H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Βιβλία του Καλοκαιριού

Αγαπημένες μου Φίλες και Φίλοι, 
Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά. Μπαίνουμε πια στον Σεπτέμβρη. Στην εποχή που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "Ύστερο Καλοκαίρι". Μια περίοδος του χρόνου, αληθινά πανέμορφη για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Συνηθίζεται να λένε και είναι αλήθεια ότι ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός μήνας για "ψαγμένους" ταξιδευτές και υπέροχες διακοπές. Βέβαια αυτό εύκολα δεν συνάδει με την επαγγελματική μας ζωή καθώς απευθύνεται ειδικότερα σε κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχουν την αντίστοιχη εργασιακή πίεση.

Σήμερα θα σας μιλήσω για ΒΙΒΛΙΑ. Για τα λεγόμενα, για μένα, ΒΙΒΛΙΑ του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, με την έννοια ότι μου κράτησαν συντροφιά της καλοκαιρινές μέρες και ειδικότερα νύχτες.
Παράλληλα με αυτό, αποτελούν και προσωπικές μου ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για όλους εσάς που αγαπάτε το διάβασμα. 
Βέβαια αφορούν μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία λογοτεχνίας που κλείνεται γενικά στο είδος:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Πάμε να δούμε, τι είχα την ευτυχία να διαβάσω και τι ακριβώς σας προτείνω για το ύστερο καλοκαίρι σας.

"ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ"
Λίγα λόγια για τον John Connolly

Η Αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά στα αναγνωστικά μου θέματα έκανα άνοιγμα στο είδος του Αστυνομικού Μυθιστορήματος με Μεταφυσικά χαρακτηριστικά φαντασίας. Για μένα αυτό ήταν το πρώτο μου μυθιστόρημα που διάβασα στο είδος αυτό και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα.

Το συγκεκριμένο Βιβλίο είναι από τις Εκδόσεις BELL με αρχική τιμή 7,50 €. Το αγόρασα από το Παζάρι Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων στην τιμή των 2 € (!!!).

O John Connoly, είναι Ιρλανδός. Γεννημένος το 1968. Σήμερα στην ηλικία των 50 ετών. Είναι Φιλόλογος και Δημοσιογράφος και αρθρογραφεί στους "Irish Times". Από τα νεανικά του χρόνια, σε ηλικία 29 ετών ξεκίνησε την συγγραφική του δημιουργία. Γράφει Αστυνομικό Μυθιστόρημα στο χώρο του Μεταφυσικού και του Φανταστικού. Το πρώτο του βιβλίο το 1999 σάρωσε στην κυριολεξία κάθε όριο και έγινε άμεσα best seller.

Το έργο του είναι μεγάλο και πλέον έχει καθιερωθεί ως μεγάλη μορφή στο σύγχρονο Αστυνομικό Θρίλερ. Μάλιστα αυτόν τον καιρό τον περιμέναμε και στην Ελλάδα.

Σκηνοθέτης της φρίκης, της φαντασίας. Συνδυάζει το noir μυθιστόρημα με το μεταφυσικό στοιχεία και δουλεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.


To Θέμα

Όταν ο Τσάρλι Πάρκερ ήταν παιδί, ο Πατέρας του Γουίλ, αστυφύλακας σε ένα δύσκολο αστυνομικό τμήμα της Ν. Υόρκης, πυροβόλησε και σκότωσε ένα νεαρό ζευγάρι, στα χρόνια της εφηβείας τους. Αμέσως μετά αυτοκτόνησε. Καμία εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ για την ενέργειά του αυτή αλλά και τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Ο Τσάρλι Πάρκερ, ιδιωτικός ντέτεκτιβ, υπό παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές, έχοντας χάσει προσωρινά το σήμα του, αναγκάζεται να δουλέψει ως διευθυντής σε ένα Μπαρ στο Πόρτλαντ για να επιβιώσει ενώ παράλληλα αγωνίζεται να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο Τσάρλι Πάρκερ, αποφασίζει να επιστρέψει στο χώρο που έζησε τους εφιάλτες του. Στο παλιό του πατρικό σπίτι, όπου μεγάλωσε αλλά και βίωσε τον θάνατο του πατέρα του. Αλλά και στο δικό του πρώτο σπίτι όπου η Γυναίκα του και η μικρή του κόρη δολοφονήθηκαν με ειδεχθή τρόπο. Σκοπός της ζωής του να ανακαλύψει την αλήθεια.

Στον αγώνα του αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ψέμματα που στοιχειώνουν τη ζωή του, με την απώλεια της μητέρας του αλλά και με τρομερά μυστικά που έμειναν θαμμένα στα σκοτάδια.

Και με δύο πλάσματα, έναν νεαρό άντρα και γυναίκα, ένα ζευγάρι εραστών, που γλιστρούν στις σκιές με έναν και μοναδικό σκοπό. Να εξαφανίσουν τον Τσάρλι Πάρκερ από προσώπου Γης.

Συγκλονιστική γραφή. Ανατροπές. Αναδρομές. Τεράστια μυστικά που έρχονται στο φως. Εφιάλτες που ζωντανεύουν. Μέχρι την τελευταία του σελίδα, στην αποκάλυψη της αλήθειας και της κάθαρσης θα είστε μαγεμένοι.




"ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ"

Είναι το δεύτερο κατά σειρά Βιβλίο του Richard Montanari που διαβάζω. Μετά το συγκλονιστικό "Ο ΚΟΥΚΛΟΠΟΙΟΣ" σειρά έχει ένα ακόμα υπέροχο αστυνομικό μυθιστόρημα στο ίδιο ακριβώς είδος.

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα


Ο Richard Montanari είναι Αμερικάνος. Γεννήθηκε στο Κλίβελαντ στις 6 Δεκέμβρη 1952. Έχει ταξιδέψει και ζήσει πολλά χρόνια στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Έχει δουλέψει δημοσιογραφικά σε πολλές εφημερίδες των ΗΠΑ. Το πρώτο του μυθιστόρημα γράφτηκε το 1996 και απέσπασε το ON LINE MYSTERY AWARD πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Το είδος στο οποίο ειδικεύεται είναι το Αστυνομικό Ψυχολογικό Μυθιστόρημα. Βουλιάζει στον κόσμο της ανθρώπινης ψυχής. Σε σκοτεινά ασυνείδητα, σε serial killers που είναι "δημιουργήματα" εκτρωματικών παραμορφώσεων της ανθρώπινης προσωπικότητας και εξωτερικών πιέσεων.

Το Θέμα

Το Περιβόητο Ψυχιατρείο του Cold River της Φιλαδέλφειας ήταν γνωστό ως "Αποθήκη ψυχών" για παράφρονες εγκληματίες. Πριν από πολλά χρόνια μια πυρκαγιά κατέστρεψε το κτίριο και το κουφάρι του στέκει ερειπωμένο στην περιοχή του Priory Park.
Μόνο που ένας άνθρωπος δεν το εγκατέλειψε ποτέ...! Ο Λούθερ.
Τις νύχτες ο Λούθερ περιπλανιέται στα σοκάκια της πόλης. Τις μέρες τριγυρνάει και ζει στις κατακόμβες της πόλης. Ο Λούθερ βρίσκεται παντού και πουθενά. Το παρελθόν του γεμάτο σκοτάδι, το παρόν του ζοφερό.
Οι Ντετέκτιβ Κέβιν Μπερν και Τζέσικα Μπαλζάνο θα βρεθούν μπροστά σε μια σειρά ειδεχθή εγκλήματα γεμάτα συμβολισμούς, όλα γύρω στο Priory Park. Η Έρευνα θα τους οδηγήσει πίσω στα εφιαλτικά χρόνια του κατεστραμμένου ψυχιατρείου. εκεί που έχουν θαφτεί φριχτά μυστικά και ανείπωτοι εφιάλτες.

"Οι κλεμμένες ψυχές" δεν είναι το κλασικό "Whodunit" (Ποιος το έκανε) αστυνομικό μυθιστόρημα. Ευθύς εξαρχής γνωρίζουμε τον δολοφόνο. Εκείνο που αγνοούμε παντελώς είναι τα κίνητρα. Παρακολουθούμε την αστυνομία να προσπαθεί να ψηλαφίσει την αλήθεια ξεσκεπάζοντας σταδιακά μια εφιαλτική ιστορία δεκάδων χρόνων. 

Πολύ συγκινητικό θέμα. Χαρακτήρες που θα σας συγκλονίσουν. Ανατροπές που θα σας καθηλώσουν.



"Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΣΜΟΣ"

Το απόλυτο "κακό" στο κλασικό Αμερικάνικο αστυνομικό Noir. Ένα κλασικό αριστούργημα του ιδρυτή της σχολής του "Hard Boiled" Αστυνομικού Μυθιστορήματος, ΝΤΑΣΙΕΛ ΧΑΜΕΤ.

Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα


Ο ΝΤΑΣΙΕΛ ΧΑΜΕΤ (1894-1961) είναι ο "πατέρας" της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Το πρώτο του έργο δημοσιεύτηκε το 1923. Πρωταγωνιστές των έργων του έχουν αναδειχθεί σε κλασικά κινηματογραφικά noir αριστουργήματα. Έχει "γεννήσει" τους Ντετέκτιβ:  Κοντινένταλ Οπ, Σάμ Σπέιντ και τον Έλληνα Νικ Τσαρλς με την γυναίκα του  Νόρα.

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Ντετέκτιβ Οπ του Ηπειρωτικού γραφείου ερευνών, καταφτάνει στην Πέρσονβιλλ. Μια τρισάθλια βιομηχανική πόλη, καλεσμένος από τον πελάτη του Ντόναλντ Ουίλσον, γιου του μεγάλου Γουίλσον, μεγαλοβιομήχανου της περιοχής που έλεγχε την πόλη μέχρι να την πάρει στα χέρια του το οργανωμένο έγκλημα. Το ραντεβού δεν θα γίνει ποτέ καθώς ο Ντόναλντ Γουίλσον θα βρεθεί νεκρός το ίδιο βράδυ. Ο Ντετέκτιβ δεν αποχωρεί. Παραμένει αποφασισμένος να φτάσει στην αλήθεια έστω και αν αυτό τον υποχρεώσει να συγκρουστεί θανάσιμα σε έναν πόλεμο χωρίς όρια σε όλη την πόλη.

Ο Ντάσιελ Χάμετ, ακτινογραφεί στα έργα του την κοινωνία του μεσοπολέμου στην Αμερική. Μια κοινωνία μετά την μεγάλη κρίση, η οποία είναι σάπια και διεφθαρμένη σε όλο της το μήκος και πλάτος. Αστυνομικοί, δικαστές, αρχές, επώνυμα πρόσωπα. Τα πάντα είναι βουτηγμένα στην εξαγορά, στο έγκλημα, στον Υπόκοσμο. Σε μια κοινωνία κυνική που αναζητά ανάσες ανθρωπιάς και νέων δρόμων.


Φίλες και Φίλοι, σας έδωσα τρία Βιβλία του καλοκαιριού που βρέθηκαν στα χέρια μου συνειδητά. Το διάβασμά τους ήταν μια μοναδική εμπειρία συναισθηματική και φιλολογική. Φυσικά δεν ήταν τα μόνα βιβλία του καλοκαιριού που διάβασα. Είναι και άλλα. Και θα σας τα παρουσιάσω σε επόμενη ανάρτηση.  Να περνάτε καλά και να έχουμε ένα όμορφο Ύστερο Καλοκαίρι.







32 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις Γιάννη... στα υπόψιν. Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλό μήνα Βασίλη. Να είσαι καλά, ευχαριστώ φίλε.

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα, Γιάννη μου. Υπέροχη παρουσίαση κι ενδιαφέροντα βιβλία. Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Κατερίνα. Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Γιάννη για τις προτάσεις των βιβλίων. Φαίνονται ενδιαφέροντα και θα τα λάβω υπ' όψη μου.
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Μήνα Μαρία μου. Να είσαι καλά. Καλό ύστερο καλοκαίρι να έχουμε. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Ωωωωω τέλεια!!!! σε ευχαριστούμε Γιάννη . Τα κρατώ στα υπόψιν . Καλό απόγευμα και Καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα καλό μήνα γλυκιά μου. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  5. Πω, πωωωωω, Γιάννη, με άγχωσες! Είναι ανάγκη να τα γράφεις ωραία, ρε παιδί μου; Έχω που έχω το βίτσιο να θέλω να διαβάζω αυτά που διαβάζουν οι γνωστοί και φίλοι (έχω πρόβλημα, γιατρέ μου;!), προτείνετε και του κόσμου τα βιβλία, άντε, να δούμε τι θα κάνω! Πάντως, εντάξει, υπόσχομαι, όταν πάω σε ένα βιβλιοπωλείο θα τα .. μυρίσω πρώτα και θα καταλήξω. Θα σε ειδοποιήσω εγκαίρως, μην ανησυχείς! :-)

    Καλό σου μήνα, διαβαστερό και, απ' όσο βλέπω, αρκετά "αστυνομικό", ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Διονύση μου.
      Ελπίζω να εξακολουθώ να σε βρίσκω στο πανέμορφο νησί σου. Ναι, διαβάζω. Ανελλιπώς. Και να σου πω και ένα βίτσιο μου. Διαβάζοντας κάθε μυθιστόρημα το κρατάω αναλυτικά σε έγγραφη περίληψη σε δικό μου αρχείο. Ο Λόγος ; να μπορώ να ανατρέξω άμεσα αν χρειαστώ στην υπόθεσή του εν συντομία.
      Κύρια ναι διαβάζω αστυνομική λογοτεχνία αυτήν την εποχή με κάποια διαλείμματα. Είπαμε, είμαστε για τον ....γιατρό χαχαχαχαχα.
      Καλό και γόνιμο μήνα να έχουμε φίλε μου και σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Του Connolly έχω διαβάσει κάμποσα κι έχω ήδη τον "Κουκλοποιό" στα υπόψιν από την παρουσίαση που είχες κάνει, οπότε συμπληρώνω και τα υπόλοιπα.
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου.
      Άρα ο Connolly έχει να μας δώσει πολλά καταλαβαίνω. Μάλιστα. Για να τα έχω τα υπόψη όλα αυτά. "Ο Κουκλοποιός" είναι υπέροχο βιβλίο χαμένων ψυχών στα σκοτάδια του μυαλού μας Μαρία. Συγκλονιστικό και συγκινητικό.
      Πραγματικά που πάει το μυαλό τους.
      Καλό μήνα κορίτσι μου και ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα θα πω εγώ... τι άλλο; τόσα αστυνομικά μαζεμένα πρώτη φορά βλέπω! 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας. Χαχαχαχαχαχα, πέσανε πολλά ε Αλεξάνδρα ; είναι από αυτά που διάβασα. Καλό μήνα να έχεις καλή μου. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  8. Αστυνομικά βλέπω βεβαίως βεβαίως!!!
    Υπήρξε και μια εποχή στη ζωή μου, που διάβασα στα Γαλλικά μια τεράστια σειρά αστυνομικών βιβλίων, "La serie noir", "Η Μαύρη σειρά" και από τότε σαν να χόρτασα και δεν ξανάπιασα στα χέρια μου αστυνομικό βιβλίο ή θρίλερ...
    Τώρα οι προτάσεις σου, πρόκληση, μεγάλη πρόκληση θα έλεγα, οψόμεθα!

    Πολλά μυστηριώδη ΑΦιλιά σου στέλνω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχε τέτοια σειρά ε στα Γαλλικά ; Φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αυτήν την περίοδο εμμένω στην αστυνομική λογοτεχνία κατά βάση Στεφανία μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο και την παρουσία σου. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  9. Τρελαίνομαι για τα αστυνομικά! οι εκδόσεις Bell έχουν πολύ αξιόλογα βιβλία, όπως και το μεγαίχμιο έχει πολύ καλά αστυνομικά, άρα θα τα έχω στα υπόψιν. Με μεταφυσικά στοιχεία πάντως δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποιο!
    Αλήθεια, τι φοβερές ευκαιρίες βρίσκεις στα παζάρια!;
    Καλό μήνα Γιάννη, με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου καλησπέρα σου.
      Ισχύει η παρατήρησή σου. Έτσι είναι όπως τα λες. Χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο γούστο. Θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου, τις ευχές σου και το σχόλιό σου.
      Καλό μήνα κοπέλα μου.

      Διαγραφή
  10. Τωρα να πω ότι παρ όλο που το αστυνομικό βιβλιο είναι για μενα στις δευτερες επιλογες μου όμως με τις περιγραφες και τις προτασεις σου μου κεντρισες την περιεργεια θα τα εχω υπόψιν μου σιγουρα !!
    Να περνας ομορφα ότι και να κανεις να έχεις εναν ομορφο μηνα ..Καλο Φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ρούλα μου. Καλό υστεροκαλόκαιρο να σου πω. Έχουμε ακόμα καλοκαρινές μέρες. Σέβομαι τις επιλογές σου. Τα βιβλία αυτά είναι όντως πολύ δυνατά με εξαίρετες συγκινήσεις.
      Να ευχηθώ τα καλύτερα και να σε ευχαριστήσω.

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο φίλε Γιάννη .
    Διαβάζω και αστυνομικά βιβλία αλλά όχι ψυχολογικά.
    Με αγχωσες τώρα.
    Από τις περιγραφές σου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα όμως και ίσως επιχειρήσω να διαβάσω κάποιο.
    Πρέπει να έχω χρόνο κι όχι να το ξεπεταξω γρήγορα.
    Συνέχισε να μας προτείνεις .
    Απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου .
    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου δεν πρέπει να αγχώνεσαι κοπέλα μου. Ίσα-ίσα. Απλά το βάζεις επιλογή και όποτε μπορέσεις τα διαβάζεις. Οι επιλογές είναι δικές σου.
      Να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να ευχηθώ μια όμορφη βδομάδα.

      Διαγραφή
  12. Γιάννη μου καλό μήνα. Με έφερες σε αναγνώσματα που μου άρεσαν παλιά και που τώρα εδώ και χρόνια δεν έχω διαβάσει.Κρατώ τους τίτλους των πρώτων δύο και θα πω στη Βιβλιοκίνηση δίπλα μου να μου τα φέρει αν δεν τα έχει.Κρατώ πάντως τους τίτλους και από τα άλλα σαν..προσεχώς!Μου αρέσουν τα ψυχολογικά, κάποτε τα διάβαζα μανιωδώς σαν ..ανήσυχο νιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα Γεωργία μου είσαι ανήσυχο νιάτο. Και μάλιστα δημιουργικό και καλλιτεχνικό. Κάνε λοιπόν το γούστο σου χαλαρά καλή μου φίλη.
      Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλή βδομάδα να ευχηθώ και να περνάτε όμορφα.

      Διαγραφή
  13. Είναι πολλά καλή συντροφιά το βιβλίο
    και κάνει και καλό στο μυαλό
    και το δια΄βασμα και τα σταυρόλεξα
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο είναι ζωή Δελφινάκι. Μην το συζητάμε. Αχώριστος σύντροφος και παιδεία.
      Ναι, το Σταυρόλεξο επίσης, μην το υποτιμούμε. Το τιμώ δεόντως να το ξέρεις. Τρελές γνώσεις από ένα σοβαρό σταυρόλεξο. Σαν να έχεις μια εγκυκλοπαίδεια συνεχώς κοντά σου προς μελέτη.
      Καλησπέρα Δελφινάκι και όμορφη συνέχεια.

      Διαγραφή
  14. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες βιβλιοπροτάσεις, Γιάννη μου. Αχ αν είχα λίγο χρόνο να ασχοληθώ κι εγώ με λογοτεχνία στη διάρκεια του καλοκαιριού θα ήμουν ευτυχισμένη! Αχ ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να διαβάσω δυο βιβλία του Κάφκα που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους στη βιβλιοθήκη μου. Πολλά φιλιά, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά-σιγά Μία μου και χωρίς άγχος. Όλα στην ώρα τους. Πολύ ωραία επιλογή έχεις κάνει επίσης. Σε ευχαριστώ πολύ και να περνάς όμορφες μέρες.

      Διαγραφή
  15. Αστυνομικά διαβάζω ναι αλλά όχι μανιωδώς σαν και σένα και ναι είσαι για το γιατρό χαχααχχαχα
    Σοβαρά τώρα τον Κουκλοποιό τον έχω διαβάσει αλλά τα υπόλοιπα που λες όχι. Έχω τα δικά μου σε σειρά και όταν τελειώσουν θα μπουν και τα δικά σου το υπόσχομαι όχι τίποτε άλλο αλλά να δω αν όντως είσαι για γιατρό χιχιχιχι
    Καλό Σαββατόβραδο Γιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχα άκου την τώρα τι λέει.....! για τον τρελογιατρό δηλαδή ένα πράμα χαχαχαχαχα.
      Λοιπόν τα βιβλία του Montanari είναι για τον ...ψυχίατρο έτσι ; δεν το συζητάμε. Συγκλονιστικά.
      Να είσαι καλά Άννα μου. Σε ευχαριστώ για το χιούμορ και τη διάθεση καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  16. Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις Γιάννη μου. Στα αστυνομικά καταφεύγω κατα καιρούς ειδικά όταν τα πραγματα ζορίζουν κι αναζητω κάτι να απασχολήσει το μυαλό μου. Φαντασία δεν έχω διαβάσει ως τωρα,την ψιλοφοβάμαι...
    Καλή συνέχεια στις αναγνώσεις και το φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου καλησπέρα,
      ναι η αλήθεια είναι ότι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα βάζει σε κίνηση τον μηχανισμό νόησης, μνήμης, παρατήρησης. Η Φαντασία είναι να αφήνεσαι παντελώς. Ναι καταλαβαίνω για τον φόβο γιατί βγάζει έτσι μια ατμόσφαιρα.
      Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ από καρδιάς και να ευχηθώ καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή