H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Covid-19: Από την τρομολαγνεία στην απάθεια της ανοσίας της αγέλης

Συνήθως δεν το κάνω αλλά οι καταστάσεις και η σοβαρότητα είναι τέτοια που επιβάλλεται!
"Καθαρά" πολιτικά άρθρα δεν αναρτώ στο "ΗΔΥΠΟΤΟΝ" αλλά οι συνθήκες που ζούμε και αντιμετωπιζόμαστε από την πολιτεία και το σύστημα είναι τέτοιες που θα το κάνω. 

Μεταφέρω λοιπόν και εδώ, αυτούσιο, άρθρο που έγραψα στο blog μου κοινωνικού-πολιτικού προβληματισμού https://kokkino-diktio.blogspot.com/2020/06/covid19-thoughts.html

"Από την τρομολαγνεία στην απάθεια της ανοσίας της αγέλης"

Θα θυμάστε αγαπητοί φίλοι και φίλες την περίοδο έναρξης της καραντίνας για την πανδημία του κορονοϊού στην πατρίδα μας κάπου εκεί στην αρχή της Άνοιξης του 2020.

Μήπως να θυμίσουμε τα χαρακτηριστικά με τα οποία η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αντιμετώπιζε το θέμα; Για πάμε να τα φέρουμε λίγο στη μνήμη μας;



  1. Καθημερινή συνέντευξη τύπου με την ανακοίνωση των κρουσμάτων παγκόσμια και εγχώρια.
  2. Πολλαπλές καθημερινές πολύωρες εκπομπές στα ΜΜΕ με ...αναλύσεις επί αναλύσεων.
  3. Καθημερινή ανάρτηση του παγκόσμιου πίνακα κρουσμάτων (John Hopkins university dashboard) σε όλα τα συστημικά sites.
  4. Στοχοποίση κάθε απόπειρας κοινωνικής εκδήλωσης εκείνων των ημερών σχετικές με συνδικαλιστικά θέματα και συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. (Θυμάστε πως αντιμετωπίστηκε η τέλεια οργανωμένη Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ και οι συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών έξω από τα νοσοκομεία)
  5. Επιστράτευση ακόμα και παραποιημένων πλάνων στην τηλεόραση από δήθεν συγκέντρωση πλήθους σε πλατείες και πάρκα για να καλλιεργηθεί κλίμα τρόμου και κοινωνικού αποκλεισμού.
Μπορώ να σας θυμίσω άπειρες τέτοιες πρακτικές που είχαν ένα στόχο:
Την καλλιέργεια κλίματος τρόμου, φοβίας, πανικού και εγκλεισμού στην κοινωνία.
Απώτερος στόχος: Να γίνουν δεκτά όλα εκείνα τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης του εισοδήματος αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

Τι συμβαίνει σήμερα;

Πού πήγαν όλες αυτές οι ημερήσιες ανακοινώσεις πορείας της επιδημίας; Με το ζόρι δίνεται μια έντυπη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ των ημερήσιων κρουσμάτων, η οποία καταχωνιάζεται κάπου στα αζήτητα των καναλιών και των sites.
Οι εκπομπές καταργήθηκαν. Οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί και περσόνες που μας βομβάρδιζαν με ειδήσεις και τρόμο εξαφανίστηκαν. 
Τα σύνορα ανοίγουν χύδην.

Μήπως η επιδημία περιορίστηκε; Φυσικά ΟΧΙ! Μια ματιά στα καθημερινά κρούσματα και στις καμπύλες να ρίξει κανείς φτάνει να καταλάβει ότι η επιδημία είναι ΠΑΡΟΥΣΑ και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο! Και έπεται και το κύμα των ...τουριστών!

Τα μόνα που δεν έφυγαν είναι τα μέτρα εξαθλίωσης που ισοπέδωσαν το εισόδημα των μισθωτών, που απογείωσαν την ανεργία, που διέλυσαν κατεκτημένα δικαιώματα και συμβάσεις.

Και, το σπουδαιότερο! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη βουλή ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ για φασιστικοποίηση στο θέμα των διαδηλώσεων. Και εξοπλίζει την Αστυνομία με υλικό καταστολής. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ για το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ; (Εμείς είμαστε υποψιασμένοι αλλά το λέμε για τους ....περιδιαβαίνοντες την ...νιρβάνα)

Είναι φανερό ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε να γίνει ....Αγγλία! Αυτά που έκανε ο Τζόνσον και το Τραμπ τα φέρνει τώρα εδώ. 
Έκανε τη "δουλειά" της με την τρομολαγνεία και το φόβο και τώρα, μπροστά στα ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ σαλπίζει πανηγυρική υποχώρηση εγκαταλείποντας τα πάντα στη λογική της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ της ΑΓΕΛΗΣ.

Το θέμα είναι σοβαρότατο και θα το συναντήσουμε μπροστά μας στους αμέσως επόμενους μήνες όπου κάθε μέτρο προστασίας σε πτήσεις και κοινωνικούς χώρους θα σταματήσει και από εκεί επαφιόμαστε τη θεά ....τύχη.

Κάθε πολίτης και σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του από τον τρόπο που η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει την κοινωνία, δίκην πειραματόζωου για εκτρωματικές επιλογές..

Το Φθινόπωρο αναμένεται καυτό στο κοινωνικό πεδίο και δεν βλέπω οι γκαζοντενεκέδες με τις γλάστρες του Μπακογιάννη να προσφέρουν ...δροσιά.


22 σχόλια:

  1. Πολύ καλά έκανες και αναδημοσιεύεις αυτό το άρθρο σου κι εδώ, Γιάννη. Οι συνθήκες είναι όπως ακριβώς τις περιγράφεις στο ψύχραιμο και δημοσιογραφικής ακρίβειας κείμενό σου. Συνυπογράφω κάθε σου λέξη και συμμερίζομαι τις αγωνίες σου για όσα μας περιμένουν. Πέρα απ' τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι χρέος μας να βρεθούμε απέναντι σ' αυτές τις πρακτικές των "γκαζοντενεκέδων".
    Ελπίζοντας και σε επόμενη αντίστοιχη αρθρογραφία σου, στέλνω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα.
      Πιστεύω ότι οι επιμέρους πολιτικές απόψεις δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τα αριθμητικά δεδομένα και την απάθεια της κυβέρνησης. Ξέρει τι συμβαίνει και ενσυνείδητα λειτουργεί έτσι με συγκεκριμένο σκοπό.
      Έχουμε πολλά μπροστά μας να δούμε.
      Ίσως καθιερώσω μια τέτοια στήλη και εδώ Μαρία μου τέτοιων θεμάτων, θα το δω.
      Προς το παρόν σε ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα και την ειλικρίνεια του διαλόγου.

      Διαγραφή
  2. Περιμένεις το Φθινόπωρο καυτό;;;;; Όπως περιμέναμε την εποχή των Μνημονίων; Περίμενε αλλά μην απογοητευτείς αν δεν δεις κάτι σημαντικό να γίνεται.
    Πάμε τώρα στο θέμα σου. Πρώτα από όλα συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε σε εγγρήγορση και να έχουμε το νου μας. Πολλά θα γίνουν αντιλαϊκά όπως ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια αν το πρόσεξες.
    Απλά συνεχίζονται και από εκείνους που έχουν την πατρότητα του αντιλαϊκού, σωστά;
    Στο θέμα του ιου...χμ διαφωνώ γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη. Μη συγκρίνεις την εποχή του εγκλεισμού με την τωρινή εποχή. Άλλα κρούσματα, άλλες συνθήκες. Περιοχές που εστιάζονται τα κρούσματα μπαίνουν σε καραντίνα. Τα σκόρπια είναι λίγα όπως και οι θάνατοι και οι εντατικές κλίνες.
    Να μην ανοίξει ο τουρισμός υποστηρίζεις. Εστιάζεις στους μεγαλοξενοδόχους. Εγώ όμως εστιάζω στους χιλιάδες εργαζόμενους αν δεν ανοίξει έστω και αυτός ο τουρισμός που θα είναι ΄-όλοι λένε-πολύ μικρότερος από άλλες χρονιές.
    Ξέρεις ότι περιοχές της χώρας μας ειδικά τα νησιά μας κατά 90% οφείλουν τα έσοδά τους στον τουρισμό; Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Και δεν είναι λίγοι για να αναλάβει το κράτος με επιδόματα κλπ ακόμη και να είχε χρήματα και να ήθελε να αναλάβει. Οκ;
    Το πρόβλημα έγκειται στις κυβερνήσεις της χώρας μας που ανήγαγαν τον τουρισμό σε βιομηχανία. Ενώ για να ευημερίσει ο τουρισμός γενικά, χρειάζεται οικονομία των τουριστών ευρωστη, χρειάζεται ειρήνη, ασφάλεια,υγεία της χώρας υποδοχής. Αλλιώς ο τουρισμός είναι αρνητικό εισόδημα. Λάθος λοιπόν. Μέγιστο. Ναι στον τουρισμό αλλά όχι και βιομηχανία που θα στηρίζεται ακόμη και το κράτος ολόκληρο στα έσοδά του. Βουλιάξανε τις βιομηχανίες και ανθήσανε τα ''γκαρσόνια της Ευρώπης''. Ας προσέχαμε. Ας αντιδρούσαμε τότε. Καλά να πάθουμε όπως και τώρα αν εφησυχασουμε
    Αυτά...πολυλόγησα αλλά τα είπα!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα βαρύτερης σημασίας τα θέματα που βάζεις Άννα μου!
      -Ο τουρισμός δεν εγγυάται την ανάπτυξη καμίας χώρας καθώς αποτελεί τον πλέον ασταθή κλάδο της οικονομίας. Και δεν έχει παραγωγική βάση.
      -Σίγουρα ανησυχώ για την επιβίωση των μικρών τουριστικών μονάδων. Αν και τόσα χρόνια λειτουργούσαν στη λογική "να βγάλουμε σε 3 μήνες όσα μας λείπουν ...12".
      -Οφείλει κάθε πολιτεία και συνεπώς η δική μας να επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους σε ΚΑΘΕ επισκέπτη από το εξωτερικό. Με εξέταση σε ΟΛΟΥΣ την ώρα της άφιξης. Και ας φτάσουν οι ουρές στα αεροδρόμια στα 2 χιλιόμετρα. Έτσι συμπεριφέρονται και στους έλληνες στην Δανία οι ιθύνοντες γιατί δεν εμπιστεύονται τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα. (Μου το έλεγε φίλος επισκέπτης).
      -Θέλαμε Ε.Ε. για να γίνουμε "γκαρσόνια της Ευρώπης" και διαλύσαμε τα εργοστάσιά μας. Τώρα περαστικά μας.
      Νιώθω να είμαστε συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος.
      Έχουμε να δούμε πολλά Άννα μου.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
    2. Α...Πολυλόγησα αλλά ως φαίνεται δεν τα είπα όλα. Μην σας τρομάζουν οι αντιλαϊκοί νόμοι για τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Τα ΜΑΤ πάντα θα είναι απέναντι σε διαδηλωτές και πάντα οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες θα κρίνονται παράνομες όπως και πριν. Τι εμποδίζει τον εργαζόμενο να διαμαρτυρηθεί;
      Όσο για τα πλάνα τα παραποιημένα σε πλατείες, μην ακους σάιτ και άλλα διάφορα. Δεν ξέρω και πού αναφέρεσαι αλλά στην Αγία Παρασκευή που έχω φίλες επιβεβαίωσαν των συγκεντρώσεων το αληθές.
      Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι είναι αυτό που λες για το υλικό καταστολής; Για πες μας λεπτομέρειες γιατί δεν το έχω ακούσει.
      Επίσης να σε παρηγορήσω ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν καταπατήθηκαν τώρα με αφορμή τον εγκλεισμό. Μόνο απολύσεις έγιναν και δεν νομίζω ότι μας εγκλώβισαν αδίκως εντός των οικιών μας για να μας απολύσουν...μπορούν ανα πάσα στιγμή. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια δυστυχώς!!

      Διαγραφή
    3. Προσπαθώ να προσθέσω κάποιες πληροφορίες Άννα μου, όπως ρωτάς:
      1) Η συμμετοχή σε διαδήλωση που η αστυνομία, και όχι ο εισαγγελέας όπως μέχρι τώρα, κρίνει "παράνομη", μετατρέπεται σε ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ (Καταλαβαίνεις που παραπέμπει αυτό)
      2) Τα μονταρισμένα πλάνα δήθεν με πολυκοσμία αφορούσαν τα περίφημα πλάνα στην παραλία Θεσσαλονίκης λίγο πριν την καραντίνα, που οδήγησαν στο κλείσιμό της αλλά και σε πλάνα σε παραλίες δήθεν με 100άδες κόσμο. Τότε αυτά λειτούργησαν ως "λαγοί" για να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη.
      3) Η Αστυνομία έκανε την "παραγγελία του αιώνα" σε υλικό καταστολής, χημικά, ασπίδες, γκλομπς, κλπ κλπ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
      4) Ναι τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν διαλυθεί στην μετά μνημόνιο εποχή αλλά τώρα επί καραντίνας καταργήθηκαν συλλογικές συμβάσεις, καταργήθηκαν όρια απόλυσης, επιβλήθηκε μείωση μισθού κατά 40% σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που "επλήγησαν" από την καραντίνα, με μονομερή ενέργεια του εργοδότη.

      Θα έχουμε αρκετά να δούμε στη συνέχεια. Αν κρίνω από τα σχόλια στα social media ο κόσμος σιγοβράζει και μια σπίθα μπορεί να μας κάνει ....Μιννεάπολη.

      Ευχαριστώ Άννα μου για τη διάθεση συμμετοχής ναι;

      Διαγραφή
  3. Την Καλημέρα μου Γιάννη.
    Άρθρο προβληματισμού και το χαίρομαι, χρειάζονται κι αυτά, να είσαι σίγουρος.
    Επί της ουσίας. Άποψη μου είναι ότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο, εξαιτίας του κορονοϊού, ήταν απαραίτητα για να μην έχουμε τα τραγικά φαινόμενα, τύπου Ιταλίας κλπ. Ειδικά όμως για να μην καταρρεύσει από την πρώτη στιγμή, ένα σύστημα υγείας, που επί 10 χρόνια αφέθηκε δίχως μόνιμο προσωπικό, δίχως καν επαρκές προσωπικό, δίχως ΜΕΘ. Ακόμα και τώρα, μετά τα έκτακτα μέτρα, οι γιατροί που διορίστηκαν είναι ελάχιστοι, μπροστά στις πραγματικές ανάγκες του συστήματος.
    Ο τουρισμός είναι αναγκαίος για την χώρα μας, αποτελεί την βαριά οικονομία της, όσα αρνητικά κι αν επιφέρει στην χώρα μας, αυτή είναι η πραγματικότητα. Σίγουρα από το φθινόπωρο και μετά θα παρουσιαστούν έντονα προβλήματα επιβίωσης, σε κλάδους όπως για παράδειγμα των υπαλλήλων που δουλεύουν στον τουρισμό ή σε μικροεπιχειρηματίες του κλάδου.
    Ο νόμος για τις διαδηλώσεις, βρίσκει σε συμφωνία την μεγάλη μερίδα του κόσμου, ειδικά αυτών που κινούνται στο κέντρο των πόλεων, που αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί μια πορεία 100 ανθρώπων πρέπει να κλείνει όλον τον δρόμο. Να είσαι σίγουρος, αν υπάρξουν μαζικές πορείες, κανένας δεν μπορεί να τις σταματήσει. Αν θα αντιδράσει ο κόσμος στις δύσκολες καταστάσεις του επόμενου χειμώνα; Νομίζω όχι!
    Είμαστε στη φάση, που ο αστικός κόσμος ξέρει να αμύνεται.
    όση φτώχεια και αν υπάρξει, θα βρει τον τρόπο να τους απαλύνει, για να βγάλουν τον χειμώνα, δίνοντας τους ελπίδες για το 21.....
    Νάσαι καλά, φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα πάρω ένα προς ένα με μερικές επισημάνσεις Βασίλη μου:
      1) Ορθά ήταν τα μέτρα καραντίνας στην πρώτη περίοδο της πανδημίας
      2) Ουδέποτε έγιναν οι προσλήψεις που αναγγέλθηκαν για ...2000 νοσηλευτικό προσωπικό. Οι νοσοκομειακοί παραμένουν έκθετοι και ακάλυπτη
      3) Το σύστημα υγείας είναι καθρέφτης κάθε οργανωμένης πολιτείας. Αν δεν το έχεις δεν υπάρχεις.
      4) Ο Τουρισμός δεν είναι βαριά βιομηχανία. Είναι εποχιακός κλάδος χωρίς μεγάλη προστιθέμενη αξία στην παραγωγή. Το ότι για την Ελλάδα είναι το ...μοναδικό της "θέαμα" που έχει να παρουσιάσει αποτελεί χρεοκοπία μιας ολάκερης "ανάπτυξης" και των μοντέλων που ακολουθήθηκαν με εγκληματικές συνέπειες για την ίδια την ύπαρξη του λαού μας. Δες δίπλα την Τουρκία πόσο βάθυνε το χάσμα μεταξύ μας.
      4) Να είσαι σίγουρος Βασίλη μου ότι το έκτρωμα για την κατάργηση των διαδηλώσεων, δεν αφορά μικρές ομάδες που διαδηλώνουν στα αστικά κέντρα. Αφορά τον όγκο του λαού που θα βγει στο δρόμο σε λίγο καιρό γιατί δεν θα έχει να επιβιώσει. Και εδώ η κυβέρνηση θέλει να ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ! Και φυσικά αναλαμβάνει στο 100% την ευθύνη. Ουδείς προτίθεται να τον σεβαστεί.

      Σίγουρα ο αστικός κόσμος ξέρει να αμύνεται. Άλλωστε αυτό ακριβώς το οπλοστάσιο ετοιμάζει. Αυτό που ξέρει. Τον εκφασισμό της ζωής. Παραλλαγή του είναι ο φασισμός, τον ξέρει, τον έχει δουλέψει. Όμως αγαπητέ φίλε, πες μου στην ιστορία ένας τύραννος ή μια αυτοκρατορία που επέζησε των "βαρβάρων". Μία!

      Απόλαυσα την κουβέντα μαζί σου δάσκαλε και φίλε και το ξέρεις. Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Αντιμέτωποι (για άλλη μια φορά) με τις αλήθειες, την έλλειψη ευθύνης (ατομική και συλλογική) την έλλειψη αλληλεγγύης, της εξαχρείωσης μιας παρακμιακής εποχής που δίνει την εικόνα μιας κίβδηλης προόδου, μιας σάπιας κοινωνίας με προδιαγεγραμμένες θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Αντιμέτωποι με ερωτηματικά και ακραίες αντιθέσεις, με αγωνίες, για το τι, το πώς, το πότε.
    Συζητήσεις και ενημερώσεις από ψεκασμένα κανάλια για την Ελλάδα με την εντυπωσιακή, αξιοζήλευτη πορεία και την ηγεσία που αν δεν ήταν «αυτή» θα θρηνούσαμε θύματα λες και θύματα είναι μόνο όσοι πεθαίνουν απ’ τον ιό. Και ακούω όλο και πιο συχνά με εκείνο το ηλίθιο χαμόγελο, που δεν μπορεί να το αντέξει το στομάχι μου, τη λέξη Δημοκρατία...η Δημοκρατία μας...λένε και μου ‘ρχετε να ξεράσω, να ουρλιάξω, να πετάξω την παντόφλα στην τηλεόραση (μετά θα πρέπει να πάρω καινούργια και που καιρός για τέτοια τώρα) Έλεος!
    Η κουλτούρα, τα δικαιώματα, η ελεύθερη βούληση, οι αγώνες του εργαζόμενου, τα ξενύχτια του πτυχιούχου, τα καταστήματα με λουκέτα, όλα θύματα της πανδημίας, της χειραγώγησης των υπηκόων, της ψηφιακής επιτήρησης των κινητών, των πιστωτικών καρτών, των….των….των.
    Ας το πάρουμε χαμπάρι, ναι υπάρχει ο ιός, κατασκευασμένος, ελεγχόμενος, σε ένα πλανήτη γερασμένο, όμως ο καινούργιος μεσαίωνας που μας επιβάλλουν θα είναι τεχνολογικός και θυμίζει το «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις φωνάζαμε ζήτω και γεια»
    Γιάννη μου...να με συμπαθάς θα έγραφα κι άλλα, αλλά βιάζομαι, λέω να πάρω το ποδήλατο για μια υπέροχη ποδηλατάδα στο κέντρο.
    Όχι τίποτ' άλλο αλλά τα πλήρωσα (και χοντρά) ρε γαμώτο!
    Φιλιά και καλό μήνα (αν τον βγάλουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου να ξεκινήσω από τα αισιόδοξα. Ποδήλατο! Πόσο χαίρομαι! Να με πάρεις παρέα! Ξέρεις την υστερία μου με το ποδήλατο. Να το βάλεις στη ζωή σου, είναι ανάσα ζωής.

      Στα υπόλοιπα. Όταν οι αστοί μιλάνε για δημοκρατία Αννίκα μου ο λαός "κουμπώνεται". Και μαζεύει τις πληγές του. Γιατί η δημοκρατία των αστών φτάνει εκεί που είναι οι καταθέσεις τους στις τράπεζες. Μέχρι εκεί.
      Έχουμε να δούμε πολλά καλή μου φίλη.
      Και θα πω αυτό που λέω και στο Βασίλη.
      Καμία αυτοκρατορία δεν επέζησε των "βαρβάρων". Υπό του ..."όχλου" κατελήθη εν μέσω αίματος!

      Καλησπέρα καλή μου φίλη. Ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή
  5. Γιάννη, πολύ χαίρομαι που έκανες εδώ αυτή την ανάρτηση και θα σου πρότεινα να το κάνεις πιο συχνά. Η πανδημία είναι η αφορμή που μια χαρά τους έκατσε να διαλύσουν οτι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν μέχρι τώρα στον εργασιακό τομέα κι όχι μόνο. Την καλημέρα μου καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες μερικές φορές Ειρήνη ότι ο "Δούρειος ίππος" μπορεί να είναι ακόμα και η ίδια η φύση σαν την εκμεταλλευτεί η εξουσία τους.
      Εκείνοι τη δουλειά τους την κάνουν τέλεια και βλέπουν μπροστά 100 χρόνια. Ο Λαός ακόμα είναι κρεμασμένος στην ψεκασμένη προπαγάνδα.
      Θα το κάνω Ειρήνη μου ναι. Θα το κάνω. Να συνεχίσω τέτοια στήλη εδώ.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
    Τα ίδια - πάνω κάτω - πιστεύω και εγώ.
    Απο παλαιά χρόνια, στο φόβο ποντάρουν και κερδίζουν.

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κική μου,
      τι να πω βρε κορίτσι μου; Εντάξει, σεβαστός ο φόβος σαν συναίσθημα. Αλλά όχι να πάμε και στο ...σύνδρομο της Στοκχόλμης!
      Να προσέχεις κοπέλα μου, να περνάς όμορφο καλοκαίρι. Φιλιά και ευχαριστώ που είσαι εδώ.

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι Γιάννη μου, για το άρθρο σου, αν μπορεί κανείς να χαρεί όταν αντικρίζει πού μας οδήγησε παγκοσμίως μια γρίπη... δεν θα επεκταθώ γιατί κρατώ τις απόψεις μου και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την "άψογα" οργανωμένη, στοχευμένη πτώχευση και αστυνόμευση παγκοσμίως της μεσαία τάξης και αυτό μήνες νωρίτερα...
    Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα, συνεχίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι ή χρησιμοποιούμε το μοναδικό μας όπλο που είναι η πληροφόρηση (από ξένα site) και το ξεσκέπασμα του τεράστιου ψέματος των "ηγετών";
    Όταν είμαστε συνειδητοί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και έτσι εξοικονομούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να μη πέσουμε σε ύπνωση!
    Πολλά ΑΦιλιά δυναμικά και πάντα καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λες Στεφανία μου, διατηρούμε τις κεραίες μας ανοιχτές. Κύρια σε πηγές που έχουν μια όποια σοβαρότητα και δεν είναι τόσο ελεγχόμενες και χειραγωγημένες.
      Κρατάμε το φόβο και τον πανικό μακριά. Παραμένουμε ενεργοί.
      Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη. Σε ευχαριστώ για την κατάθεση των σκέψεών σου.

      Διαγραφή
  8. Η εξουσία είναι γλυκιά και δεν αφήνουν εύκολα την καρέκλα της οι εκάστοτε που κάθονται επάνω της..και για όλα αυτά που συμβαίνουν είμαστε υπεύθυνοι όσοι ψηφίζουμε για να ανεβούν επάνω στο σβέρκο μας.. τους το έχουμε επιτρέψει εμείς....δυστυχώς φίλε..ας κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα..
    Οταν φύγει η δική μας η γενιά...ίσως τα νέα παιδιά που θα πάρουν την σκυτάλη στα χέρια τους να δουν το μέλλον τους με άλλα μάτια.. και κάνουν αυτόν το κόσμο καλύτερο..με πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και όχι δουλείας γιατί εμείς τα έχουμε κάνει....να μην πω τι.... συγνώμη για τον ανεβασμένο τόνο..!!!
    Καλο βράδυ🌙 να έχεις και καλό μήνα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ανεβασμένος τόνος σου Ρούλα μου είναι απόλυτα σεβαστός, δεκτός και κατανοητός με όλα τούτα που υποφέρουμε.
      Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο θέμα γενιάς η χειραγώγηση των πραγμάτων και το παραμύθιασμά μας. Είναι θέμα αν έχουμε διάθεση να το ψάξουμε, αν έχουμε διάθεση να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Έχουμε πολλά να κάνουμε και να δούμε τελικά τι θα καταφέρουμε.
      Καλησπέρα αγαπημένη μου φίλη.

      Διαγραφή
  9. Ό,τι και αν συμβεί μπορεί να αντιμετωπιστεί.
    Επίσης η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς στο κόσμο όλο και η θετική της αύρα πάντα μα πάντα έδινε την απλή εξής οδηγία "πρέπει λίγο να χαρούμε".
    Ο Έλληνας συμμορφώνεται μόνο όταν γουστάρει, κατεβαίνει σε διαδηλώσεις όταν γουστάρει, δουλεύει όσο γουστάρει, και μπορεί να κάνει τα πάντα όταν γουστάρει. Δεν υπάρχει περίπτωση κανένα πολιτικό κόμμα να καταλάβει τι σημαίνει η λέξη "γουστάρω"!
    Ειδικά λοιπόν σε όποια κόμματα προσπαθούν να χειραγωγούν μάζες έχω να πω μπαααα δεν θα τα καταφέρουν ποτέ με τους Έλληνες.
    Αυτά τα άσχετα αφήνω εδώ στο κουτάκι μου και φεύγω :)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ με σεβασμό τα "άσχετά" σου Μάνια μου καθώς λες. Εγώ τα θεωρώ σκέψεις σου και ως τέτοιες τις σέβομαι άσχετα αν με κάποιες διαφωνώ.
      Ναι, το να κάνεις κάτι επειδή "γουστάρεις" είναι όμορφο. Προϋποθέτει όμως κάτι σοβαρό. Ότι ο πολίτης έχει αυτογνωσία για το αν αυτό που γουστάρει δεν είναι καταστροφικό.
      Αλλά το θέμα είναι η οργανωμένη πολιτεία. Εκείνη δίνει το στίγμα αυτήν την εποχή. Και το στίγμα της μυρίζει κάτι από την δεκαετία 1960-70.
      Οψόμεθα.
      Στέλνω φιλιά εκεί.

      Διαγραφή
  10. Να πω ότι δεν τα σκέφτομαι όλα αυτά μήνες τώρα;
    Τα σκέφτομαι και φοβάμαι φίλε Γιάννη.
    Μέχρι πέρισυ έλεγα, ότι μας τα πήραν όλα, αλλά τον ήλιο μας δεν θα καταφέρουν να τον πάρουν.
    Τί ήθελα και τό'λεγα;
    Αν μας κρατήσουν μέσα στα σπίτια μας, πάει κι ο ήλιος μας.
    Σ αυτό που ελπίζω είναι ότι μόλις ζοριστούμε, γινόμαστε όλοι μια γροθιά και ξεσηκωνόμαστε.
    Άντε να δούμε πότε θα το κάνουμε;
    Καλή δύναμη φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ την αισιόδοξη και την αγωνιστική σου ματιά Ρένα μου. Φως ελπίδας και μήνυμα αντίστασης. Μου αρέσει. Είναι γεμάτο ζωή. Ευχαριστώ Ρένα μου για την κατάθεση της άποψή σου. Έχουμε κοινές ανάσες.
      Καλησπέρα Ρένα μου.

      Διαγραφή