H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

"Μια Ιδέα-Μια έμπνευση" Ολοκλήρωση δεύτερου κύκλου του δικτυακού μας δρώμενου

 "Μια ιδέα-μια έμπνευση"

Τέλος 2ου κύκλου


Φίλες και φίλοι αγαπημένοι, ένας ακόμα κύκλος από το αγαπημένο μας δρώμενο, φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Νομίζω ότι όλη αυτή η δημιουργική προσμονή είναι υπέροχη. 

Καταθέσατε όλοι σας κομμάτι της καρδιάς σας, τα συναισθήματά σας, το χιούμορ σας, τη δοτικότητά σας, την πλοκή σας.

Για να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό να δούμε, τι μάς έδωσε αυτός ο δεύτερος κύκλος:

Αυτή τη φορά είχαμε 17 συμμετοχές με ισάριθμα διηγήματα (!), τρία παραπάνω από τον πρώτο κύκλο.

Κατά σειρά: Ρούλα Σμαραγδάκη, Κική Κωνσταντίνου, Άννα Φλο., Πίπη, Μαρία Γ., Βασίλης Διακοβασίλης, Αννίκα, Ρένα Χριστοδούλου, Κατερίνα V., Ουρανία Παντελίδου, Mary Pertax, Μαρίνα Τσαρδακλή, Μαρία Κανελλάκη, Ελένη Φλογερά, Mia Petra, Γιάννης Πιταροκοίλης, Μαρία Νικολάου

Να καλωσορίσουμε τις νέες μας φίλες, που έδωσαν με την αύρα της συμμετοχής τους και το δικό τους στίγμα στην παρέα μας.

Στο ταξίδι του 2ου κύκλου μας, οι ήρωές μας και οι χαρακτήρες μας, σύμφωνα με την κεντρική ιδέα, θα πάρουν το δρόμο προς το βουνό, στο απομακρυσμένο η και πολλές φορές εγκαταλειμμένο σπίτι, στο οποίο θα κληθούν να βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια κρίσιμα πρόσωπα, που επηρέασαν καθοριστικά τη μοίρα της ζωής τους. 

Σε αυτήν εδώ τη σελίδα, στο μπλογκ της βιβλιοθήκης μας, παρουσιάζεται μια συνοπτική περίληψη από όλα τα διηγήματα του 2ου κύκλου με τις αντίστοιχες παραπομπές

Κύκλος #2: Παρουσίαση διηγημάτων

Η περίληψη είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να έχεις κάποιος μια σύντομη περιεκτική ματιά σε όλα τα διηγήματα.


Να θυμίσω ότι στο μπλογκ της βιβλιοθήκης του δρώμενού μας

Μια ιδέα-μια έμπνευση

βρίσκονται πια 14 + 17= 31 διηγήματα (!)

Ναι, μιλάμε πλέον για μια χρυσή βιβλιοθήκη, η οποία αποτελεί μια υπέροχη συλλογή από τις δικές σας πνευματικές και συγγραφικές δουλειές. Ένα κληροδότημα άξιο αναφοράς, φίλες και φίλοι. Είναι η καρδιά σας, οι εμπνεύσεις σας, η συγγραφή, το ύφος σας, οι δικοί σας χαρακτήρες με τα όνειρα και τα πάθη τους. Τις λύπες και τα χαμόγελά τους.

Κλείνοντας, λοιπόν, το 2ο κύκλο, να θυμίσω ότι, ανά πάσα στιγμή, όποιος τυχόν το επιθυμήσει, μπορεί να γράψει σε όποιον κύκλο επιθυμεί ή τον εμπνεύσει η κεντρική ιδέα.

Για μια ακόμα φορά, θέλω να σάς ευχαριστήσω, για την αγάπη με την οποία τυλίξατε αυτό το δρώμενο. Το κάνατε κομμάτι της καρδιάς σας, το κάνατε μεράκι σας, αφιερώσατε το χρόνο σας. Για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά να το ζω και να το φροντίζω.

Είμαστε πια στο καλοκαίρι. Ήδη θα αρχίσω να αναζητώ την κεντρική ιδέα του 3ου κύκλου, που θα δουλευτεί μέσα στην κάψα της εποχής. Για να συνεχίσουμε αυτό που, συλλογικά, έχουμε ξεκινήσει. 

Προχωράμε λοιπόν.





16 σχόλια:

  1. Για μια φορά ακόμα φίλε μου, να σε συγχαρώ για την ιδέα σου, για την οργάνωση αυτού του τόσου επιτυχημένου δρώμενο και να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνεις να είμαστε παρόντες. Δηλώνω από τώρα έτοιμος, στην επόμενη θεματολογία σου....
    Καλή συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ σε ευχαριστώ, με την καρδιά μου, Βασίλη μου. Για μένα η χαρά είναι πολλαπλή ανάμεσα σε μια μεγάλη αγκαλιά με φίλους. Προχωράμε, φίλε μου. Ψάχνω την επόμενη κεντρική ιδέα.

      Διαγραφή
  2. Γιάννη μου πάμε γερά για τον τρίτο κύκλο! Ευχαριστούμε για όλα τα διαμαντάκια που διαβάσαμε και δημιουργήσαμε! Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου αγαπημένη, τα διαμαντάκια είναι δικά σας, κορίτσι μου. Και χαίρομαι για αυτόν τον υπέροχο κήπο, που δημιουργήσαμε. Σε ευχαριστώ, κορίτσι μου. Εννοείται, ξεκινάμε προετοιμασία. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου ο δεύτερος κύκλος ήταν υπέροχος. Αναμένω με χαρά και ανυπομονησία τον τρίτο.
    Σε ευχαριστούμε που ηγείσαι τόσο προσεγμένα και όμορφα αυτού του δρώμενου που έχει ξεδιπλώσει τις εμπνεύσεις μας.
    Να είσαι καλά και περιμένουμε εναγωνίως την θεματική του τρίτου κύκλου!
    ΥΓ: Γιάννη μου, όταν με το καλό φτάσουμε Χριστούγεννα, να μας κάνεις ένα θεματικό. (Ναι από τώρα τα Χριστούγεννα σκέφτομαι ευχαριστώ χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ αυτή είναι μια πολύ όμορφη ιδέα, Μαρίνα μου. Επίσης να σού πω την αλήθεια, κλωθογυρίζει στο μυαλό και κάτι καλοκαιρινό. Δεν ξέρω πώς και αν θα βγει. Αλλά για το Χριστουγεννιάτικο, ναι! Είναι μια υπέροχη ιδέα και πολύ ρεαλιστική. Η καρδιά σου από τώρα ξαγρυπνά ε;
      Ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου για τα όμορφα λόγια σου. Ειλικρινά η παρουσία σου με γεμίζει χαρά και τιμή.

      Διαγραφή
  4. Όλα ωραία Γιάννη μου και ενώ εμείς θα κάνουμε τα μπάνια μας εσύ θα σκέφτεσαι την κεντρική ιδέα του 3ου κύκλου χαχα.
    Καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα κάνετε τα μπανάκια σας, Ελένη μου. Μπας και κάνω και εγώ κανένα. Εκεί έρχονται οι καλύτερες εμπνεύσεις. Να τα κάνετε, κορίτσι μου, μπας και πάρουμε καμία ανάσα. Φιλιά στέλνω πολλά με κάθε μου ευχή και αγάπη.

      Διαγραφή
  5. Πάει κι αυτός ο κύκλος! Ωραίες κεντικές ιδέες που μας ''γαργαλάνε'' τη φαντασία και απολαμβάνουμε ιστορίες μοναδικές. Με το καλό ο τρίτος κύκλος να αρχίσει. Σ'ευχαριστούμε γι αυτό το δρώμενο.
    Καλά μπάνια καλοκαιρινά με εμπνεύσεις γερές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου, καλά μπάνια, κορίτσι μου. Ανάσες να πάρουμε, το έχουμε ανάγκη. Και ναι, μάς γαργαλάνε διάφορες ιδέες και εμπνεύσεις.
      Εγώ σας ευχαριστώ για την αγάπη, με την οποία τυλίξατε αυτήν την προσπάθεια.
      Συνεχίζουμε καλή μου φίλη. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  6. Ένα θα σου πω μόνο: το έχω καταευχαριστηθεί κι έχω γελάσει με τα σουρεαλιστικά μονοπάτια τού μυαλού μου! Εσύ "φταις" 😊 😛Προχωράμε λοιπόν! (υποθέτω όχι μες στους καύσωνες 😉) Την καλημέρα μου και καλό καλοκαίρι, Γιάννη μου! 🌹🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καλό καλοκαίρι αν έχουμε, Πέτρα μου. Με κάθε όμορφη στιγμή πραγματικά καθώς το έχουμε ανάγκη. Για μένα, το ότι περνάς καλά εδώ στο δρώμενο, είναι το καλύτερο δώρο μου. Θα συνεχίσουμε χαλαρά κορίτσι μου και καλοκαιρινά. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  7. Ένας ακόμα όμορφος κύκλος έκλεισε με επιτυχία Γιάννη χάρη σε σένα, που ακούραστα μας ενημέρωνες για την πορεία του κύκλου!
    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια να έχουμε...καλό απόγευμα Σαββάτου και καλή Κυριακή! 😊🌞

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου φίλη, εγώ να σε ευχαριστήσω για τη συνεχή σου συμμετοχή, τη δοτικότητά σου, τις εμπνεύσεις και την καλοσύνη σου. Παρούσα σε κάθε συλλογική δραστηριότητα. Το ευχαριστώ είναι δικό μας, Ρούλα μου.
      Να ευχηθώ γρήγορα περαστικά και σιδερένια. Πίσω "μάχιμη".

      Διαγραφή
  8. Ευτυχώς που πρόλαβα κι έγραψα κι εγώ φίλε μου.
    Οι υποχρεώσεις πολλές, που δεν μου φτάνει ο χρόνος.
    Καλά που υπάρχουν τα δρώμενα και διαβάζουμε ωραία κι έξυπνα κείμενα.
    Τα απολαμβάνω διαβάζοντας τα.
    Ελπίζω να καταφέρω να ανταποκριθώ και στον τρίτο κύκλο.
    Να είσαι καλά και καλές εμπνεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ πάντα, Ρένα μου, που είσαι κοντά μας, με την αύρα και την αγάπη σου. Μην αγχώνεσαι, καλή μου φίλη. Όποτε μπορείς, όταν μπορείς, αν θέλεις. Τίποτα δεν είναι πιεστικό.
      Καλά να περνάς και να έχεις υγεία.

      Διαγραφή