H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Bloggers Talking Challenge #2 Σας παρουσιάζω τον Βασίλη Διακοβασίλη από το Blog: "Του μυαλού τα γυρίσματα"



Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,
ξέρουμε ήδη όλοι για το καινούργιο δικτυακό δρώμενο στην bloggo-γειτονιά μας θαρρώ.


Η Κατερίνα μας, στο προσωπικό της ιστολόγιο, όπως αναφέρω στον παραπάνω σύνδεσμο, είχε την έμπνευση και ξεκίνησε ένα ακόμα όμορφο και διαδραστικό δικτυακό δρώμενο.
Ένα "γαϊτανάκι" διαδοχικών παρουσιάσεων φίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Bloggers.
Μέσα από μια μικρή σύντομη συνέντευξη, στην οποία έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε κάποια δοσμένα ερωτήματα παρουσίασης.

Έτσι μας έχει δοθεί μια ακόμα ευκαιρία να ανοίξουμε περαιτέρω τις καρδιές μας και να γνωριστούμε καλύτερα. Ήδη γνώριμοι αλλά και καινούργιοι.

Συνεχίζοντας αυτήν την γόνιμη παρουσίαση λοιπόν, σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή να φιλοξενώ εδώ στο "Ηδύποτον" έναν παλιό και αγαπητό φίλο και blogger από την παλιά εκείνη γειτονιά του "pathfinder". Ο λόγος στον ίδιον λοιπόν!

Βασίλειος Διακοβασίλης





Ποια είναι η ιστορία του blog μου; 

Ναι! Λοιπόν ξεκίνησε  το 2007, εκεί στην όμορφη blogo-γειτονιά του pathfinder, με τίτλο «Του μυαλού τα γυρίσματα» και συνεχίζετε μέχρι και σήμερα, με περιόδους έντονης παρουσίας αλλά και απουσίας, με συνεχείς αναπροσαρμογές ως προς τη θεματολογία, κυρίως πια γράφω όταν αισθάνομαι έντονα ότι έχω να πω κάτι.  Το σημείο καμπής αποτέλεσε ο Μάρτης του 2018, όταν κλείνει το Pathfinder και ασθμαίνοντας μαζί με άλλους αγαπημένους φίλους, τρέχαμε να ξαναστήσουμε τη γειτονιά μας, μέσα από το  blogger. Με μια σταθερή ομάδα φίλων συνεχίσαμε, πρόσθεσα και νέους φίλους, κάποιους τους έχασα στη διαδρομή αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ. Όλο και πιο δύσκολα ομολογώ, βλέπεις οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες (δες facebook) μας κλέβουν ολοένα και περισσότερο το χρόνο, τις ιδέες… τη δόξα 😊 . 

Πέντε τυχαία πράγματα που θα ήθελα να μάθετε για μένα…   

Κι εδώ αρχίζει η ενδοσκόπηση: 

1. Γεννήθηκα στην Αυστραλία, μεγάλωσα στην Κάρπαθο, σπούδασα στο Ηράκλειο, παντρεύτηκα και ζω στις Σέρρες.  

2. Μετά από 37 διδακτικές χρονιές υπηρετώντας ως δάσκαλος, συνταξιοδοτούμαι φέτος. Ανάμικτα τα συναισθήματα. Ικανοποιημένος γι΄ αυτά που μπόρεσα να κάνω, λυπημένος που τελειώνει το ταξίδι αυτό. 

3. Γράφω και διαβάζω, έχω εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων, η γραφή  με βοηθάει να βάζω σε μια τάξη τα συναισθήματα μου.  

4. Ζω ανάμεσα στις μνήμες από το νησί που μεγάλωσα και την πραγματικότητα της νέας μου πατρίδας. Δεν τα βάζω στη ζυγαριά.  

5. Μου αρέσουν τα ταξίδια, μικρά ή μεγάλα, πολλά τα ονειρεύομαι, κάποια μπορώ και τα πραγματοποιώ. 

Ένα τραγούδι που μου δίνει δύναμη: 

Αν και από τα φοιτητικά μου μου χρόνια είμαι του έντεχνου, το τραγούδι που μου δίνει δύναμη, ακόμα και σήμερα, είναι το «Stairway to heaven» των Led Zeppelin. Με παραπέμπει στα χρόνια της οργισμένης εφηβείας, τότε που όλα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε, τότε που όλος ο κόσμος μας ανήκε!

Τι σε ενοχλεί στο διαδίκτυο;  

Αυτό που με ενοχλεί πολύ, είναι η απίστευτη αποδοχή κάθε είδους βλακείας, που γράφεται από κάποιους που νομίζουν ότι είναι οι πεφωτισμένοι που κατέχουν την αλήθεια που κάποιοι καταχθόνιοι μας κρύβουν. Με λογικοφανείς προτάσεις σε μια αλληλουχία τερατολογιών, φτιάχνουν ένα όμορφο παραμύθι. Ωραίο ανάγνωσμα μεν, παραμύθι όμως. Με ενοχλεί να βλέπω συμπολίτες μου, να ενστερνίζονται με πάθος, όλες αυτές τις ανοησίες.  Τέλος, με ενοχλεί ο χυδαίος και εξυβριστικός λόγος, γεμάτος μίσος, εναντίον όποιου βρίσκεται απέναντι. 

Γεγονότα που σε «διαμόρφωσαν» στον άνθρωπο που είσαι τώρα:   

Στην παιδική μου ζωή, όταν μετακόμισα με την οικογένεια μου από μία σύγχρονη πόλη του εξωτερικού σε ένα μικρό, ορεινό, νησιωτικό χωριό της Ελλάδας, της δεκαετίας του 70. Τότε έμαθα να προσαρμόζομαι με οποιοδήποτε τίμημα, υπό οποιεσδήποτε καταστάσεις. Στην ενήλικη ζωή μου, μια σειρά ταξιδιών μου στο Άγιο Όρος, που με βοήθησαν να απαλλαγώ από την οργή και τις ανασφάλειες, που έκρυβα μέσα μου. Με ρωτάνε αν βρήκα τον φωτισμένο πατέρα, θα έλεγα όχι, αλλά πήγα με ανοιχτό μυαλό κα υπήρχαν πολλά εκεί που με περίμεναν.

Αγαπημένες συνήθειες μου:    

Το διάβασμα, να βλέπω κάποιες ταινίες ή σειρές στην τηλεόραση ( όχι δεν είμαι φανατικός της τηλεόρασης, αλλά η κρατική τηλεόραση βάζει καλές ταινίες ), το γράψιμο, η ασχολία με τον κήπο και το σπίτι όλη την καλοκαιρινή σεζόν, το χουζούρεμα στην παραλία, και πάλι το καλοκαίρι… αγωνιώ για το πως θα γίνει αυτό φέτος.

Καλοκαιρινός προορισμός: 

Κάποτε ήταν το νησί μου, μα τα τελευταία χρόνια όχι πια. Η μεγάλη απόσταση, ο χρόνος μετάβασης και το κόστος κάνουν το ταξίδι απαγορευτικό. μα κυρίως αυτό που μου το απαγορεύει είναι η άκρατη και απρογραμμάτιστη τουριστική ανάπτυξη του, που με κουράζει αντί να μου δίνει πίσω όλες τις όμορφες μνήμες που έχω από εκείνο. Έτσι, ο σταθερός καλοκαιρινός προορισμός, είναι πια, οι Αμμόλοφοι της Καβάλας. Υπέροχη παραλία και θάλασσα, τυχερός που είναι κοντά μου.

Λόγοι για να μην χάσεις το χαμόγελο σου: 

Όποια δυσκολία και αν περνάς, όποια ασχήμια κι αν μαυρίζει τη ζωή σου, πάντα θα ακολουθήσουν  οι όμορφες, μικρές στιγμές, που θα σου χαρίσουν λίγη χαρά, που θα φέρουν το χαμόγελο ξανά στο πρόσωπο σου. Η ζωή μας είναι στιγμές. Όμορφες και άσχημες. Έστω κι αν οι όμορφες περνούν γρήγορα έχουν τη δύναμη να σου αποδεικνύουν, πόσο όμορφη είναι η ζωή μας.

Κλείνοντας την συνέντευξή μου αυτή λοιπόν, παραδίδω την σκυτάλη της παρουσίασης στην επόμενη φίλη, που δεν είναι άλλη από την

Μάνια 

με το blog της "Καληνύχτα"



Κλείνοντας και εγώ με τη σειρά μου, θέλω να ευχαριστήσω το Βασίλη για την ευγένεια και τη ζεστασιά του να αποδεχτεί την πρόσκλησή μου. Να του ευχηθώ τα καλύτερα και να καλέσω με τη σειρά μου το "σκανδαλιάρικο ξωτικό", τη Μάνια μας, στη συνέχεια.
Φυσικά τη δική της συνέντευξη θα την διαβάσετε στο blog του Βασίλη.

Καλή συνέχεια καλοκαιριού.



37 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Βασίλη. Χαίρομαι που σε γνωρίζω λίγο παραπάνω. Εύχομαι καλή προσαρμογή στη μετά τη σύνταξη ζωή.
    Ναι η ζωή είναι στιγμές καλές ή άσχημες αλλά αυτή είναι η ζωή μας.
    Ευχαριστούμε Γιάννη που φιλοξένησες έναν αξιόλογο φίλο
    Καλή συνέχεια και στους δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς Άννα μου για την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία σου κοντά μας. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Αννα,χαίρομαι για το δρώμενο αυτό, έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλο.
      Την Καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη παρουσίαση, Γιάννη μου! Χαίρομαι που σε γνωριζω, Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Ειρήνη μου! Είναι καλό να γνωρίζουμε εξαίρετους φίλους εδώ. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ χαίρομαι, που μπορώ να σε παρακολουθώ!
      Την Καλημέρα μου!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Γιάννη μου!
    Πολύ ωραία η παρουσίασή σου και χαίρομαι γιά όσα έμαθα σχετικά μέ τόν Βασίλη! Καλή συνέχεια καί καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα καλησπέρα καλή μας φίλη. Σε ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ, Γιάννη για την όμορφα στημένη παρουσίαση. Ετοιμάζομαι για το κάλεσμα της Μανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου την καλησπέρα μου αγαπητέ φίλε. Χάρηκα που έτσι, μέσα από τα λόγια σου, δίνεται η ευκαιρία σε φίλους εδώ να σε γνωρίσουν περισσότερο. Να μάθουν για σένα.
      Χαχαχαχα, ναι! πρέπει να ειδοποιήσεις τη Μάνια ότι έχει στα σκαριά μια δική σου πρόσκληση για να αρχίσει να την σκέφτεται.
      Σε καλησπερίζω φίλε μου.

      Διαγραφή
  5. Αυτή κι αν είναι διαδρομή ζωής! Απ' την μακρινή Αυστραλία έως τις Σέρρες... Ευτυχής για τη "γνωριμία" μας, Βασίλη! Να ευχηθώ ολόψυχα καλή επανεκκίνηση στη ζωή σου, και έχοντας πάρει κι εγώ την κρυάδα της επαγγελματικής απόσυρσης, ομολογώ ότι η ζωή ξεκινά απ' αυτό ακριβώς το σημείο. Φτάνει να έχεις κάνει τα κουμάντα σου και να έχεις προετοιμάσει τους χάρτες σου. Κι εσύ, ως φαίνεται, είσαι απ' τους ανθρώπους που προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.
    Γιάννη, ευχαριστούμε για τις συστάσεις και καλή συνέχεια στις διαδικτυακές μας συντροφιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλώς όρισες αγαπητή μας φίλη εδώ. Να σου ...γνωρίσω το Βασίλη λοιπόν καλύτερα από ότι ίσως τον γνώριζες. Να είσαι καλά βρε κοπέλα μου για τις θετικές σου ευχές και σκέψεις που πάντα μας συνοδεύουν. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
    2. Μαρία, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ( και για τον τρόπο που τις εκφράζεις ). Τους χάρτες μου, τους προετοιμάζω σιγά σιγά :) , το μόνο που θέλω είναι υγεία!!!!
      Την Καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  6. Γεια σου Γιάννη μας !

    Αχ Βασίλη Βασίλη μου λέω. Συγγνώμη αλλά έχω κλείσει όλες μου τις συνεντεύξεις για το 2020 αλσκξφοαιιεξφαλδκξφοαιςεξφ
    Τώρα αν με προσκαλέσεις το καλοκαιράκι να τεμπελιάσουμε σε καμιά παραλία και να κάνουμε αυτό το απόλυτα τίποτε με το μπόλικο καθόλου εεεε εντάξει ... εντάξει θα ακυρώσω μια συνέντευξη σε κάποιο περιοδικό times νομίζω λέγεται γιατί βαριέμαι και την φωτογράφιση εξώφυλλου που θέλουν να κάνω και... δέχομαι !!!! Έτσι θα σου λυθεί μια και καλή η απορία πως θα γίνει το χουζούρεμα φέτος... Θα περάσεις πανέμορφα θα δεις
    Ωραίοι οι λόγοι να μην χάνεις το χαμόγελό σου :) Θα σε προσέχω τώρα που τελειώνεις το σχολείο, με έξτρα στοργή και αγάπη ... και και τι λες τώρα έχει γεννηθεί Αυστραλία ; να κάτι που δεν ήξερα ...
    αυτάαα μμμμ θα φιλοξενηθώ στου μυαλού τα γυρίσματα...τέλεια!!!! βοηθάει και ο τίτλος του μπλογκ χαχαχα
    Να γράφεις πιο συχνά και γιατί όχι και μερικές συμβουλές κηπουρικής :)

    Γεια σου Γιάννη μας σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας!
      Αυτό του λέω και εγώ ντε. Να γράφει συχνότερα! Αλλά πάνε ...όλοι και γράφουνε στο ...φατσαμπούκι να κάτι ...σεντόνια και τα μπλογκόσπιτά τους τα παραμελούν.
      Α μιλάμε θα πάρω μέτρα δεν λέει! Τάξις και πειθαρχία ένα πράμα.
      Φιλιά λέμε υπερατλαντικά.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν Γιάννη, ως δάσκαλος το λέω, και λίγη φοβέρα δεν πειράζει! :) Θα γίνω πιο τακτικός, σιγά σιγά, να τελειώσω απ΄το σχολείο και χρόνο πολύ θα έχω ( έτσι νομίζω!!!!)

      Διαγραφή
    3. Αυτή είναι μια εξαίρετη είδηση Βασίλη μου! Και ειλικρινά θα χαρούμε πολύ να υλοποιηθεί. Σε περιμένουμε καλέ μας φίλε.

      Διαγραφή
  7. Led Zeppelin διάβασα και είπα να κάνω μια στάση. Να θυμηθώ ένα αγαπημένο τους τραγούδι, το down by the seaside. Και να γνωρίσω τον Βασίλη Διακοβασίλη.. Τι ενδιαφέρουσα ταυτότητα, διαμορφωμένη μεταξύ διαφορετικών τόπων και πολιτισμών. Και πόσο όμορφη η διαπίστωση πως η ζωή είναι μια εναλλαγή στιγμών χαράς και λύπης. Αναρωτιέμαι αν η εναλλαγή αυτή χρωματίζει τα κείμενα του / σου. Θα φροντίσω να το μάθω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου,
      να ήξερες πόσο χαίρομαι που είσαι παρούσα εδώ κοντά μας. Που πλέον έχεις καταξιωθεί σαν αναπόσπαστο μέλος αυτής της όμορφης συντροφιάς. Και μάλιστα τόσο υποστηρικτικά και τόσο διακριτικά.
      Να είσαι καλά καλή μας φίλη.

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι By Joanna IK, που σου παρακίνησε το ενδιαφέρον σου η συνέντευξη μου, εδώ στου φίλου Γιάννη, το φιλόξενο μπλοκ. Αν τελικά με διαβάσεις, θα ήθελα τη γνώμη σου!
      Την καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  8. ειναι ωραία τούτα τα δρώμενα στην μπλογκογειτονιά μας

    δε το διάβασα είναι αργά τωρά {άλλη φορά}


    καλό καλοκαίρι με ωραίες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό Δελφινάκι μου. Πάρε το χρόνο σου, δεν χανόμαστε. Σε ευχαριστούμε πολύ καλή μας φίλη. Να είσαι καλά. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  9. Μολις την εδιάβασα όλη
    Στάθηκα στο η ζωή είναι στιγμες

    Μου άρεσε τούτο το δρώμενο που γνωριζουμε νεους μπλοκερς

    Δε το γνώριζα τούτο το μπλοκ και τον μπλοκερ θα παω να το δω αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Δελφινάκι μου; Να η αξία τέτοιων συναθροίσεων. Έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε ακόμα περισσότεροι και να μεγαλώσουμε αυτόν τον όμορφο κύκλο.
      Σε ευχαριστούμε πολύ καλή μου φίλη.
      Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, ( το μυαλό μου πάει στο γνωστό τραγούδι και στο Αιγαίο ) χαίρομαι κι εγώ που έχω την ευκαιρία νας σας γνωρίσω λίγο καλύτερα!!!!

      Διαγραφή
  10. Μα τι καλά Γιάννη μου και πόσο σ' ευχαριστώ που με σύστησες στον Βασίλη που συναντούσα στην όμορφη μας μπλογκογειτονιά και δεν έτυχε να τον διαβάσω!
    Υπέροχο δρώμενο και τόσο μα τόσο χρήσιμο!
    Τώρα θα διαβάσουμε και την Μάνια μας, όπου σίγουρα το "πράμα" θα έχει πολύ ενδιαφέρον!
    ΑΦιλιά πάντα τρυφερά και χαμογελαστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου ναι,
      τελικά ήταν μια πολύ καλή ιδέα όλο τούτο. Ανοίξαμε περαιτέρω στοιχεία στην γνωριμία μας και στον κύκλο μας. Και είναι όμορφο όλο τούτο. Ο Βασίλης είναι αξιολογότατος άνθρωπος.
      Στέλνω την καλησπέρα μου.
      Υ.Γ. πως πάτε με την μετακόμιση;

      Διαγραφή
    2. Άιναφετς, χαίρομαι που σε ¨ανακαλύπτω". Ναι χρήσιμο το παιχνίδι, με έφερε σε επαφή με νέο κόσμο και μου αρέσει αυτό!!!!!
      Την Καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  11. Μια μικρή Οδύσσεια η ζωή σου Βασίλη! Έζησες σε τόσα μέρη, γνώρισες τόσους ανθρώπους και συνέβαλες στη διαμόρφωση άλλων τόσων ως εκπαιδευτικός. Πλούσια σε εμπειρίες ζωή με μια σημαντική αποστολή που πιστεύω πως δεν σταματάει ποτέ. Μια φορά δάσκαλος, για πάντα δάσκαλος. Και μέσα απ' την συγγραφή. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη συγγραφή και σε ό,τι άλλο σου δίνει χαρά και σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο.
    Απόλαυσε την συνταξιοδότησή σου γιατί την κέρδισες με το σπαθί σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Μαρία μου για τα υπέροχα λόγια της καρδιάς σου. Καλησπέρα.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ Μαρία για τα καλά σου λόγια. Να ξέρεις ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που απολαμβάνουν τα γραπτά σου!
      Την καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  12. Γιάννη μου δεν το πήρα είδηση ότι συνεχίστηκε..! Εσύ καταλαβαίνεις τον λόγο. Ευτυχώς έλαβα σχόλιο από τον αγαπητό Βασίλη και τα αναζήτησα!

    Να ευχηθώ καλή συνταξιοδότηση και να κάνετε ό,τι σας γεμίζει χαρά και δύναμη! Ταυτίζομαι με τα όσα σας ενοχλούν στο διαδίκτυο.
    Αγαπάμε Led Zeppelin και το κλείσιμο της συνέντευξης υπέροχο!
    Ευχαριστώ για ακόμα μία φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω Κατερίνα μου. Είσαι στα "κόκκινα" και τρέχεις. Υπάρχει πλήρης και απόλυτη κατανόηση μην αγχώνεσαι.
      Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη. Φιλιά και σε ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Κατερίνα!!!
      Θα τα λέμε πλέον από αυτήν εδώ τη γειτονιά!
      Την καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  13. Χαίρομαι που γνωρίζω μέσα από το blog σου και με αφορμή τη στήλη της Κατερίνας μας, τον Βασίλη!
    Συμφωνώ σε όσα τον ενοχλούν στο διαδίκτυο. Λίγο πολύ, είναι ενοχλήσεις όλων μας! Και μου άρεσε η φιλοσοφία του, στους λόγους για να μην χάσει το χαμόγελο!
    Πολλά φιλιά Γιάννη μου! Ευχές και στους δυο σας, για ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια καλή μου φίλη. Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
    2. Μαρίνα χαίρομαι για την γνωριμία. Τελικά χρήσιμο, πολύ, αυτό το παιχνίδι!!!
      Την καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή