H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

"Ελουάζ" (Eloise)-Φωτοσυγγραφική Σκυτάλη #2



"Ελουάζ"

("Eloise")

Γύρισε στο σπίτι μεθυσμένος. Η Ξανθιά στο μπαρ τον είχε ποτίσει με άφθονο αλκοόλ εκτός από τους χυμούς του κορμιού της. Τρεκλίζοντας χύθηκε στον καναπέ. Άνοιξε τα κουμπιά στο πουκάμισο να ξανασάνει. Και τότε το άκουσε. Ένας τριγμός. Το βλέμμα του γύρισε δεξιά του, έψαξε με αγωνία στο σκοτάδι. Τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνος μια σκιά γλίστρησε καταπάνω του. Το μαχαίρι έκοψε στα δύο το λαιμό του πριν προλάβει να ακουστεί η κραυγή του.

Η Νύχτα παγωμένη. Το ερειπωμένο κτίριο έχασκε σαν ξεκοιλιασμένο κουφάρι μεγάλου ζώου. Η Παλιά επιγραφή χτύπαγε στον πάσαλο σαν λυσσομανούσε ο αγέρας. “Ψυχιατρικό Άσυλο Δυτικής ακτής”. Στα κατεστραμμένα υπόγεια βασίλευε σκοτάδι και σιωπή. Τα απομεινάρια της μεγάλης φωτιάς που κατέστρεψε την κλινική. Δεκαοκτώ ασθενείς καμένοι ζωντανοί στα κελιά τους, ψυχές ξεχασμένες και από το Διάβολο ακόμα.
Κρύωνε πολύ απόψε. Τα άθλια ρούχα που φορούσε δεν αρκούσαν. Κατάφερε να ανάψει ένα μικρό γκαζάκι και να στριμωχθεί κοντά σε ένα μαυρισμένο τοίχο. Να κρυφτεί απ το Βοριά που έμπαινε από το άνοιγμα. Πονούσε πολύ. Ψηλάφισε με το χέρι της τα ράμματα δεξιά στο κορμί της. Είχε μια λάμπα εκεί κοντά ίσα να βλέπει. Αυτό ήταν το σπίτι της. Στάθηκε αντίκρυ σε έναν  σκουριασμένο καθρέφτη. Τρόμαξε. Ύστερα χάιδεψε με το χέρι το πρόσωπό της. Το μελανιασμένο μάτι  και τα χέρια γεμάτα χαρακιές. Σε ένα παλιό μεταλλικό φοριαμό ψαχούλεψε κάτι συρτάρια. Ένα παλιό φωτογραφικό άλμπουμ. Το πήρε με χέρια που έτρεμαν και το ξεφύλλισε. Είδε τον εαυτό της λίγα χρόνια πριν. Ένα πανέμορφο κορίτσι 24 ετών, με λαμπερά μάτια και χυμώδες σώμα.  Και μετά ένα μισοκαμμένο έγγραφο με την ταυτότητά της.
Ελουάζ Λαγκράντ.....
Ένα δάκρυ κύλησε στην φωτογραφία της.

Ο Καθηγητής Άρνολντ Στόκτον διάβαζε με ενδιαφέρον την εφημερίδα του μπροστά στο τζάκι. Τα μάτια του εστίασαν σε μια είδηση:
“Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε στο σπίτι του ο 43χρονος Χέρμπερτ Λίμαν, νοσηλευτής.... το δεύτερο θύμα μετά την αναισθησιολόγο Βικτόρια Χάνεγκεν, που δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο...”
Ο καθηγητής ένιωσε να ανατριχιάζει σύγκορμος. Συνεργάτες του χρόνια στο Άσυλο της Δυτικής ακτής. Στις παράνομες μεθόδους του. Στα ηλεκτροσόκ των ασθενών, στα πειράματα, στους ακρωτηριασμούς για λαθρεμπόριο οργάνων. Κυρίως αυτό !

Η Αίσθηση της ξένης παρουσίας τον γέμισε τρόμο. Αυτό που αντίκρισε πίσω του στο μισοσκόταδο ήταν εφιάλτης . 
“Εσύ ; πως ; η φωτιά, δεν έμεινε κανείς ! ”
Ο Κομμένος λαιμός του έπνιξε την κραυγή του μέσα στη νύχτα.

Είχε πια ξημερώσει. Το κόκκινο χρώμα του ουρανού ρόδιζε την Ανατολή. Ο Βοριάς εξακολουθούσε να λυσσομανά. Η Θάλασσα άφριζε μανιασμένη. Έτρεχε σαν δαιμονισμένη με τα κουρέλια της στην αποβάθρα. Την είχαν ανακαλύψει. Πίσω της εκείνοι οι δύο με τα μαύρα ρούχα. Δεν άντεχε πια άλλους δεσμώτες. Δεν άντεχε το ηλεκτροσόκ, το ξύλο, τις ενέσεις, το κλεμμένο της νεφρό, τους βιασμούς. Έτρεχε και ξωπίσω της αυτοί. Μάταιο. Σε λίγο θα ήταν στα χέρια τους. 
Κοντοστάθηκε για μια μόνο στιγμή. Έσφιξε δυνατά το κεφάλι με τα χέρια της. Η κραυγή της σημάδεψε εκείνο το πρωινό με τον κόκκινο ουρανό. Βούτηξε στα κύματα. 

Η Ελουάζ δεν βρέθηκε ποτέ ! Ταξίδεψε αντάμα με τα σακατεμένα της όνειρα σε ένα άλλο κόσμο.



Αυτή, φίλες και φίλοι, ήταν η προσωπική μου συμμετοχή στην 2η φάση του Υπέροχου δικτυακού δρώμενου "ΦΩΤΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΗ #2". Το δρώμενο το ξεκίνησε η αγαπητή Mary Pertax και έχετε την δυνατότητα να το παρακολουθείτε συνολικά εδώ:  ΦΩΤΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΗ

Την Εικόνα την "παρέλαβα" από την αγαπημένη μας Φίλη, την Μία, μετά από την δική της συμμετοχή, που μπορείτε να δείτε εδώ:   Craftartista-Το Μήνυμα

Λίγα Λόγια αναγκαία για την συμμετοχή μου:
Η Εικόνα που παρέλαβα έχει μια τεράστια ιστορία θρύλο. Είναι βασισμένη στο αρχέτυπο του Πίνακα ζωγραφικής του Εξπρεσσιονιστή ζωγράφου Νορβηγού ΕΝΤΒΑΡΤ ΜΟΥΝΚ και όλοι γνωρίζουμε την ανάλυση που έδωσε για αυτήν ο δημιουργός της.
Την παραπάνω εικόνα εδώ έχει φιλοτεχνήσει με την γνωστή της καλλιτεχνική αύρα η φίλη μας η Μία. 
Θεώρησα ότι έπρεπε, στο αφήγημά μου, να ξεχάσω παντελώς την γνωστή σημασία του πίνακα καθώς κάθε άλλη σκέψη θα ήταν ιεροσυλία και κλεψιτυπία. Συνεπώς "ξέχασα" παντελώς την προέλευσή του και δημιούργησα ένα μικρό αφήγημα πάνω στην έμπνευση που μου έδωσε η όμορφη εικόνα της Μία.

Ο Τίτλος που επέλεξα  αναφέρεται σε Γυναικείο Όνομα Γαλλικής κατά βάση προέλευσης. Το δανείστηκα από τον αγαπημένο μου συγγραφέα και ιδρυτή της σχολής του Hard Boiled Αστυνομικού Μυθιστορήματος Dashiell Hammett. Ήταν το όνομα μιας γυναίκας στο μυθιστόρημά του "Γυάλινο κλειδί". Το όνομα αυτό, μου προκάλεσε ένα πάθος σαν εθισμό, σαν εμμονή, σαν λατρεία ! Δεν ξέρω το λόγο που το λάτρεψα ειλικρινά και ήθελα πάρα πολύ να το χρησιμοποιήσω για κάποιο δικό μου χαρακτήρα σε διήγημα. Να που ήρθε η στιγμή του. 


Η Εικόνα μου δίνω στην Άννα μας (Anna Flo) για να συνεχίσει την όμορφη σκυτάλη μας


Πηγή:  Στην εικόνα είναι ο DANA ANDREWS σε επιλεγμένο κινηματογραφικό καρέ από την μεγάλη ταινία του OTTO PREMINGER "LAURA"
H Εικόνα είναι αυστηρά "Ουδέτερη" ως προς την πλοκή και η Άννα μας μπορεί να την μεταχειριστεί αφηγηματικά όπως θέλει,  σύμφωνα με τη δική της  καλλιτεχνική και δημιουργική έμπνευση.

Άννα μου, καλή επιτυχία !!!
Το έχεις !!!

Καλή επιτυχία σε όλους για μια υπέροχη συνέχεια την οποία, προσωπικά, θεωρώ δεδομένη.




75 σχόλια:

  1. Γιάννη μου, ΕΓΡΑΨΕΣ!!! Τι πλοκή, τι σενάριο, τι διαφορετικές σκηνές, ολόκληρο έργο με αρχή, μέση και τέλος. Και μάλιστα δοσμένο με αριστουργηματικό τρόπο αφού μπόρεσες να ξεκινήσεις από τη μέση, να προχωρήσεις στην αρχή και τελικά να φθάσεις στο τέλος. Χαίρομαι πραγματικά για την υπέροχη συμμετοχή σου στη φωτοσυγγραφική σκυτάλη της Μαίρης μας και χαίρομαι που έναυσμά σου για την καταπληκτική σου δημιουργία ήταν "Η Κραυγή" του Μουνχ. Πολλά φιλιά, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμούν τα λόγια σου Μία μου. Ευχαριστώ για την δυνατή ώθηση που έδωσες με τον ιστορικό πίνακα επεξεργασμένο με τα χέρια σου.
      Ήθελα να πατήσω σε ένα τέτοιο θέμα εδώ και καιρό. Το πάλεψα στα συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια όσο μπορούσα.
      Ειλικρινά σε ευχαριστώ από καρδιάς.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο, Γιάννη! Το θέμα που θίγεις μεγάααλο, περιθωριοποιημένο, επίκαιρο, δυστυχώς, ακόμα...
    Ωραία και η εικόνα που δοάλεξες για την Άννα, εμπνέει!!!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.: έδεσε η ιστορία εκπληκτικά με τον πίνακα!

      Διαγραφή
    2. Αλεξάνδρα μου,
      ναι, είναι ένα δυνατό θέμα, που ξεπερνάει τα όρια και κατεβαίνει σε βαθιά σκοτάδια της ψυχής μας. Όπως είπα και στη Μια, το ήθελα εδώ και καιρό να το εκφράσω κάτι τέτοιο και μου έδωσε την ευκαιρία η εικόνα.
      Σε ευχαριστώ κορίτσι μου για τα λόγια σου και την συμμετοχή σου.

      Διαγραφή
  3. Πωπω πω ενθουσιάστηκα! Υπέροχη πλοκή, γραφή, ύφος Μπράβο σου!!
    Και πίστευα ότι η εικόνα της Μίας μας ήταν δύσκολη. Αλλά τα δύσκολα σε εμπνέουν έτσι;
    Η εικόνα που μου πάσαρες νουαρίστικη ναι; Αλλά νουάρ δεν γράφω και μάλιστα μετά τον πρώτον διδάξαντα!!! χιχιχιχι
    Πω πω πόσο δυναμικά ξεκίνησε η σκυτάλη μας!!! Υπέροχα αν και έβαλες πιο ψηλά τον πήχη εσύ και αλί και τριασαλί σε μένα!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν μια δύσκολη εικόνα με τον δέοντα σεβασμό της. Αλλά και τα μηνύματά της.
      Δεν δικαιούμαι να παριστάνω Άννα μου τον "διδάξαντα" ! Αν έχεις την διάθεση για Νουάρ, το περιμένω πως και πως να το ξέρεις ! και ταιριάζει απόλυτα θα έλεγα.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ειλικρινά.
      Ναι η Σκυτάλη εξιτάρει τελικά είναι αλήθεια γιατί συνδυάζει εικόνα-γραφή.
      Καλή έμπνευση Άννα μου.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας Αννα {συμπατριώτισσα μας} και κ.Γιάννη

      Προς Αννα: είμαι πολλά περίεργη , τωρά που έκαμες την αρχή,
      αν θα το γράψεις τσιαι τούτο στα Κεφαλλονίτικα

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχαχα Δελφινάκι ! λες ; θα δούμε.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Γιάννη μου τέτοιες κι άλλες δημιουργίες εύχομαι
    Με ενθουσίασες, φοβερή πλοκή!!

    φιλάκι που σ' αγαπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Ελένη μου !!!
      πόση χαρά ! πόση ανάσα τα λόγια σου ! πεταρίζω σαν μικρό παιδί. Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη και ποιήτριά μας.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  5. Όταν είδα την εικόνα- πίνακα που σου "άφησε" η Μία, σκέφτηκα και μάλιστα κάπου το έγραψα, να δεις πως ο Γιάννης θα "γράψει" σίγουρα ένα θρίλερ και το έγραψες και κατάφερες με την εξαιρετική γραφή σου, να αποκρυπτογραφήσεις όλο τον τρόμο, τον φόβο, την απόγνωση, την φρίκη και την απελπισία αυτής της εικόνας και μπράβο σου!
    Μου αρέσει πολύ οι εικόνα που άφησες στην Άννα και είμαι σίγουρη πως θα μας δώσει ένα ακόμα εξαιρετικό κείμενο!
    Τι καλά, πολύ μου αρέσει η τροπή του παιχνιδιού!!!
    Καλή μας βδομάδα και πολλά ΑΦιλιά στην αφεντιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία, με το που διάβασα το σχόλιό σου εκεί έσκασα ένα χαμόγελο. Γιατί η εικόνα της Μίας, αμέσως μου φωτογράφισε το είδος που θα έγραφα. Με τη μία. Χωρίς δεύτερη σκέψη ή αναστολή. Και το έκανα.
      Χάρηκα που σου άρεσε κοπέλα μου. Το προσπάθησα σε περιορισμένο χρόνο. Προσωπικά σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και το σχόλιό σου.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη μου έγραψες ένα καθηλωτικό μικρό ψυχολογικό θρίλερ και το συνταίριαξες απόλυτα με τον διάσημο πίνακα. Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά το κατέχεις καλά το είδος αυτό και είσαι άφθαστος στη δημιουργία χαρακτήρων και δυνατής πλοκής.
    Η φωτογραφία που διάλεξες για την Άννα, είναι υπέροχη και νομίζω πολύ βοηθητική για να γραφεί μια ιστορία.
    Τα φιλιά και τα συγχαρητήρια μου, μετρ του είδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωω τι λες τώρα Μαρία μου !
      μαιτρ του είδους ! θαρρώ φιλοφρόνηση μεγάλη για μένα και υπερβολή. Κρατώ την αύρα της καρδιάς σου. Κρατούσα την αναπνοή μου γιατί είχα απέναντί μου έναν πίνακα με ειδικό βάρος. Να πω την αλήθεια, το φινάλε του αφηγήματος, με βρήκε να δακρύζω. Στο λέω εξομολογητικά.
      Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη για όλα σου.

      Διαγραφή
  7. Γιάννη μου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ συμμετοχή! Ατμόσφαιρα περιγραφές λεξιλόγιο λυρισμός αγωνία συναισθήματα! Όλα στο κόκκινο! Υπέροχο πραγματικά μπράβο! Ένα αξιοζηλευτο φιλμ νουάρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου να είσαι καλά κορίτσι μου.
      Χαίρομαι που σου άρεσε και μέτρησε στα συναισθήματά σου. Ειλικρινά σε ευχαριστώ .

      Διαγραφή
  8. Μπράβο, ρε Γιάννη, έπος! Ξέφυγες τελείως από τα λίγο πολύ γνωστά σημαινόμενα του πίνακα και μέσα σε τόσο λίγο χώρο έβαλες τόση πλοκή και σασπένς - τα οποία, μάλιστα, μέχρι το τέλος δεν πρόδιδαν πώς θα οδηγηθούμε στο έργο. Πολύ πετυχημένο, πράγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση μου, σε ευχαριστώ πολύ ! με την καρδιά μου ! το πάλεψα, το είχα κατά νου. Με συνεπήρε και συναισθηματικά, μην νομίζεις, κάπου ξέφυγα και εγώ.
      Το όνομα φταίει, ασκεί πάνω μου παράξενη γοητεία.
      Φίλε σε ευχαριστώ από καρδιάς.

      Διαγραφή
  9. Συγχαρητήρια Γιάννη !!! υπέροχη ανάρτηση !!!! πω πω πω δεν έχω λόγια φίλε. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα γλυκειά μου, να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου για τα λόγια και τα συναισθήματά σου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  10. Γιάννη, δυνατή γραφή, κινηματογραφική πλοκή...με καθήλωσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά.Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε φίλε μου. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  11. Φίλε Γιάννη.
    Απλά τέλειο!!!
    Η δε τελευταία παράγραφος, το απογείωσε στην κυριολεξία!!!
    Συγχαρητήρια πολλά - πολλά!!! Όσο για την όμορφη εικόνα που επέλεξες, προσωπικά, αν και φαίνεται εύκολη και "βατή", εμένα θα με δυσκόλευε πολύ. Εύχομαι στην Άννα της παρέας μας, καλή επιτυχία!!!

    Αχ βρε Γιάννη μου!!! Μα τόσο παραστατικός??? Κι ετοιμαζόμουν να πάω για ύπνο. Σκιάχτηκα τώρα...

    Υ.Γ. 1]Δεν είχα ιδέα πως η αντιγραφή της "Κραυγής" που σου παρέθεσε η Mia ήταν δικό της έργο!!! Έμεινα στα υπέροχα χρώματα που έχει και σε κάνει να την βλέπεις από άλλη οπτική γωνία και δεν την είχα προσέξει καλά... Πολλά συγχαρητήρια και στην δημιουργό-συμπαίχτριά μας!!!

    Υ.Γ. 2]Θα ήθελα να μας έλεγες κάτι παραπάνω και το "κλικ" που σου έκανε το όνομα της ηρωίδας σου, αλλά τι μπορεί να πει κανείς για τις εμμονές του? Εεεεε? :)

    Καλή συνέχεια στη σκυταλοδρομία μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέσπερη-Ζωή, αγαπημένη μας φίλη,
      τι χαρά μου να σε βλέπω κοντά μας ενεργή, συμμέτοχος, παρούσα. Να το ξέρεις το χαίρομαι ιδιαίτερα.
      Το όνομα Eloise έμεινε μέσα μου παράξενο. Δεν μπορώ να πω ότι σαν το διάβασα πρώτη φορά στο "Γυάλινο κλειδί" ταυτίστηκα με την ηρωίδα. Όχι. Έτσι κι αλλιώς, δευτερεύουσα παρουσία ήταν. Όμως το άκουσμά του, ο ήχος, δεν ξέρω, με μάγεψε. Μου δείχνει πολύ ποιητικό, ατμοσφαιρικό. Δεν έχω άλλο τρόπο ειλικρινά να στο εξηγήσω.
      Ναι αυτή η εικόνα εδώ της "Κραυγής" είναι επεξεργασία-δουλειά της Μίας μας !
      Η Εικόνα που επέλεξα είναι βασισμένη και τυλιγμένη στη σιωπή ! Μια απίστευτη ατμόσφαιρα διάκοσμος βαραίνει το χώρο γύρω και ένας άντρας συλλογάται. Πιστεύω η Άννα μας το έχει και θα το βγάλει.
      Να σου πω τέλος, για την τελευταία παράγραφος. Σαν την έγραψα λευτέρωσε και από μένα ένα δάκρυ καυτό για την Ελουάζ ! όσο και αν σου φαίνεται υπερβολικό είναι αλήθεια.
      Ζωή μου, σε ευχαριστώ για την παρουσία σου και την απόθεση της σκέψης σου καλή μου φίλη. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. Γιάννη μου σου βγάζω το καπέλο! Υπέροχη αφήγηση, αγωνία, φοβερή γραφή, με ενθουσίασες! Συγχαρητήρια για την έμπνευση σου και για τον τρόπο που μας την παρουσίασες! Και η εικόνα της Άννας πολλά υποσχόμενη! Και είμαι σίγουρη πως θα απολαύσουμε άλλη μια υπέροχη δημιουργία! Μπράβο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου,
      εμείς κοπέλα μου σε ευχαριστούμε καθώς μέσα από το υπέροχο αυτό δρώμενο μας δίνεις τη δυνατότητα να δώσουμε ένα κομμάτι απ τον καλύτερο δημιουργικό εαυτό μας. Και, πίστεψέ με, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στις μέρες μας.
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα λόγια σου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  13. Ωραία η ιστορία σου
    εμπνεύστηκες εύκολα από ότι κατάλαβα από την εικόνα / προσωπική δημιουργία της Μίας μας ,βασισμένη στο έργο του Νορβηγού ζωγράφου
    μου άρεσε και η ιστορία σου, αλλά πιο πολλά το συγκεκριμμένο σημείο
    Λίγα Λόγια αναγκαία για την συμμετοχή μου:
    όπου εξηγάς αναλυτικά για το κάθε τι
    Καλή επιτυχία στη συμπατριώτισσα μας την Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου θεώρησα καλό να εξηγήσω κάποια πράγματα για την επιλογή μου και την προσέγγισή μου. Να εξηγήσω κάποια πράγματα στον αναγνώστη.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κοπέλα μου. Εκτιμώ πάντα τη συμμετοχή και την παρουσία σου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  14. Εξαιρετική πλοκή..σασπένς και τέλεια δοσμένη υπόθεση..δεμενη με την εικονα.. απίθανα..να σου εξωμολωγηθω δεν ηθελα να τελειώσει.. και το θεμα ..τι να πω.. συγκλονιστικό!.. μπραβο Γιαννη για την ομορφη συμμετοχή σου στην σκυταλη..
    Για την Αννα μας η εικονα που επέλεξες είμαι σιγουρη οτι θα την απογειωσει..!γραφει τόσο όμορφα!!!
    Να είσαι καλα ..καλο ξημερωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου,
      αυτά τα μικρά μας αφηγήματα, ξέρεις, δεν χάνονται. Κάποια από αυτά μπορούμε να τα συνεχίσουμε, να τα αναβαθμίσουμε σε μικρά ή μεγαλύτερα διηγήματα. Το έχω στο νου μου αυτό.
      Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου για τα καλά σου λόγια. Φιλιά πολλά και σε σένα καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  15. Eloise....Ενα όνομα ....ένας εμβληματικός πίνακας κι ένας συγγραφέας που αφηγείται συγκλονιστικά τη ιστορία του και καθηλώνει....Γιάννη μου Maitre του είδους, με συνεπήρε η ατμόσφαιρα του θρίλερ που με τόση μαεστρία αφηγήθηκες....Να είσαι καλά, καλή εβδομάδα σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου,
      ευχαριστώ πάρα πολύ για την ατμόσφαιρα του σχολιασμού σου. Πολύ όμορφα δοσμένη. Μεγάλη τιμή τα λόγια σου για μένα και η παρουσία σου, το ξέρεις.
      Να σε ευχαριστήσω από καρδιάς και να ευχηθώ τα καλύτερα για τη συνέχεια.

      Διαγραφή
  16. Με εντυπωσιακά ευσύνοπτο τρόπο, Γιάννη, θίγεις το μεγάλο ζήτημα των απάνθρωπων συνθηκών που επικρατούν σε πολλά ψυχιατρεία καθώς και το πέπλο συσκότισης που συνήθως καλύπτει τις ευθύνες ελεεινών υπευθύνων. Και αυτών των υπευθύνων την ποιότητα κατάφερες να δώσεις, μέσα στον μικρό όγκο τού διηγήματος.
    Η ατμόσφαιρα θρίλερ τού γραπτού σου ενισχύει δραματικά την παρουσίαση τού μεγάλου ζητήματος.
    Ακόμα κι εκείνοι οι αναγνώστες που αρκούνται μόνο στην αστυνομική διάσταση ενός διηγήματος ή μιας ταινίας, δε θα μπορέσουν να αποφύγουν τον σοβαρό προβληματισμό για ένα μεγάλο θέμα τού πολιτισμού μας στις περισσότερες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου, δάσκαλέ μας με το λόγο σου,
      πιστεύω ότι ένα διήγημα, πέρα της συναισθηματικής του πλοκής, οφείλει να αναδεικνύει και σοβαρά κοινωνικά ή άλλα θέματα. Δεν εξαιρείται από την ιστορία αυτή μήτε το αστυνομικό διήγημα. Κάθε άλλο μάλιστα.
      Η Εικόνα της σύγχρονης "πολιτισμένης" κοινωνίας στις αποθήκες αυτές ψυχών αποτελεί ντροπή και όνειδος που προσβάλλει ακόμα και την πρωτόγονη ζωή αιώνες πίσω.
      Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε για όλα. Καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή
  17. Γιάννη εξαιρετική συμμετοχή. Πολύ ωραία η ιστορία σου. Ομολογώ πως όταν διάβασα τον τίτλο, δε σκέφτηκα αυτή την ιστορία μα ήταν υπέροχη και ολοκληρωμένη, για την έκταση της.
    Μπράβο. Ανυπομονώ, να δω τι θα κάνει η Άννα μας!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρίνα μου.
      Η Άννα μας θα σκίσει όπως και όλοι ! σε ευχαριστώ κορίτσι μου για τα λόγια σου. Χαίρομαι που σου άρεσε ειλικρινά.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  18. Γιάννη μου σαν κινηματογραφική ταινία ξετυλίχτηκε μπροστά μου το αφήγημά σου. Το έκανα εικόνα και με καθήλωσε.
    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου ! είναι μια συναισθηματική φόρτιση για μένα αυτή η εντύπωση. Να είσαι καλά για τα ζεστά σου λόγια καλή μου φίλη.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  19. Όταν είδα τί εικόνα είχε διαλέξει η Μία για σένα φίλε Γιάννη, ήμουν σίγουρη για το τί θα ακολουθούσε.
    Όντως σαν ταινία που είπε και η Ελένη.
    Μας κράτησες σε αγωνία μέχρι το τέλος.
    Δύσκολη η δική σου εικόνα.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου καλησπέρα σου.
      Η Εμπιστοσύνη που μου δείχνεις με γεμίζει ευθύνες για το μέλλον αλλά και μεγάλη χαρά, πίστεψέ με. Το χαίρομαι με την καρδιά μου.
      Και σε ευχαριστώ.
      Τώρα για την φωτογραφία που διάλεξα στην Άννα. Είναι ναι μια εικόνα πολυσήμαντη που σε περιμένει να την αναπτύξεις με τη δική σου έμπνευση.
      Καλό βράδυ καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα Γιάννη μου !! Η Μία είμαι σίγουρη ότι όταν σου έδωσε την ΄΄κραυγή΄΄ της , ότι πραγματικά θα έγραφες κάτι εξαιρετικό !!! Οταν το είδα είπα ναι αυτό ταιριάζει στο Γιάννη !!Με δικά σου υλικά έγραψες ένα υπέροχο σενάριο μέσα σε λίγες λέξεις που στο δικό μου μυαλό κάθε φράση διογκώνεται και γίνεται ολόκληρη ιστορία !!
    Εξαιρετικό ,πόσο χαίρομαι που σε γνώρισα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου σε ευχαριστώ πολύ.
      Πραγματικά η ιστορία κρύβει τη δική της δυναμική και έχει πολύ μεγάλο βάθος για ανάπτυξη και σκέψη.
      Τα λόγια σου με γεμίζουν χαρά και έμπνευση για τη συνέχεια μας.
      Να είσαι καλά και όμορφο ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  21. Εξαιρετικός Γιάννη μου!
    Ενθουσιάστηκα εξαρχής για την επιλογή εικόνας της Mias.
    Κι εσύ όσο πας και το απογειωνεις αυτό το είδος!! Από τον τίτλο κιόλας περίμενα τι θα ακολουθήσει..
    Τα short stories που θίγουν μεγάλα ζητήματα είναι μια αδυναμία μου.

    Σ'ευχαριστούμε για αυτη τη συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      γιατί άραγε το όνομα σε ώθησε να περιμένεις την συνέχεια ;
      Η Ερώτησή μου έχει σημασία γιατί πραγματικά την ίδια φόρτιση ένιωθα και εγώ. Φαίνεται η επιρροή του ονόματος
      Η Μικρές ιστορίες είναι πολύ δύσκολες. Σε ζορίζουν νοηματικά και απαιτούν πράγματα. Ομολογώ με δυσκολεύει. Κρατώ το διήγημα για περαιτέρω επεξεργασία.
      Ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά σου λόγια που είναι για μένα η καλύτερη στήριξη.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
    2. -ενθουσιάστηκα με την επιλογή- όχι για, κεκτημένη ταχύτητα!

      Χωρίς να το έχω συναντήσει ξανά αυτό το όνομα, μου δημιούργησε μια έντονη προσδοκία. Βγάζει κάτι βαθύτερο και σπάνιο!

      Συμφωνώ απόλυτα για τις μικρές ιστορίες.

      Διαγραφή
    3. Κατερίνα μου,
      αυτό ακριβώς ένιωσα και εγώ μόλις το διάβασα πρώτη φορά στο μυθιστόρημα που ανέφερα. Και να σκεφτείς δεν ήταν πρωταγωνιστικό πρόσωπο. Δεν ξέρω αλλά αυτό το όνομα βγάζει ακριβώς αυτό που είπες. Κάτι παράξενο, σπάνιο, με ένα πέπλο γοητείας και μυστηρίου.
      Και πάλι σε ευχαριστώ Κατερίνα μου για τον συντονισμό της σκέψης μας.

      Διαγραφή
  22. Γιάννη υποκλίνομαι!!!έχω μείνει άφωνη!!!τη πλοκή,σασπενς και το βασικότερο πολλά μηνύματα!!!αθώες ψυχές...
    Ένα αριστούργημα!!!
    Έχω χαθεί απο τη γειτονιά...οικογενειακές υποχρεώσεις πολλές...η πεθερά μου με άνοια...καταλαβαίνεις λοιπόν χρόνος ελεύθερος δεν υπάρχει...
    Να σαι καλά και να μας χαρίζεις πάντα τέτοια αριστουργήματα!!!καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.η φωτογραφία που διάλεξες για την Άννα εκπληκτική!!!

      Διαγραφή
    2. Δέσποινά μου,
      κατ αρχήν να σου ευχηθώ προσωπικά καλή δύναμη. Και φυσικά το καλύτερο για την πεθερά σου και για όλους σας. Καταλαβαίνω τι περνάτε και ειλικρινά έχεις την καρδιά μου κοντά σου.
      Δεν έχεις χαθεί. Σε νιώθουμε κοντά μας. Έστω και με μικρές παρεμβάσεις, καλή ώρα.
      Τι να πω για τα λόγια σου. Αν ειλικρινά το κατάφερα με συγκινείς. Ευχαριστώ πάρα πολύ Δέσποινα για τα αισθήματά σου.
      Η Εικόνα για την Άννα είναι αινιγματική και ατμοσφαιρική. Θα τα καταφέρει !
      Σε φιλώ και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  23. ααααα πολυ ωραιο δρωμενο
    και η δικη σου ιστορια εξαιρετικη
    δημιουργεις μια ατμοσφαιρα ακρως κινηματογραφικη
    γεματη μυστηριο και σασπενς
    τι αλλο να πω
    και να το μυνηματα τοσα πολλα

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου,
      ευχαριστώ ψυχή μου. Ναι έχουμε και κάποια μηνύματα κάπου εδώ ανάμεσα. Για να περάσουν προς τα έξω. Ναι, το δρώμενο είναι πολύ καλό πραγματικά.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου, ένα μεγάλο ακόμα ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή
  24. Μπράβο Γιάννη!
    Η μεγάλη ενασχόλησή σου με τις ταινίες νουάρ σε συνδυασμό με τη φαντασία σου και την μεγάλη παρατηρητικότητά σου σε βοήθησαν να γράψεις ένα δυνατό θρίλερ.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      κρατώ το σχόλιο και τα συναισθήματά σου ως υποθήκη για δουλειά παραπάνω και στήριξη. Κάτι που το κάνεις καιρό. Σε ευχαριστώ για αυτό. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  25. ό,τι και να πω θα είναι επανάληψη των προηγούμενων με συνώνυμες λέξεις ....
    δράση, αγωνία, ενδιαφέρον, πλοκή, εξέλιξη, τα χαρακτηριστικά της Eloise απόδοσης. Συμπυκνωμένα κοινωνικά μηνύματα που είναι αδιανόητα, παράλογα, απάνθρωπα σε ένα οξύμωρο κόσμο μισό πολιτισμένο και μισό αρπαχτικό. Τα έδεσες όλα σε ένα ( μάλλον ) κινηματογραφικό σενάριο που τελείωσε ευτυχώς γρήγορα γιατί θα μας τελείωναν και τα ποπ κορν με το κλασικό αντίτιμο - τις μπόλικες θερμίδες. Ήθελα πολύ ωστόσο να είναι απόσπασμα βιβλίου που θα το διάβαζα απνευστί...
    *** σκέψου το !

    Καλή συνέχεια στην Αννούλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέττα μου καλησπέρα
      Κοίτα, να ξεκινήσω από την πρότασή σου. Πολλά από αυτά τα αφηγήματα με το όριο των λέξεων, τα έχω για περαιτέρω ανάπτυξη. Απλά περιμένω να τελειώσω ένα άλλο μυθιστόρημα που γράφω και μετά θα πιάσουμε τα επόμενα.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ζεστά σου λόγια. Χαίρομαι που μπόρεσα να σας βάλω σε έναν ανάλογο κόσμο δράσης και ατμόσφαιρας.
      Πραγματικά ο "πολιτισμένος" κόσμος μας έχει τρομακτικά σκοτάδια στην άλλη του πλευρά.
      Πολλά ευχαριστώ για την ζεστή σου παρότρυνση. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  26. Εξαιρετικό!
    Θα μπορούσε να αναπτυχθεί, να γίνει ολόκληρο μυθιστόρημα και να διαβάζεται με κομμένη την ανάσα όπως διαβάστηκε και τώρα!
    Κατόρθωσες μέσα στο όριο των λέξεων να γράψεις ένα μικρό-τεράστιο θρίλερ!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου
      αν το κατάφερα και σου άρεσε χαίρομαι καλή μου φίλη.
      Ναι, όλα αυτά τα "μικρά" αξίζουν μια μεγαλύτερη ανάπτυξη σαν διηγήματα και να ξέρεις το κρατώ κατά νου.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είσαι καλά και όμορφη συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή
  27. Πω πω Γιάννη κυριολεκτικά ανατρίχιασα. Τι ωραία που είναι δομημένο το διήγημα σου και πόσο σωστά χρησιμοποιείς την κάθε έκφραση ώστε να έρθεις κοντά στον αναγνώστη σου! Και πάνω που έφτασα στο τέλος και ήθελα να σου πω : μα γιατί την έριξες στα κύμματα την ηρωίδα σου; ξαναγύρισα στην αρχή και είδα την φωτογραφία. Είναι σπουδαίο να εμπνέεσαι από μια τέτοια φωτογραφία και το αποτέλεσμα να είναι τόσο εξαιρετικό. Άλλο να έχεις κατά νου τα δικά σου κι άλλο να προσαρμόζεσαι σε δεδομένα έτσι δεν είναι;
    Μπράβο σας πολύ ωραίο το παιχνίδι σας και είμαι ευτυχής που το απολαμβάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες αγαπητή μας φίλη.
      Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σε υποδέχομαι εδώ στο ένα από τα σπιτικά μου.
      Χαίρομαι που παρακολουθείς τη "Σκυτάλη" από κοντά και την επόμενη φορά θα ήθελα να σε απολαύσουμε μεταξύ μας με τη συμμετοχή σου.
      Όπως τα λες είναι με το αφήγημα. Η Εικόνα σου ορίζει τις δεσμεύσεις της και οφείλεις να τις ακολουθήσεις.
      Θέλω να σε ευχαριστήσω με την καρδιά μου για το σχόλιο, το χρόνο σου και την συμμετοχή σου.
      Θα τα λέμε πλέον τακτικά.

      Διαγραφή
  28. Μα θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό από noir; Κινηματογραφικό όπως πάντα. Σα το βλέπει ήδη ασπρόμαυρο στην οθόνη. Ευχαριστούμε Γιάννη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου,
      Σε ευχαριστώ πολύ καλή μας φίλη. Κάθε ένας μας έχει το ξεχωριστό του στυλ να δώσει. Και να δημιουργηθεί έτσι ένα πανέμορφο παζλ λογοτεχνικό και εκφραστικό.
      Να είσαι καλά, να δημιουργείς, να σε καμαρώνουμε.

      Διαγραφή
  29. Εξ αρχής είχα ενθουσιαστεί με τη φωτογραφική πάσα τής Μίας μας. Και τώρα, που διάβασα το κείμενό σου, ο ενθουσιασμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Λάτρεψα το θέμα σου, λάτρεψα το ότι πήρες κι ανέδειξες τη φρίκη που έχουμε δει πολλάκις σε σχετικά αφιερώματα και του έβαλες τη δική σου σφραγίδα.

    Πραγματικά, εξαιρετική η συμμετοχή σου, Γιάννη μου.
    Ένα μεγάλο, πελώωωωριο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Αναστασία μου !
      πόσο πιάνεις στον αέρα κάποια πράγματα. Αυτή η όμορφα επεξεργασμένη εικόνα της Μίας, βασισμένη στην γνωστή θρυλική "Κραυγή", αμέσως με την πρώτη ένα τέτοιο βίωμα μου ενέπνευσε.Και βγήκε αβίαστα. Και η αλήθεια είναι ότι με συγκίνησε, με παρέσυρε, με τράβηξε στα σκοτάδια της.
      Μια φρίκη, όπως λες.
      Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Απ την καρδιά μου. Να είσαι καλά. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  30. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπήκα στην διαδικασία ανάγνωσης με κομμένη την ανάσα ενός συγκλονιστικού θρίλερ εγώ που όπου φύγει-φύγει από αφηγήματα του είδους...
    Τι τα θες όμως ,έχω ισχυρό άλλοθι την υπογραφή Σου, που εκ προοιμίου εγγυάται συγγραφική ποιότητα , πλοκή αχαλίνωτης φαντασίας που δένει μαγικά με τον ρεαλισμό μιας σκληρής πραγματικότητας αληθινής καταδικασμένης ζωής ,εκείνη της ηρωίδας σου .

    Τα δικά μου εύσημα εμένα της αδαούς δεν μετράνε.Αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να το φωνάξω Γιάννη μου πως ...αδικείσαι να υπηρετείς αθόρυβα και ταπεινά τον εικαστικό χώρο και να μην προβάλλεις την παρουσία Σου δυναμικά και τροπαιούχα σ' αυτόν.

    Να είσαι πάντα καλά και να απολαμβάνεις τον θαυμασμό και την αγάπη που αξίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώ την Λυγερή μας !
      αδαής ; γιατί ; δεν συμφωνώ μαζί σου και δεν είναι φιλοφρόνηση. Μπορεί να μην σου αρέσει το είδος, κάτι σεβαστό, αλλά δυστυχώς είναι βγαλμένο από τα σκοτεινά υπόγεια του σύγχρονου "πολιτισμού" μας. Που αυτός είναι που παράγει τα σκοτάδια και τα εκτρώματα.
      Στην κάθε Ελουάζ λοιπόν γλυκά αφιερωμένο.
      Σε ευχαριστώ κορίτσι μου. Να είσαι καλά για τα συναισθήματα και την ενθάρρυνση που μου χαρίζεις.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  31. Γιάννη μου, πλέον δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα. Δεν παύεις να με εντυπωσιάζεις. Συγχαρητήρια, φίλε μου! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      σε ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια και συναισθήματά σου. Να είσαι καλά. Να περάσεις όμορφο Σάββατο.

      Διαγραφή
  32. Γουάου!
    Γιάννη, ταινία είδα! Το Shutter island μου θύμισαν οι σκηνές σου!
    Διάβασα με κομμένη την ανάσα!
    Ξετρελάθηκα επίσης με το όνομα της ηρωίδας σου!
    Εύγε!
    Μας καθήλωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου καλώς όρισες κοπέλα μου και καλό μήνα !
      Τώρα να σου πω την αλήθεια και μένα το όνομα με έχει τρελάνει. Δεν ξέρω γιατί, είναι όντως παράξενο τι είδους γοητεία ασκεί επάνω μας.
      Να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου και τα καλά σου λόγια.
      Πάμε γερά στα επόμενα δημιουργικά μονοπάτια.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  33. ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!! Δεν έχω λόγια να περιγράψω τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό μου! Τόσο αβίαστη η ροή του λόγου, τόσο φυσικά μυστηριακή η πλοκή! Καθηλωτικό, εντελώς, το σενάριο! Κι αυτό το όνομα που επέλεξες, μπορώ να καταλάβω γιατί σε μάγεψε! Χιλιάδες "μπράβο", Γιάννη!
    Να είσαι πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου !
      πόση ώθηση να ξέρεις μου δίνεις.
      Ναι με το όνομα "Ελουάζ" απέκτησα ένα πάθος, μια εμμονή.
      Να ξέρεις το εξής. Αυτήν την ιστορία, με τις αντίστοιχες αλλαγές την γράφω σε νουβέλλα ! όταν με το καλό ολοκληρωθεί θα την βάλω στη διάθεσή σας.
      Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή