H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

"Το δάσος της λήθης" (My Little Stories "Μουσικές ιστορίες")

 "Το δάσος της λήθης"

(Νουβέλα στο χώρο του gothic high fantasy)


Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι, σε προηγούμενη ανάρτησή μου, σας είχα μιλήσει για ένα ξεχωριστό μουσικο-λογοτεχνικό δρώμενο, στο blog του καλού μας φίλου Γιώργου Δερβεντλή:

My Little Stories

Μιλάμε για τις:   "Μουσικές ιστορίες"



Οι ξεχωριστές και υπέροχες μουσικές επιλογές του φίλου μας, οδηγούν τους συμμετέχοντες σε διηγήματα που έχουν ξεχωρίσει. Τα δύο τελευταία του τραγούδια, μου έδωσαν το έναυσμα και πυροδότησαν μέσα μου τη δύναμη να δοκιμάσω κάτι που ήθελα καιρό. Ένα έργο φαντασίας. Πάνω σε κόσμους μαγικούς, σκοτεινούς, περασμένων και άναρχων χρόνων. Με ανθρώπους που δοκιμάζονται στο καμίνι της ζωής. Στους έρωτες, στα πάθη, στην αγάπη, στα γονικά αισθήματα. Όλα αυτά τυλιγμένα σε θρύλους, σε μυθικά πλάσματα, σε απύθμενα σκοτάδια, ρήξεις και συγκρούσεις.

Άνθρωποι που δοκιμάζονται μέσα σε σχέσεις εξουσίας, που παρασύρονται στο δόλο και στο φθόνο βουτηγμένοι στην αλαζονεία. Άνθρωποι που γίνονται απλά όργανα σε μύθους ξεχασμένους και θρύλους χθόνιους.





Αυτό είναι το βασίλειο του Φόριεν, σε μια γονική κοιλάδα, αντίκρυ από το επιβλητικό μα και απροσπέλαστο Βουνό των σκιών. Ανάμεσά τους ένα φυσικό σύνορο, το Δάσος της Λήθης. Ένα φυσικό σύνορο που μέσα του γεννιέται και εξελίσσεται μια μεγάλη ιστορία. Με πολλούς πρωταγωνιστές. Μια ιστορία που θα την παρακολουθούμε σε δύο χρονικά επίπεδα με διαφορά εικοσιπέντε ολάκερων χρόνων. Γιατί μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν διαμορφωθεί όλα εκείνα τα μεγάλα και σκοτεινά που θα μετατρέψουν το μεγάλο δάσος από ένα στολίδι της φύσης και της ζωής σε χώρο σκοταδιού, λησμονιάς και θανάτου.

Όλα θα ξεκινήσουν όταν στα χέρια του Άλαντ, του σοφού δάσκαλου του Φόριεν, θα φτάσει, με ανεξήγητο τρόπο, μια περγαμηνή σε μια αρχαία γλώσσα, 

Αποκωδικοποιώντας τους στίχους, θα διαβάσει κάποιες παράξενες αναφορές γεγονότων, με έντονο συμβολισμό που έχουν να κάνουν με την αυλή του "Πορφυρού βασιλιά", όπως είναι το προσονύμιο του βασιλιά Ζάρεκ. Στο διπλανό μεγάλο δάσος της λήθης, εδώ και χρόνια, μια σκοτεινή μορφή, σπέρνει τον θάνατο και τον τρόμο, κύρια στους στρατιώτες του βασιλιά αλλά και στον ίδιο και στον κύκλο του.

Εν όψει του γάμου του Μέλιαν, του νεαρού γιου του βασιλιά, με την Ελεάνορ, κόρη του Ένγκαρ, υψηλού αξιωματούχου του βασιλείου, η δολοφονική απειλή περνά τα σύνορα του δάσους για να χτυπήσει στις παρυφές της πόλης. Τι κρύβει το άμεσο μέλλον για το βασίλειο του Φόριεν; Ποια είναι αυτή η σκοτεινή μορφή και τι αποζητά; 

Τι είναι αυτό το μυστικό που βρίσκεται θαμμένο στο Βουνό των Σκιών και απλώνεται ως το Δάσος της λήθης;

Όσοι φίλες και φίλοι, θέλουν να ακολουθήσουν το διάβασμα αυτής της νουβέλας, μπορούν να το κάνουν στο blog του φίλου μας του Γιώργου, στον σύνδεσμο που θα σας δώσω. 

Η δημοσίευση θα γίνεται σε συνέχειες για να μην κουραστεί κανείς. Ήδη ανέβηκαν τα δύο πρώτα κεφάλαια και μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:

"Μουσικές ιστορίες"-"Το δάσος της λήθης", κεφάλαια 1-2



Μπορείτε ήδη να διαβάσετε τα:



 

 
































32 σχόλια:

  1. Διάβασα τα δύο πρώτα κεφάλαια, πολύ καλό ξεκίνημα, θα γράφω τις εντυπώσεις μου εκεί. Περιμένω με αγωνία την ολοκλήρωσή του!
    Την καλημέρα μου, φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις ότι η γνώμη σου για μένα αγαπητέ φίλε μετράει πάρα πολύ. Και υπολογίζω και αγαπώ κάθε σου κριτική. Ευχαριστώ πολύ Βασίλη μου και θα τα λέμε στις συνέχειες του έργου αν αυτό καταφέρει να κερδίσει την εκτίμησή σου.
      Καλή συνέχεια φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Καλό είναι να συνεχίσεις τις υπενθυμίσεις σε κάθε νέα εγγραφή, μην μου ξεφύγει κάποια.

      Διαγραφή
    3. Βασίλη μου καλησπέρα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αγαπητέ φίλε. Θα σου στέλνω e-mail μόλις ανεβαίνει νέο κεφάλαιο. Ειλικρινά σε ευχαριστώ για όλα. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. σχολίασα στο μπλοκ αγαπημένε μου αλλά σου γραφω και εδω
    δειχνει εξαιρετικο
    αναμενω τη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, σε ευχαριστώ πολύ καλή μου. Ειλικρινά, η γνώμη και παρουσία σου, για μένα πολύτιμη. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Το διάβασα ναι...προκαλεί από τις πρώτες γραμμές το ενδιαφέρον. Μην αργείς να βάζεις τις συνέχειες. Μην το ξεχνάμε το προηγούμενο κιόλας.
    Καλή συνέχεια και ΓΡΑΦΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, χαίρομαι αφάνταστα την παρόρμησή σου! Αλήθεια λέω. Δείχνει ενθουσιασμό και προσμονή. Με γεμίζει χαρά και ευθύνη να μπορέσω να παρουσιάσω κάτι ενδιαφέρον και αξιόλογο. Σε ευχαριστώ πολύ για κάθε σου στήριξη.

      Διαγραφή
  4. Ω, Γιάννη θα προσπαθήσω να το διαβάσω,
    εύχομαι να τα καταφέρω. Τα ονόματα είναι
    συναρπαστικά 😉 Υ.Γ Πώς βρίσκεις τόσο
    χρόνο και γράφεις τόσα πράγματα;; 🌻🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου καλησπέρα καλή μου φίλη.
      Την ιδέα και την πλοκή ενός έργου, τη δουλεύω στο μυαλό μου σε ελεύθερες ώρες της μέρας. Για παράδειγμα. Όταν θα βγω έξω ένα μεγάλο περπάτημα, θα μου δώσει την ευκαιρία να σκεφτώ κάτι, να χτίσω μια ιδέα στο μυαλό μου.
      Η ώρα της γραφής είναι νυχτερινή καλή μου φίλη, με ησυχία, ηρεμία και μουσική. Ένα δύωρο τη μέρα περίπου καλύπτει πολλά πράγματα.
      Σου άρεσαν τα ονόματα έτσι; Οφείλω να ομολογήσω άρεσαν και σε μένα. Έχει γίνει δουλειά πάνω σε αυτά. Θα χαρώ πολύ να το διαβάσεις Πέτρα μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει άσκηση οποιασδήποτε πίεσης. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω πάει ακόμα στο blog του Γιώργου, αλλά Γιάννη νομίζω ξεπέρασες τον εαυτό σου.
    Από τη σύνοψη καταλαβαίνω πως μιλάμε για κάτι εξαιρετικό.
    Η αύρα που δημιουργείς είναι μαγική και τα ονόματα προϊδεάζουν για κάτι ονειρικό.
    Τρέχω στις μουσικές ιστορίες.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, ο ενθουσιασμός σου με γεμίζει όχι απλά χαρά αλλά και συγκίνηση. Χαίρομαι πολύ που βλέπεις κάτι που σου τραβάει την προσοχή. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου καλή μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

      Διαγραφή
  6. Καλή συνέχεια Γιάννη μου, στο καινούργιο λογοτεχνικό είδος που ξεκινάς να γράφεις!
    Καλό βράδυ με καλή έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ με προσοχή την ευχή της καρδιάς σου Μαρία μου και σε ευχαριστώ πολύ. Όμορφο ξημέρωμα να έχεις καλή μου.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα με την ευχή για καλή δημιουργική συνέχεια στα έργα φαντασίας.
    Θα ξεκινήσω την Κυριακή με αχνιστό καφέ και το διήγημα παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου,
      χαλαρά καλή μου φίλη. Μην πιέζεσαι. Το έργο θα είναι εκεί. Όποτε τραβήξει τη διάθεσή σου με το καλό. Στέλνω τις ευχές μου, το ευχαριστώ μου, να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  8. Κοίτα να δεις, μόλις πέρασα από το μπλογκ του Γιώργου κσι διάβασα το τρίτο μέρος της ιστορίας σου.
    Αυτά παθαίνει όποιος αργεί να ενημερωθεί, αλλά τί να κάνουμε φίλε μου, η ιδιότητα της γιαγιάς, δεν σταματάει ποτέ.
    Πάω τώρα να πάρω τα πράγματα από την αρχή.
    Μου έχεις εξάψει τη φαντασία.
    ΓΡΆΦΕ, που λέει και η Άννα.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου γλυκιά μου!
      Η ιδιότητα της Γιαγιάς είναι πάνω από όλα καλή μου φίλη. Και της οικογένειας. Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σου. Για μένα είναι δώρο και το ξέρεις. Συνεχίζουμε ναι να γράφουμε, να δημιουργούμε, όπως εσύ πάντα με τις ομορφιές σου. Όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις.

      Διαγραφή
  9. Γιάννη μου δηλώνω αλαφροΐσκιωτη και ονειροπαρμένη, γιατί γι αυτούς λες και γράφτηκαν αυτά τα παραμύθια. Ετσι μονάχα μπορείς να κατανοήσεις το ασύλληπτο, το αφανέρωτο, το ανείπωτο. Έτσι μπορείς να ξορκίσεις το φόβο με μοναδικά όπλα την τιμή και την αγάπη κι ας περνά ο δρόμος μέσα από μαγεμένα δάση. Γιατί η τιμή σ’ ελευθερώνει κι η αγάπη σε προστατεύει με λόγια ή πράξεις. Η αγάπη που δαμάζει τα πάντα.
    Μια φορά κι έναν καιρό…….όλα συνέβαιναν στο βασίλειο του Φόριεν.
    Διάβασα τα δυο πρώτα κεφάλαια με μεγάλο ενδιαφέρον. Μια ονειροφαντασία και μια μαγική δύναμη χρειαζόμαστε να στεριώσει τον κόσμο μας, αυτόν που προσπαθούμε να ξεχάσουμε την μπόχα του.
    Καλή συνέχεια Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Αννίκα μου πόσο με νιώθεις! Είμαστε και οι δυό συνταξιδιώτες στους ίδιους ονειρικούς κόσμους. Ζούμε μέσα σ' αυτούς, βιώνουμε τα συναισθήματα προσαρμοσμένα σε άλλες άναρχες και άχρονες εποχές. Το βασίλειο του Φόριεν θα έρθει λοιπόν να μας δώσει μια σειρά από τέτοια συναισθήματα και εικόνες.
      Θέλω να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου, τη διάθεσή σου και τη στήριξή σου.
      Με κάθε μου σκέψη, να έχεις όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  10. Και εγώ δηλώνω φαν αυτών των φανταστικών και γεμάτων μυστήριο σε ονειρικά και μαγικά μέρη μέρη...
    Η προσπάθεια σου σίγουρα, θα ευοδωθεί με επιτυχία γιατί το έχεις με την γραφή μυστηρίου ακόμη και σε αυτήν την πλοκή από ότι διάβασα μου άρεσε, διότι φαν των μαγικών και των μυστηρίων...καλή συνέχεια στο βασίλειο των Φόριεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, γλυκιά μου φίλη, καληπέρα,
      Χαίρομαι που ταξιδεύουμε παρέα στο βασίλειο του Φόριεν, στο πολύπαθο αυτό μέρος αλλά και στο δάσος της λήθης. Σε νιώθω συνταξιδώτισσα σε αυτές τις δραπετεύσεις καλή μου φίλη και σε ευχαριστώ πολύ.
      Δώρο για μένα η αφιέρωση του πολύτιμου χρόνου σου.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  11. Δεν σε προλαβαίνω εσένα!
    Το ξαναπα ε;;;!!
    Α ρε Γιάννη σε θαυμάζω πολύ για την όρεξη σου να το ξέρεις!

    Η ιστορία φαίνεται ωραία. Αν και γενικά με τη φαντασία δεν τα πάω και τόσο καλά δυστυχώς. Το μυαλό μου είναι πολύ πενιχρό σε τέτοια θέματα μόνο και μόνο για σένα θα κάνω μια εξαίρεση... εκτός αν με προλάβει το επόμενο!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις Νικολέτα μου ότι η παρακίνησή σου είναι ουσιαστική. Η αύρα σου, οι δημιουργίες σου, η παρουσία σου και τα σχόλιά σου. Όλα λειτουργούν στο να δίνουν κάτι όμορφο εδώ.
      Δεν θέλω να πιέσεις τον εαυτό σου να διαβάσεις κάτι που δεν είναι στις προτιμήσεις σου. Και φυσικά αυτό δεν είναι δείγμα "προσβολής". Μην το νιώθεις έτσι. Ξέρω ότι είσαι δίπλα μου και το νιώθω και αυτό μετράει για μένα.
      Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα johnpit!! ;) Ξεκίνησα το διάβασμα , μου αρέσει αυτή η εποχή με τα κάστρα και τα μυστήρια που κρύβονται στο δάσος της Λήθης . Ωραία ιδέα να συμμετέχεις στο δρώμενο .
    Καλή Σαρακοστή με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Κυριακή μου. Χαίρομαι πάρα πολύ για την επιλογή σου αυτή. Σου αρέσει το είδος, ωραία! Τότε μπορείς να το διαβάζεις. Μακάρι να σου αρέσει και να το αγαπήσεις. Στέλνω τα φιλιά και τις ευχές μου Κυριακή μου.

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα Γιάννη. Μια υπέροχη ιστορία ξετυλίγεται, μια γενναία εξερεύνηση σε νέα μονοπάτια. Σε ευχαριστώ που την εμπιστεύτηκες στο μπλογκ και στο δρώμενο.
    Καλή συνέχεια φίλε μου και καλές εμπνεύσεις για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, αγαπητέ μου φίλε, εγώ οφείλω να σε ευχαριστήσω πρώτα για το έξοχο δρώμενο και την έμπνευσή σου με τις "Μουσικές ιστορίες" και δεύτερο με την παραχώρηση του χώρου σου και τη ζεστή σου φιλοξενία και συντονισμό στη δημοσίευση του έργου. Ευχαριστώ απ την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  14. Ω! αγαπητέ κύριε Γιάννη,τι είναι όλα αυτά που γράφετε;
    Τι οργασμός δημιουργίας είναι αυτός; Τι φαντασία! Τι πλοκή! Πώς τα προλαβαίνετε όλα; Ξεπεράσατε τον συνονόματό σας Τζον Ρόναλτ Ρόιελ Τόλκιν!

    Τα θερμά μου συγχαρητήρια!
    Υγεία και χαρά!
    Καλή συνέχεια σε ό,τ ι κι αν κάνετε!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία παιδί μου, με τι πας να με συγκρίνεις. Δεν είμαι παρά ένα από "τίποτα" μπροστά σε αυτόν τον μεγάλο δημιουργό. Απλά τον λατρεύω και κρατώ τη σχολή του και τις σκέψεις του.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή των λόγων σου. Μπορείς να παρακολουθείς το μυθιστόρημα στους συνδέσμους που δίνω κάθε φορά.
    Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήρθα και από εδώ έστω και κάπως αργά να αφήσω τα συγχαρητήριά μου για το καταπληκτικό πόνημα σας κατά την γνώμη μου είναι από τα καλύτερα μυθιστορήματα αγωνίας και μυστηρίου που έχω διαβάσει!!
    Ενα μεγάλο μπράβο και καλή συνέχεια στις εμπνεύσεις σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου αγαπημένη φίλη,
      το διάβασες; Πόση χαρά μου δίνεις! Ειλικρινά καλή μου φίλη. Σε ευχαριστώ πολύ, κάνω σαν παιδί τώρα να ξέρεις. Η γνώμη σου είναι πολύτιμη για μένα και την χρειάζομαι.
      Πήρα δυνάμεις και χαρά πολύ. Σε ευχαριστούμε και οι δύο μία ακόμα φορά. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή