H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

"Ο κύκλος που κλείνει" πρεμιέρα σε e-book

Αγαπημένες Φίλες και Φίλοι,
εδώ και καιρό σας είχα προαναγγείλει την ολοκλήρωση ενός μυθιστορήματος. 
Ένα μυθιστόρημα που, έχω τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσω ότι είναι ήδη έτοιμο και κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή e-book.

Πρεμιέρα λοιπόν για το:

"Ο κύκλος που κλείνει"



Στοιχεία για το έργο:

Το e-book αποτελείται από 61 Κεφάλαια αναπτυγμένα σε 390 σελίδες

Στοιχεία μυθιστορήματος: 
Περιπέτεια, δράση, μυστήριο, έρωτας, πάθος, διαπλοκή, παρασκήνιο, εκδίκηση, εργατικό κινημα.

Χώρος και χρόνος δράσης: Αθήνα 1987

Περίληψη-πλοκή

Φλεβάρης 1960,

Μια νεαρή γυναίκα μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη από πτώση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών χάνει τη μάχη με τη ζωή.

Πρωτοχρονιά 1987.   (Εικοσιεπτά χρόνια μετά...)

Στην έπαυλη του μεγαλοκατασκευαστή Διονύση Ναρσή, προέδρου της “Ναρσής κατασκευαστική Α.Ε.”, δεκάδες καλεσμένοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διάφοροι κοσμικοί, υποδέχονται με ένα λαμπερό πάρτι τον ερχομό του νέου χρόνου. 
Επίκεντρο του ενδιαφέροντος μια νέα όμορφη και θελκτική οικονομολόγος, η 27χρονη Θάλεια Μαζαράκη, νέο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών. Με τη λαμπερή της παρουσία γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και στη συνέχεια πόθου για τον αδίστακτο διαπλεκόμενο επιχειρηματία.
Ο Νεαρός δημοσιογράφος Τίμος Αργυριάδης , υπεύθυνος του εργατικού ρεπορτάζ στα “Εσπερινά Νέα”, μεγάλης εφημερίδας, ζει ερωτευμένος στην σκιά της.
Ποια είναι η πρόθεση της Θάλειας σε σχέση με τον Ναρσή; Γιατί ξεκινά να παίζει μαζί του ένα θανάσιμο παιχνίδι εξάρτησης και διαπλοκής με όπλο την επιρροή της σε κρίσιμες αποφάσεις ανάθεσης έργων του Υπουργείου αλλά και τον  ακαταμάχητο προκλητικό ερωτισμό της;
Γιατί του δίνει στοιχεία για διαγωνισμούς του δημοσίου και ποιος ο ρόλος μια μεγάλης Γερμανικής πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας, ανταγωνίστριας του Ναρσή, στην κρυφή της συνεργασία με την Θάλεια;
Ποιος είναι ο συνδικαλιστής αγωνιστής Κώστας Λεμπεδιωτάκης, θείος της Θάλειας, αδελφός του πατέρα της; Γιατί ο Τίμος βάζει σκοπό του επαγγελματικό αλλά και προσωπικό να βρει τις αληθινές συνθήκες του θανάτου του σε ένα αμφιλεγόμενο ατύχημα 27 χρόνια πριν;

Ένα σκοτεινό δίχτυ αρχίζει να πλανιέται πάνω από όλους.
Η Βέρα, σύζυγος του Ναρσή, ο Λεωνίδας Σαρλής, εξ απορρήτων συνεργάτης του, ο γοητευτικός νεαρός οδηγός του Μιχάλης Ιγνατιάδης, ο βρώμικος και θανάσιμος άνθρωπός του στις δύσκολες αποφάσεις Ανδρέας Αμπάτζογλου. Και κάποια πρόσωπα από το μακρινό παρελθόν άρρηκτα δεμένα με τη ζωή, τη δράση και τον αμφιλεγόμενο θάνατο του Λεμπεδιωτάκη.
Και τι θα συμβεί σαν ο νεαρός δημοσιογράφος ξεκινάει στην εφημερίδα του, δημοσιογραφική έρευνα για να βρει τα πραγματικά στοιχεία του θανάτου του παλιού συνδικαλιστή;
Ένας μεγάλος κύκλος ανοίγει για να συναντήσει το μακρινό παρελθόν και να ενωθεί ξανά με το εκρηκτικό παρόν.
Τι θα συμπαρασύρει αυτή η νέα γραμμή και τι θα αφήσει πίσω της στο καινούργιο της κλείσιμο.



Το βιβλίο σε μορφή e-book διατίθεται δικτυακά μέσα από την πλατφόρμα Smashwords. 

Mέσα στο "ΗΔΥΠΟΤΟΝ" και συγκεκριμένα πατώντας εδώ:


έχετε αναλυτικά όλες τις οδηγίες για τυχόν επιθυμητή αγορά ή να κατεβάσετε δωρεάν ένα δείγμα του βιβλίου.

Πληροφορίες για το e-book μπορείτε να βρείτε και εδώ:


Κάποιες σκέψεις:
Ξέρω φίλες και φίλοι ότι, για πολλούς η μορφή ενός βιβλίου σε e-book δεν είναι μήτε προσιτή μήτε και η καλύτερη στην προτίμηση. Αν θέλετε την ειλικρινή μου εξομολόγηση, ναι, θα συμφωνήσω ότι το άρωμα ενός βιβλίου στην έντυπη μορφή του δεν αντικαθίσταται με τίποτα. 
Από την άλλη, για μια σειρά πρακτικούς αλλά κύρια οικονομικούς, η έκδοση ενός βιβλίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και οι φίλοι και φίλες εδώ που το έχουν κάνει, το ξέρουν καλά.
Έτσι, διάλεξα την ηλεκτρονική του μορφή, όπως ακριβώς και με την "Ελουάζ".

Ευχαριστώ πάντα που είστε εδώ κοντά μου όλα αυτά τα χρόνια και να ξέρετε ότι η εκτίμηση, η στήριξη και η αγάπη δεν πιστοποιούνται μέσα από την τυχόν αγορά ή όχι ενός βιβλίου.



34 σχόλια:

  1. Γιάννη φίλε μου, συγχαρητήρια και καλοτάξιδο.
    Η πένα σου είναι πολύ δυνατή και αξίζει οπωσδήποτε να διαβαστεί και να διαδοθεί, έστω και σε ebook, έστω και χωρίς την μυρωδιά του χαρτιού.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, αγαπητέ φίλε, ειλικρινά σε ευχαριστώ για τα λόγια και τη στήριξη. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Καλή αρχή Γιάννη μου. Το διαβάζω και το απολαμβάνω.Είναι ένα πλήρες μυθιστόρημα που σε καθηλώνει.
    Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.
    Και το e-book έχει μπει πλέον στη ζωή μας και το διαβάζεις όποια στιγμή θες όπου κι αν είσαι.
    Πάντα δημιουργικός και με επιτυχίες εύχομαι
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, σε ευχαριστώ από καρδιάς. Ξέρω πόσο κοντά είσαι σε κάθε προσπάθεια του καθένα μας. Πόσο μας στηρίζεις με την παρουσία σου. Ειλικρινά να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Καλοτάξιδο Γιάννη μου
    Σου αξίζουν τα καλύτερα, γιατί έχεις δυνατή πένα και συνεπαίρνεις τον αναγνώστη με τη γραφή σου.
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου,
      ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Με την καρδιά μου ειλικρινά.

      Διαγραφή
  4. Καλή αρχή με το νέο σου πνευματικό "παιδί" Γιάννη μου!
    Και καλή συνέχεια να έχεις γιατί το ταξίδι τώρα ξεκινάει. Νιώθω τον ενθουσιασμό και την αγάπη σου γι' αυτή τη δουλειά σου, την οποία θα διαβάσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
    Να είσαι καλά και μην αποκλείεις τον ενδεχόμενο έντυπης μορφής. Υπάρχουν λύσεις και δεν είναι δαπανηρές. Ό,τι χρειαστεί, εδώ είμαστε και τα λέμε.
    Φιλιά πολλά και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη για την προσφορά της βοήθειας. Η εμπειρία σου πάνω στο κομμάτι της έκδοσης είναι σημαντική και την κρατώ ως ευγενική παρακαταθήκη. Δεν έχω λόγια. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Γιάννη, κάθε αξιόλογο νέο βιβλίο προσθέτει στον πνευματικό μας πολιτισμό. Έχοντας διαβάσει αρκετά γραπτά σου, είμαι βέβαιος πως θα είναι σημαντικό.
    Η γλώσσα σου είναι πάντα στρωτή, η δε πλοκή εξελίσσεται με ελκυστικό ρυθμό χωρίς πλατειασμούς και χωρίς προσπάθεια να εντυπωσιάσεις με λεκτικά πυροτεχνήματα. Στην δημιουργία ατμόσφαιρας, πρέπει να τονίσω ότι είσαι αριστοτέχνης. Οι κινηματογραφικές γνώσεις σου σίγουρα σε έχουν βοηθήσει, δηλαδή ενίσχυσαν το ταλέντο σου.
    Παρατήρησα επίσης την τεχνική τής προοικονομίας, κάτι που το θεωρώ σημαντικότατο σε έναν συγγραφέα.
    Πιστεύω ότι και αυτό το έργο σου θα επιβεβαιώνει τα παραπάνω, και όχι μόνον. Εύχομαι καλή συνέχεια!
    (Την άποψή μου για το έντυπο την έχω ξαναγράψει. Ειδικά για τα πολυσέλιδα θεωρώ πως είναι η άριστη επιλογή. Αλλά όπως γράφεις, δεν είναι και εύκολη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου καλησπέρα σου,
      κρατώ τις παρατηρήσεις και τις σημειώσεις σου πάντα με ευλάβεια αγαπητέ δάσκαλε. Το ξέρεις. Γιατί για μένα αποτελούν σχολείο. Σίγουρα το χαρτί δεν αντικαθίστανται με τίποτα. Θα πάμε τώρα έτσι και βλέπουμε αγαπητέ φίλε.
      Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη μου, Καλοτάξιδο το βιβλίο σου και θα ευχηθώ σύντομα και σε έντυπη μορφή κι ας λες εσύ... Να είσαι καλά και να δημιουργείς πάντα! Πιστεύω πως το ebook αυτό είναι το ξεκίνημα. Φιλιά πολλά καλέ μου φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ειρήνη μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τούτο είναι το 4ο e-book που ανεβαίνει στην πλατφόρμα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον καλή μου. Ας είμαστε πρώτα καλά. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Μπορεί η συνήθεια να φυλλομετράς τις σελίδες σ’ ένα βιβλίο να έχει συμμάχους (λόγω αφής ή όσφρησης του τυπωμένου χαρτιού) όμως όλο και περισσότεροι αναγνώστες εξοικειώνονται με την ψηφιακή ανάγνωση που μοιάζει να κερδίζει ακόμη και τους πιο ρομαντικούς. Εύχομαι καλοτάξιδο, επειδή η γραφή σου έχει πολλά να προσφέρει.
    Καλή επιτυχία Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου,
      οι, από καρδιάς, ευχές σου με συνοδεύουν πάντα. Το νιώθω, το εισπράττω. Να είσαι καλά. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας με τα e-book και θα δούμε αγαπητή μου φίλη. Στέλνω τις ευχές μου.

      Διαγραφή
  8. Γιάννη μου μπράβο σου , απλά θα προτιμούσα να το έχω στα χέρια μου σαν κάτι που το νοιώθω σελίδα σελίδα. Διαβάζω ηλεκτρονικά μα...δεν είναι το ίδιο για μένα..δεν νοιώθω την ίδια συναισθήματα . Θα προσπαθήσω όμως φίλε μου να ...εκμοντερνιστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα κατανοητή, σεβαστή και προτιμητέα η σκέψη σου Γεωργία μου. Δυστυχώς οι συνθήκες και οι δυνατότητες είναι παντελώς απαγορευτικές! Μην αγχώνεσαι όμως καλή μου φίλη. Εγώ ξέρω ότι είσαι πάντα εδώ παρούσα.
      Καλό μήνα και βδομάδα.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα , ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
    Αγαπητέ μου φίλε, ΚΑΛΉ ΠΟΡΕΊΑ και είμαι βέβαιη πως το καλοκαίρι που απλώνεται μπροστά μας το ευνοεί!
    Εύχομαι τα καλύτερα και σε θαυμάζω για την πολυδημιουργικότητα της ζωής σου και φυσικά της συγγραφικής σου δράσης!
    Εύχομαι από καρδιάς!
    Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρβάρα μου,
      σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου από καρδιάς. Τις χρειάζομαι. Και φέρουν την ανθρωπιά σου και την καλή σου καρδιά. Καλό μήνα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  10. Καλοτάξιδο φίλε Γιάννη.
    Το γράψιμο σου μου αρέσει πολύ και θέλω να το διαβάσω.
    Με βολεύει η ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου, γιατί μπορεί να διαβαστεί και στο σκοτάδι. 😂😂
    Θα ζητήσω από παιδιά μου να το παραγγείλουν μη κάνω λάθος.
    Θα το κρατήσω για τις μέρες του κάμπιγκ.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου,
      η επιλογή σου είναι τιμή για μένα. Το ξέρεις εδώ και καιρό. Με κάθε τρόπο και λόγο σου ξέρω ότι πάντα έχεις κάτι θετικό, χρήσιμο και δημιουργικό να μου πεις. Είμαι στη διάθεσή σου για κάθε τι που θα χρειαστείς.
      Στέλνω φιλιά και την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  11. Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, να αγαπηθεί πολύ αυτό το πόνημα!
    Καλό βράδυ κύριε Πιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου, σε ευχαριστώ απ την καρδιά μου για τις ειλικρινείς σου ευχές. Να είσαι καλά αγαπημένη μου φίλη.

      Διαγραφή
  12. Καλή επιτυχία στο νέο σου βιβλίο Γιάννη μου!
    Εύχομαι να αποκτήσει πάρα πάρα πολλούς αναγνώστες!
    Πάνω απ' όλα αυτό που έχει σημασία είναι να μην πάψεις να δημιουργείς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα σου. Πάντα τα λόγια και η παρουσία σου έχουν σημαδέψει θετικά τη διάθεσή μου και την ενίσχυση της ταπεινής μου προσπάθειας. Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για όλα αγαπημένη μου φίλη.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα αγαπητέ Γιάννη! Καλώς σέ βρήκα καί πάλι!
    Συγχαρητήρια καί καλοτάξιδο τό βιβλίο ! Σού εύχομαι τά καλύτερα!!
    Η επιτυχία είναι σίγουρη!! Καλό Καλοκαίρι μέ υγεία!!
    Σέ ευχαριστώ πολύ γιά τά υπέροχα σχόλιά σου!!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimi μου καλή μου φίλη. Τίποτα δεν είναι σίγουρο στις μέρες μας κοπέλα μου. Δυστυχώς. Τέλος πάντων. Σημασία έχει ότι προσπαθούμε να παραμένουμε ζωντανοί και να δημιουργούμε. Καλό καλοκαίρι να έχουμε, ευχαριστώ για τις ευχές σου απ την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  14. Γιάννη μου, καλοτάξιδο να είναι και αυτό το βιβλίο σου! Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία του!
    Αν και θεωρώ τον εαυτό μου 'βιβλιοφάγο' (σε παλαιότερη ανάρτηση είχα δηλώσει πως διάβαζα συγχρόνως τρία βιβλία σε τρείς διαφορετικές γλώσσες!), δυσκολεύομαι να διαβάζω μεγάλα κείμενα από την οθόνη, και βλέπω πως το βιβλίο σου δεν είναι καθόλου μικρό!!! Ευελπιστώ να το εκδόσεις σε χαρτί και να μπορέσω να το διαβάσω κάποια στιγμή.
    Καλή Κυριακή, σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Μαριάννα μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα ζεστά σου λόγια. Ναι, καταλαβαίνω και σέβομαι τη δυσκολία της οθόνης. Αλλά αν μπορούσα να κάνω έκδοση θα το είχα ήδη κάνει καλή μου φίλη δυστυχώς.
      Ας είμαστε καλά. Στέλνω τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  15. Με το που γράφω στο ημερολόγιο μου πως ένας κύκλος κλείνει (για μένα) για να ανοίξει ένας νέος βλέπω τον τίτλο του νέου σου έργου. Και σκέφτομαι πως αυτό είναι το βιβλίο που θα διαβάσω, και θα χαρώ, στις διακοπές του καλοκαιριού. Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που διάβασα ένα λογοτεχνικό βιβλίο... Σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, το κείμενο έχει τον πρώτο λόγο. Οπότε, να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο, να διαβάζουμε τα σχόλια των αναγνωστών με ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου,
      με γεμίζεις πολύ χαρά και συγκίνηση αγαπητή φίλη. Το να προσπαθήσω να γεμίσω, αναγνωστικά, το καλοκαίρι σου, με γεμίζει ευθύνη και αν γίνει αυτό, ελπίζω να ανταποκριθεί το βιβλίο στις προσδοκίες σου.
      Εύχομαι ακόμα το καλοκαίρι σου να είναι αυτό που όμορφα ονειρεύεσαι και δικαιούσαι. Να είσαι καλά πάντα.

      Διαγραφή
  16. Με τη σειρά μου να σου ευχηθώ καλοτάξιδο Γιάννη μου!
    Είμαι βέβαιη ότι είναι ένα όμορφο γράφημα, κι αυτό το λέω επειδή παρότι δεν το έχω διαβάσει ακόμη, και δε ξέρω τη πλοκή του.ξέρω όμως πολύ καλά τον τρόπο γραφής σου ...και αυτο μου είναι αρκετό για να το χαρακτηρίσω ως.. πανέμορφο !
    θα φροντίσω ( με τη βοήθεια των παιδιών μου, μιας και δεν έχω ασχοληθεί ξανά με αγορά κατά αυτό τον τρόπο) να το αγοράσω.

    Χαίρομαι πολύ με τη συγγραφική σου δημιουργία και χαίρομαι με τη χαρά σου, και νιώθω ότι αυτή η χαρά είναι που έχει και τη μεγαλύτερη αξία :)

    Καλή βδομάδα σου εύχομαι!! με χαρά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη συγκίνηση και ευθύνη από τα λόγια σου Ειρήνη μου. Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη! Δεν έχω λόγια. Σε τυχόν επιλογή σου για την αγορά του e-book είμαι στη διάθεσή σου να επεξηγήσω (υπάρχει και ειδική σελίδα εδώ με αναλυτικές οδηγίες).
      Να είσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ μου δεν έχω διαβάσει ακόμα e-book δεν ξέρω πως είναι ..για μένα η έντυπη μορφή ενός βιβλίου όπως το λες είναι αξεπέραστη.. αλλά η τεχνολογία κάνει άλματα..και εμείς θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε για πολλούς λόγους..
    Σου εύχομαι καλοτάξιδο στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου..
    Να περνας όμορφα με τόσες όμορφα ενασχολήσεις..καλή εβδομάδα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου καλησπέρα σου. Κρατώ όμορφα τις ζεστές σου ευχές γιατί ξέρω ότι είναι βγαλμένες απ την καρδιά σου. Και σε ευχαριστώ πολύ ειλικρινά. Να ευχηθώ ότι όμορφο και σε σένα και σε όλους μας.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή