H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

"Ο κύκλος που κλείνει" ένα κοινωνικό αστυνομικό δράμα σε e-book

 "Ο κύκλος που κλείνει"



"...Δίπλα της όλα αυτά περνούσαν σαν κινηματογραφική ταινία. Εικόνες ανθρώπων με τις λευκές μπλούζες, μάτια ανήσυχα ολόγυρά της. Κάποια νοσοκόμα δίπλα της της έσφιγγε το χέρι. Σαν να άκουσε το λόγο της “Κουράγιο, όλα θα πάνε καλά...”. Σχήματα που χάνονταν, έχαναν τη λογική τους και ξανάρχονταν ανακατεμένα. Και η ανάσα της δύσκολη, βαριά. Ο Θάλαμος του μεγάλου ανελκυστήρα έμοιαζε λες και την έπερνε σε ένα άλλο μακρινό ταξίδι.

Η καρδιά της έγινε κόμπος. Δεν ένοιωθε τα πόδια της, γύρευε λίγο αέρα, πονούσε, η επαφή της με το περιβάλλον έμοιαζε να χάνεται σε κάτι που έσβηνε αργά μα σταθερά.

“Θεέ μου να προλάβουν....” ήταν η σκέψη της...."


"Ο Κύκλος που κλείνει"

Περιπέτεια, δράση, μυστήριο, έρωτας, πάθος, διαπλοκή, παρασκήνιο, εκδίκηση,


"...Γόνος μεγάλης οικογένειας εργολάβων ο Διονύσης Ναρσής, σήμερα επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Με ότι αυτό συνεπάγονταν. Κάθε είδους διαπλοκή με πολιτικά, δημόσια συμφέροντα, με ξένες επιχειρήσεις, με συμφωνίες  και στρατηγικές.

Έτσι κι απόψε, η υποδοχή της πρωτοχρονιάς του 1987 στη μεγάλη βίλα στη Φιλοθέη, αποτελούσε κοσμικό γεγονός στην Αθήνα. Μιας Αθήνας που, καινούργια νεόπλουτα κοινωνικά στρώματα,  άρχισαν να μπαίνουν και αυτά στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της εποχής για να καρπωθούν μέρος της δύναμης και των προνομίων της..."


"Ο Κύκλος που κλέινει"

"...Ο Αριστείδης Κοντοδήμος, Υπουργός Δημοσίων έργων κορδώθηκε δίπλα του χαμογελώντας.

“Δεν νομίζω Διονύση να έχεις παράπονα ε ; και την προηγούμενη χρονιά είχες τον πρώτο λόγο στις υπογραφές μεγάλων έργων έτσι ;” του είπε γελαστά χαμηλώνοντας τη φωνή του για να αποφύγει τυχόν αδιάκριτους ωτακουστές.

“Όχι δεν είμαι αχάριστος Αριστείδη, άλλωστε η στήριξη που δίνω στον πρωθυπουργό ξέρεις ότι αποφέρει και σε σένα ασφάλεια στη θέση σου” του είπε ο Ναρσής καρφώνοντάς τον με ένα ανάλογο βλέμμα ντυμένο σε γιορτινό χαμόγελο..."


"Ο Κύκλος που κλείνει"

"...Όμως τα μάτια του Ναρσή άφησαν τις πολιτικές αναφορές και έπεσαν στην νεαρή γυναίκα που συνόδευε τον Υπουργό. Όμορφη, αισθησιακή με καρέ μαλλί σε χρώμα χάλκινο. Η ματιά του σαν εκείνη του αητού που εντοπίζει το θήραμά του από ψηλά. Εκείνη έστεκε δίπλα στον Αριστείδη Κοντοδήμο. Ήταν ψηλή και επιβλητική. Δεν την έλεγες λιγνή. Οι όμορφοι ώμοι της πρόβαλαν πλούσιοι, γυμνοί, λουσμένοι στα φώτα του σπιτιού μέσα από μια στράπλες βραδινή μαύρη τουαλέτα. Δυό ασημί λουρίδες στο σχέδιο της ζέβρας τυλίγονταν με λεπτή ομορφιά στο πλούσιο στήθος και στη μέση της. Ένα ψηλό σκίσιμο στα αριστερά αναδείκνυε τον  αισθησιακό μηρό της μέχρι ψηλά...


"Ο Κύκλος που κλείνει"


"...Ένα γυναικείο δαχτυλίδι με ένα μεγάλο κατακόκκινο ρουμπίνι στροβιλίζεται αργά στα χέρια της. Τώρα κρατά ένα λεπτά σκαλισμένο μενταγιόν παλιάς εποχής. Μια χρυσή αλυσίδα συγκρατεί ένα οβάλ κόσμημα που στο εξωτερικό του πάνω σε μια πορσελάνη είναι χαραγμένο ένα όμορφο κόκκινο τριαντάφυλλο. Το πρόσωπο της Θάλειας είναι φορτωμένο συναισθήματα. Τα χέρια της προσεκτικά ανοίγουν το μπροστινό μέρος του κοσμήματος. Στο εσωτερικό του, σαν ένας ολάκερος κρυφός κόσμος να έρχεται στο φως, μια παλιά φωτογραφία αιχμαλωτίζει τα μάτια της. Που να εκεί στο βάθος κάτω από τα πανέμορφα βλέφαρά της, υγραίνονται..."


"Ο Κύκλος που κλείνει"

“Παρακαλώ”

“Η Μαζαράκη είμαι, η συνάντηση θα γίνει απόψε το βράδυ”. 

Η φωνή της ακούστηκε στεγνή λες και δεν είχε την παραμικρή σχέση με την προηγούμενή της στο ίδιο γραφείο.

“Ξέρεις που ;”

“’Οχι”

“Θαυμάσια, προχωράμε, έχεις κάποιο πρόβλημα, κάτι να ρυθμιστεί ;”

“Την κάλυψή σας θέλω” .

“Μα την έχεις, οι κανόνες είναι γνωστοί σε όλους μας και σε μάς και σε σένα, κάτι άλλο ;”

“Όχι, θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη”

“Καλή επιτυχία”


Ένα κοινωνικό αστυνομικό δράμα που εξελίσσεται στην Αθήνα του 1987

Διατίθεται στην Smashwords με τη μορφή e-book εδώ:

https://www.smashwords.com/books/view/1022933

Οδηγίες αγοράς εδώ:

https://idipoton.blogspot.com/p/e-book-smashwords.html

Προηγούμενη ανάρτηση εδώ:

"Ο κύκλος που κλείνει" Πρεμιέρα σε e-book


26 σχόλια:

  1. Γιάννη φίλε μου, εύχομαι καλές πωλήσεις κ καλή επιτυχία για το βιβλίο σου.
    Ένα ανάγνωσμα που αξίζει να υπάρχει σε κάθε e-βιβλιοθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιώργο φίλε μου, να είσαι καλά. Καλή δύναμη να έχουμε να δημιουργούμε.

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι να μην κλείσει αυτός ο Κύκλος ή ν' αργήσει να κλείσει για να ολοκληρώσει με επιτυχία τον γύρο του στον κόσμο του διαδικτύου.
    Με το καλό Γιάννη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ευχαριστώ πολύ. Αυτό το όμορφο λογοπαίγνιο με τον τίτλο μου άρεσε πολύ καλή μου. Κρατώ με ζεστασιά τις ευχές σου. Φιλιά, όμορφο Σαββατοκυριακο.

      Διαγραφή
  3. Για το συγκεκριμένο, μιας το έχω διαβάσει, οφείλω να πω ότι είναι ένα υπέροχο ανάγνωσμα, με πολύ δυνατούς χαρακτήρες και γρήγορη πλοκή! Σε όποιον αρέσει η νουαρ λογοτεχνία, θα πρέπει να το διαβάσει!!!!
    Την Καλημέρα μου, Γιάννη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, μεγάλη μου τιμή και χαρά τα λόγια σου αγαπητέ μου φίλε. Ειλικρινά σε ευχαριστώ. Εκτιμώ τη γνώμη σου και το ξέρεις καλά. Προχωράμε αγαπητέ φίλε όσο μπορούμε δημιουργικά.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλή επιτυχία να έχεις Γιάννη μου! Πάντα με έμπνευση και όρεξη για γράψιμο, γιατί το αντίδοτο σ' αυτόν τον "τυφώνα" είναι η δημιουργικότητα.
    Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό ακριβώς είναι το κίνητρό μας Μαρία μου. Το αντίδοτο σε αυτό που περνάμε. Για να κινήσουμε τις δυνάμεις μας μπροστά. Σε ευχαριστώ που είσαι πάντα κοντά μου σε όλη αυτήν τη διαδρομή. Να είσαι καλά αγαπημένη μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Καλή επιτυχία!
    Που σίγουρα θα την έχει και θα είναι ένα ι-μπουκ που πολύ θα αγαπηθεί!
    Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Πιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου, ευχαριστώ πολύ καλή μου συνοδοιπόρισσα.
      Πάντα ο καλός σου λόγος και η στήριξή σου παρούσα.
      Να είσαι καλά κοπέλα μου. Όμορφο Σαββατόβραδο να έχεις.

      Διαγραφή
  6. Ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο σε οποιαδήποτε μορφή για να τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη πρέπει πέρα από την πολύ καλή γραφή να παρασύρει τον αναγνώστη σε σημαντικά ερωτήματα.Και η δική σου συγγραφική πορεία Γιάννη απέδειξε πως είναι πέρα από κάθε προσδοκία.
    Τις καλύτερες ευχές στο διαδικτυακό κόσμο. Καλή επιτυχία!
    Καλή Κυριακή Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου καλησπέρα σου,
      σε ευχαριστώ πολύ πάντα για την παρουσία και στήριξη καλή μου φίλη. Οι ευχές σου ξέρω θα συνοδεύουν με θετική αύρα και αυτό μου το δημιούργημα όπως και όλα τα άλλα.
      Στέλνω το σεβασμό και την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα από Θεσσαλονίκη.
    Να ευχηθώ με τη σειρά μου καλοτάξιδο το νέο σου έργο, να αγγίξει όσο γίνεται περισσότερες ψυχές. Ξεκίνησα να το διαβάζω. Μια ιδανική παρέα για τον κυριακάτικο πρωινό καφέ. Ένα ακόμη έργο σου που προσεγγίζει τους ήρωες του με σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου!
      Καλώς όρισες πίσω στη συντροφιά καλή μου φίλη και συνοδοιπόρισσα. Ελπίζω το καλοκαίρι σου να ήταν όμορφο, γεμάτο υπέροχες στιγμές, να πήρες τις ανάσες σου.
      Καλό Φθινόπωρο να σου ευχηθώ.
      Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη καλή μου φίλη. Ειλικρινά με τιμάει και το ξέρεις. Περιμένω εντυπώσεις και την κριτική σου.

      Διαγραφή
  8. Καλοτάξιδο το καινούργιο σου βιβλίο φίλε Γιάννη.
    Από τα λίγα που διάβασα μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
    Θα φροντίσω να το προμηθευτώ.
    Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, καλησπέρα,
      σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή αγαπημένη μου φίλη. Ξέρω ότι είσαι πάντα εδώ παρούσα με την ηθική σου στήριξη εδώ και χρόνια. Να είσαι καλά ειλικρινά. Καλή βδομάδα.

      Διαγραφή
  9. Πω πω πω ένα μυθιστόρημα που αγαπώ πολύ. Αξίζει τον κόπο να το αγοράσει κάποιος και να το διαβάσει και όχι μόνο μια φορά
    Εύχομαι να έχει την ανταπόκριση που αξίζει
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου φίλη. Μοιράζεσαι μαζί μου, εδώ και χρόνια, όλη αυτή μου την προσπάθεια. Να είσαι καλά. Η γνώμη σου για μένα, όπως και όλων, είναι πολύ σημαντική μαζί με την αγάπη σας. Καλή βδομάδα με πολλά κουράγια.

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Γιάννη,

    Ομολογώ ότι τα αποσπάσματα που παραθέτεις μου κίνησαν έντονα το ενδιαφέρον. Σίγουρα θα προμηθευτώ ένα του βιβλίου σου αντίτυπο.

    Καλοτάξιδο, λοιπόν, και υγεία, χαρά και ευτυχία στον συγγραφέα του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      χαρά και τιμή για μένα τα λόγια και οι προθέσεις σου. Ανεξάρτητα από αυτό, ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τη θετική αύρα. Να είσαι καλά και να δημιουργείς.

      Διαγραφή
  11. Άλλο ένα αριστούργημα τολμώ να πω αλλά είναι γνωστό το πόσο αγαπάω τη γραφή σου! Θεωρώ πως είναι απόλαυση να τη διαβάζει κανείς και δεν το λέω έτσι απλά το εννοώ! Τα φιλιά μου και πάντα σε εγρήγορση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου, γλυκιά μου φίλη.
      Ξέρω ότι το νιώθεις αυτό που λες και σε ευχαριστώ πολύ. Είναι πανέμορφο να μοιράζεται κάποιος τέτοιες όμορφες στιγμές με φίλους. Ένα όμορφο ταξίδι πραγματικά.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
    2. Μόλις έσβησα το σχόλιο μου...κατά λάθος.. και αντε τώρα να ξαναθυμηθώ τι έγραφα...
      Ερχομαι από την προηγούμενη ανάρτηση σου γυρω από την μυθολογία...ούτε κατά διάνοια δεν ήξερα τα όσα διαβασα..
      Στο δημοτικό ήταν τόσο απλοποιημένη η μυθολογία κατι σαν παραμύθι για αυτό μου άρεσε...
      Και τώρα ας πάμε στο e-book...με τις ευχες μου να έχει την επιτυχία που του αξίζει στον ιντερνετικό κόσμο..
      Δεν εχω διαβασει ποτε μου e-book. εκτός μια φορα την Ελουαζ ..αλλά ειναι δύσκολο δεν ξέρω αν αργότερα εξοικειωθώ με αυτόν το τρόπο του διαβασματος ..αλλά προς το παρον απολαμβάνω το κλασικό διάβασμα..
      Η τεχνολογία τρέχει όμως και ότι είναι καλύτερα να πηγαινουμε μπροστα..
      Ευχομαι στην προσπαθεια σου καθε επιτυχία Γιαννη..👍
      Καλό ξημερωμα 🌙και καλό σου φθινόπωρο!!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σου Ρούλα μου,
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου φίλη. Ξέρω ότι είναι βγαλμένες απ την καρδιά σου.
      Κοίτα, ομολογουμένως, το e-book έχει συν και πλην. Σίγουρα δεν έχει την υφή ενός βιβλίου. Να το κρατήσεις, να το αγγίξεις, να το βλέπεις, να μυρίζεις το άρωμά του, να στολίζει τη βιβλιοθήκη σου. Το έντυπο βιβλίο είναι ασυναγώνιστο. Το e-book έχει το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσβασης παντού, "κουβαλιέται" εύκολα.

      Χαίρομαι που έχεις διαβάσει την "Ελουάζ". Πιστεύω από εποχής που την είχα ανεβάσει εδώ στο μπλογκ νομίζω ναι;

      Και πάλι ευχαριστώ καλή μου φίλη για όλα. Στέλνω φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Γιάννη ναι από τότε ήταν και όπως σου έγραψα ήταν η πρώτη φορά.. και παλι καλή επιτυχία για ότι άλλο, εννοείτε θα τα λέμε όπως πάντα..

      Διαγραφή
  12. Καλοτάξιδο :)
    αυτό που την πονά το περιβάλλον πολύ μου άρεσε !!!
    και του ρουμπίνι στο χέρι :)
    αυτά για την ώρα !
    Σε φιλώ για γούρι χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή