H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

"Ο Κύκλος που κλείνει"




Φλεβάρης 1960,

Μια νεαρή γυναίκα μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη από πτώση. Στα χείλη της επαναλαμβάνεται ικετευτικά η φράση: "Θεέ μου να προλάβουν...."

Πρωτοχρονιά 1987. (Εικοσιεπτά χρόνια μετά...)

Στην έπαυλη του μεγαλοκατασκευαστή Διονύση Ναρσή, προέδρου της "Ναρσής κατασκευαστική Α.Ε.", δεκάδες καλεσμένοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διάφορα παράσιτα κοσμικοί, υποδέχονται με ένα λαμπερό πάρτι τον ερχομό του νέου χρόνου.  





Επίκεντρο του ενδιαφέροντος μια 27χρονη νέα όμορφη γυναίκα, η Θάλεια Μαζαράκη, νέο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών. Με τη λαμπερή της παρουσία γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και στη συνέχεια πόθου για τον αδίστακτο διαπλεκόμενο επιχειρηματία.





Ο Νεαρός δημοσιογράφος Τίμος Αργυριάδης , υπεύθυνος του εργατικού ρεπορτάζ της μεγάλης εφημερίδας "Εσπερινά Νέα" , ζει ερωτευμένος στην σκιά της.

Ποια είναι η πρόθεση της Θάλειας σε σχέση με τον Ναρσή ; γιατί ξεκινά να παίζει μαζί του ένα θανάσιμο παιχνίδι εξάρτησης και διαπλοκής με όπλο την επιρροή της σε κρίσιμες αποφάσεις ανάθεσης έργων του Υπουργείου αλλά και τον ακαταμάχητο προκλητικό ερωτισμό της;

Γιατί του δίνει στοιχεία για διαγωνισμούς του δημοσίου και ποιος ο ρόλος μιας μεγάλης Γερμανικής πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας, ανταγωνίστριας του Ναρσή;



Ποιος είναι ο συνδικαλιστής αγωνιστής Κώστας Λεμπεδιωτάκης; Γιατί ο Τίμος βάζει σκοπό του επαγγελματικό αλλά και προσωπικό να βρει τις αληθινές συνθήκες του θανάτου του σε ένα αμφιλεγόμενο ατύχημα 27 χρόνια πριν ;

Ένα σκοτεινό δίχτυ αρχίζει να πλανιέται πάνω από όλους. 

Ένα προς ένα τα πρόσωπα της δράσης αρχίζουν να δίνουν το παρόν. Πρόσωπα του παρόντος αλλά και του μακρινού παρελθόντος

Ένας μεγάλος κύκλος ανοίγει για να συναντήσει το μακρινό παρελθόν και να κλείσει ξανά με το εκρηκτικό παρόν.

Ο Θάνατος παραμονεύει σε αυτή τη νέα γραμμή.


Φίλες και φίλοι,
σας καλωσορίζω στον καινούργιο μου μυθιστόρημα, που εδώ και καιρό ανεβαίνει ελεύθερα και δημοσιεύεται στην δικτυακή πλατφόρμα:     Wattpad



Λίγα λόγια για το Μυθιστόρημα

"Ο Κύκλος που κλείνει" είναι μια δραματική αστυνομική περιπέτεια  (Action, Crime, Drama, Society), που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1987.

Έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δράματος, της περιπέτειας, της πολιτικής και κοινωνικής δράσης της εποχής. 

Είναι βουτηγμένο στο σκοτάδι των ανθρώπινων πόθων, της διαπλοκής της εξουσίας, του αμείλικτου πολέμου του παρασκηνίου. Με τη σκιά του παρελθόντος να αρχίζει να βγαίνει σταδιακά στο προσκήνιο, να επηρεάζει και να αποκαλύπτει έναν προς έναν τους πρωταγωνιστές και να πλέκει γύρω της ένα ντεκόρ μυστηρίου και θανάτου.

Η Κεντρική ηρωίδα μας είναι η Θάλεια Μαζαράκη: Μια νεαρή όμορφη, εκρηκτική σύγχρονη γυναίκα της εποχής. Χωμένη στα γρανάζια του συστήματος και των μεγάλων αποφάσεων. Μια γυναίκα που η συμπεριφορά της και η τακτική της θα αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά femme fatale .



Θα την γνωρίσουμε στην καθημερινότητά της, στα όνειρά της, στις σκιές που κουβαλά βαθιά στην ψυχή της και στα σκοτάδια της. Στα συναισθήματα και στους πόθους της. 

Στον αντίποδα και απέναντί της, επίσης σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Διονύσης Ναρσής. Ένας 57χρονος μεγιστάνας του πλούτου και της διαπλοκής της εποχής. Επιβλητικός, γοητευτικός και συνάμα αδίστακτος τυχοδιώκτης χωρίς την παραμικρή αναστολή μπροστά στα προσωπικά του συμφέροντα.



Μια τρίτη κρίσιμη παρουσία ανάμεσά τους, ο νεαρός δημοσιογράφος Τίμος Αργυριάδης. Ένας μαχητής, αγωνιστής στο επάγγελμά του. Ισότιμος και αυτός πρωταγωνιστής στο μυθιστόρημα.



Οι συγκρούσεις, τα σκοτάδια, το παρελθόν, τα διλήμματα, ο έρωτας, τα πάθη, ο θάνατος, παραμονεύουν παντού.



Το έργο είναι ελεύθερο, στην κριτική σας διάθεση και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:




Σημείωση: 

  1. Οι συνοδευτικές φωτογραφίες προέρχονται από τον ελεύθερο δικτυακό χώρο. Ανήκουν και είναι πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και ουδεμία διάθεση ιδιοποίησης ή εκμετάλλευσης έχουν με το παρόν μυθιστόρημα. Αποτελούν απλώς εικαστική στήριξή του.
  2. Για να διαβάσετε το έργο στο wattpad, πρέπει να κάνετε log in. Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τον google account σας (αυτόν που έχουμε και στο blog μας) αποκτώντας προφίλ στην εφαρμογή ως αναγνώστες.

24 σχόλια:

  1. Πώς μου αρέσει Γιάννη μου, ο περίτεχνος τρόπος που έχεις να μας χώνεις σε ατμόσφαιρες που είχα στα (πολύ)νιάτα μου, την δυστυχή ευκαιρία να γευτώ από μακριά ευτυχώς χωρίς ποτέ να εμπλακώ αλλά να κρατώ ακόμα την ανάμνηση της νοσηρής ατμόσφαιρας του χρήματος και της εξουσίας!
    Τι τα γράφω όλα αυτά... πάω τώρα να διαβάσω την συνέχεια!!!
    Τα ΑΦιλιά μου και καλό μας βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου,
      ξέρεις ότι σέβομαι τη γνώμη σου, όπως όλων, με την δική σου ειδική βαρύτητα της εμπειρίας σου στο χώρο και στο είδος. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο σου, τη διάθεσή σου. Περιμένω την αδέκαστη κριτική και συμβολή σου. Δεν μας πιέζει κανείς.
      Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ. Ναι, σε αυτό το μυθιστόρημα υπάρχει πολύ ίντριγκα και θα έλεγα θανάσιμη. Μακάρι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  2. Εντάτσι, κάποια στιγμή θα μου χρειαστεί. Το ανέβασες όλο;
    αχμμ να ξέρεις προδίδεις πολλά μυστικά του έργου και μου το κάνεις αχμμ ας το πούμε προβλέψιμο. Εγώ δεν θέλω να κάνω καμιά κριτική πάντως... είναι μια προσπάθεια σου που της έδωσες πολύ αγάπη. Σίγουρα θα μου δώσει και μένα κάτι... αρκεί να στρωθώ να το διαβάσω :)
    Καλοτάξιδο!
    Σε φιλώ και καλημέρα εκεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας!
      Λες να είπα πολλά ε Μάνια; Κάτι σαν ....spoiler δηλαδή; Τι να πω, δεν έχω και την μεγάλη εμπειρία πάνω σε όλο αυτό.
      Όχι δεν το έχω ανεβάσει όλο. Ανεβαίνει κεφάλαιο-κεφάλαιο, κάτι σαν σειρά. Βέβαια έχει προχωρήσει πολύ, γύρω στα 40 κεφάλαια έχουν ανέβει, με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι προσιτά κάθε ένα από αυτά στον τυχόντα αναγνώστη.
      Μην πιέζεσαι Μάνια μου. Προέχουν σοβαρότερα θέματα. Άλλωστε η πλατφόρμα είναι εκεί διαθέσιμη και προσβάσιμη σε οποιαδήποτε μελλοντική στιγμή.
      Στέλνω φιλάκια και ευχές για μια όμορφη μέρα.
      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Είπα να το ξεκινήσω, διάβασα το πρώτο κεφάλαιο, αλλά κάτι το ένα, κάτι το άλλο, κάτι η μαμά, κάτι να πλύνω, κάτι να μαγειρέψω, κάτι που έβαφα το γραφείο μου (το έπιπλο γραφείο) και δυο κομοδίνα και δυο ανθοστήλες, ωραιότατα τα έφτιαξα, ξέρεις πώς είναι αυτά και πήγε πίσω το διάβασμα!
    Άσε που ξαφνικά βλέπω και σήριαλ στην τηλεόραση, μάλιστα παρακαλώ, βλέπω το "Άγριες Μέλισσες", πράγμα που είχα να το κάνω από τότε που έπαιζε το Μέγκα το "Νησί".
    Βάλε και καμιά ταινία, χώρια που μου έμεινε κουσούρι η μεσημεριανή σιέστα από τότε που δούλευα, ε και το αμέλησα το διάβασμα!
    Αλλά, μη νομίζεις ότι το έχω ξεχάσει.
    Όοοοοοοοοχι!
    Και θα το διαβάσω.
    Εν ευθέτω χρόνω!
    Καλό βράδυ κύριε Πιτ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου ποταμός!
      Λοιπόν:
      Και εγώ βλέπω τις "Άγριες μέλισσες". Τις βλέπω από το σάιτ του σταθμού όποτε θέλω και γλιτώνω και τις διαφημίσεις. Πολύ ωραία σειρά μέχρι τώρα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Είναι και αποκαλυπτική της .....ομορφιάς που επικρατούσε στο, κατά τα άλλα, ευλογημένο Ελληνικό χωριό.

      Το βάψιμο του γραφείου είναι ....προτεραιότητα. Και μάλιστα ξύλινου. Όπως και όλες οι άλλες διακοσμήσεις. Μην αγχώνεσαι Αρτίστα μου. Δεν φεύγει από εκεί το μυθιστόρημα, εκεί θα είναι να σε περιμένει όποτε θέλεις.
      Ευχαριστώ για το χρόνο σου με την καρδιά μου. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Γιάννη, το ξεκίνησα... υπάρχει ήδη ένα ερωτηματικό από την αρχή, που αναμένω να απαντηθεί. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον. Όταν το διαβάσω ολόκληρο, τότε θα γράψω περισσότερα.
    Την Καλημέρα μου, φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, ευχαριστώ πολύ που κάνεις "παρέα" σε αυτές τις αναρτήσεις. Δεν υπάρχει πίεση. Είμαστε εδώ αγαπητέ φίλε όποτε θέλουμε και μπορούμε. Ξέρεις πόσο υπολογίζω τη γνώμη σου. Πολλές καλησπέρες.

      Διαγραφή
  5. ουαου!!!! καινουργιο εργο!
    υπεροχος τιτλος, ατμοσφαιρα και ιστορια μυριζομαι!
    καλη αρχη Γιαννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου,
      στη διάθεση και στην κριτική σου. Και ευχαριστώ για το κατευόδιο και το τόσο ευγενικό καλωσόρισμα. Το χρειάζομαι. Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου φίλη. Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  6. Μου αρέσει που διάβασα τα προηγούμενα που υποτίθεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα το είδος που μου αρέσει να διαβάζω και δεν έχω διαβάσει ακόμη αυτό που μου έχει τραβήξει τόσο πολύ τη προσοχή. Το έχω στα προσεχώς όμως και θα σχολιάσω όταν θα διαβάσω τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην διάθεσή σου Ειρήνη μου. Χωρίς βιάση και πίεση. Εδώ είμαστε. Προέχει να είμαστε καλά. Σε φιλώ και εύχομαι όμορφες στιγμές.

      Διαγραφή
  7. Θα το διαβάσω όταν ολοκληρωθεί καθότι ο χρόνος...ξέρεις.
    Αλλά ως τώρα όσα έχω διαβάσει είναι καθηλωτικά.
    Να σαι καλά να δημιουργείς Γιάννη μου και γράφε!
    Καλημερούδια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Άννα μου!
      Ξέρω ότι πάντα είσαι εδώ παρούσα και συμμέτοχος. Και βάζεις πάντα "πλάτη". Μην έχεις κοπέλα μου πίεση. Δεν φεύγει από εδώ τίποτα. Να έχεις καλή δυναμη, να προσέχεις.
      Στέλνω ευχές για όμορφη ημέρα.

      Διαγραφή
  8. Καλή επιτυχία και στο νέο σου εγχείρημα, Γιάννη μου!
    Θα τα ξαναπούμε μόλις ολοκληρώσω την ανάγνωση.
    Το "τρέιλερ" που ετοίμασες πάντως, είναι εξαιρετικό.
    Καλή συνέχεια εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      ξέρω ότι είσαι πάντα εδώ. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα καλή μου φίλη. Εδώ είμαστε, συνεχίζουμε, παλεύουμε, δημιουργούμε. Να είσαι καλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  9. Αυτον τον καιρό δεν είμαι σε θεση να διαβασω την συνεχεια ..ομως μόλις ηρεμισει λιγο ο χρονος μου θελω να το κανω για να ειναι η ανανγωση του μυθιστορηματος σου ουσιαστική..το ότι υπαρχει εκει και μπορουμε να το διαβασουμε οποτε μπορουμε σαν...ενα βιβλιο που το διαβαζουμε λιγο λιγο...
    Να εισαι καλά καλη συνεχεια σε οτι κανεις καλο σου βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ρούλα μου. Και δεν θέλω μήτε πίεση μήτε εξαναγκασμό να νιώθεις. Αλίμονο. Αν το θέλεις, όποτε το θέλεις το βιβλίο είναι εκεί στην ηλεκτρονική του έκδοση. Εγώ να σου ευχηθώ να είσαι πάντα καλά, γερή, όλοι σας και να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου. Φιλιά.

      Διαγραφή
  10. Μαιτρ του είδους φίλε μου Γιάννη, με έχεις ήδη εντυπωσιάσει από την εισαγωγή....βρίσκομαι σε φάση συναγερμού και μετακινήσεων, όμως σίγουρα θα πάω να διαβάσω και να απολαύσω την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της ιστορίας σου και τα πάθη των ηρώων σου που τόσο μαεστρικά ξεδιπλώνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου να ευχηθώ καλή δύναμη και έμπνευση καλή σε κάθε τι καλό που ετοιμάζετε. Να είναι η αλλαγή θετική γεμάτη χρώμα. Ειλικρινά σε ευχαριστώ, το ξέρεις ότι χαίρομαι κάθε σου παρουσία εδώ κοντά μου. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα φίλε!
    Να και κάτι ευχάριστο! Δε βλέπω την ώρα να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Στέλιο!
      Στη διάθεσή σου φίλε και αυτό και όλα τα προσωπικά μου έργα. Και στην κριτική σου. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  12. Γειά σου φίλε Γιάννη.
    Θέλω να το διαβάσω και δεν μπορώ να μπω στην πλατφόρμα που δίνεις.
    Τί λογαριασμό πρέπει να κάνω;
    Μου ζητάει κωδικό κι εγώ έχω θέμα με τους κωδικούς 😉😉
    Ποτέ δεν τους θυμάμαι.
    Δώσε λύση στο πρόβλημα μου.
    Βλέπω ότι ανέβηκαν 40 επεισόδια.
    Πότε θα προκάμω καλέ;
    Καλές εμπνεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Ρένα μου!
      Άμα είναι να αγχωθείς παιδί μου όχι με τίποτα! Δεν πάει να ανέβηκαν ...200 επεισόδια. Όποτε έχεις χρόνο, αν έχεις όρεξη, αν σου αρέσει. Σιγά! Δεν θα σου πει κανείς τίποτα αν δεν το κάνεις, αυτό έλειπε.

      Στο θέμα του κωδικού συνδέεσαι με τον google account σου, αυτόν δηλαδή που έχουμε εδώ στο μπλογκ μας, δεν κάνεις άλλο. Και εγώ έτσι κάνω.
      Φιλιά πολλά καλή μου. Εδώ είμαι ότι χρειαστείς.

      Διαγραφή