H ζωή είναι δώρο. Σαν ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

"Αυλαία" (Διήγημα-συμμετοχή στο 19ο Παίζοντας με τις Λέξεις)




Ακούστε την Εισαγωγή στην Α' Πράξη της συγκλονιστικής Όπερας "Τριστάνος και Ιζόλδη", αυτού του συγκλονιστικού λυρικού μύθου με τη μαγική μουσική του Ριχάρδου Βαγκνερ


"Αυλαία"

“Ηρώ, άσε να σου εξηγήσω...”, προσπάθησε να την ηρεμήσει.
“Να εξηγήσεις τι Αλέξανδρε ; νομίζεις ότι έχεις μόνιμα το χάρισμα να κρύβεσαι ;”
“Είναι καιρός που εμείς οι δύο έχουμε τελειώσει...”
Σηκώθηκε οργισμένη μπροστά στον καθρέφτη.
“Έχεις την εξουσία να ορίζεις τις καρδιές όλων όπως θες ;”
“Γιατί δεν θες να το παραδεχτείς ;
“Να παραδεχτώ τι ; το ότι εσύ ο πρίμος Τενόρος της όπερας, ο υπέρτατος γόης της σκηνής έχεις άφεση από κάθε ανομία ; ότι μπορείς να παίζεις με τις καρδιές όλων ;”
“Μην γίνεσαι υστερική !”
“Ω… υστερική λοιπόν ! Χρόνια δίπλα σου. Σου έδωσα τα πάντα, τη ζωή μου, την ψυχή μου, το κορμί μου, για να εισπράξω τι ; μια προδοσία ;”
Βημάτισε νευρικά μπροστά της. Στο καμαρίνι του θεάτρου η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ένταση.
“Ηρώ, δεν είμαστε παιδιά...”
“Το είχα καταλάβει. Έβλεπα πως σε κοίταζε από το θεωρείο. Τα πήγαινε-έλα στο καμαρίνι σου. Μάθαινα ! Η Ερμούπολη είναι μικρή. Όμως πίστευα ότι θα ακούσω μια εξήγηση από τα χείλη σου….” τον πλησίασε, άπλωσε τα χέρια της. Το όμορφο πρόσωπό της φόρεσε μια μάσκα πίκρας.
“Σκέψου τι κάνεις Αλέξανδρε πριν γίνουν όλα στάχτη...”
Κατέβασε τα χέρια της από πάνω του ενοχλημένος.
“Σταμάτα, δεν ωφελεί. Με την Βαλεντίνη μετά την παράσταση ανακοινώνουμε τους αρραβώνες μας. Είσαι η πρώτη που το μαθαίνει”
Ένιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια της. 
“Φύγε !!!” ακούστηκε το πρόσταγμά της, κραυγή σε όλο το θέατρο.
Έμεινε μόνη. Στα μάτια της πέρναγαν όλες οι δικές τους στιγμές. Η γνωριμία στη σχολή, ο έρωτας στο θέατρο, η λατρεία στην Όπερα. Κάποια δάκρυά της έγιναν στάλες στο πρόσωπό της.
“Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία Αλέξανδρε”
………………………………………
“Τριστάνος και Ιζόλδη”.
Σάββατο 25 Φλεβάρη 1903.
Το μεγάλο μουσικό δράμα του Βάγκνερ. Λαμπερή πρεμιέρα στο ανακαινισμένο Θέατρο “Απόλλων”. Πριν επτά χρόνια, το 1896, είχε ανακαινιστει και ήταν το καμάρι της καλλιτεχνικής ζωής. 
Ηρώ Φέρρη στο ρόλο της Ιζόλδης.
Αλέξανδρος Γιαβάσης στο ρόλο του Τριστάνου.

Όλα ήταν έτοιμα. Το πλήθος ασφυκτιούσε παντού. Η Βαλεντίνη, πανέμορφη ξεχώριζε στο πρώτο θεωρείο, επιφανής κόρη των Βάνδιων στο νησί.

Η Παράσταση ξεκίνησε. Το δράμα εξελίσσονταν. Η Ηρώ ως Ιζόλδη ήταν υπέροχη όπως και ο Αλέξανδρος. Το πλήθος εκστασιασμένο. Το δράμα κορυφώνεται. Η ουράνια μουσική του Βάγκνερ καθηλώνει. Οι άριες των πρωταγωνιστών συγκλονίζουν. 
Στο τέλος της τρίτης πράξης ο Τριστάνος πεθαίνει. Ο Βασιλιάς Μάρκος τον θρηνεί. Η Ιζόλδη δεν ξέρει. Το δράμα στην κορύφωσή του. 
Η Βαλεντίνη πετά ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στη σκηνή, στα πόδια του Αλέξανδρου. Το βλέμμα τους φωτιά. Για την Ηρώ μαχαίρι στην καρδιά της. Τους βλέπει, το συνειδητοποιεί. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Η Ιζόλδη βλέπει τον Τριστάνο νεκρό. Στα μάτια της δάκρυα και απόγνωση. Αργά για να προλάβει. Ξεψυχά και η ίδια στην αγκαλιά του νεκρού αγαπημένου της ενώ με τα λόγια της, υμνεί την αιώνια αφοσίωση.
Η Αυλαία πέφτει. Το πλήθος παραληρεί. Ο Φροντιστής τρέχει να τους συγχαρεί ακόμα ξαπλωμένους. Οι κόκκινες πληγές στο λαιμό τους. Το δαχτυλίδι της Ηρώς με το υδροκυάνιο. Νεκρική αγκαλιά και για τους δυό τους.



Αγαπητές Φίλες και Φίλοι. " Η Αυλαία" ήταν συμμετοχή μου, στο αγαπημένο λογοτεχνικό δρώμενο "Παίζοντας με τις Λέξεις-19ο Παιχνίδι", που διοργανώνει υπέροχα η αγαπημένη φίλη MeMaria στο προσωπικό της ιστολόγιο εδώ:

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ:  19ο Παίζοντας με τις Λέξεις-Βράβευση και αποτελέσματα

Μπορείτε να απολαύσετε το συγκλονιστικό "Ευ θνήσκειν" της Μαρίας Κανελλάκη που πρώτευσε στον διαγωνισμό καθώς επίσης και να διαβάσετε και τις 23 εξαίρετες συμμετοχές που κρατούν την ποιότητα του δικτυακού λογοτεχνικού δρώμενου σε μεγάλα ύψη.
Συγχαρητήρια στη Μαρία για την πρωτιά αλλά και σε όλες και όλους για τις δημιουργίες τους για την κατάθεση της ψυχής και τους.


54 σχόλια:

  1. Μπραβο Γιαννη! Πολυ ομορφο, παλιας κοπης, για μια εποχη που ο ερωτας κι ο θάνατος βαδιζαν πλαι πλαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου,
      εκείνες τις εποχές, πράγματι. Τα πάθη, ο έρωτας, οι αντιθέσεις. Χέρι χέρι ζωή και θάνατος. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου για τα σχόλιά σου. Να είσαι καλά.Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. Γιάννη μπράβο, πολύ ωραίο και γεμάτο συναισθήματα. Για άλλη μια φορά θα το πω, οι διάλογοί σου πολύ ζωντανοί και ανθρώπινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, αγαπητέ μου φίλε. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την παρουσία σου. Να είσαι καλά. Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Γιάννη για τη συμμετοχή σου. Μου άρεσε η ''Αυλαία '' σου.Και ο Τριστάνος και η Ιζόλδη ''έδεσε'' πολύ καλά με τη θεματολογία σου
    Καλή συνέχεια
    Καλό γλυκό ανοιξιάτικο μήνα
    Όλα να πάνε κατ'ευχήν
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό γλυκό Ανοιξιάτικο μήνα δεν λες τίποτα Άννα μου. Την χρειαζόμαστε την ευχή σου, όπως και την παρουσία και αγάπη σου, που μοιράζεις απλόχερα σε όλους μας. Χάρηκα που σου άρεσε, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Ωραίο και μοιραίο Γιάννη. Εμ...πάθος είναι αυτό. Έτσι και μπεις μέσα του, κανείς δεν σου εγγυάται πως θα βγεις...ζωντανός!
    Καλό μήνα εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λες τίποτα Μαρία μου! Ακριβοδίκαιη και ρεαλιστική η παρατήρησή σου καλή μου φίλη. Σε αχαρτογράφητα νερά ταξιδεύει ο δρόμος του πάθους χωρίς να γνωρίζει κανείς που θα ακροβατήσει. Καλό μήνα Μαρία μου και σε ευχαριστώ απ την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  5. Παιδιά, σα να το ανεβάζετε το επίπεδο εσείς, ε; Η ταύτιση της όπερας και της δικής σου ιστορίας, Γιάννη, πολύ εμπνευσμένη!

    Θυμάμαι αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά (και στο λέω γιατί είναι κινηματογραφικό και ή θα το ξέρεις ή θα σε ενδιαφέρει) στην Carmen του Carlos Saura. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα ένα έργο να "μπαίνει" σε ένα άλλο έργο και να ταυτίζονται και είχα ενθουσιαστεί.
    Ποιος να μου το 'λεγε ότι θα το διάβαζα και στην ιστορία σου που ήρθε και ακούμπησε στο μύθο του Τριστάνου και της Ιζόλδης - και δη στην όπερα.

    Καλό σου μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση μου, τρέχω να μελετήσω την αναφορά σου.
      Ναι, η "είσοδος" ενός έργου όπερας μέσα σε ένα διήγημα είναι πολύ όμορφη. Ανεβάζει το επίπεδο του δράματος και την ένταση των συναισθημάτων. Ομολογώ δεν ξέρω πως μου προέκυψε αυτή η έμπνευση αλλά τη χάρηκα.
      Αν κατάφερα να σεβαστώ το είδος να νιώσω ικανοποιημένος.
      Σε ευχαριστώ αγαπητέ φίλε, πάντα γόνιμη η παρουσία σου ανοίγει σκέψεις.
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  6. "Αν δεν σε έχω εγώ δεν θα σε έχει καμία", τρομερό συναίσθημα η ζήλεια, έφτασε στα άκρα την ηρωίδα σου.
    Γιάννη μου εξαιρετική η συμμετοχή σου.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακραίο πάθος και αρνητικό εντελώς Ελένη μου. Δυστυχώς αν ο έρωτας εκφραστεί ως ιδιοκτησία τότε παραμορφώνεται εντελώς. Γίνεται αρρώστια. Και αυτός ακριβώς ήθελα να παρουσιάσω, όσο μπόρεσα φυσικά στο όριο του χώρου. Μακριά τέτοιες σκέψεις στις σχέσεις μας καλή μου φίλη.
      Σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά. Φιλιά. Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  7. Το ξεχώρισα αμέσως ανάμεσα σε τόσα άλλα υπέροχα που κατέθεσαν οι φίλοι μας.
    Μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες αν και δεν συμφωνώ με τέτοιες ακραίες λύσεις .
    Καλή συνέχεια φίλε Γιάννη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου καλησπέρα,
      θα συμφωνήσω μαζί σου. Το έγραψα άλλωστε πιο πάνω σε σχόλιο. Αρρωστημένη αίσθηση για τον έρωτα. Αντίληψη ιδιοκτησίας που οδηγεί στην καταστροφή μαθηματικά. Σε ευχαριστώ πολύ Ρένα μου, να είσαι καλά και καλό μήνα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  8. Όμορφη η συμμετοχή σου, Γιάννη, και ιδιαίτερη, θα έλεγα... Εξαιρετική απόδοση της ατμόσφαιρας από έναν μαιτρ του είδους, που δεν κινδυνεύει από καμία... Πίπη!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pippi μου το ξέρω καρδιά μου και χαριτολογώ. Και να σου πω και κάτι ; αλλά μάλλον θα στο πω σαν αναρτήσεις τη συμμετοχή σου στο μπλογκ σου.
      Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω. Για την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σου. Την νιώθω διαχρονικά. Καλή συνέχεια να έχεις και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  9. Γιάννη μου, αγαπώ το "Τριστάνος και Ιζόλδη", γενικά την ιπποτική μυθιστορία, όπως και την υπέροχη μουσική του Βάγκνερ. Η συμμετοχή σου παραπέμπει σε θεατρική πράξη, δεν υποψιάστηκα όμως ότι εσύ κρυβόσουν πίσω της. Μπράβο, φίλε μου. Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου,
      δεν είναι υπέροχη ; και σαν ιστορία και σαν μουσικό δράμα; και εμένα με ενέπνευσε να στήσω αυτή τη μικρή ιστορία.
      Χάρηκα που σου άρεσε κορίτσι μου. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  10. Α, ξέχασα να σου πω: Μ' αρέσεις και χωρίς το καπέλο!!! Χα, χα. Με γεια τη νέα σου φωτογραφία, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα ε είπα Άνοιξη! να βγάλω την καπελαδούρα. Να ανασάνει το κεφάλι μας. Να ανανεώσουμε το ...look μας ως προς το νεανικότερο.
      Την καλησπέρα μου με φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο Γιάννη! Έντονο συναίσθημα, ζωντανοί διάλογοι, μπράβο σου!
    Καλό μήνα, με ακόμα περισσότερη έμπνευση θα ευχηθώ.
    Καλή σου μέρα Γιάννη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαρίνα μου! σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για κάθε σου παρουσία και συμμετοχή. Την αγάπη μου και τις ευχές μου.

      Διαγραφή
  12. Τι ωραία ιστορία!
    Και σε τι ωραία εποχή!
    Τότε που ακόμα και τα δαχτυλίδια είχαν περιεχόμενο!
    Καλημέρα και καλό μήνα κύριε Πιτ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δική μας" εποχή Αρτίστα μου! Εννοώ εικαστικά, αισθητικά. Με τις μουσικές της, τις όπερες, τις παραστάσεις. Χλιδή έτσι; και τέχνη. Και μέσα σε όλο αυτό το ασίγαστο αρρωστημένο πάθος.
      Ευχαριστώ αγαπημένη μου φίλη. Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  13. Τι ΄Εμπνευση !!! Γιάννη μου με συνεπήρε η ιστορία σου, την "έζησα" μέσα στο σκηνικό της μιας και είχα την τύχη να παρακολουθήσω παραστάσεις στο Θέατρο Απόλλων...Η μουσική του Βάγνερ, ο μύθος,τα μοιραία συναισθήματα, τα έντονα πάθη.....Μαγεία !!!Καλή σου μέρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω! Κλαυδία τι λες! είχες τέτοια εμπειρία καλή μου; Αυτό θα ήταν συγκλονιστικό πραγματικά. Ο Μεγάλος μουσουργός μας έδωσε ανεπανάληπτα μουσικά δράματα βουτηγμένα στο θρύλο και στο παραμύθι. Έτσι ντύθηκε με όλο αυτό και αυτή μου η ιστορία. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  14. Το παίξιμο στο θέατρο και το «παίξιμο» στην πραγματική ζωή. Αριστοτεχνικό το πλέξιμο, Γιάννη.
    Το αιώνιο ζήτημα: Ο έρωτας, η βεβαιότητα, η τριβή, η ρήξη. Και η λογοτεχνία παράγει επί αιώνες πάνω στο ίδιο το ζήτημα. Ανεξάντλητο!…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου!
      πόσο όμορφα παρουσιάζεις αυτό το αφήγημα με την πλοκή του! Πως έχεις αυτή την ικανότητα να κάνεις τους συσχετισμούς. Μέσα στην τριβή της ζωής.
      Ένα ακόμα ευχαριστώ για την αύρα της παρουσίας σου. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  15. Το πέτυχες και πάλι Γιάννη μου, την πλοκή, το πάθος, το δράμα, το θρίλερ που έχει κανονικά κινηματογραφική γεύση και που απογειώνεις με την συνοδεία της ειδικής ατμόσφαιρας της όπερας!
    Ο Βάγκνερ υπήρξε ο "αγαπημένος" μου μουσικός και όταν ζούσα στο Παρίσι είχα πολλές φορές την ευκαιρία να τον "ακούσω" στην εκεί όπερα και τώρα μου τον ξανάφερες στη μνήμη και πολύ σ' ευχαριστώ!
    Τα ΑΦιλιά μου, καρδιάς πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνω τα α-φιλιά σου, εκ καρδιάς ορμώμενα, για να συνοδέψουν το όμορφο σχόλιό σου αλλά και τις γλυκές σου αναμνήσεις Στεφανία.
      Και εγώ, λάτρεψα το πνεύμα του Βάγκνερ. Τις θυελλώδεις αναζητήσεις του, το πνεύμα και τη μουσική του. Τα ταξίδια στους θρύλους. Χάρηκα που σου άρεσε και κατάφερα να δώσω ένα καλό χρώμα σε αυτή μου την έμπνευση.
      Σε ευχαριστώ και εγώ με την καρδιά μου καλή μου.

      Διαγραφή
  16. Πάλι μεγαλούργησες , ένα δράμα μέσα στο δράμα !!! Μπράβο Γιάννη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι μου σε ευχαριστώ! Τα λόγια σου Ισμήνη μου, δίνουν χαρά και περισσότερη ώθηση για κάτι καλύτερο. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ θερμά.

      Διαγραφή
  17. Εκτός απ' τις κινηματογραφικές σου ιστορίες, διαπρέπεις και στις θεατρικές σκηνές. Και μάλιστα σε έργα εποχής, που απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες.
    Μια πολύ ξεχωριστή συμμετοχή Γιάννη, που την αγαπήσαμε όλοι. Ανοίγεις τα φτερά σου κάθε φορά σε κάτι καινούργιο κι αυτό είναι πολύ δημιουργικό.
    Καλό σου μήνα, με εμπνεύσεις και δημιουργίες και ό,τι άλλο λαχταράς Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία μου!
      Καλό μήνα καλή μου! προσπαθώ να δοκιμάσω φτερά σε πολλούς ουρανούς. Αν τα καταφέρω θα το κρίνετε εσείς. Προς το παρόν απολαμβάνω την αγάπη σας, όπως πάντα. Τα έργα εποχής, αγαπημένα μου, έχουν τη δική τους δυναμική και δραματουργική δυναμική.
      Ευχαριστώ Μαρία μου για κάθε σου λόγο.

      Διαγραφή
  18. Να'τη και η θεατρική συμμετοχή !!!
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο της Μαρίας από πάνω! Τα είπε όλα!
    Γιάννη μου, θερμά συγχαρητήρια για όλο το εγχείρημα, που ήταν περιποιημένο!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου,
      σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου. Να είσαι καλά. Είναι όμορφο να μοιραζόμαστε τόσο όμορφες στιγμές αλήθεια. Πραγματικά όμορφο. Και το απολαμβάνω. Προχωράμε ολοταχώς για το Συμπόσιο.
      Καλό βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή
  19. Εγώ ένα πράγμα θα πω: φτου φτου σκόρδα. Έχεις κάνει ένα απίστευτο σερί δημοσιεύσεων, καλέ μου φίλε. Οι ιδέες σου και το πώς τις υλοποιείς είναι χάρμα. Well done! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσίππη-Αναστασία μου,
      δημιουργικός οργασμός! ναι θα συμφωνήσω! Και να ξέρεις αυτό οφείλεται σε όλα αυτά τα δρώμενα που αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Σε ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά για τα καλά σου λόγια κορίτσι μου. Συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
  20. Πολύ ωραία συμμετοχή Γιάννη μου. Τη χάρηκα πολύ γι' αυτο και την ψήφισα άλλωστε.
    Καλή και δημιουργική συνέχεια!!
    Καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα μου, ποιήτριά μας!
      τα λόγια σου για μένα αντιλαμβάνεσαι τι αποτελούν έτσι; Στο έχω ξαναπεί άλλωστε άπειρες φορές και θα συνεχίσω να το λέω.
      Να πω σε ευχαριστώ πολύ και για την επιλογή αλλά το κυριότερο για την παρουσία και τη στήριξη.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  21. Μια συμμετοχή που θα μπορούσε να παιχτεί άνετα σε μια θεατρική σκηνη..οπως είπαν και οι φιλοι πιο πανω .. μηπως το θεατρο δεν εχει κατι απο την πραγματικοτητα;
    Το κατεχεις πολύ καλα το ειδος και οχι μονο αυτό ..με οτι καταπιαστεις τα καταφερνεις θαυμασια..μπραβο σου...
    Να εισαι καλά και να περνας ακομα καλυτερα.. καλο μην να εχεις καλο σου ξημερωμα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου,
      τα λόγια και οι σκέψεις σου με κρατούν σε διάθεση θετική και δημιουργική.
      Σε ευχαριστώ πολύ ειλικρινά και χαίρομαι που είσαι κοντά και δίπλα μας.
      Σε φιλώ καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  22. κι εγώ πάλι που θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες;
    Έξοχη συμμετοχή Γιάννη. Από έξοχη ως Εξοχότατη.
    Το απέδειξε εξ΄αρχής αφού ήταν στις προτιμήσεις μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννέτα μου,
      ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Όχι μόνο για την προτίμησή σου αλλά το κυριότερο για την παρουσία και την συμμετοχή σου. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα αισθήματά σου και το ότι άξιζε ο χρόνος σου σε αυτή την ανάγνωση.
      Να είσαι καλά και πάντα κοντά μας. Φιλιά.

      Διαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου, να είσαι καλά καλή μου φίλη για κάθε σου παρουσία.

      Διαγραφή
  24. Μπράβο που στηρίζεις κι εσύ τα δρώμενα της γειτονιάς μας με τα ωραία κείμενα σου
    Ρωμαίος και Ιουλιέττα - Τριστάνος και Ιζόλδη
    είδα και των δύο τα έργα τους
    με κοινές και τραγικές ιστορίες / ζωές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου
      με χαροποιεί η ταύτισή σου με αυτά τα μεγάλα τραγικά δράματα αλλά και έργα τέχνης. Εμείς να σε ευχαριστήσουμε που είσαι κοντά μας με την παρουσία σου, τον καλό σου λόγο.
      Να είμαστε καλά.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  25. Γιάννη μου πολλά συγχαρητήρια για την τόσο ξεχωριστή σου συμμετοχή!
    Ήταν πραγματικά υπέροχη!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σε ευχαριστούμε Μαρία μου για την χαρά και την δυνατότητα που μας δίνεις να απολαμβάνουμε αυτή τη δημιουργία σε ένα εξαίρετο συλλογικό δρώμενο. Καλή βδομάδα καρδιά μου και προχωράμε προς το ..20ο που πιστεύω να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  26. Το έγραψα ήδη στη Μαρία, πως οι λίγοι (ελάχιστοι θα έλεγα) βαθμοί αδικούν συμμετοχές που μένουν εκτός... Όμορφη ιστορία, δοσμένη με τρόπο συναισθηματικό, ευαίσθητο, άλλων καιρών (συμφωνώ με την Πεταλούδα μας)...
    Θερμά συγχαρητήρια Γιάννη μου, για την συμμετοχή σου και για τον τρόπο που την παρουσίασες δένοντάς την με την όπερα του Βάγκνερ!! Μπράβο σου!!
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ω Μαρίνα μου!
    όμορφα τα λόγια σου. Και γλυκιά η παρουσία σου πάντα. Μια διαφορετική έμπνευση με μουσικές ανταύγειες αυτή τη φορά.
    Να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για όλα. Όμορφη να είναι η μέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή