από δω φυσικά. Όμορφες αναμνήσεις δωσμένες με τη μοναδική σου γραφή της νοσταλγίας, της αγνής διασκέδασης, της ξεγνοιασιάς και φυσικά του έρωτα.
    Εύχομαι να ξαναέχεις την ευκαιρία να ζήσεις τέτοιες όμορφες στιγμές στα γενέθλιά σου κι όχι μόνο!
    Μήπως πάντως πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά να γράψεις την αυτοβιογραφία σου;
    Σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα! ☺ ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      σε καλησπερίζω. Χαχαχαχαχα, να γράψω την αυτοβιογραφία μου ε ; χμμμ το θέμα είναι ποιο το κίνητρο ; λογοτεχνική μεταφορά ; δεν ξέρω, το κρατώ.
      Μία ακόμα φορά σε ευχαριστώ για τις ζεστές σου ευχές μου μόνιμα δένονται και κατοικούν εδώ ολόγυρα.
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  16. Χρόνια Πολλά με υγεία,ευτυχία,ωραίες στιγμές παρέα πάντα με τους αγαπημένους σου
    και οτι επιθυμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου για τις γλυκές σου ευχές. Να είσαι καλά. Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  17. Γιάννη μου θα σου ευχηθώ ότι καλύτερο φίλε μου στη ζωή σου.Θα πω ότι τα χρόνια έχουν σημασία βέβαια όμως η ψυχή, τα όσα μας κάνουν νέους βρίσκονται μέσα στη σκέψη και τα όσα ζήσαμε. Ευχαριστούμε για το πάρτι , θα σταθώ στον..Πουλόπουλο που στα χρόνια της νιότης ήταν ο μεγάλος μου έρωτας!Ο άνδρας μου όταν τον βλέπει μου λέει: -Τι του βρήκες αυτουνού; Με ταξίδευε..με έκαμνε να κλείνω τα μάτια και να περπατώ στο "Δρόμο" του. Έκανα κι εγώ πάρτι μα..είπαμε..ήμουν λιγάκι "φυτό", θηλέων το σχολείο,λίγες φίλες, πολλές γιαγιάδες να με προσέχουν..δεν χάρηκα την ελευθερία αυτή . Τη ζω τώρα όμως..λίγο σκεπασμένη από τα χρόνια !Φίλε μου να έχεις Χρόνια Πολλά γεμάτα με ότι σε κάνει ευτυχισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου,
      σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας εδώ τις δικές σου στιγμές. Σημασία έχει που τώρα ζεις όμορφα, λαμπερά, κοντά σε αγαπημένους ανθρώπους και δημιουργείς.
      Ο Πουλόπουλος ήταν λατρεία εκείνη την εποχή και σήμα κατατεθέν της ποιοτικής μουσικής. Ειδικά το έργο του Πλέσσα "ο Δρόμος" άφησε εποχή και είναι αξεπέραστο.
      Ευχαριστώ για τις ευχές καλή μου φίλη. Προχωράμε και χαιρόμαστε τις ζωές μας.

      Διαγραφή
  18. Γιάννη, έστω και καθυστερημένα, Χρόνια σου Πολλά και καλά!!!
    Ωραίες αναμνήσεις από εκείνα τα ωραία χρόνια. Τελικά, όλοι μας , όπου κι αν βρισκόμασστε σε αυτή την όμορφη πατρίδα μας, με τον ίδιο τρόπο διασκεδάζαμε, με τον ίδιο τρόπο μεγαλώσαμε πάνω κάτω. Γι΄ αυτό εκτός των άλλων σε αυτή τη διαδικτυακή παρέα, μα συνδέουν εκτός των άλλων και οι αναμνήσεις εκείνων των χρόνων. Χάρηκα τη εγγραφή σου! Νάσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον αγαπητό Βασίλη.
      Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε. Να είσαι καλά. Πράγματι δεν αλλάζουν κάποια πράγματα και συνήθειες ανά εποχή. Η Κάθε γενιά δημιουργούσε τα δικά της σημεία αναφοράς. Χαίρομαι που είσαι πάλι εδώ φίλε.
      Τις ευχές μου.

      Διαγραφή
  19. Ανάρτηση γενέθλια, γιομάτη νοσταλγία,
    ατμόσφαιρα ευάρεστη, συναισθηματική,
    μελετημένες μουσικές παλιά μας ιστορία
    και μία νότα τρυφερή, γλυκά αισθαντική!
    .... ....
    Στο δρόμο των πενηνταοχτώ ακμαίος παραμένω
    και στέλνω μήνυμα σ’ αυτούς που λένε πως γερνούν·
    σε όμορφες ανθρώπινες στιγμές θα επιμένω
    και πάντα δημιουργικά τα χρόνια μου περνούν.

    Έτη πολλά, Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωω Άρη μου,
      τι δώρο ήταν αυτό....! πόσο ζεστό, πόσο ανθρώπινο, πόσο ελπιδοφόρο και ζωντανό.
      Σε ευχαριστώ απ την καρδιά μου αγαπητέ φίλε για όλα αυτά τα όμορφα.
      Καλό καλοκαίρι να έχεις.

      Διαγραφή
  20. Αχ βρε Γιάννη ! Τι ταξίδι ήταν αυτό!
    Listen to your heart, Ιn the air tonight, Total eclipse ....
    Πόσο καιρό είχα να τα ακούσω !
    Σε ευχαριστώ!
    Και πάλι χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Αριστέα μου....!
      σου άρεσαν κούκλα μου ; ε ρε και να μαζευόμασταν κάπου λέει, έτσι καλοκαιρινά, και να στήναμε ένα τέτοιο πάρτυ έτσι ; θα γινόταν χαμός ή όχι ; εμ θα γινόταν.
      Αχ......
      Ευχαριστώ γλυκιά μου για τις ευχές και τα όμορφα λόγια σου. Στέλνω τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  21. Νιώθω πως ήμασταν όλοι καλεσμένοι σε αυτό το υπέροχο πάρτι που έγινε πριν χρόνια και με την ολοζώντανη περιγραφή σου είναι σα να το ζήσαμε κι εμείς...ελπίζω μόνο να μη σε πειράζει που οι επισκέπτες σου από το μέλλον -όλοι εμείς δηλαδή- φέραμε και μερικούς έξτρα καλεσμένους, κομμάτια των δικών μας νεανικών αναμνήσεων... :)

    Χρόνια πολλά Γιάννη με υγεία, δημιουργία, αγάπη κι ευτυχία!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      όχι απλά με πείραξε αλλά με ενθουσίασε....! τι λες τώρα. Όπως βλέπεις και στην Αριστέα πιο πάνω γράφω, να μπορούσαμε και τώρα να διοργανώναμε ένα τέτοιο πάρτυ. Για σκέψου. Πωπωπωπωπω χαμός...! πραγματικός.
      Ευχαριστώ καλή μου φίλη για την παρουσία και τις ευχές σου. Πάντα.
      Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  22. Λενε τα γενεθλια τα ευχονται την ιδια μερα ..αλλα οταν δεν την προλαβεις αυτην την μερα τοτε δινεις τις ευχες λιγο καθηστερημενα μα απο καρδιας παντα.. Που με πήγες !!! τι αναμνησεις μου ξύπνησες ..!!τι υπεροχα τραγουδια ακουγαμε τότε
    και... ναι ακριβως το ιδιο σκηνικο στα παρτυ μας.. ..εκει που γεννήθηκαν καποιοι μεγαλοι έρωτες και κρατουν για παντα..!!
    Τι εποχες αλήθεια!!!
    Να τα εκατοστήσεις φιλε μας χρονια σου πολλα και καλα ..τις ευχες μου να είσαι γερος παντα και να σε χαιρονται οι αγαπημενοι σου!!. καλο σου ξημερωμα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρούλα μου,
    με συγκινείς για αυτό το πάντρεμα των αναμνήσεων αλλά και των εμπειριών. Τελικά λες και ένα χέρι από ψηλά καθιερώνει και κινεί ανεξαρτήτου τόπο αυτές τις στιγμές.
    Οι ευχές σου είναι καλοδεχούμενες. Και είναι πάντα έτσι.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ρούλα μου, να είσαι καλά.
    Να χαιρόμαστε τέτοιες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Πολλά πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!
    Του χρόνου στο πάρτυ σου θα έρθω πρώτη πρώτη!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μία μου για τις τόσο γλυκές σου ευχές και τον ενθουσιασμό σου. Μακάρι να μπορούσαμε να κάναμε ένα πάρτι. Δυστυχώς τώρα πια μείναμε με τις αναμνήσεις. Να είσαι καλά κορίτσι μου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  25. Ευχαριστώ Μαρία μου, να είσαι καλά. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό ξημέρωμα Γιάννη:)Τις ειλικρινείς ευχές μου υγεία , ευτυχία , δημιουργία !! τι ωραία περιγράφεις την προετοιμασία και την ατμόσφαιρα στο πάρτι , μας βάζεις ακριβώς στο κλίμα της γιορτής . Να ζήσεις , ότι επιθυμείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή μου,
      σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου. Να είσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή