H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

"Καλώς ήρθες καινούργιε χρόνε" (Δικτυακό δρώμενο: "Τα γνωμικά εμπνέουν #1")

 “Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε αλλά με τον αριθμό των στιγμών  που μας κόβεται η αναπνοή”



Πηγή εικόνας: Fabian Perez Πίνακες


“Καλώς ήλθες καινούργιε χρόνε”


Οι θαμώνες στο μπαρ, μετά την αλλαγή του χρόνου, ήταν πια ελάχιστοι.  Έμενε στη μπάρα καθισμένος στο σκαμπό. Οι στάχτες του τσιγάρου του έγιναν σταχτί νιφάδες στο καπέλο δίπλα του. Το ημερολόγιο απέναντί έδειχνε Γενάρης 1972.

“Ένα ακόμα απ’ το ίδιο” είπε αργά.

Ο ώριμος μπάρμαν του έριξε μια ερευνητική ματιά. Του πέρασε ένα ακόμα ποτήρι ουίσκι με πάγο.

Το πήρε αργά στα χέρια του και ένιωσε τη φωτιά να κυλάει μέσα του. Τα μάτια του αφέθηκαν να ταξιδέψουν στις ανταύγειες του ποτηριού. Βούλιαζε σε μια λίμνη με αναμνήσεις.

--------------------

Την γνώρισε στο Πανεπιστήμιο σε άγρια χρόνια κάπου στο 1952. Η Λένα στη νομική κι αυτός στη φιλοσοφική. Έρωτας γεμάτος φωτιά. Μια φωτιά που έσβησε απ τη δική του ανυπαρξία σε αποφάσεις ζωής. Τον ήθελε, τον περίμενε, την διέψευσε. 


Μέχρι που η συγκυρία των στιγμών τους έφερε πάλι μαζί. Δεκαέξι ολάκερα χρόνια μετά. Σε διαφορετικές όμως διαδρομές και δυστυχώς σε γκρίζα απόνερα. Εκείνος, ένα ρεμάλι χρεοκοπημένο,  θαμώνας σε λέσχες, κυνηγημένος από τοκογλύφους του υπόκοσμου. Εκείνη φτασμένη δικηγόρος, προσέφερε τις υπηρεσίες της σε μια αλυσίδα με χαρτοπαικτικές λέσχες. 


Είναι που η ζωή έχει την τελευταία λέξη.  Για μια ακόμα φορά τον έσωσε απ τα νύχια τους με την παρουσία της. Μια ακόμα φορά τα κορμιά τους ενώθηκαν στο πάθος. Μέχρι εκείνο το βράδυ, τη μοιραία εκείνη νύχτα. Και έμελε πάλι εκείνος να είναι ο καταλύτης.


Ρούφηξε, με χείλη που έτρεμαν, το ποτό του. Και τα μάτια του βούλιαξαν πάλι στις αναμνήσεις. Τα κορμιά τους έλιωναν στου  έρωτα τη φλόγα.

“Πρέπει να φύγεις αυτή τη στιγμή!” της είπε, όταν...

 

“Ηλίθια! Τίποτα δεν κατάλαβες λοιπόν;”

Ο Γρηγόρης, το μεγάλο αφεντικό της σπείρας, εισέβαλε έξαλλος στο σπίτι της. Τους βρήκε μαζί.

“Τι συμβαίνει Γρηγόρη; Πως μπαίνεις έτσι;” του απάντησε εκείνη.

Τα λόγια του, εκτός εαυτού, ήχησαν στα αυτιά της τραγικά.

“Έπεσες στην παγίδα του! Τον έβαλαν οι μπάτσοι να σε διπλαρώσει ηλίθια! Γνώριζαν τη σχέση σας και στον έριξαν από δίπλα. Τίποτα δεν πήρες χαμπάρι. Μια παγίδα ήταν όλα! Μας έστησαν, είναι εδώ!”

Ναι, η αστυνομία γνώριζε. Τον είχε του χεριού της. Και τον χρησιμοποίησε.

Όλα χάθηκαν από μπροστά της. Ήθελε να χαθεί από προσώπου γης.

“Άτιμε χαφιέ θα σε ξεκάνω!” βρυχήθηκε ο Γρηγόρης και το πιστόλι άστραψε στο χέρι του. Ο χρόνος σταμάτησε στην κραυγή της  όταν έβαλε το σώμα της μπροστά στη σφαίρα.

“Μη!” 


Την ένιωσε να αργοσβήνει στην αγκαλιά του ψελλίζοντας:

“Φαίνεται πως είναι μοιραίο οι στιγμές μας να κόβουν την ανάσα μας…” 

“Λένα! Μη φεύγεις!”

“Όλη η ζωή μας μια αναπνοή… σε αγάπησα…” Έσβησε στα χέρια του με ένα πικρό χαμόγελο. Όλα χάνονταν ολόγυρα.


“Την έχασες;” ρώτησε ο μπάρμαν. 

Τον κοίταξε με υγρά μάτια. “Χειρότερο… την πούλησα…” είπε με πνιγμένη φωνή.

“Αυτό από μένα” του είπε καθώς γέμιζε ένα ακόμα ποτήρι. Είδε τα χέρια του να σκαλίζουν στις τσέπες του σακακιού. Τράβηξε ένα τσαλακωμένο μαντήλι γεμάτο σκούρους λεκέδες. Το αίμα της. Το έσφιξε στη χούφτα του και του είπε:

“Είναι κάποιες στιγμές που σε στοιχειώνουν. Μετράνε σαν ολάκερη ζωή. Σου κόβουν την ανάσα. Καλή χρονιά...”



Φίλες και φίλοι,
το παραπάνω μικρό διήγημα, είναι η προσωπική μου συμμετοχή στο νέο μας λογοτεχνικό δικτυακό δρώμενο, που ξεκίνησε η αγαπημένη μας φίλη Mary Pertax. Μια πρόταση έμπνευσης ανοιχτής και ελεύθερης με περιορισμό όγκου μέχρι τις 500 λέξεις, με πηγή έμπνευσης, κάθε φορά και ένα γνωμικό. που το σημειώνω στην κορυφή της ανάρτησης.

Συμμετείχα με μεγάλο ενθουσιασμό μαζί με άλλους φίλους bloggers και ζήσαμε εξαίρετες στιγμές δημιουργίας. Νικήτρια στον διαγωνισμό αναδείχτηκε η αγαπημένη μας φίλη Μαρία Κανελλάκη και την νικήτρια υπέροχη συμμετοχή της θα την διαβάσετε εδώ: ΑΔΑ

Εδώ θα διαβάσετε την τελετή λήξης και την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων καθώς και όλες τις συμμετοχές:  Τα γνωμικά εμπνέουν #1 Λήξη

Να ευχαριστήσω την Mary Pertax, μία ακόμα φορά, για την δυνατότητα που μας δίνει να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε. Να συγχαρώ τη Μαρία Κανελλάκη για την επάξια διάκρισή της.  Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον πρώτο αυτό κύκλο του διαγωνισμού μας.

Περιμένω με αγωνία και γρήγορα το δεύτερο κύκλο του διαγωνισμού. Να είστε γεροί, να προσέχετε τον εαυτό σας, να ζείτε τις στιγμές σας.

40 σχόλια:

  1. Καλημέρα Γιάννη μου.
    Απόλαυσα την ιστορία σου και να πω την αλήθεια αναγνώρισα την γραφή σου.
    Από τα δρώμενα τελικά απολαμβάνουμε δυνατές ιστορίες και σκέψεις.
    Εν αναμονή λοιπόν για το #2.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό Γιώργο μου!
      Τα λογοτεχνικά δρώμενα μας δίνουν την ώθηση να δημιουργήσουμε, να εμπνευστούμε, να νιώσουμε τη συλλογικότητα.
      Ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια και την τιμή. Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. Καλώς ήλθες...νέε μήνα! Καλό μήνα ΓΙάννη μου. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου. Κατέκτησε επάξια τη δεύτερη θέση. Η γραφή σου γνωστή για το ύφος της και την ενδιαφέρουσα πλοκή της. Καλή συνέχεια στο όμορφο αυτό δρώμενο που αμέσως αγαπήθηκε
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, ευχαριστώ κορίτσι μου για τους επαίνους και την ολόθερμη παρουσία σου πάντα σε τέτοιες δημιουργικές στιγμές. Φυσικά και περιμένουμε το δεύτερο γνωμικό με αδημονία.
      Καλό μήνα από καρδιάς.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου. Είναι πλέον αναγνωρίσιμη η γραφή σου. Μου αρέσει που δίνεις μια κινηματογραφική περιγραφή και τοποθετείς τον αναγνώστη στο σκηνικό να ζήσει την ένταση της στιγμής.
    Σου εύχομαι καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, προσπαθώ να δώσω όντως μια κινηματογραφική γραφή να τρέχει κάτι πιο ζωντανό, πιο διαδραστικό.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά καλή μου φίλη. Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Γιάννη.
    Μας χάρισες μια συμμετοχή που παρά της γρήγορης ροής λόγω του περιορισμού των λέξεων, ήταν καλογραμμένη, πλήρης, γεμάτη ατμόσφαιρα, εικόνες, συναίσθημα.
    Μπράβο σου.
    Εύχομαι ο Φλεβάρης να σου χαρίσει όμορφες εμπνεύσεις γιατί είναι χαρά μας να σε διαβάζουμε και με το καλό να ανταμώσουμε και στα επόμενα δρώμενα μας.
    Καλή συνέχεια στη μέρα σου Γιάννη μου, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, καλό μήνα καλή μου,
      Όπως λες, δημιουργικός και καλόβολος να είναι για όλους μας. Χαίρομαι αν κατάφερα να σου δώσω κάτι όμορφο που να σεβάστηκε το χρόνο σου. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε συλλογικά μέσα από τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες κορίτσι μου.
      Τις ευχές μου.

      Διαγραφή
  5. Γιάννη μου παρότι ξέρω πως σου είπα ότι θα προτιμούσα σε ένα θέμα για τις στιγμές που αξίζουν στη ζωή να μην υπάρχει κάτι με θάνατο, ωστόσο η γραφή ξεχώρισε όπως γίνεται πάντα! Σ' ευχαριστώ για την όμορφη συμμετοχή σου και βάλε δύναμη για τις επόμενες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαίρη μου, όπως λες, πήγα σε κάτι μουντό, κάτι άσχημο. Ίσως θα έπρεπε να το επανεξετάσω πριν το ολοκληρώσω. Δυστυχώς μέσα στην ένταση των στιγμών της ζωής υπάρχει και το γκρίζο με την απώλεια. Σε ευχαριστούμε θερμά που μας έδωσες τη χαρά και τη δυνατότητα να το ζήσουμε όλο αυτό. Να είσαι καλά.
      Καλό μήνα με φιλιά.

      Διαγραφή
  6. Κοίτα τώρα να δεις, που καμιά φορά εκείνο που μας μένει μόνο, είναι τα χαμένα μας όνειρα κι εκείνα ποτισμένα με αίμα.. "Είναι κάποιες στιγμές που σε στοιχειώνουν. Μετράνε σαν ολάκερη ζωή. Σου κόβουν την ανάσα", όπως πολύ σωστά έγραψες κι εσύ στο τέλος, Γιάννη μου, αν και είναι κάτι ιστορίες δίχως τέλος, αφού ζουν για πάντα μέσα μας.. Καλημερούδια και καλό μήνα, και θερμά συγχαρητήρια για την όμορφη ιστορία σου 🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ καλή μου φίλη για τα συναισθήματά σου που αγκαλιάζουν κάθε μου σκέψη μέσα από αυτό το αφήγημα. Ειλικρινά σε ευχαριστώ. Δυστυχώς στη ζωή ναι κάποια όνειρα είναι ποτισμένα με αίμα. Μακάρι να μην γίνεται ποτέ.
      Καλό μήνα κορίτσι μου να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Με άρωμα Γιάννη και αυτή η συμμετοχή σου!
    Δεν είχα διαβάσει τις συμμετοχές, αλλά αν ναι, σίγουρα θα αναγνώριζα τη γραφή σου, ειδικά από την θεματολογία που συνήθως διαλέγεις και όχι τόσο για το τέλος!
    ΑΦιλιά και καλή συνέχεια με το ότι καταπιαστείς!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία καλή μου φίλη σε νιώθω και συμμερίζομαι το σχόλιό σου. Σε ευχαριστώ από καρδιάς που είσαι πάντα κοντά μας αρωγός και συμμέτοχος. Καλό μήνα και βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  8. Παιχνίδι της μοίρας μιας ψυχολογικής αναγκαιότητας (καλοστημένο σκηνικό) που κατευθύνει την καρδιά σε λάθος μονοπάτια περιπλέκοντας το παρελθόν με το τώρα σε μια εσφαλμένη κίνηση.
    Καλογραμμένο, με ευδιάκριτη τη σφραγίδα σου, σε ένα παιχνίδι εξαπάτησης που σου κόβει την ανάσα.
    Γιάννη συγχαρητήρια!
    Καλή συνέχεια και Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου καλησπέρα.
      Παιχνίδι εξαπάτησης. Είναι μερικές φορές που έχεις την μοναδική ικανότητα να προσδιορίζεις με έναν ορισμό κάποια πράγματα με υπέροχο δικό σου τρόπο. Πραγματικά με εντυπωσιάζει.
      Σε ευχαριστώ κορίτσι μου για κάθε σου σκέψη, στήριξη και συναίσθημα κοντά μας.
      Καλό σου μήνα.

      Διαγραφή
  9. Τα θερμά μου συγχαρητήρια, γιατί είσαι πάντα μάχιμος και δημιουργικός στο είδος που υπηρετείς, Γιάννη μου!
    Μέσα απ' την τραγικότητα της ιστορίας σου, αναβλύζουν πεντακάθαρα τα κοινωνικά μηνύματα. Με τη χαρακτηριστική σου κινηματογραφική χροιά, μάς έκοψες και πάλι την ανάσα. Καλό μήνα, δυνατές εμπνεύσεις και καλοπόρευτες οι μέρες που έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη φίλη και συνοδοιπόρισσα!
      Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που μπορώ κάτι όμορφο, κάτι ενδιαφέρον, να γεμίζει το χρόνο σου και τις σκέψεις σου. Προσπαθώ όσο μπορώ. Να σου ευχηθώ καλό μήνα. Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να είμαστε γεροί και μάχιμοι σε όλα τα επίπεδα. Την καλησπέρα και την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  10. Όπως πάντα, καλή γραφή κ δίκαια στην δεύτερη θέση. Νάσια καλά φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, ευχαριστώ πολύ φίλε, να είσαι καλά. Να σου ευχηθώ καλό μήνα με υγεία και καλή διάθεση.

      Διαγραφή
  11. Με το που είδα τη φράση, Γιάννη μου, αμέσως σκέφτηκα "ιδανική για το Γιάννη και τη γραφή του"!!! Αναπνοές που κόβονται, φυσικά, σε μίνι δράμα/θρίλερ! Συγχαρητήρια και καλό μήνα, Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλγα μου καλησπέρα σου. Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη για τον αυθορμητισμό που βγάζουν τα λόγια σου και τα αισθήματά σου. Χαίρομαι που σου άρεσε. Να πω καλό μήνα και να δώσω ευχές.

      Διαγραφή
  12. Χαίρομαι που περνάτε τόσο όμορφα. Είναι αλήθεια πως δεν τα πάω καλά στις συμμετοχές σε δρώμενα.
    Ωραίο το διήγημα, μου άρεσε, παίρνω το ματωμένο μαντίλι και συνεχίζω τη βόλτα μου χαχαχα
    Σε πλακώνω στα φιλιά μέχρι να σου κοπεί η ανάσα και καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Μάνια μου ευχαριστώ πολύ! Αρκεί που είσαι εδώ κοντά μας με το δικό σου τρόπο. Αυτό μετράει. Όπως τώρα καλή ώρα. Ξέρουμε ότι από κάπου, ...τσουπ θα ξεφυτρώσεις. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για τις ανάσες. Καλό μήνα είπα; Να πω! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητήρια Γιάννη για τη δεύτερη θέση.
    Την κέρδισες άξια.
    Η γραφή σου όπως και τα θέματα που διαλέγεις είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
    Καλή συνέχεια




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου να είσαι καλά, ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ. Καλό μήνα κορίτσι μου. Καθένας προσπαθεί να δώσει ότι όμορφο και δημιουργικό έχει να προσφέρει. Καλησπερίζω.

      Διαγραφή
  14. Πάντα με αγωνία περιμένω τα αποκαλυπτήρια και όταν είδα ότι πίσω από τον παραπλανητικό τίτλο.. και αυτήν την ιστορία θρίλερ κρυβόσουν εσύ Γιάννη, τότε είπα στον ευατό μου έπρεπε να το καταλάβεις από τις πρώτες γραμμές που διάβαζες..
    Θα σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για την ψηλή βαθμολογία της συμμετοχής σου που διαβάστηκε με περισσότερη προσοχή εδώ στο δικό της χώρο και πήρε άλλη διάσταση στα μάτια μου!! μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι βαθμοί ...αυτό είναι το πρόβλημα κάθε φορά που γίνονται δρώμενα.
    Να είσαι καλά, καλή συνέχεια σε ότι κάνεις, καλό δημιουργικό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου καλησπέρα σου καλή μου φίλη. Η βαθμολογία είναι συμβολική και προς Θεού, δεν επηρεάζει τίποτα μην αγχώνεσαι στο παραμικρό.
      Θέλω να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου και τα καλά σου λόγια καλή μου. Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  15. Στο στοιχείο σου φίλε μου.
    Αν και το τέλος ήταν άσχημο, μου άρεσε πολύ η πλοκή.
    Το σημαντικό είναι ότι χαιρόμαστε κι απολαμβάνουμε τα δρώμενα.
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου.
    Συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς που αναφέρεις Ρένα μου. Χαιρόμαστε στο έπακρο όλη αυτή τη συλλογική ατμόσφαιρα, την αγωνία, την προσμονή, τη δημιουργία με λίγα λόγια.
      Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.
      Καλό μήνα Ρένα μου.

      Διαγραφή
  16. Να ξεκινήσω λέγοντας καλό μήνα
    Η ιστορία σου, Γιάννη, ήταν μία από τις τέσσερις που μίλησαν στην ψυχή μου χωρίς δεύτερη ανάγνωση. Οπως έγραψα και στα σχόλια της βαθμολόγησης, με κέρδισε η κινηματογραφική ροή αφήγησης. Και είναι ένα στυλ που ξεχωρίζω, οπως ξεχωρίζω το δικό σου στυλ γραφής.
    Για να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια της ιστορίας.. ένα νέο βιβλίο ίσως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της ψυχής σου και των συναισθημάτων σου πάνω σε αυτή μου την προσπάθεια. Να ξέρεις ότι την νιώθω αυτήν την επικοινωνία, αυτή τη στήριξη την αφουγκράζομαι. Και για μένα αλλά και για κάθε άνθρωπο είναι ένα μεγάλο και ανεκτίμητο δώρο.
      Κρατώ την απώτερη σκέψη σου καλή μου φίλη. Εδώ είμαστε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Σε ευχαριστώ πολύ με την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  17. Τι φαντασία! Τι πλοκή!
    Φαίνεται πως είναι μοιραίο κάποιες στιγμές, καλές ή κακές, να κόβουν την ανάσα μας… κ ι έχω να επισημάνω πως ο επίλογος της ιστορίας μου έκοψε την ανάσα.
    Θερμά συγχαρητήρια!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλώς όρισες,
      ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη για τα τιμητικά και ευγενικά σου λόγια. Πράγματι, είναι στιγμές που η ζωή μας κόβει την ανάσα με τα γυρίσματά της. Τότε που σταματάει ο χρόνος στην κυριολεξία.
      Καλό μήνα να σου ευχηθώ με όλη μου την καρδιά.

      Διαγραφή
  18. Καλό μήνα Γιάννη για μια ακόμη φορά με εξέπληξες και μου έκοψες την ανάσα!!! Τι πλοκη!!Παντα δημιουργικός και παρων δε σας προλαβαινω!!
    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δέσποινα. Χαίρομαι καλή μου φίλη που σου άρεσε. Εγώ να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου, τα συναισθήματά σου και τη στήριξή σου.
      Να είσαι καλά. Συνεχίζουμε καλή μας φίλη. Φιλιά.

      Διαγραφή
  19. Αχ έπρεπε να το είχα καταλάβει ότι ήταν δικό σου. Με μπέρδεψε αρκετά αυτό το δρώμενο. Δεν ήξερα ούτε πώς να ερμηνεύσω το γνωμικό ούτε και να αξιολογήσω σωστά τις συμμετοχές. Πέραν τούτου κλασσικά κινηματογραφική η ιστορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Χριστίνα μας!
      Ένα γνωμικό αφήνει πάντα μια ουσία, ένα μήνυμα. Ίσως και ένα βίωμα. Από εκεί και πέρα ο τρόπος που θα το αναλύσεις, που θα το παρουσίασεις μέσα από το πέρασμα των γεγονότων και της ζωής σου δίνει πολύ μεγάλο άπλωμα έκφρασης.
      Ευχαριστώ Χριστίνα μου για τα καλά σου λόγια.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  20. Κινηματογραφικό το σκηνικό και ολότελα δικό σου το σενάριο Γιάννη !!! Μας χάρισες ένα ατμοσφαιρικό διήγημα με ιδιαίτερη πλοκή και το απολαύσαμε όλοι ξεχωρίζοντας το προσωπικό στυλ της γραφής σου!!! Συνεχίζουμε λοιπόν !!! Να είσαι καλά να μας κόβεις την ανάσα με τις συμμετοχές σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κλαυδία μου. Ειλικρινά χαίρομαι που σου άρεσε. Με τιμούν τα λόγια και τη εκτίμησή σου και για μένα αποτελούν εφόδιο για να συνεχίζω όσο μπορώ.
      Απολαμβάνουμε τις συλλογικές μας δημιουργίες καλή μου φίλη.
      Να είμαστε καλά.

      Διαγραφή