H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Οδοιπορικό στο Τζάντε



Πόσο εύκολα τελικά περνούν οι μέρες σαν βρίσκεσαι σε διακοπές έτσι ; λες και συναγωνίζεται συνομωτικά ο χρόνος να συμπιέσει την διάρκεια της αλλαγής στη ρουτίνα και την καθημερινότητά σου.
Αν το διάστημα των προηγούμενων διακοπών χάνεται στην μακρινή ....προ Μνημονίων εποχή τότε ίσως να ερμηνεύεται αυτή η αίσθηση. Το προσπερνάμε.
Εδώ λοιπόν, πίσω, στα τετριμμένα μας αναζητώντας τους ρυθμούς μας αλλά και προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε κάποιες καταθλιπτικές διαθέσεις και σκέψεις που πάντα παραμονεύουν μετά από διακοπές.
Κληρονομιά σε αυτές τις περιπτώσεις, αποτελούν οι φωτογραφίες που σφραγίζουν τη μνήμη με το παρόν. Φυλακίζουν τις όμορφες στιγμές και αποτελούν καταφύγιο όμορφης αναδρομής.

Θα σας κάνω λοιπόν ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο Τζάντε και θα σας πω στο τέλος και κάποιες παρατηρήσεις για το μεγάλο ιστορικό νησί του Σολωμού, του Ξενόπουλου, του Άγιου, των Κόντηδων και των Ποπολάρων.

Κυλλήνη: Το Λιμάνι
Κάθε αρχή έχει την βαρύτητά της σε ένα ταξίδι. Η Κυλλήνη δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Ένα απλό λιμάνι ήσυχο είναι, γαλήνιο αλλά με χώρους κοινόχρηστης ανάγκης σε κακή κατάσταση. Ένας λαμπερός ήλιος και δροσερός Βοριάς μας καλωσόρισε στο πλοίο.

Ζάκυνθος, Βόρεια: Το Μικρό Νησί
Στα Βόρεια του Νησιού, κοντά στις Βολίμες, στο Μικρό Νησί, το σπίτι των κουμπάρων μας. Μια ανοιχτή αγκαλιά, ζεστά αισθήματα, χαμόγελα, μνήμες, ενώθηκαν στην υποδοχή και στην εγκατάστασή μας.
Ένα παλιό πατρικό σπίτι, έχει μετατραπεί με προσωπικό μεράκι, σε μια παραδοσιακή φωλιά. 

Η Βραχώδης παραλία στο Μικρό νησί
Και βέβαια λίγα μέτρα μακριά, μια μοναδική καταγάλανη θάλασσα με, ομολογουμένως, αγριωπή και ατίθαση βραχώδη ακτή, μας καλούσε να αναμετρηθεί με τις αντοχές μας.

Μικρό Νησί-Παραλία
Αυτό ακριβώς που σας περιέγραψα μόλις πριν για τα αφιλόξενα και επιθετικά βράχια αλλά σαν κάθε "άγριο θεριό", μπορείς να τα "γαληνέψεις" με τη δική σου παρουσία.


Έτσι λοιπόν η ....αφεντιά μου βρήκε γόνιμο καταφύγιο στα βράχια αυτά με διάφορες δραστηριότητες και ανέμελες στιγμές.

Μικρό Νησί-Λιμανάκι
Στα δεξιά της προηγούμενης ακτής η φύση ξετρυπώνει ένα μαγικό λιμανάκι με καταγάλανα νερά και όμορφη φύση. Το παλιό σπιτάκι σαν να κρέμεται εκεί από παλιά χρόνια.


Φανταστείτε λίγο τον εαυτό σας σε αυτό το σπίτι....! στα μπαλκόνια του. Τι λέτε ;


Εγώ, μια φορά, τη φραπεδούμπα μου, την απόλαυσα εκεί στο λιμανάκι το λιόγερμα.


Ένα εκπληκτικό κανάλι στο διπλανό λιμανάκι αναδεικνύει τη δύναμη της θάλασσας και την ομορφιά της φύσης.


Και σαν το γούστο των ανθρώπων συναντά την αισθητική της φύσης έχουμε όμορφα δημιουργήματα και αρμονική συμβίωση.


Αντικρινά από το Μικρό Νησί, η Κεφαλλονιά. Η Δυτική της πλευρά δηλώνει παρούσα με τον μεγαλοπρεπή Αίνο σχεδόν πάντα στεφανωμένο από σύννεφα με διάφορα απίστευτα σχήματα.

Στο Δρόμο για το Θρυλικό "Ναυάγιο"

Όλοι σας έχετε κάπου δει εικόνες από το θρυλικό Ναυάγιο στην Ζάκυνθο. Σε απρόσιτη κρημνώδη τρομακτική πλαγιά στα ΒΔ του νησιού, υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Εδώ μαζί με την μαγεία της φύσης ξεκινούν και πρώτες θλιβερές διαπιστώσεις. 
  • Οδική σήμανση ανύπαρκτη στο πιο φημισμένο σημείο του νησιού, και το κυριότερο
  • Πολλές σκουπιδοχωματερές χειρίστου επιπέδου πολύ κοντά εκεί.
  • Έλλειψη οργανωμένης υποδομής στο σημείο θέασης του Ναυαγίου, καθώς είναι αντικείμενο διεκδίκησης από την ...Εκκλησία.
Τις προσπερνάμε για να αφεθούμε στη μαγεία της φύσης. Τρόμος στην κυριολεξία σε πιάνει στο απόκρημνο αυτό σημείο που, λες με μαχαίρι, έκοψες το βουνό. Δεν συνίσταται σε όσους έχουν υψοφοβία.



Εδώ μια πρώτη μακρινή θέαση από ψηλά σε ένα θαμνώδες περιβάλλον.


Το Ναυάγιο

Καθώς πλησιάζεις στις άκρες νιώθεις το δέος να σε κυριεύει απόλυτα.



Εδώ είμαστε πιά στην άκρη, στο τέλος, στο όριο. Μια μικρή ράμπα, που χωρά μόνο δύο άτομα, σου επιτρέπει να φωτογραφίζεις. Εδώ το άνοιγμα του μικρού κόλπου. Το χρώμα των νερών είναι μαγικό γιατί παίρνει το χρώμα του βυθού και των βράχων, κάτι που σημαδεύει τις θάλασσες του Ιονίου.



Εδώ η πολυπόθητη στιγμή. Με κομένη την ανάσα έχεις την αμμουδιά στα πόδια σου. Επιβλητικό φυσικό τοπίο.



Αν γυρίσεις το βλέμμα δεξιά, παθαίνεις ένα σοκ από αυτό που παρατηρείς. Σκεφτείτε στην γραμμή του βουνού ψηλά, σαν "κατσίκια" δεκάδες τουρίστες να παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα για να απολαύσουν τη θέα.

Αυτό ήταν το επιβλητικό "Ναυάγιο" που αποτελεί ένα φυσικό κόσμημα του νησιού και τουριστική ατραξιόν του.


Ένα Λιόγερμα γεμάτο χρώμα

Τα χρώματα του δειλινού ανέκαθεν ήταν ξεχωριστά στα Ελληνικά νησιά. Δεν θα αποτελούσε εξαίρεση και η Ζάκυνθος. Μάλιστα, αν ο ουρανός είχε ζωγραφισμένες στον καμβά του τις πινελλιές της επερχόμενης καταιγίδας τότε ακόμα περισσότερο εκφραστική θα είναι η απόδοση.


Ένα πανέμορφο δειλινό με τη θάλασσα να χρυσίζει ενώ από πάνω τα σκούρα σύννεφα ολοκληρώνουν ένα υπέροχο τοπίο.


Εδώ το δειλινό προχωράει και τα παιχνίδια των χρωμάτων γίνονται ολοένα πιο έντονα και όμορφα.


Τελικά ένας καλοκαιρινός ουρανός είναι πιο καλλιτεχνικός σαν υπάρχει η παρουσία της βροχής.


Πείτε μου αλήθεια πως θα νιώθατε σαν αντίκρι σας είχατε αυτήν ακριβώς την εικόνα. Ο Αίνος είναι τυλιγμένος σε μια παράξενη τοπική ομίχλη λίγο πάνω απ την επιφάνεια της θάλασσας. Σκεφτείτε τώρα πως θα νιώθετε σαν επιστρέψετε σε ένα τσιμεντένιο κακόγουστο κλουβί στην πόλη τυλιγμένο στη μιζέρια.

Στο Κάστρο και στην Μπόχαλη

Η Μπόχαλη είναι η κλασική αριστοκρατική συνοικία της πόλης της Ζακύνθου. Βρίσκεται στα αριστερά σαν μπαίνεις στο λιμάνι ψηλά σε έναν λόφο κατάφυτο όπου υπάρχει και το κάστρο. Εκεί ανηφορίσαμε να επισκεφτούμε το Κάστρο της Πόλης αλλά μας περίμενε μια επώδυνη έκπληξη, που αποτελεί και αυτή στίγμα στο νησί. Δείτε:


Πως είπατε ; σκεφτείτε τώρα έναν ξένο επισκέπτη να βρίσκεται, χωρίς ειδοποίηση μπροστά σε μια κλειστή καστρόπορτα με αυτήν εδώ την ανακοίνωση στα ...μούτρα. Ελλάδα ....2018 χωρίς περαιτέρω σχόλια.


Αυτή είναι μια γενική άποψη της Μπόχαλης. Δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα.

Η Επίσκεψη στον Άγιο

Ο Άγιος Διονύσιος είναι η σεβάσμια θρησκευτική μορφή σύμβολο της Ζακύνθου. Η Μεγάλη Εκκλησία δεσπόζει στο κέντρο του λιμανιού όμορφη και επιβλητική. 



Ο Πλούτος είναι πραγματικά εντυπωσιακός.


Και εδώ, στο βάθος δεξιά, η σεβάσμια Κάσα του Αγίου. Είναι κλασική η ρήση των παραδοσιακών Ζακυνθινών με την ανάλογη προφορά  "Μα την Κάσα τ' Αγιού".
Ανάψαμε τα κεράκια μας και κάναμε τις προσευχές μας για όλους κοντινούς και μακρινούς.

Δεν καταφέραμε να επισκεφτούμε την πόλη βράδυ. Συνεπώς η φωτογραφία που σας παραθέτω είναι του διαδικτύου για να έχετε μια ανάλογη εικόνα του φωτισμού της μεγάλης Εκκλησίας.




Εδώ έχουμε και μία μερική εικόνα στο κεντρικό Λιμάνι έξω από τον Άγιο Διονύσιο.


Ο Άστατος καιρός των τελευταίων ημερών μας στέρησε το μπάνιο αλλά μας αποζημίωσε με εξαίρετες εικόνες. 


Η Αναχώρηση

Δυστυχώς οι μέρες περνούν γρήγορα. Και έτσι έφτασε η μέρα της αναχώρησης. Όπως πάντα άλλωστε.

Αποχαιρετισμός στο μεγάλο λιμάνι, το οποίο, δυστυχώς ήταν σε ελεεινή εικόνα, με αμέτρητα σκουπίδια να επιπλέουν παντού δημιουργώντας ένα απαράδεκτο θέαμα.


Εδώ φαίνεται δεξιά και ο λόφος της Μπόχαλης, που ήδη ανέφερα παραπάνω.


Μια αποχαιρετιστήρια καλησπέρα στην Ζάκυνθο

Κάποιες παρατηρήσεις αυστηρά προσωπικές:  Το νησί είναι εγκαταλειμμένο....! Ο Δήμος, κατά δήλωση των ντόπιων, δεν υπάρχει πουθενά. Η Καθαριότητα είναι το μελανό σημείο. 
Η Πόλη δεν έχει ταυτότητα και χρώμα. Ουδεμία σχέση με τις κυκλαδίτικες φωλιές ή την Λευκάδα π.χ. Άναρχη δόμηση, κακόγουστη αισθητική. 
Η Ενδοχώρα οικιστικά είναι πολύ όμορφη με εξαίρετα σπίτια, πλούσια, όμορφα. Μεγάλες επενδύσεις σε αγορές κατοικίας που κάνουν ξένοι φυσικά.
Ο Κόλπος του Λαγανά (μήτε καν περάσαμε), δεν χρειάζεται να σας πω τι εικόνα και τι είδος τουρισμού προάγει. 
Το νησί αξίζει για το πράσινό του, τα όμορφα τοπία του, που πληγώθηκαν βαρύτατα από την περυσινή τεράστια πυρκαγιά που ερήμωσε βουνά ολάκερα. Και για τις θάλασσές του.
Οι Ζακυνθινοί:  μια ξεχωριστή αναφορά αξίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Ευγενέστατοι, πρόθυμοι, φιλικοί. Με τεράστια ιστορική και μορφωτική υποδομή που σαρώνει κάθε πρωτευουσιάνο στην ...Αθήνα. Και το κυριότερο ; ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ....! Ριζοσπάστες....! προοδευτικοί στο μεγάλο σύνολό τους.

Φυσικά οι συνθήκες και ο χρόνος του ταξιδιού μας, δεν μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη και σαφή εικόνα ενός πολύ μεγάλου νησιού σαν την Ζάκυνθο.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, καλές διακοπές.


Floreika Studio
για να σας κάνω και τις συστάσεις που πραγματικά αξίζουν.




54 σχόλια:

  1. Καλωσόρισες..Δεν πήγα Ζακυνθο..Ωραίες όλες οι φωτος που εβγαλες και μας εδειξες..Μονο που είναι Επτάνησα, σε τραβά ο τοπος καταγωγης και είναι υπεροχα. Μου αρεσε η φωτο που φαινεται και η Κεφαλλονια,το βουνο της ο Αινος. Η φωτο με τη λεζαντα «Εδώ το δειλινό προχωράει και τα παιχνίδια των χρωμάτων γίνονται ολοένα πιο έντονα και όμορφα.» μου αρεσε πολύ που φαινεται εντονο το λιλα χρωμα στον ουρανο. Εκει στο ναυαγιο , ειχα δει κατι φωτος στο ιντερνετ πιο παλια. Δεν ηξερα ότι δε μπορει να παει καποιος κοντα. Από ψηλα δε μπορεσα να καταλαβω το ναυαγιο. Βοήθεια σας/μας ο Αγιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου για όλα.
      Για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.
      Και μένα με τραβούν τα λιλά χρώματα του ουρανού.
      Τα σχήματα στον Αίνο είναι μαγικά.
      Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το οδοιπορικό σου, Γιάννη, με υπέροχες φωτογραφίες που μας βάζουν σε υποψία του πώς ήταν το θέαμα που αντικρίσατε στην πραγματικότητα. Πιο πολύ χαίρομαι που περάσατε όμορφα για μερικές μέρες κι ας επιστρέψατε στη ζούγκλα του τσιμέντου...
    Καλό ξημέρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      καλώς σε βρίσκω κορίτσι μου.
      Πραγματικά. Ανάσες ζωής σε ένα τόπο φωτεινό γεμάτο χρώμα. Τώρα άντε να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας εδώ.
      Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ από καρδιάς.

      Διαγραφή
  3. Καλώς ορίσατε! Καλά περάσατε και αυτό μετράει. Η επιστροφή μετά τις διακοπές πάντα θέλει το χρόνο προσαρμογής γιατί η μελαγχολια καραδοκεί...έτσι είναι οι διακοπές.
    Όλα όσα αναφέρεις, τα άσχημα εννοώ, νομίζω ότι τα συναντάς παντού στη χώρα της οικονομικής κρίσης. Γι αυτό αυτά τα χρόνια πρέπει ο καθένας μας να φροντίζει από μόνος του ορισμένα θέματα να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και ο χώρος που ζούμε. Χρήματα δεν υπάρχουν άρα ούτε εργαζόμενοι που θα μεριμνούν...Λογικό δεν είναι;
    Οι φωτογραφίες σου πανέμορφες.Κρίμα που δεν γυρίσατε όλο το νησί έχει ομορφιές και ας είναι τουριστικός προορισμός, άρα και κόσμος πολύς και φασαρία. Στο Ναυάγιο είχα πάει με καίκι θυμάμαι κοντά. Κολυμπήσαμε, βγάλαμε και τις φωτογραφίες μας στο ναυαγισμένο πλοίο που σκουριάζει εκεί, οι βάρκες μάλιστα μας πήγαν βόλτα στις σπηλιές που σχηματίζει ο βραχίοντας δεξιά όπως βλέπεις τον κόλπο του Ναυαγίου.
    Και στο Λαγανά έπρεπε να πάτε να δείτε χελώνες. Καλά να είστε να ξαναπάτε και ας γυρίζετε μετά στην τσιμεντούπολη. Μη ξεχνάς ότι διακοπές λέγονται...Διακόπτεις ό,τι κάνεις κάθε μέρα και αλλάζεις περιβάλλον,ναι;
    Καλή συνέχεια καλοκαιριού τώρα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Άννα μου.
      Ναι, μια ρημάδα μελαγχολία υπάρχει, όπως περιγράφεις. Θα την διαχειριστούμε παρά την έντονη πίεσή της, τι να κάνουμε.
      Κοίτα, ναι η οικον. κρίση έχει παρεπόμενα παντού αλλά η Ελλάδα πλέον, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εμπορεύεται το δώρο που της έδωσε η φύση. Αν ένας πλούσιος Δήμος με άπειρες εισπράξεις και τέλη όπως π.χ. αυτός της Ζακύνθου, δεν μπορεί να χειριστεί τα σκουπίδια και μια βάρδια φυλάκων στο κάστρο τότε άστα να πάνε φιλενάδα.
      Μου λέγανε οι ντόπιοι ότι όταν είχαν πολλούς Δήμους στο Νησί μπορούσαν άνετα να χειριστούν τα προβλήματα. Σε αντίθεση με το τώρα που ο ....Καλλικράτης δημιούργησε.
      Με ...αυτόματο πιλότο πάνε οι περιοχές και πολύ φοβάμαι ότι απέναντι οι Τούρκοι σε υπηρεσίες είναι πολύ ανταγωνιστικοί.
      Δεν μπορέσαμε να καλύψουμε όλο το νησί σε μια βδομάδα. Είναι αδύνατον. Τον Λαγανά δεν θέλω μήτε να τον βλέπω.
      Ας Έχουμε καλή συνέχεια και σε ευχαριστώ κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  4. Το..φαντάστηκα ότι κάπου "σουρτούκευες" για καλοκαίρι και..ναι...τα κατάφερες με τις υπέροχες φωτογραφίες να καταζηλέψω και να θυμηθώ το καιρό που μπορούσα κι εγώ να σκαρφαλώσω τέτοια βραχάκια!!!Υπέροχο νησί, έχω πάει φίλε μου και έχω ζήσει και υποβρύχιες βολτίτσες σ' αυτό το φυσικό κολπάκι τότε με τον άνδρα μου που κάναμε τρελλίτσες!Εύχομαι να πας ξανά για διακοπές και να μας χαρίσεις τέτοιο πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ.Προς το παρόν..καταζήλεψα μα..πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, δώστε μου λίγες μέρες να συνέλθω και θα με..ψάχνετε!Καλή σου μέρα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, μου αρέσει πολύ η θετική σου ματιά. Με γεμίζει χαρά. Μετά από 7 χρόνια ...φαγούρας, πήγαμε καλεσμένοι κάπου. Είναι ένα καλό βήμα.
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Σου εύχομαι αγκαλιά με τον άντρα σου να κάνετε τις δραπετεύσεις που δικαιούστε.
      Την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  5. Καλώς όρισες αγαπημένε μου, φίλε.
    Χαιρομαι που πέρασες όμορφα, που μοιράστηκες μαζί μας φωτογραφίες, γνώσεις και στιγμές σου.
    Στάθηκε στην ομορφιά του σημείο με το ναυάγιο
    ολες οι φωτο υπεροχες αλλα αυτο το γαλαζιο του... αχ

    να περνας παντα ομορφα ευχομαι
    στο μελλον μακαρι να επισκεφτεις και το μουσειο, πολυ κριμα αυτο

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου καλώς σε βρίσκω καλό μου κορίτσι.
      Αχ αυτό το γαλάζιο θα συμφωνήσω μαζί σου. Μαγικό.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια και τη ζεστή σου υποδοχή.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  6. Το μόνο σημείο που μου το χάλασε είναι η εγκατάλειψη που αναφέρεις, Γιάννη μου - κι ιδίως η έλλειψη πολιτισμού μας, που μας κάνει να μετατρέπουμε καθετί όμορφο σε ρημαδιό στο πέρασμά μας (βλ αφήνουμε τ' απομεινάρια μας οπουδήποτε αντί να τα πάμε στους κάδους). Κατά τ' άλλα, ήταν μια ανάσα και για εμάς το οδοιπορικό σου. Εδώ λυπηθήκαμε εμείς που τελείωσε, όχι εσείς που βλέπατε όλες αυτές τις μαγικές κι αναζωογονητικές εικόνες. Αχ, ακόμα ακούγεται ο γοητευτικός ήχος τής θάλασσας, εκεί στην ακρούλα με τη καφεδάρα σου. Να 'στε καλά και να ζείτε πάντα τόσο όμορφες στιγμές, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Αναστασία,
      ακόμα στα αυτιά μου είναι οι φωνές και το ...κουτσομπολιό των γλάρων στο Μικρό νησί, που δεν σταματούσαν μέρα-νύχτα.
      Εδώ οι φωνές που ακούω μην σου περιγράψω τι είναι και πως ηχούν μέσα μας.
      Όσον αφορά την εγκατάλειψη δυστυχώς μας χαρακτηρίζει. Πάει παρέα με την έλλειψη ευθύνης απέναντι στους θησαυρούς που έχουμε.
      Εύχομαι να συνεχίσεις την ομορφιά σου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  7. Κράτησε τις όμορφες στιγμές και σκέψου πως η ευτυχία μπορεί να κρατάει λίγο αλλά τη θυμόμαστε πάντα.
    Πανέμορφες οι φωτογραφίες και το μέρος που έμεινες.
    Κράτησε προς το παρόν αυτό και τα άλλα, τα δυσάρεστα, τα σκέπτεσαι πάλι το χειμώνα :) Το καλοκαίρι μόλις άρχισε και οι ευχάριστες εκπλήξεις του σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
    Όμορφο συνέχεια στο καλοκαίρι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      κρατώ την ευχή και παραίνεση των μικρών εκπλήξεων που πιθανά κρύβονται στο χρόνο μας.
      Ας τις εκμεταλλευτούμε, όσο μικρές και να είναι.
      Δεν μπορώ να χωνέψω εύκολα τη μιζέρια που ζούμε, δεν μπορώ. Εντάξει, θα γίνει στο τέλος αλλά ξέρεις με κόστος μεγάλο.
      Σε φιλώ και ευχαριστώ που είσαι εδώ ξανά.

      Διαγραφή
  8. Εκτός από Σινεφίλ, άνετα γράφεις και Τουριστικούς Οδηγούς!
    Βήμα-βήμα την περπάτησα την Ζάκυνθο και διαπιστώνω πως από τότε που έχω να πάω, μάλλον χειροτέρεψε η εικόνα. Οι ντόπιοι όμως σ' αποζημιώνουν, το θυμάμαι πολύ έντονα κι εγώ, το πόσο φιλόξενοι, χαμογελαστοί κι έξω καρδιά άνθρωποι είναι. Γιάννη μου, καλή προσαρμογή στο κλεινόν άστυ και εύχομαι αυτές οι σύντομες διακοπές σας, να σας ξεκούρασαν και να γέμισαν τις μπαταρίες σας.
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ναι,
      οι Ζακυνθινοί είναι ξέρεις ....αντιφασίστες, προοδευτικοί άνθρωποι με τα μνημεία του ΕΛΑΣ και τα ονόματα του Τεμπονέρα και της Αντίστασης στους δρόμους. Αντιλαμβάνεσαι....
      Απλά η κρίση και η ανυπαρξία τυχάρπαστων πολιτικών τους έχει προκαλέσει προβλήματα.
      Η Φυσική ομορφιά του νησιού σε αποζημιώνει.
      Από τη μία γεμίσαμε μπαταρίες αλλά από την άλλη επίσης προβληματισμό για πολλά καλή μου.
      Σε ευχαριστώ. Καλή συνέχεια Μαρία μου, καλώς σε βρίσκω.

      Διαγραφή
  9. Εντάξει, προφανώς και δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τις διακοπές και τα ταξίδια και την γνωριμία μας με καινούργια μέρη. Πολύ ωραία η Ζάκυνθος, την έχω επισκεφτεί κι εγώ 3-4 φορές, τις δυο μάλιστα, με σκάφος. Εύχομαι Γιάννη μου να μην αργήσει πολύ και η επόμενη εξόρμηση! Καλό καλοκαίρι (αν και έχει ακόμα δροσιά) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου
      έχεις άποψη λοιπόν και ξέρεις. Μάλιστα καλύτερη από τη δική μας.
      Για να δούμε καλή μου φίλη αν θα έχουμε συνέχεια και πως.
      Καλό καλοκαίρι να έχεις και εσύ.

      Διαγραφή
  10. Γιάννη, τι όμορφα που μας πήρες μαζί σου στις αναμνήσεις των διακοπών σου. Υπέροχες φωτογραφίες! Καλά κάνεις κι αναφέρεις την ελλειπή σήμανση και το θέμα της καθαριότητας, είναι σημαντικό να καυτηριάζουμε αυτά τα φαινόμενα! Καλό καλοκαίρι εύχομαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, καλώς σε βρίσκω κορίτσι μου.
      Χρειάζεται μπας και..... (λέμε τώρα αν και δεν.....)
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλό καλοκαίρι να έχεις και εσύ μάτια μου.

      Διαγραφή
  11. Γεια σου Γιάννη με το ωραίο αφιέρωμά σου. Σου εύχομαι εφέτος να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με διακοπές. Εγώ έχω έρωτα με εκείνη τη πλευρά του Ιονίου, οπότε η λέξη Κυλλήνη μου γεννά θετικά συναισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλώς κάνεις Γιάννη μου. Οι ομορφιές είναι παντού στην ευλογημένη γη μας και μακάρι να τις απολαμβάνουμε όσο μπορούμε.
      Να έχεις και εσύ όμορφες καλοκαιρινές μέρες καλέ μου φίλε.

      Διαγραφή
  12. Πω πω τι υπέροχες φωτό και τι υπέροχες διακοπές!
    Δεν έχω πάει στη Ζάκυνθο παρόλο που με έχει καλέσει επανειλημμένως μια πολύ καλή μου φίλη!
    θα με πιστέψεις αν σου πω, πως μετά από αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, έχω την αίσθηση πως ήμουν και η ίδια εκεί!

    ΑΦιλιά πολλά και καλό καλοκαιράκι να έχουμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου,
      χαίρομαι αν σου μετέδωσα τέτοιο συναίσθημα. Να πας κοπέλα μου, θα περάσεις όμορφα. Είναι μέρος όμορφο, ευλογημένο στη φύση.
      Σε ευχαριστώ πολύ και καλώς σε βρίσκω με τις ευχές μου.

      Διαγραφή
  13. Γιάννηηηηηηηηηηηη! καλώς πήγες και καλώς ήρθες!
    Και πολύ καλώς μας τα φωτογράφισες και τα παρουσίασες - πολύ σ' ευχαριστούμε.

    Θα μπορούσα να συμπληρώσω πολλά, πάρα πολλά, καθώς υπάρχουν ρίζες και ένα αρκετά γεμάτο ιστορικό με το νησί.Θα ήταν πολύ ωραίο να σε "πετύχαινα" "κάτω", να ήμουν κι εγώ και να σε γύριζα σε μέρη που δεν πήγες και που ευτυχώς μένουν λίγο πολύ κρυφά από τον πολύ κόσμο. Κάθε μέρος έχει αυτά τα κρυφά του χαρτιά, που όταν τα ανοίγουμε μας κάνει και δενόμαστε περισσότερο μαζί του, δεν είναι εύκολο να τα δούμε σε ένα ταξίδι διακοπών..
    Υπόσχομαι, λοιπόν, κάποια πράγματα σιγά σιγά να τα πούμε κι από 'δω, να φωτίσουμε σημεία (τόπου, ιστορίας, ανθρώπων) με πολύ πολύ ενδιαφέρον.

    Για τον ίδιο λόγο, μη στενοχωριέσαι καθόλου για την επιστροφή. Υπάρχουν κι εδώ πολλά "κλειστά" ακόμα χαρτιά :-)

    Τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση μου καλησπέρα,
      χμμμ με κάνεις να σκέφτομαι ότι το "Διονύσης" παραπέμπει στο Τζάντε.
      Ναι, καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις. Δυστυχώς σε 7 ημέρες και με διαμονή πολύ μακρινή από το κέντρο του νησιού σε κάνει να έχεις μια παντελώς επιφανειακή ματιά.
      Π.χ. μόλις χθες, εδώ, ανακάλυψα το Εθνικό Πάρκο της Ζακύνθου για την Πανίδα του νησιού, κάτι που δεν είδα.
      Όμως, ναι, η ιστορία, η παράδοση, ο ριζοσπαστισμός των ανθρώπων, η κουλτούρα τους, αυτή μας έγινε αντιληπτή και μας ευχαρίστησε απόλυτα.
      Σε ευχαριστώ φίλε μου για όλα και ναι, έχω αυτιά και μάτια ανοιχτά να μάθω όσα έχεις να μας πεις.
      Υ.Γ. Η Καταγωγή της μητέρας μου είναι από Κεφαλλονιά (δεν έχω καμία ρίζα ή επαφή εκεί για άλλους σοβαρούς λόγους).
      Σε καλησπερίζω φίλε μου και προσμένω ενημέρωση.

      Διαγραφή
  14. Αγαπώ τη Ζάκυνθο και θα την σκέφτομαι πάντα με αγάπη καθώς ήταν οι τελευταίες οικογενειακές διακοπές μας εκεί, προ κρίσεως γάμου και κρίσεως γενικά! Οπότε στις υπέροχες φωτογραφίες σου εγώ τοποθετούσα τα παιδάκια μου μικρά κι έφερνα στιγμές στο νου μου ξέγνοιαστες, περασμένες. Σ' ευχαριστώ γι' αυτήν την αναδρομή!
    Ξέρεις τι μου είχε κάνει εμένα εντύπωση όταν την επισκεφθήκαμε; Το πετρέλαιο που ξεπηδούσε όπου να' ναι από τη γης! Κι έλεγα πως κάποτε θα την ξεκοιλιάσουν κι αυτή την όμορφη γωνιά για να το κλέψουν...

    Πάντως Γιάννη μου, όντως αγγίζεις όμορφα με τις λέξεις σου την ταξιδιωτική σου εμπειρία και θα χαρώ να διαβάσω κι άλλα τέτοια ιντερνετικά ταξιδέματα από σένα! Καλή συνέχεια στη μέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λία μου,
      με συγκινείς....! δεν ήξερα όσα αναφέρεις. Νιώθω να σου έδωσα αναμνήσεις νοσταλγικές και όμορφες χωρίς να ταράξω κάτι ενοχλητικά.
      Δεν μπορώ να πω ότι έχω ασφαλή άποψη για το νησί. Μια πινελιά σχηματίστηκε στο μυαλό μας.
      Πετρέλαιο ε ; καλά πως έγινε αυτό ; όχι τώρα δεν είχαμε καμία τέτοια αναφορά.
      Δεν έχω πολλά ταξιδιωτικά οδοιπορικά. Μόνο σε πίσω χρόνια προ κρίσης. Ίσως τα παρουσιάσω σταδιακά.
      Σε ευχαριστώ κοπέλα μου.

      Διαγραφή
  15. Μας έκανες να θέλουμε να κάνουμε ένα ταξιδάκι στο νησί, απλώς και μόνο για τα καταγάλανα νερά, τη φυσική ομορφιά του και την ιστορία του φυσικά. Ευτυχώς το καλοκαίρι έρχεται!

    Ωστόσο είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχει σε τέτοια νησιά που μαζεύουν μεγάλο μέρος του τουρισμού τέτοια εγκατάλειψη. Να μην είναι δεδομένη η καθαριότητα και να μην υπάρχει στους τουριστικούς χώρους προσωπικό. Σε μία χώρα που ο τουρισμός αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, θα έπρεπε να είναι το βασικό μας μέλημα. Δυστυχώς...δε θα μάθουμε ποτέ.

    Τα παιδιά της πόλης όμως σε ευχαριστούν για το ταξίδι, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      μεγάλη μου χαρά και τιμή η παρουσία σου εδώ και το σχόλιό σου.
      Να σου ευχηθώ να έχεις όμορφο καλοκαίρι και να κάνεις όνειρα και σχέδια που θα σε γεμίσουν εικόνες και ξεγνοιασιά.
      Δυστυχώς υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτήν την υπέροχη φυσική ομορφιά. Τεράστιο θέμα αυτό.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
      Υ.Γ. Και εμείς, παιδιά της μίζερης τούτης πόλης.

      Διαγραφή
  16. Αγαπώ τη Ζάκυνθο, Γιάννη μου, και οι υπέροχες φωτογραφίες σου αναδεικνύουν τις εξαιρετικές ομορφιές (αλλά και τις αδυναμίες) του νησιού. Μπράβο για το έξοχο οδοιπορικό, φίλε μου. Σου εύχομαι οι επόμενες διακοπές σου να πραγματοποιηθούν λίαν συντόμως. Μου αρέσει και η φωτογραφία σου, όχι μόνον η ανφάς αλλά και εκείνη με τη φραπεδιά! Πολλά φιλιά, φίλε μου. Να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Μία μου.
      Α Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια τόσο για την αφεντομουτσουνάρα μου όσο και για τις φωτογραφίες.
      Έχει ομορφιές το νησί μεγάλες ναι καθώς και παράδοση σημαντική.
      Μακάρι κοπέλα μου να περνάμε καλά με όμορφα διαλείμματα.
      Στα δικά σου τώρα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  17. Καλώς επέστρεψες! Πόσο ακόμα θα άντεχες μακριά μας;;; 😄
    Αχ, μας ξεσήκωσες με τις φωτό...
    Καλή προσαρμογή τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου χαχαχαχα.
      Εμ ήθελα να σας μεταφέρω ένα όμορφο κλίμα καλοκαιριού και ξεγνοιασιάς. Καλώς σε βρίσκω καλή μου φίλη. Να είσαι καλά και σειρά σου τώρα.

      Διαγραφή
  18. Ποιος ρεπόρτερ, ποιος δημιουργός ντοκυμαντερ και ταινιών μικρού μήκους,ποιος σεναριογράφος μπορεί να συγκριθεί μαζί σου Γιάννη μου ; Όχι πες μου ! Εσύ έχεις για κάμερα τα μάτια της ψυχής σου και αποτυπώνεις αυθαιντικά ό,τι βλέπεις ,ότι ζεις ό,τι νοιώθεις δίνοντας μιαν άλλη ανθρώπινη διάσταση στο "θέμα", το όποιο θέμα. Πόσο μάλλον ένα τόσο ωραίο ζωντανό καλοκαιριάτικο θέμα.

    Καλώς όρισες λοιπόν και σε παρακαλώ κράτησε όσο πάει ...όλα τα υπέροχα που μ' αγγίξανε στην ανάρτηση του αποχαιρετισμού σου( θα τα βρεις στο σχόλιό μου Στις αποδράσεις του Νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λυγερή μου αχ καλή μου με τα συναισθήματά σου. Εντάξει, υπερβολικά όλα αυτά. Ευχαριστώ απ την καρδιά μου για τα λόγια σου. Πάντα η ανθρώπινη ματιά δίνει μια ζεστή διάσταση σε κάθε θέμα. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ταξιδιωτικό οδοιπορικό.
    Καλώς σε βρίσκω Λυγερή μου. Να είσαι καλά να περνάς όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ... μπορώ να πω πως θες δε θες μια ερωτική διάθεση αυτή η θάλασσα την ξυπνά.
    Φυσικά και τα χρώματα δεν παίζονται... όπως και η φωτογραφική σου ματιά
    Όμορφο καλοκαίρι και εύχομαι να συνεχίσεις τις διακοπές σου και με άλλες αποδράσεις !!! Και Μαραθώνα να με πας δεν με χαλάει, και και και Μάκρη και Λουτσα και Ραφήνα καιιιι όπου θες :)
    Καλό καλοκαίρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνια μου,
      το καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Μας καρτερά. Διάθεση υπάρχει για επόμενες εξορμήσεις. Απομένει πλέον ο ...συντονισμός της παρέας. Πιστεύω θα το καταφέρουμε.
      Η θάλασσα εκεί, το δυνατό χαρτί. Συμφωνώ για την ερωτική διάθεση, σε καλεί έντονα. Μαζί με τη θάλασσα ακολουθεί η λοιπή φύση και έτσι τα χρώματα γίνονται μαγικά.
      Όμορφο καλοκαίρι κορίτσι μου να έχουμε και σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  21. Επιστροφή με υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις!
    Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα!
    Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στη Μπόχαλη είναι η θέα...τουλάχιστον αυτό θυμάμαι από τότε που την είχα επισκεφτεί!
    Όσο για τις εικόνες από το Ναυάγιο πραγματικά προκαλούν δέος...
    Τώρα που σε διαβάζω διαπιστώνω ότι το έχω αδικήσει το νησί αυτό...το είχα επισκεφτεί όταν έμενα στην Κεφαλλονιά κι αιώνια ερωτευμένη με εκείνη όλο στραβά του έβρισκα κάνοντας συνέχεια συγκρίσεις...καμιά θάλασσα δεν ήταν σαν της Κεφαλλονιάς, ο Λαγανάς μια φρίκη, χελώνες είχαμε και στην Κεφαλλονιά, και γενικά το αντιμετώπισα σαν στριμμένη επισκέπτρια...πρέπει να ξαναπάω και να το πάρω αλλιώς...χαχα!
    Τώρα που το λες κι εμείς στο κάστρο δεν είχαμε μπει, αλλά δε θυμάμαι πια τον λόγο...άσε που εκθείαζα ασταμάτητα το κάστρο του Αγίου Γεωργίου κοντά στο Αργοστόλι στο οποίο πηγαίναμε όποτε θέλαμε και χωρίς να πληρώνουμε..σαν την κακή συμπεθέρα έκανα...τα θυμάμαι τώρα και δεν ξέρω να γελάσω ή να κλάψω με τα χάλια μου!

    Καλή προσαρμογή τώρα, κι ελπίζω κι εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες αποδράσεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα,
      χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω γλαφυρή μάτια μου.
      Κοίτα, κάθε μέρος ασκεί τη δική του γοητεία και συναισθηματική επιρροή σε κάθε άνθρωπο. Αυτό έχει συνέπεια να περιχαρακωνόμαστε εκεί γύρω του και να είμαστε επιφυλακτικοί σε άλλα. Το έχω πάθει και εγώ μόνιμα.
      Δεν έχω άποψη από Κεφαλλονιά, αλλά αν κάνω σύγκριση Λευκάδας-Ζακύνθου σε φυσική ομορφιά ψηφίζω Λευκάδα δαγκωτό.
      Εκείνο που με γέμισε πολύ χαρά είναι οι απόψεις των Ζακυνθινών. Πολύ προοδευτική και ριζοσπαστική κοινωνία και αυτό για μένα μετράει πάρα πολύ.
      Να είσαι καλά και να πας κορίτσι μου.
      Σε φιλώ και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  22. Πόσο χάρηκα την επιλογή σας!!
    (αν δεν παινέψεις την πατρίδα σου..!)
    Καλά να είμαι από εκεί και να μην έχω πάει ποτέ στην παραλία μικρό νησί.. από εσένα την έμαθα! Δεν πηγαίνω καθόλου συχνά βέβαια, δεν έχουμε σπίτι εκεί.

    Την επόμενη φορά που θα πάτε με το καλό κάντε μία ημερήσια εκδρομή,
    να κολυμπήσεις στο ναυάγιο, στην λίμνη Κερί και στις γαλάζιες σπηλιές, θα με θυμηθείς!

    Καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου το ξέρω βρε παιδί μου, έχεις δίκιο.
      Οι συνθήκες αυτού ήταν δοσμένες δεν μπορούσαμε πολλά πράγματα σε λίγες μέρες. Το Μικρό Νησί είναι υπέροχο αλλά δεν έχει παραλία προσβάσιμη να το ξέρεις, απαιτεί άλλη σχέση με τη θάλασσα.
      Μακάρι να τα δούμε σε επόμενη μετάβαση.
      Καλώς σε βρίσκω λοιπόν Ζακυνθινιά μου.
      όμορφο Καλοκαίρι να έχεις.

      Διαγραφή
  23. Καλό βράδυ Γιάννη μου !! Αντιλαμβάνομαι τη θλίψη της επιστροφής !!
    Οι φωτογραφίες σου είναι επαγγελματικές θα έλεγα και η ξενάγηση σου με βρίσκει σύμφωνη !! Τα μέρη τα επισκέφτηκα πριν 5 χρόνια , με εντυπωσίασαν οι αποχρώσεις των γαλάζιων , πράσινων νερών !! Το λάθος μου είναι ότι έμεινα δυο μέρες στο Λαγανά και είναι σαν να ξέφτισε μέσα μου ότι όμορφο είδα πριν !!
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ Νικόλ μου καταλαβαίνω....! εντάξει δυστυχώς μέρη και τουρισμός σαν αυτόν του Λαγανά είναι, πιστεύω, ένα έκτρωμα, που δεν τιμά την πατρίδα μας παντού. Δυστυχώς αφήνει εύκολο και μαύρο χρήμα και αντιλαμβάνεσαι.
      Για τα υπόλοιπα δεν το συζητάμε καν, πανεμορφα, ειδικά οι θάλασσες.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου, καλή συνέχεια καλοκαιριού.

      Διαγραφή
  24. Δυστυχως τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα παρουσιάζεις Γιάννη.
    Χαίρομαι που βρήκες τρόπους ν απολαύσεις τη διαμονή σου στην πατρίδα μου.Οντως το Μικρό Νησι ειναι ενας μικρός παράδεισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου,
      καλώς όρισες στο σπιτικό μου εδώ. Τιμή και χαρά μου μια Ζακυνθινή να παρευρίσκεται με τα σχόλιά της.
      Δεν έχω πλήρη εικόνα για το νησί για αυτό φρόντισα να είμαι προσεκτικός και όχι βιαστικός. Μένουν πάρα πολλά να δει και να κρίνει κανείς.
      Συμφωνώ για το Μικρό Νησί ανεπιφύλακτα.
      Θα τα λέμε.
      Καλό καλοκαίρι να σου ευχηθώ.

      Διαγραφή
  25. Καταρχήν, το σπίτι αφιλόξενο, όλο μη και μη.
    Όχι τσιγάρα, όχι κατοικίδια, όχι παιδιά. Απαπαπα εγώ ούτε έξω από τα κάγκελα δεν δικαιούμαι να περάσω.
    Διαφωνώ επίσης με την ιδέα να νοικιάζουμε τα σπίτια μας γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα έχει και αντίκτυπο σε ένα μεγαλύτερο φάσμα. Αλλά αυτά είναι για άλλα επεισόδια εδώ είμαστε για το νησί.

    Προσωπικά, είναι ένα νησί που από χρόνια θα ήθελα (ιδεατά αν με ρωτούσαν) να πάω. Οι φωτογραφίες σου προσωπικά με αποζημίωσαν.

    Γενικότερα πάντως θεωρώ πως υπάρχει μια χαοτική αίσθηση σε σχέση με αυτό που περιμένουμε και αυτό που τελικά εισπράττουμε. Νομίζω πως φταίει οι προσδοκίες που μας δημιουργούν τέτοιες εικόνες, κυρίως πανοραμικές και νομίζουμε πως θα επισκεφτούμε τον παράδεισο. Τελικά η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη.
    Μου έχει τύχει, σχεδόν σε όλες τις επισκέψεις που έχει τύχει να κάνω, πλην από το θειογέφυρο στα Γιάννενα (αλησμόνητο και γκρεμισμένο πια) έχω απογοητευτεί.

    Ας είναι όμως, και μόνο η διαφυγή από την καθημερινότητα αξίζει ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Νομίζω πως είσαι τυχερός, ρώτα κι εμάς που δεν θα ξεμυτίσουμε κι εγώ δεν ξέρω μέχρι πότε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου,
      μιλάς για τους γενικούς κανόνες που ισχύουν στα studio ενοικιαζομένων. Κοίταξε κορίτσι μου. Στις πλατφόρμες αυτές, οι χώροι προορίζονται για ξένους πελάτες. Αντιλαμβάνεσαι ότι η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι "ιδιότροποι" και ζουν μέσα σε απσοτειρωμένο περιβάλλον. Έτσι μας προκύπτουν τα "μη" γιατί και να θέλεις να τα άρεις, μπορεί να συναντήσεις μπροστά σου "μουρμούρα" από τον επόμενο πελάτη.
      Αυτά όλα φυσικά αφορούν την διαδικασία ενοικίασης σπιτιών, που τελευταία έχει πάρει διαστάσεις.

      Στην ουσία τώρα πάντα κάθε φωτογραφία που θα συναντήσουμε για έναν τόπο αποδίδει το ιδεατό. Αυτό που θα συναντήσουμε στην πραγματικότητα είναι διαφορετικό και φυσικά όλα εξαρτώνται από την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας.
      Για μας το σπίτι της φιλοξενίας μας ήταν ένας μικρός "Παράδεισος" και έτσι όμορφα το βιώσαμε.
      Να σου ευχηθώ να σπάσεις την κλεισούρα και έστω να ζήσεις μια καλοκαιρινή δραπέτευση.
      Σε φιλώ και ειλικρινά σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  26. Η Ζάκυνθος είναι το επόμενο 3ημερο που θα πάμε.
    Όμορφες φωτος.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό λοιπόν Μαρία. Αν θες πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σου.
      Καλά να περάσετε.
      Ευχαριστώ πολύ. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  27. καλό βράδυ και καλή εβδομάδα ! Γιάννη :) Να είσαι γερός να μας χαρίζεις πολλές όμορφες περιηγήσεις με φωτογραφίες και γλαφυρές περιγραφές. . Το Ναυάγιο τιμήθηκε δεόντως αλλά οι χελώνες καρέτα-καρέτα πρόλαβαν άραγε να γεννήσουν στις ακτές της Ζακύνθου ; Εύχομαι να χάρηκες πραγματικά τις διακοπές στη Ζάκυνθο , να πάτε πάλι και να πεταχτείτε απέναντι στο νησί του Αγίου Γεράσιμου . Καλό καλοκαίρι όπως ποθείτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή μου καλησπέρα σου,
      σε ευχαριστώ για τα λόγια και τις ευχές σου. Επίσης για τις όμορφες παρατηρήσεις σου. Δεν καταφέραμε να πάμε στις ακτές με τις χελώνες δυστυχώς.
      Ελπίζω μια άλλη φορά.
      Το νησί της Κεφαλλονιάς ο επόμενος στόχος.
      Καλό καλοκαίρι καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  28. Υπέροχες εικόνες!!! Η Ζακυνθος είναι ένα πανέμορφο νησί, που έχει όμως και τις πληγες τους. Στην Ελλάδα είμαστε, μην το ξεχνάμε...
    Αυτό το σπίτι- καταφύγιο δίπλα στη θάλασσα όμως, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν, είναι παραδεισος!
    Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, ναι έχει πολλές ομορφιές η Ζάκυνθος και εξαίρετους ανθρώπους με κουλτούρα, παράδοση και άποψη.
      Φυσικά κουβαλάει και τις πληγές της όπως σωστά λες.
      Είδες το σπιτάκι ; δεν είναι μοναδικό ; σαν μια μικρή αποθήκη είχε χτιστεί και παρέμεινε έτσι να στέκει εκεί κόντρα στο κύμα.
      Καλό καλοκαίρι καλή μου και να περνάς όμορφα.

      Διαγραφή