H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Μια Ιδέα-Μια Έμπνευση #1 Ξεκινάμε...

 Φίλες και φίλοι της δικτυακής γειτονιάς και λοιποί αναγνώστες, ξεκινάμε!

Το νέο μας συγγραφικό δρώμενο, κόβει σήμερα "κορδέλα εγκαινίων". Έχοντας λάβει υπ' όψη τις σκέψεις και παρατηρήσεις σας, είμαι έτοιμος να δώσω το ...εναρκτήριο λάκτισμα.

Και το όνομα αυτού:

"Μια Ιδέα-Μια Έμπνευση"

(Έτοιμο και το σχετικό logo)




Ξεκινάμε με την κατηγορία: Μυστήριο  (Το δρώμενο θα καλύψει όλα τα είδη των κατηγοριών)

Κεντρική ιδέα πλοκής: 

"Μια γυναίκα, επισκέπτεται έναν επώνυμο συγγραφέα. Τού κάνει μια ελκυστική πρόταση να της γράψει τη βιογραφία της. Ο συγγραφέας θα την αναζητήσει τις αμέσως επόμενες μέρες για να προχωρήσουν. Η γυναίκα όμως έχει εξαφανιστεί"

-----------------------------------------------------------------------------------

Αυτή, φίλες και φίλοι είναι η κεντρική ιδέα μας. Πάνω σ' αυτήν καλείστε να γράψετε το διήγημά σας, ώστε να υπηρετήσετε τη συγκεκριμένη πλοκή.

Όροι και Οργάνωση της συμμετοχής

  • Δηλώνετε συμμετοχή σ' αυτήν εδώ την ανάρτηση
  • Γράφετε διήγημα με δικό σας τίτλο και εικόνα επιλογής σας.
  • Στην αρχή, πριν τον τίτλο, αναφέρετε την κεντρική ιδέα, όπως αυτή έχει δοθεί παραπάνω στην παρούσα ανάρτηση.
  • Έκταση διηγήματος: Ελεύθερη. Ότι σας βγει στην έμπνευσή σας
  • Δημοσιεύετε τη συμμετοχή σας στο δικό σας blog. (Όποτε είστε έτοιμοι). Τυχόν ... "άστεγοι" φίλοι/φίλες, που συμμετάσχουν, φιλοξενούνται στα δικά μας blogs.
  • ΔΕΝ υπάρχει βαθμολογία. Οι δημοσιεύσεις είναι ελεύθερες.
  • ΧΡΟΝΟΣ: Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός χρόνου στη δημοσίευσή σας. Έχετε άνετα το διάστημα να εμπνευστείτε και να γράψετε. Εντάξει, μπορούμε, τύποις, να βάλουμε ένα όριο ενός μήνα για να κλείσει ο πρώτος κύκλος. Αν οι συμμετοχές δημοσιευτούν νωρίτερα, ο κύκλος κλείνει αντίστοιχα νωρίτερα. 
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μόλις κάνετε τη δημοσίευσή σας, με ενημερώνετε (johnpitaro@gmail.com) για να ενημερώσω την ομάδα μας.
  • Αν κάποιος φίλος ή φίλη, στη διαδρομή των δημοσιεύσεων θελήσει να συμμετάσχει ενώ δεν το δήλωσε εξ αρχής, πολύ ευχαρίστως να δηλώσει συμμετοχή στην πορεία.
Αυτά είναι τα γενικά πλαίσια διοργάνωσης του δρώμενου, όπως το συζητήσαμε και αποφασίσαμε. Στόχος είναι η έμπνευση, με τη συγκεκριμένη ιδέα, η δημιουργική γραφή. Να περάσουμε καλά, να νιώσουμε όμορφα και συλλογικά. 


Και αυτή η παραπάνω εικόνα, παραμένει να υποδηλώνει και να συνοδεύει το δρώμενό μας.

Να σάς ενημερώσω ότι: Οι συμμετοχές σας, αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους στο δικό σας blog,  θα συγκεντρωθούν σε έναν ενιαίο χώρο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη Βιβλιοθήκη του δρώμενου, στην οποία κάθε αναγνώστης μπορεί να καταφύγει, διατηρώντας εξυπακούεται την πνευματική σας ιδιοκτησία. (Τη μορφή αυτής της βιβλιοθήκης, σας την κρατώ ως έκπληξη)

Είμαι εδώ να ακούσω κάθε τελευταία ερώτηση, παρατήρηση, διευκρίνηση, στα σχόλιά σας.

Εύχομαι σε όλους μια όμορφη έμπνευση και να εκμυστηρευτώ ότι έχω απόλυτη προσδοκία και εμπιστοσύνη ότι θα είναι εξαιρετική.

Μία ακόμα φορά, σάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση, μέσα απ' την καρδιά μου.

Τρυγήστε λοιπόν το δέντρο της έμπνευσής σας. 











44 σχόλια:

  1. Ωραία κάνω ποδαρικό! Καλή μας αρχή. Δηλώνω παρούσα ,ενεργή και με ενδιαφέρον να τρυγήσω αυτό το δέντρο που ακόμη δεν μου έχει κάνει καρπούς.
    Ερώτηση: Η κεντρική ιδέα είναι αυτή που δίνεις. Εμείς μπορούμε να την εξελίξουμε; Να φτιάξουμε μια ιστορία που ξεκινά μάλλον από την κεντρική ιδέα αλλά να το προχωρήσουμε να δώσουμε τέλος; Ή μπορούμε να ξεκινήσομε μια ιστορία και να τελειώσει στην εξαφάνιση της γυναίκας;
    Καλή μας έμπνευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να βάλω στο πλάι του μπλογκ το δρώμενό σου. Με ποια εικόνα θες να μπει; Η πρώτη που φανερώνει και τον τίτλο ή την δεύτερη;

      Διαγραφή
    2. Άννα μου, ευχαριστώ για το ...ποδαρικό σου, αγαπημένη μου φίλη. Σε ευχαριστώ πολύ. Βάλε στο πλάι, αν θες, στο μπλογκ σου το λόγκο του δρώμενου. Την πρώτη δηλαδή, με το όνομά του.
      ΦΥΣΙΚΑ και θα εξελίξετε την κεντρική ιδέα. Αυτό θέλουμε. Να γράψουμε το σενάριο-διήγημα, με δικούς μας χαρακτήρες και να δώσουμε και τέλος σ' αυτήν. Η βάση είναι η κεντρική ιδέα. Μπορούμε να προετοιμάσουμε λίγο αυτήν την πρώτη συνάντηση της γυναίκας με το συγγραφέα. Να δώσουμε στοιχεία π.χ. για τη ζωή της ή να αφήσουμε τον συγγραφέα να τα βρει. ΄
      Καλή έμπνευση, καλή μου φίλη και ευχαριστώ πολύ. Είμαι εδώ για κάθε ερώτηση. Φιλιά.

      Διαγραφή
    3. Και....αφού δεν έχει βαθμολογία μπορείς και εσύ να μετέχεις με δική σου συμμετοχή, ναι;

      Διαγραφή
    4. Χμμμμ, να μια καλή πρόταση! Το κρατώ, Άννα μου στα υπόψη. Μού αρέσει σαν ιδέα. Και ευχαριστώ για τη σκέψη. Όμορφη μέρα να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Συμμετέχω και πολύ μου αρέσει. ήδη το μυαλό μου δουλεύει... Και πολύ ωραία η ιδέα σου, να μεζευτούν όλες οι ιστορίες σε έναν χώρο. Να ευχηθώ Καλή έμπνευση σε όλους και είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσουμε όμορφα πράγματα!
    ΥΓ: Οι διευκρινήσεις στην Άννα, κάλυψαν κι εμένα.
    Καλό Βράδυ, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, χαίρομαι πολύ με την "ορμή" της διάθεσής σου, αγαπητέ μου φίλε και τη συμμερίζομαι. Μακάρι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, φίλε μου. Είμαι εδώ για κάθε διευκρίνιση. Καλή έμπνευση, να ευχηθώ.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία Γιάννη μου! Στις επάλξεις κι εγώ να ξεκινήσει το όμορφο δρώμενο όπως προμηνύεται. Το λόγκο σου μου αρέσει πολύ!
    Παρούσα λοιπόν καλή μας αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σού άρεσε, Μαίρη μου; Χαίρομαι, κορίτσι μου. Χαίρομαι πολύ. Αυτός ο γλυκός ενθουσιασμός με συγκινεί, το ξέρεις. Είμαστε εδώ να περνάμε όμορφα και καλά. Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και εύχομαι εξαίρετη έμπνευση.

      Διαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσει, θα προσπαθήσω να το προλάβω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Χριστίνα μου, αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ειλικρινά το λέω. Θα χαρώ πολύ τη συμμετοχή σου, καλή μου φίλη. Στη διάθεσή σου ότι τυχόν χρειαστείς και σε ευχαριστώ με την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  5. Με μυστήριο λοιπόν η έναρξη. Δυναμική αρχή. Είναι και το είδος που νομίζω σου ταιριάζει πιο πολύ. Σίγουρα θα διαβάσουμε ενδιαφέροντα κείμενα.
    Δηλώνω παρούσα.
    Καλή επιτυχία Γιάννη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Ελένη μας. Ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου πάντα για τη στήριξη και την παρουσία. Φυσικά περιμένω με χαρά τη συμμετοχή σου. Θέλω να είσαι καλά, με χαμόγελο και καλή διάθεση. Την καλημέρα μου.

      Διαγραφή
  6. Να ρωτήσω κάτι και εγώ: πώς θα μπει η κεντρική ιδέα πάνω από τον τίτλο; Νομίζω ότι ο τίτλος μπαίνει πάνω από όλα, και δεν ξέρω αν χωράει μεγάλο κείμενο. Υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν ξέρω ή εννοείς κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβα; Και δεν είμαι ξανθιά, μη σας μπαίνουν ιδέες...
    Καλές εμπνεύσεις σε όλους, εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίπη μου, καλή μου φίλη. Κανένα πρόβλημα. Μην αγχωθείς. Μη βάλεις καθόλου την κεντρική ιδέα αν θέλεις. Ξεκίνα το διήγημά σου, με το δικό σου τίτλο και την εικόνα σου. Και, άνετα, στο τέλος μπορείς να κάνεις αναφορά στο δρώμενο βάζοντας και την κεντρική ιδέα.
      (π.χ. το παρόν αποτελεί τη δική μου έμπνευση στο δρώμενο "ΧΧΧ" με βάση την κεντρική ιδέα: "ΧΧΧΧΧΧΧ")
      Και εννοείται ότι χαίρομαι πολύ για τη διάθεσή σου, πάρα πολύ. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
    2. Να χωθώ; Ας χωθώ...Πίπη μου δεν θα μπει στον τίτλο η κεντρική ιδέα, εγώ δεν τη βάζω Γιαννάκη γιατί όντως δεν χωράει. Μπαίνει λοιπόν ο τίτλος και στο χώρο ανάρτησης πάνω πάνω από την εικόνα βάζουμε την κεντρική ιδέα , μετά την εικόνα, μετά το κείμενο. Εντάξει Γιάννη μου; Και για να σας μπαίνουν ιδέες θα το πω, είμαι βαμμένη ξανθιά χιχιχιχι

      Διαγραφή
    3. Άχ Άννα μου, με τις καίριες παρεμβάσεις σου! Να είσαι καλά, που μάς οδηγείς και μάς βοηθάς, κορίτσι μου. Να γιατί γουστάρω αυτήν την παρέα. Γιατί λειτουργεί ως ομάδα! Ακριβώς έτσι, Άννα μου. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Καλορίζικο το νέο δρώμενο δια χειρός Γιάννη! 🎁

    Η ιδέα λοιπόν ολοκληρώθηκε, δεν έχω πια καμία απορία Γιάννη μου, τις έλυσες όλες, και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο στην blogoγειτονιά το νέο αυτό παιχνίδι! Δεν έκρυψα ποτέ ότι μου αρέσει το Μυστήριο, άλλωστε η βιβλιοθήκη μου, βρίθει από βιβλία μυστηρίου, συνεπώς το θέμα με ενδιαφέρει, αφήνω όμως ένα διάστημα μέχρι να σκεφτώ, όχι αν θέλω (δεδομένο), αλλά αν μπορώ να συμμετάσχω. Όλα με το καλό! 🌻🌼🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, αγαπημένη μου φίλη, δεν θέλω με τίποτα μήτε να αγχωθείς, μήτε να πιεστείς. Αυτό και μόνο, το ότι είσαι εδώ, εμένα με καλύπτει και σε ευχαριστώ με την καρδιά μου. Πάρε το χρόνο σου και κάθε σου επιλογή. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Μου αρέσει όλο το κόνσεπτ Γιάννη μου και ιδιαίτερα το logo που έφτιαξες. Πάμε να εξαφανίσουμε λοιπόν μια γυναίκα και να γίνουμε μια παρέα συγγραφική. Ανυπομονώ να διαβάσω τις συμμετοχές μας και πιο πολύ γι' αυτή την έκπληξη που αναφέρεις...
    Καλό ξεκίνημα στο παρθενικό σου δρώμενο και κάθε επιτυχία σ' όλους τους φίλους που θα συμμετέχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, αγαπημένη μου συνοδοιπόρισσα, σε ευχαριστώ! Σε ευχαριστώ πολύ. Πάμε, πάμε, ξεκινάμε. Ένα τετ α τετ ενός συγγραφέα με μια θαυμάστρια/αναγνώστριά του, το αίτημά της, η αποδοχή του και τέλος η ...εξαφάνισή της.
      Ξέρω το "αστυνομικό" σου δαιμόνιο συγγραφικά και το εμπιστεύομαι. Φιλιά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  9. Γιάννη μου πέρασα να σε συγχαρώ για τα όμορφα που ετοιμάζεις και να ευχηθώ καλή αρχή!! Λόγω ενός θέματος υγείας που με ταλαιπωρεί, δε θα μπορέσω να λάβω τώρα μέρος και το ήθελα τόσο πολύ. Αν προλάβω στη πορεία θα επικοινωνήσω μαζί σου!
    Χαίρομαι πολύ που επιστρέφει σιγά σιγά η δημιουργική διάθεση, το έχουμε όλοι ανάγκη.

    Καλές εμπνεύσεις σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, καλή μου φίλη. Μην αγχώνεσαι σε παρακαλώ, προς Θεού! Το τόνισα άλλωστε. Για μένα μετράει η αύρα σου, η παρουσία σου, η επιθυμία σου. Όλα τα άλλα θα έρθουν με το καλό, είτε τώρα είτε αργότερα. Όποτε θέλεις, κορίτσι μου. Έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς. Εγώ θα σε κρατώ ενήμερη για τις δημοσιεύσεις. Σε φιλώ γλυκά.

      Διαγραφή
  10. Τώρα κατάλαβα το δρώμενο Γιάννη...Δεν έχω γράψει ποτέ κάτι μυστηριακό χι χι.. και δεν είμαι σίγουρη αν θα τα καταφέρω, όμως σου υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω. καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, μην σε προκαταβάλει ο όρος "μυστήριο". Χαλαρώνεις, κοιτάς την κεντρική ιδέα και αφήνεσαι στην έμπνευσή σου. Έρχεται μόνο του.
      Πάρε το χρόνο και τη διάθεσή σου. Εγώ, έτσι κι αλλιώς, χαίρομαι, που είσαι εδώ, Ρούλα μου.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Τέλεια η όργάνωση σου Γιάννη μου! Ενδιαφέρον το θέμα με πολλή ίντριγκα :). Βρίσκομαι σε αναζήτηση έμπνευσης :). Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, καλημέρα σου και καλώς όρισες, κορίτσι μου. Χαίρομαι πάρα πολύ, καλή μου φίλη. Και για τη συμμετοχή και για τη διάθεση. Στην έμπνευσή σου, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με την καρδιά μου. Φιλιά πολλά. Καλή έμπνευση.

      Διαγραφή
  12. Αγαπημένε μου Γιάννη τι ομορφη επκληξη το καινουριο μας δρώμενο ευχαριστώ για την ενημερωση ειμαι εδω μαζί σας σε αυτη τη ομορφη διαδρομη , καλή και δημιουργική χρονιά σε ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου, καλησπέρα καλή μου φίλη. Χαίρομαι τόσο, για την παρουσία σου, μού δίνει μεγάλη χαρά. Και ακόμα μεγαλύτερη, η συμμετοχή σου σε κάτι καινούργιο, που ανήκει σε όλους μας. Να έχεις όμορφη, υγιή, καλή χρονιά και σε περιμένω με τη συμμετοχή σου. Ενημέρωσέ με μέσω e-mail μόλις είσαι έτοιμη να τη δημοσιεύσεις. Φιλιά.

      Διαγραφή
  13. Καλή αρχή Γιάννη μου στο νέο δρώμενο. Ξεκάθαροι οι όροι και φανταστικό το logo. Αν και προσωπικά θα προτιμούσα να υπάρχει ένα όριο λέξεων, σέβομαι απόλυτα τους όρους και το στήσιμο που μας χαρίζεις και καμαρώνω το μεράκι σου και συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου γι αυτό το νέο δρώμενο! Θα συμμετέχω στον μυστηριακό αυτό κύκλο και ανυπομονώ να δω πού θα μας οδηγήσει όλους η έμπνευση.
    Καλή αρχή!! Και σε ευχαριστούμε Γιάννη μου για το δημιουργικό έναυσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, νιώθω ευγνωμοσύνη και χαρά για τα θετικά σου λόγια. Σε ευχαριστώ, που στηρίζεις κάθε προσπάθεια και σέβομαι πάντα τη δοτικότητά σου σε κάθε συλλογική μας προσπάθεια. Δεν έβαλα όριο λέξεων για να μην πιέσω κανέναν. Κάθε συγγραφέας θα εκφραστεί μέσα στο όριο, που επιθυμεί. Και καθώς δεν υπάρχει καμία βαθμολόγηση, δεν υστερεί ή υπερτερεί κανένα διήγημα με κριτήριο την έκταση των λέξεων. Όπου νιώθεις μπορείς να εκφραστείς, κορίτσι μου. Σε κάθε δικό σου όριο.
      Εγώ και όλοι μας, σε καρτερούμε με χαρά και αγωνία. Εγώ σάς ευχαριστώ όλους σας.

      Διαγραφή
  14. Γιάννη μου ακόμα ψάχνω τις λέξεις για να ξεκινήσω, λέξεις που να μπορώ να τις συνδέσω με το δρώμενο. Υπάρχουν συναισθήματα για το είδος, ως φαίνεται όμως όχι αρκετά για να μου δώσουν την έμπνευση. Ωστόσο σου υπόσχομαι να προσπαθήσω και πάντα ευελπιστώ για τα επόμενα. Ίσως κάποιο μου ¨κάτσει¨ καλύτερα. Να ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου, καλησπέρα σου. Μην αγχώνεσαι και μην πιέζεσαι, καλή μου φίλη. Εδώ είμαστε, χρόνο έχουμε. Και αν δεν έρθει η έμπνευση, κανένα πρόβλημα, κορίτσι μου. Δεν είμαστε μηχανές, είμαστε άνθρωποι και ότι είναι θα έρθει μόνο του. Εγώ να σε ευχαριστήσω για το χρόνο, την καλή καρδιά και την παρουσία. Όμορφο το βράδυ σου, καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  15. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω, φίλε Γιάννη. Θα προτιμούσα ποίημα αλλά θα προσπαθήσω να γράψω ένα μικρό διήγημα. Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου, καλησπέρα σου. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη για την παρουσία. Έτσι κι αλλιώς με όποιο τρόπο θελήσεις να συμμετάσχεις, είτε ως γραφή είτε ως ανάγνωση, εγώ θα το χαρώ, κοπέλα μου. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα αγαπητέ μας Γιάννη!
      Μας ξεσηκώνεις με τις όμορφες ιδέες σου!
      Το σενάριο με πηγαίνει σε θρίλερ... που δεν έχω προσπαθήσει να γράψω ποτέ! Μου αρέσει έτσι όπως το σκέφτεσαι: χωρίς χρονικούς περιορισμούς να γίνεται το πάντρεμα των ιδεών, τροχίζοντας το πνεύμα μας με διάθεση δημιουργική και επικοινωνιακή.
      Θα προσπαθήσω την αναμέτρηση με τον εαυτό μου...κι ότι θέλει ας
      γίνει... (Ελπίζω να βρω το χρόνο)
      Εύχομαι, καλόδρομη να είναι η προσπάθεια!
      Να απολαύσουμε όμορφες νοερές διαδρομές! Σαν κάτι "φως στο τούνελ" .
      Καλή και δημιουργική εβδομάδα αγαπητέ μας φίλε Γιάννη!
      Με υγεία και χαρά στην οικογένεια σου.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα, Μαρία μου. Να σε ευχαριστήσω με την καρδιά μου, καλή μου φίλη. Με μεγάλη μου χαρά θα δω συμμετοχή σου. Πάρε το χρόνο σου, δεν υπάρχει πίεση ή άγχος. Αν είσαι έτοιμη, ενημέρωσέ με στο mail, για να το κοινοποιήσω στην παρέα και στο blog του δρώμενου.
      Μαζεμένες τις συμμετοχές τις διαβάζεις εδώ:
      https://giannispit.wordpress.com/
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  16. Γιάννη, πόσο ενδιαφέρον το νέο δρώμενο σου. Και η κεντρική πλοκή της ιστορίας... πραγματικά υπέροχη. Δεν υπόσχομαι αν θα καταφέρω να συμμετάσχω αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσω και θα διαβάσω όλες τις συμμετοχές με μεγάλη μου χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού τελείωσαν τα κουρελάκια που έπρεπε να τα μετατρέψω σε ιστορίες και να πάρω μέρος σε μια έκθεση, άρχισα τις επισκέψεις στα μπλογκοσπιτακια των φίλων μου!
    Τί ωραία ιδέα που είχες φίλε Γιάννη!
    Ήδη διάβασα μερικές μέχρι να έρθω σε σένα!,
    Έχει εξελιχθεί η παρέα μας.
    Εγώ τώρα Τί να κάνω λες,;
    Να το προσπαθήσω;
    Διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα μου αρέσουν πολύ.
    Για να δούμε;
    Θα τα καταφέρω ;
    Κσλη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, ζητώ συγγνώμη, αγαπημένη μου φίλη, γιατί ΤΩΡΑ είδα το σχόλιό σου! Ζητώ ομολογουμένως συγγνώμη. Ξέρεις ότι πάντα σε θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γλυκιάς μας συντροφιάς με τον κάθε τρόπο.
      Εγώ λέω να προσπαθήσεις. Αν δεν το κάνεις τώρα, κάντο στον επόμενο κύκλο, που θα τον ξεκινήσουμε. Απλά να σε ειδοποιώ, Ρένα μου.
      Θα τα καταφέρεις. Όποτε θέλεις και εμπνευστείς, μη διστάσεις να γράψεις. Ο κύκλος μπορεί να τελειώνει αλλά φυσικά θα χωρέσει το πιθανό σου διήγημα. Εννοείται.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  18. Αγαπητέ Γιάννη, επανέρχομαι για να σε ενημερώσω ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου δεν προλαβαίνω. Βάλε σε παρακαλώ μια μικρή παράταση. Κυριακή 3 Μαρτίου θα μου ήταν πιο εύκολο να αναρτήσω. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου, καλή μου φίλη, καλησπέρα. Όποτε θες κορίτσι μου! Όχι άγχος σε παρακαλώ! Ναι, πάρε το χρόνο σου και μέχρι τις 10/3. Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω αν συνεχίζει να ισχύει η συμμετοχή για το διήγημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπητέ φίλε/φίλη, δώσε μας όμως ένα στοιχείο σου, είναι ανώνυμο το μήνυμα, ένα mail γιατί θα το χρειαστούμε. Έχεις προσωπικό σου μπλογκ ή θα φιλοξενήσουμε τη συμμετοχή σου σε κάποιο άλλο. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή